Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Borzika @ 2017 06 25, 21:12)
Šeimininkas turi pats nuspręst, laukt pirmos rujos ar ne. Vieningos nuomonės šiuo klausimu, man atrodo, nėra ne tik tarp šunų augintojų, bet ir tarp pačių veterinarų.
Jūsų vietoj būdama, ko gero, nelaukčiau pirmos rujos.

Ačiū, Borzika, mūsų nusižiūrėtai kalytei 6 mėn., tai svarstau ar ne per anksti sterilizuoti, bet bijau svetimų šunų...
Atsakyti
Vyšnaite, geriausia patartų vet. gydytojas.Nors mūsų kaimo vetai, tai rekomenduoja vieną vadą doh.gif
Jei tai būtų mano šuo, aš ją tuoj pat ,nelaukusi rujos sutvarkyčiau.Jokių tablečių ir jokių injekcijų nedaryčiau, nes žinau porą atvejų,kai kalė nusibaigė nuo pūlingo gimdos uždegimo.Gal tai ir sutapimas, bet įspūdį paliko.
O kokios veislės šunytė?Gal kada foto įmestumėte? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2017 06 24, 21:07)
6 metus skiepyjau kasmet, po to dariau 1 metų pertrauką, o dabar darau 3 metų pertrauką. 
...jeigu kitaip nenurodyta vakcinos gamintojo instrukcijoje.
https://www.e-tar.lt...CAE7/JnmivedoNv

Bent jau Nobivac Rabies galioja 3 metus (skiepyta buvo 2015-04-02, lipduke data - 2018-06), todėl ir naudojuosi šia galimybe, t. y. daryti 3 metų pertrauką.

O tai veto įrašas skiepų pase kada skiepyt nieko nereiškia? Mano bernas polivakcina buvo skiepytas,tai reik sužiūrėt dabar ir išsiaiškint turbūt.Aš irgi nenorėčiau be reikalo apkraut savo senuką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 06 26, 07:35)
Vyšnaite, geriausia patartų vet. gydytojas.Nors mūsų kaimo vetai, tai rekomenduoja vieną vadą  doh.gif
Jei tai būtų mano šuo, aš ją tuoj pat ,nelaukusi rujos sutvarkyčiau.Jokių tablečių ir jokių injekcijų nedaryčiau, nes žinau porą atvejų,kai kalė nusibaigė nuo pūlingo gimdos uždegimo.Gal tai ir sutapimas, bet įspūdį paliko.
O kokios veislės šunytė?Gal kada foto įmestumėte? mirksiukas.gif

Kol kas šuo tik planuose wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vysnaite1 @ 2017 06 25, 21:37)
Ačiū, Borzika, mūsų nusižiūrėtai kalytei 6 mėn., tai svarstau ar ne per anksti sterilizuoti, bet bijau svetimų šunų...

Aš sterilizavau panašaus amžiaus. Nesigailiu.

QUOTE(lututė @ 2017 06 26, 09:12)
O tai veto įrašas skiepų pase kada skiepyt nieko nereiškia? Mano bernas polivakcina buvo skiepytas,tai reik sužiūrėt dabar ir išsiaiškint turbūt.Aš irgi nenorėčiau be reikalo apkraut savo senuką  ax.gif

Reikia žiūrėt kiekvieną gamintoją. Aš dabar irgi suskiepijus 3 metus galiojančia vakcina.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2017 06 26, 17:48)
Aš sterilizavau panašaus amžiaus. Nesigailiu.
Reikia žiūrėt kiekvieną gamintoją. Aš dabar irgi suskiepijus 3 metus galiojančia vakcina.

jaučiu, kad pasinagrinėt reik.Jei kokia tik metų galiojimo,reiks tikriausiai prašyt,kad tik nuo pasiutligės paskiepytų,užteks.
Nes vet.vaistinėj pasikalbėjau-sakė,jog tokio amžiaus šuns imunitetas jau susiformavęs,reikia skiepyt tik nuo to,kas reikalaujama rolleyes.gif
va vitaminų drebakojui nupirkau,parekomendavo - kapsulės arklinio dydžio,turiu dabar problemą sušert...dvi dienas kišau gerklėn su ranka,šįryt sugalvojau varške aplipdyt...veikia biggrin.gif thumbup.gif

Kaip mažasis šunų mylėtojas auga ? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2017 06 26, 17:01)
Kaip mažasis šunų mylėtojas auga ?  rolleyes.gif

Auga, ko jau neaugs biggrin.gif ramus, geras vaikas, spėju nemažai pasidaryt namie, naktim padoriai pamiegu. Būna visko, bet nė vienas be to neužaugo smile.gif Bile tik nesirgtų.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2017 06 26, 18:07)
Auga, ko jau neaugs biggrin.gif ramus, geras vaikas, spėju nemažai pasidaryt namie, naktim padoriai pamiegu. Būna visko, bet nė vienas be to neužaugo smile.gif Bile tik nesirgtų.

Smagu girdėt 4u.gif gera sveikata-svarbiausia, viso kito mamytė išmokys 4u.gif
Atsakyti
Vysnaite1, pagalvokit ne tik apie Jūsų nusižiūrėtą kalytę, bet ir pasekmes, jei "nenužiūrėsit". Tai vadinama beveislių dauginimu.
"Šeimos pagausėjimas" atneš nemenkų rūpesčių: šuniukų maistas, higiena, auklėjimas, skiepai ir bla bla bla...
Paskui naujų namų šuniukams paieškos... Niekada negali garantuoti, kad kleckai neatsidurs prie būdos. unsure.gif

O jei kils nenumatytų problemų ir šunys atsidurs prieglaudoj?.. https://www.facebook...hc_ref=NEWSFEED
Vertėtų apsilankyti gyvūnų prieglaudoj, vaizdai labai "koreguoja" nuomones. Aš po pirmo apsilankymo "Penktoj kojoj" buvau visiškai pakrikus. blink.gif

Beje, įtariu, kad kalytę imtumėt ne iš prieglaudos ar rimtų globėjų. Paprastai prieglaudos savo globotinius (labiau liečia pateles) išleidžia su "čipais", sutartimis ir įsipareigojimais skiepyti, kastruoti iki pirmos rujos.

Truputį pakrikai mintis dėstau, bet pamąstykit...
Papildyta:
Agnnyte,.. 4u.gif
Atsakyti

Mes savo Luną irgi sterilizavom 7 mėn su trupučiu. Dar lyg negalvojom, auginom, bet paskui čia temoj perskaičiau, kad labai panašaus amžiaus kalytė jau surujojo, tai liepiau vyrui skubiai vežt sterilizuot, nes mūsiškę daug vaikai vedžiodavo, tai pabijojau, kad gali blogai baigtis, jei ruja netikėtai ištiktų.

Kiek žinau, didesni šunys ilgiau bręsta, tai gal  ir rujos vėliau ateina, o mūsų nedidelė, kelių nesiekia.

Žiauriai liūdna dėl mėtomų pagyvenusių šunelių verysad.gif. Ir deja, tokių istorijų daug... Nesuprantama, kaip taip galima... (Taigos nuo manęs plėšte neatplėštum. )

Vienas dalykas savo šunį nebereikalingą išmesti, kitas dalykas, kai rašo, kad giminaičiai atidavė. Ne visi žmonės gali ar turi sąlygas laikyti. Manau vis tiek geriau, nei būtų iš vis kur į mišką išvežę. Štai Lututė pasiėmė tėvų šunį, bet aš nežinau kaip būtų. Vyro tėvų šuo nugaišo šiemet ir tėvas pasakė, kad daugiau nereikia šunų, o motina vis skambina, prašo įkalbėti tėvą laikyti naują šunį. Bet aš pagalvoju, kad motinai jau 82, sveikata silpsta, o šuo, jei dabar jauną paimtų, vis tiek apie 15 m. gyvena, tai galvoju, kad gal geriau nereikia.

Iš vienos pusės suprantu prieglaudų darbuotojus, kad jiems dažnai rankos svyra nuo gausybės beglobių, bet kartais tas visų kaltinimas, jei bando kokį gyvūną atiduoti irgi perdėtas ir dažnai gaunasi ne tuo adresu. 

Kai vyras pasiėmė Luną, tai paskaitydavau tos prieglaudos facebook'o puslapį kurį laiką, tai iš visų rašančiųjų ir komentuojančiųjų tono susidaro įspūdis, kad visi turi būti pasimaišę ir alpti nuo meilės gyvūnams.

O kartą darbo kieme priklydo katinas. Kolegės šėrė jį, o prieš žiemą paskambino į prieglaudą. Tai toks nemalonus pokalbis buvo, kad pagalvojau, niekada gyvenime neskambinčiau pati. Iš tiesų nei ta mano kolegė išmetė katino, netgi būtų namo pasiėmus, jei ne šuo namie, šėrė jį ir iš vis niekada gyvenime nesielgė neatsakingai su gyvūnais, o liko vos ne kalta dėl kažkieno neatsakingo elgesio.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 27 birželio 2017 - 09:58
QUOTE(Kerpena @ 2017 06 27, 11:58)
<p>Vienas dalykas savo šunį nebereikalingą išmesti, kitas dalykas, kai rašo, kad giminaičiai atidavė. Ne visi žmonės gali ar turi sąlygas laikyti. Manau vis tiek geriau, nei būtų iš vis kur į mišką išvežę. Štai Lututė pasiėmė tėvų šunį, bet aš nežinau kaip būtų. Vyro tėvų šuo nugaišo šiemet ir tėvas pasakė, kad daugiau nereikia šunų, o motina vis skambina, prašo įkalbėti tėvą laikyti naują šunį. Bet aš pagalvoju, kad motinai jau 82, sveikata silpsta, o šuo, jei dabar jauną paimtų, vis tiek apie 15 m. gyvena, tai galvoju, kad gal geriau nereikia.</p>
<p>Iš vienos pusės suprantu prieglaudų darbuotojus, kad jiems dažnai rankos svyra nuo gausybės beglobių, bet kartais tas visų kaltinimas, jei bando kokį gyvūną atiduoti irgi perdėtas ir dažnai gaunasi ne tuo adresu. </p>
<p>Kai vyras pasiėmė Luną, tai paskaitydavau tos prieglaudos facebook'o puslapį kurį laiką, tai iš visų rašančiųjų ir komentuojančiųjų tono susidaro įspūdis, kad visi turi būti pasimaišę ir alpti nuo meilės gyvūnams.</p>
<p>O kartą darbo kieme priklydo katinas. Kolegės šėrė jį, o prieš žiemą paskambino į prieglaudą. Tai toks nemalonus pokalbis buvo, kad pagalvojau, niekada gyvenime neskambinčiau pati. Iš tiesų nei ta mano kolegė išmetė katino, netgi būtų namo pasiėmus, jei ne šuo namie, šėrė jį ir iš vis niekada gyvenime nesielgė neatsakingai su gyvūnais, o liko vos ne kalta dėl kažkieno neatsakingo elgesio.</p>
<p> </p>

matai, aš irgi pasiėmiau per vyro burbėjimus.Bet charakteris mano kietas,jei pasakiau-tai taip ir bus. Gal komiškai dabar nuskambės,bet pareiškiau vyrui,jog geriau aš jį patį prieglaudon atiduosiu,nei šunį,ištarnavusį tėvui 7 metus. Irgi baisiausiai bijojau,ar prisitaikys,ar ne.Prisitaikė iš pat pirmos dienos. Na apsišlifavimui dar laiko reikėjo,bet sprendimo nesigailiu nė sekundei. Maniškis,manau irgi dabar biggrin.gif Ir tarp kitko,visąlaik sakiau,kad šuns bute -tai jau tikraaaaai,nu niekadaaaa nelaikysiu...aha... biggrin.gif Sąąąąlygų nėra biggrin.gif - nesąmonė.
O kodėl nepasiėmus ramaus jau pagyvenusio šuniuko anytai ? Jei ji myli gyvūnus - tai tik į gera ir pačios sveikatai,ir stresą nuima. Ir meilės duoda biggrin.gif
Apie prieglaudų darbuotojų perdėtą įtarumą esu girdėjus.Kaimynas priklydusias laukines kates vežė sterilizuot,tai išklausė visokių kaltinimų. Nė kiek nesistebiu,kai į dieną kelis kartus matai krūvą melagysčių,išdavysčių ir niekšingo elgesio. Reik bent bandyt tai suprasti rolleyes.gif nors tikrai nemalonu...

P.S. išsiaiškinau vakciną,kuria buvo mano ryžikas skiepytas...BIOCAN R, info lapely parašyta,kad veiksminga iki 2 metų...tai dabar svarstau,ar būtina šįmet tą šunį badyt - tikriausiai neverta, gal tik pasikonsultuot nusivesiu dėl kitų niuansų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 27 birželio 2017 - 10:14

Tai kad tėvas iš esmės nesutinka. Kai tik nugaišo šuo, iš karto net šuns vietą sutvarkė, būdą sukūreno. Aišku pas juos tas šuo prie būdos pririštas buvo, niekada nevedžiojamas, tai ir tam šuniui ne kažin kokia laimė.

Atsakyti