Jūsų vietoj būdama, ko gero, nelaukčiau pirmos rujos.
Ačiū, Borzika, mūsų nusižiūrėtai kalytei 6 mėn., tai svarstau ar ne per anksti sterilizuoti, bet bijau svetimų šunų...
Mes savo Luną irgi sterilizavom 7 mėn su trupučiu. Dar lyg negalvojom, auginom, bet paskui čia temoj perskaičiau, kad labai panašaus amžiaus kalytė jau surujojo, tai liepiau vyrui skubiai vežt sterilizuot, nes mūsiškę daug vaikai vedžiodavo, tai pabijojau, kad gali blogai baigtis, jei ruja netikėtai ištiktų.
Kiek žinau, didesni šunys ilgiau bręsta, tai gal ir rujos vėliau ateina, o mūsų nedidelė, kelių nesiekia.
Žiauriai liūdna dėl mėtomų pagyvenusių šunelių
. Ir deja, tokių istorijų daug... Nesuprantama, kaip taip galima... (Taigos nuo manęs plėšte neatplėštum. )
Vienas dalykas savo šunį nebereikalingą išmesti, kitas dalykas, kai rašo, kad giminaičiai atidavė. Ne visi žmonės gali ar turi sąlygas laikyti. Manau vis tiek geriau, nei būtų iš vis kur į mišką išvežę. Štai Lututė pasiėmė tėvų šunį, bet aš nežinau kaip būtų. Vyro tėvų šuo nugaišo šiemet ir tėvas pasakė, kad daugiau nereikia šunų, o motina vis skambina, prašo įkalbėti tėvą laikyti naują šunį. Bet aš pagalvoju, kad motinai jau 82, sveikata silpsta, o šuo, jei dabar jauną paimtų, vis tiek apie 15 m. gyvena, tai galvoju, kad gal geriau nereikia.
Iš vienos pusės suprantu prieglaudų darbuotojus, kad jiems dažnai rankos svyra nuo gausybės beglobių, bet kartais tas visų kaltinimas, jei bando kokį gyvūną atiduoti irgi perdėtas ir dažnai gaunasi ne tuo adresu.
Kai vyras pasiėmė Luną, tai paskaitydavau tos prieglaudos facebook'o puslapį kurį laiką, tai iš visų rašančiųjų ir komentuojančiųjų tono susidaro įspūdis, kad visi turi būti pasimaišę ir alpti nuo meilės gyvūnams.
O kartą darbo kieme priklydo katinas. Kolegės šėrė jį, o prieš žiemą paskambino į prieglaudą. Tai toks nemalonus pokalbis buvo, kad pagalvojau, niekada gyvenime neskambinčiau pati. Iš tiesų nei ta mano kolegė išmetė katino, netgi būtų namo pasiėmus, jei ne šuo namie, šėrė jį ir iš vis niekada gyvenime nesielgė neatsakingai su gyvūnais, o liko vos ne kalta dėl kažkieno neatsakingo elgesio.