Aš irgi skiepiju kasmet, Anglijoje daug šunų palaidų laksto, buvo ir įkandęs, tai vis ramiau, kai maniškė paskiepyta. Ir vetai labai spaudimą daro dėl to kompleksinio skiepo...
Kadangi seniai čia nerašiau, primenu, kaip mano šunė atrodo Lota
QUOTE(lututė @ 2017 06 22, 12:21)
o paskaičius gyvūnų gerovės įstatymą,radau tik reikalavimą skiepui nuo pasiutligės.Skiepyti privaloma kasmet.
Pavarciau saviskes skiepu pasa, parasyta nuo pasiutliges revakcinuoti po 3 metu.
QUOTE(klopedija @ 2017 06 22, 16:58)
O čia iliustracija apie šunų karšinimą https://www.facebook.../...e=3
Žiauriai liūdna dėl mėtomų pagyvenusių šunelių . Ir deja, tokių istorijų daug... Nesuprantama, kaip taip galima... (Taigos nuo manęs plėšte neatplėštum. )Nors kartais, pasitaiko ir graudžių istorijų su laiminga pabaiga https://www.facebook...7393050/?type=3
QUOTE(Vespa @ 2017 06 22, 18:49)
Kadangi seniai čia nerašiau, primenu, kaip mano šunė atrodo Lota
Fainuolė kokia!
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2017 06 23, 16:39)
Pagaliau plaukiojam
Tikrai geras.
QUOTE(klopedija @ 2017 06 23, 18:45)
Tikrai geras.
Cia maza lazda dar.Jam kuo didesnis rastas tuo geriau.😁
Vespa, malonu matyti Lotą
Dėl skiepų, tai LT būtina skiepyti kas metai.P va,kiek teko girdėti UK, tai kas tris metus.Teko šia tema diskutuoti su vetu, tai sakė,kad ir porą metų, nepaskiepysi, nieko nenutiks.Va iei suprask, kad gudrus.
Saviškius vakcinuoju kas metai. Tik buvo padaryta metų pertrauk, kai taksui įgėlė gyvatė.Labai sunkiai pernešė įkandimą, tai nebenorėjau apkrauti organizmo.
Koks mauduolis O mano dičkis tik braido po vandenį kulkšniukų.Už tai purve išsivolioti mėgėjas.
Dėl skiepų, tai LT būtina skiepyti kas metai.P va,kiek teko girdėti UK, tai kas tris metus.Teko šia tema diskutuoti su vetu, tai sakė,kad ir porą metų, nepaskiepysi, nieko nenutiks.Va iei suprask, kad gudrus.
Saviškius vakcinuoju kas metai. Tik buvo padaryta metų pertrauk, kai taksui įgėlė gyvatė.Labai sunkiai pernešė įkandimą, tai nebenorėjau apkrauti organizmo.
Koks mauduolis O mano dičkis tik braido po vandenį kulkšniukų.Už tai purve išsivolioti mėgėjas.
QUOTE(sagyte @ 2017 06 19, 13:54)
Borzika, kokia liekna( numetė svorio?)
Dėl veislynų turėjo būti sutartis bent jau taip būna parduodant šunį, bet gal labai artimas tas žmogus? Arba šuo jau kastruotas sterilizuotas, tai jokios sutarties nesirašė, čia sunku pasakyti iš tiek mažai informacijos.
Dėl veislynų turėjo būti sutartis bent jau taip būna parduodant šunį, bet gal labai artimas tas žmogus? Arba šuo jau kastruotas sterilizuotas, tai jokios sutarties nesirašė, čia sunku pasakyti iš tiek mažai informacijos.
Normali Borza, tikrai nėr liekna
Svetimas žmogus, jokios sutarties/susitarimų nėr, kalytė (beveik 8 m.) nekastruota. Na, yra kaip yra.
QUOTE(Dideja @ 2017 06 22, 14:50)
kokia kitu patirtis? kaip darot ?
6 metus skiepyjau kasmet, po to dariau 1 metų pertrauką, o dabar darau 3 metų pertrauką.
QUOTE(lututė @ 2017 06 22, 13:21)
Skiepyti privaloma kasmet.
QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 06 24, 19:33)
LT būtina skiepyti kas metai.
...jeigu kitaip nenurodyta vakcinos gamintojo instrukcijoje.
https://www.e-tar.lt...CAE7/JnmivedoNv
Bent jau Nobivac Rabies galioja 3 metus (skiepyta buvo 2015-04-02, lipduke data - 2018-06), todėl ir naudojuosi šia galimybe, t. y. daryti 3 metų pertrauką.
Įsibraunu į Jūsų temą... Kol kas šuns neturiu, bet reikia patarimo dėl sterilizacijos, įskaičiau, kad kalytę galima sterilizuoti po 2 rujų, ar yra galimybė anksčiau?
Nes bijau, kad kalės nenusaugosim, gyvenam Vilniaus raj., mūsų kiemas dalinai užtvertas (nuo gatvės pusės), bet kaimynų šunys pas mus nuolat įlenda pro vartų apačią, ar dar kažkur: 2 miniatiūriniai, o vienas didelis, peršoka tvorą Su kaimynais draugiškai susitarti dėl jų šunų kontrolės nepavyksta, nuolat prašau, kad prižiūrėtų šunis...
Taigi jeigu įsigyčiau kalytę ar galiu sterilizuoti nelaukdama 1 rujos?
Nes bijau, kad kalės nenusaugosim, gyvenam Vilniaus raj., mūsų kiemas dalinai užtvertas (nuo gatvės pusės), bet kaimynų šunys pas mus nuolat įlenda pro vartų apačią, ar dar kažkur: 2 miniatiūriniai, o vienas didelis, peršoka tvorą Su kaimynais draugiškai susitarti dėl jų šunų kontrolės nepavyksta, nuolat prašau, kad prižiūrėtų šunis...
Taigi jeigu įsigyčiau kalytę ar galiu sterilizuoti nelaukdama 1 rujos?
Pirma kartą girdžiu, kad reikia laukti dviejų rujų...
QUOTE(Leksa @ 2017 06 25, 20:48)
<p>Pirma kartą girdžiu, kad reikia laukti dviejų rujų... </p>
Tai pataisykit mane, prašau. Kada galima sterilizuoti kalę?
QUOTE(Vysnaite1 @ 2017 06 25, 21:00)
Kada galima sterilizuoti kalę?
Šeimininkas turi pats nuspręst, laukt pirmos rujos ar ne. Vieningos nuomonės šiuo klausimu, man atrodo, nėra ne tik tarp šunų augintojų, bet ir tarp pačių veterinarų.
Jūsų vietoj būdama, ko gero, nelaukčiau pirmos rujos.