Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(lututė @ 2017 03 13, 16:43)
biggrin.gif  dvi dienas prieš ir dvi po lašinimo maudyt negalima.Bent taip man vetkėj sakė  rolleyes.gif Tos erkės dabar atominės-nieko jos nebijo  blink.gif ir su lašais pilnai įsisiurbia...kol kas nelašinau,nes dar tikiuos,kad šaligatvinės neprabudę,o į mišką dar nevažiuojam  tongue.gif
Jei nebūčiau tokia tinginė,natūralaus purškalo pasiruoščiau kaskart prieš kur einant  tongue.gif
Gal giminėj koks urvinis taksas buvo - tai kraujas šaukia  biggrin.gif  mirksiukas.gif

Ji paupio pievos traukia... atrodo su sypsena lakstoTeks vest ir apziurinet gryzus.Na nepanasus jis taksa..,bet rausti oi kaip megsta.
Atsakyti
QUOTE(Dideja @ 2017 03 10, 16:29)
as atsaukiau savo mylimuko kastracija...nu neesu pasiruosusi moraliskai...... ax.gif visas tas dienas vel skaiciau "uz" ir "pries" ir i rusu forumus buvau ilindusi...pagalvojau, kad jei jau bus tikrai reikalinga, ta galima padaryti ir bet kada veliau...

Patikėk, kuo toliau, tuo sunkiau bus apsispręst. Nėra vieno teisingo ir paties saugiausio varianto. Yra rizika. Visada. Tiek operuojant, tiek neoperuojabnt.

QUOTE(klopedija @ 2017 03 10, 18:02)
Aš va dėl savo senolės Lotos irgi liūdnas mintis mintiju... Bet nesiryžtu imtis veiksmų, nors šaltas protas sako "dabar!"
Lota kriošta ne dienom, o valandom. Tiesiog per porą savaičių "sugriuvo". Įtariu, jau menkai girdi ir mato. Vakar, šiandien grįžinėjau namo, bijodama "vaizdų". Labiausiai bijau bejėgiškai stebėti agoniją...  unsure.gif

Aš labai bijau to laiko. Graliui dabar 7,5 jau. Jo veislei toks amžius jau pakankamai nemažas. Matau, kaip lėtėja, kaip stengiasi vis prigult su kokiu pagaliu nasruose, kaip vokietės nebepaveja per sodą. Na, toks lėtas progresas senatvės link.
Pepė kol kas nieko. Bet irgi tokia susitupėjus, lėtesnė, žaidimų nebeorganizuoja tiek, kaip seniau. Barzda pražilo jau.

Tėvai vokiečių aviganę seniau turėjo. Dvyliktus gal eidama pradėjo akti ir apkurto. Metus kokius dar orientavosi, paskui dingo ir uoslė. Tai buvo žiaurus periodas. Šuo kontaktinis, įpratęs prie žmonių, palaida po sodybą varydavo, ir staiga šast - baigėsi viskas. Patys prieit negalėdavom saugiai - ji nesiorientuoja, negirdi, kad prieinam, neužuodžia mūsų, palengva palieti, tai apsisukus griebia, nes grėsmę įsivaizduoja. Kartą iš voljero paleidom, išleidom iš akių ir dingo. Verkdama ieškojau kelio nematydama visą dieną. Kaimynas rado už dviejų kilometrų nuklydusią į laukus. Prieit negalėjo, maišą kaip laukinei ant galvos užmetė ir parvežė žviegiančią kaip paršiuką. Buvo skaudu žiūrėt. Kieme nebesiorientavo, vis į ką atsimušdavo, snukį ar antakį prasiskeldavo, žaizdota visa galva buvo, negyja žaizdos, kraujuoja, pūliuoja nors ir valomos... Voljere ratais sukosi, į grotas ar į būdą atsimušdama, vandenį išversdama... Sukūdo, nes maisto neužuodė, nebeėdė. Atnešdavai ėst, padedi, o ji nemato, negirdi ir neužuodžia. Tai vienas paglosto, palaiko lengvai, kad neišgąsdint, kitas indą su maistu į nosį baksteli, snukį brinkinta koše ištepa. Tada kažkiek ėda. Tempėm iki 13,5 metų. Artėjo žiema, visi matėm, kad pavasario nesulauks. Priėmėm sprendimą. Verkė visa šeima. Dabar galvoju, kad tą sprendimą reikėjo priimti anksčiau... Širdy akmuo iki šiol.

QUOTE(lututė @ 2017 03 10, 18:11)
Aš tai irgi retkarčiais pagalvoju,kas būtų. Bet šiai dienai esu nusistačius,kad kas bebūtų,viską paliksiu savai eigai. Su visais vaizdais. Matai,kokia aš nepraktiška  tongue.gif

Savai eigai palikčiau tik tada, kai šuo nejaučia diskomforto, baimės ir streso. Ne tik skausmas įtakoja tai. Kitu atveju aš už tai, kad sprendimą reikia priimt. Tik va, kur ta riba?

QUOTE(Milka-Vanylka @ 2017 03 12, 13:14)
Mano rajone moteriske vedzioja suni.Sena kalyte.Atrodo rotveilere.Kale dar ir nutukus.Eina letai,sunkiai kvepuodama.Vis prigula pailset.Bet vos tik seimininke nutolsta sunkiai kyla ir eina..Ziauru..

Pas mus vedžioja anglų buldogę. Jai 5 ar 6 metai. Vos paeina, su petnešom, nes antkaklio uždėt negali - galva siauresnė nei sprandas. Moteris pergyvena, suvokia, kad šuniui negerai, bet turi neįgalią dukrą, kuri šeria šunį be saiko...
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2017 03 14, 12:18)

Savai eigai palikčiau tik tada, kai šuo nejaučia diskomforto, baimės ir streso. Ne tik skausmas įtakoja tai. Kitu atveju aš už tai, kad sprendimą reikia priimt. Tik va, kur ta riba?

Nežinau. Dabar atrodo vienaip,o kai iškils rimtas reikalas,bus matyt. Bet žinau tvirtai tik viena-vien dėl senatvės ar kad nepaeina tikrai nemigdysiu. Negaliu. Va pėvėzė galėčiau tuos keturis išsigimėlius gyvus pakast. Šešis ,pardon. Ranka nesudrebėtų anei širdis. O šuns anei kito gyvo padaro nuskriaust negalėčiau. Vien todėl,kad nebeatlieka kažkokių funkcijų... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2017 03 14, 12:03)
O šuns anei kito gyvo padaro nuskriaust negalėčiau. Vien todėl,kad nebeatlieka kažkokių funkcijų...  unsure.gif
Bet jei tos funkcijos gyvybiškai svarbios pačiam gyvūnui?.. hmm.gif Pėvėzė, aklas, kurčias, uoslę praradęs gyvūnas jau yra nuskriaustas gamtos, nežiūrint to, kad fiziškai dar įgalus. Kam ilgint gyvūno "amebišką" egzistenciją?
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2017 03 14, 19:36)
Bet jei tos funkcijos gyvybiškai svarbios pačiam gyvūnui?.. hmm.gif  Pėvėzė, aklas, kurčias, uoslę praradęs gyvūnas jau yra nuskriaustas gamtos, nežiūrint to, kad fiziškai dar įgalus. Kam ilgint gyvūno "amebišką" egzistenciją?

uoj ne...aš ne apie tokius gausius "komplektukus" ...čia jau tragedija...nors. Šiaip labai priklausytų tikriausiai ir nuo jo charakterio,ir nuo situacijos.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Megaujames gerais orais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2017 03 14, 19:08)
uoj ne...aš ne apie tokius gausius "komplektukus" ...čia jau tragedija...nors. Šiaip labai  priklausytų tikriausiai ir nuo jo charakterio,ir nuo situacijos.

Nu o mūsų šeimos atveju būtum palikus savieigai? Šuo žiemą būtų tiesiog sušalęs.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2017 03 15, 12:04)
Nu o mūsų šeimos atveju būtum palikus savieigai? Šuo žiemą būtų tiesiog sušalęs.

Tikriausiai ne, nes lauko šuo. Nes kai sakiau,kad priklauso nuo situacijos,būtent tai ir pagalvojau.Jei panašus dalykas atsitiktų ryžui (tfu tfu tfu), tai rizikuočiau su tuo gyvent.

Tarp kitko, Aggnyt, tu viską žinai. Baigiu internetą apverst aukštyn kojom,dar žadu eit į vieną vetkę konsultuotis. Pinkio karpa padidėjo,kur ant kojos buvo.Ir net ne tame bėda.Jis ją pastoviai "obliuoja" iki kraujo ir jinai negyja. Kartais nuo įtampos ar užsigavus lauke pradeda kraujuot. Veterinarai (bent jau vietiniai,artimiausi) nieko kito nesiūlo,kaip tik pjaut su narkoze. Bet šuva nejaunas, tai visiškai nenoriu rizikuot. Gal esi girdėjus kokių alternatyvų-tepalų ar dar ko nors?(viena ausim girdėjau,kad su žmogišku Wartneriu šaldo-bet bijau,kai atvira žaizdelė) Nes į vidų vartojamas rekomenduotas priemones jau kantriai ir ilgai išbandžiau.Rezultato nėra ar jis buvo toks menkas,kad nepastebėjau unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2017 03 14, 20:50)

Megaujames gerais orais smile.gif

Nepagyriau draugelio šypsenos nuo ausies iki ausies ...labai jau graži biggrin.gif ir neblogą vietelę pasivaikščiojimams turit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2017 03 15, 14:47)
Tikriausiai ne, nes lauko šuo. Nes kai sakiau,kad priklauso nuo situacijos,būtent tai ir pagalvojau.Jei panašus dalykas atsitiktų ryžui (tfu tfu tfu), tai rizikuočiau su tuo gyvent.

Tarp kitko, Aggnyt, tu viską žinai. Baigiu internetą apverst aukštyn kojom,dar žadu eit į vieną vetkę konsultuotis. Pinkio karpa padidėjo,kur ant kojos buvo.Ir net ne tame bėda.Jis ją pastoviai "obliuoja" iki kraujo ir jinai negyja. Kartais nuo įtampos ar užsigavus lauke pradeda kraujuot. Veterinarai (bent jau vietiniai,artimiausi) nieko kito nesiūlo,kaip tik pjaut su narkoze. Bet šuva nejaunas, tai visiškai nenoriu rizikuot. Gal esi girdėjus kokių alternatyvų-tepalų ar  dar ko nors?(viena ausim girdėjau,kad su žmogišku Wartneriu šaldo-bet bijau,kai atvira žaizdelė) Nes į vidų vartojamas rekomenduotas priemones jau kantriai ir ilgai išbandžiau.Rezultato nėra ar jis buvo toks menkas,kad nepastebėjau  unsure.gif
Papildyta:

Nepagyriau draugelio šypsenos nuo ausies iki ausies ...labai jau graži  biggrin.gif  ir neblogą vietelę pasivaikščiojimams turit  mirksiukas.gif

Tikrai turim.Gyvenu palei upe. Pasivaiksciojimams vietu apstu.O jam toks dziaugsmasIsejes ismaknoja visas pelkes,visus purvynus.Paskui parvedus kai reikia eit koju plaut velku link vonios kaip skudura.Bet vonioj stovi ramiai😄.Kai supranta,kad eisim namie nenustygsta vietoj.Trepsi aplink,ciuzineja grindimis.Gaila,kad jau zarazos prabudo.Jau 2 istraukiau.😞
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2017 03 15, 16:38)
Tikrai turim.Gyvenu palei upe. Pasivaiksciojimams vietu apstu.O jam toks dziaugsmasIsejes ismaknoja visas pelkes,visus purvynus.Paskui parvedus kai reikia eit koju plaut velku link vonios kaip skudura.Bet vonioj stovi ramiai😄.Kai supranta,kad eisim namie nenustygsta vietoj.Trepsi aplink,ciuzineja grindimis.Gaila,kad jau zarazos prabudo.Jau 2 istraukiau.😞

oj,jei reiktų mano arklį vonion kelt,tai ir nugarą tikriausiai pasitempčiau (nes urzgia ir spardos,į vonios kraštą spirias tongue.gif ).Susitariam gražiuoju : imu šlapią skudurą ir pakviečiu virtuvėn kojų valytis.Tai ir pakelia,ir paduoda savo baltas kojines-žodžiu, susišnekam. Už pagyrimą ir paglostymą biggrin.gif
O jei jau vedamas į lauką-tai ir "šneka" ir išdykauja, trinas ir šokinėja kaip mažvaikis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2017 03 15, 15:42)
oj,jei reiktų mano arklį vonion kelt,tai ir nugarą tikriausiai pasitempčiau (nes urzgia ir spardos,į vonios kraštą spirias  tongue.gif ).Susitariam gražiuoju : imu šlapią skudurą ir pakviečiu virtuvėn kojų valytis.Tai ir pakelia,ir paduoda savo baltas kojines-žodžiu, susišnekam. Už pagyrimą ir paglostymą  biggrin.gif
O jei jau vedamas į lauką-tai ir "šneka" ir išdykauja, trinas ir šokinėja kaip mažvaikis  biggrin.gif

Jei man uztektu tik kojas nuvalyt..Visa papilve buna vien dumblas.Jug eina kaip tankas.
Atsakyti
Sveikutės smile.gif
Pasimaivom su naujausiu pirkiniu iš aliexpress biggrin.gif
Užvalkalas pagalvėlei smile.gif

Priedas  ZzTaiTaiga.jpg   147,69KB   3 Parsiųsta kartų
Atsakyti