Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(lututė @ 2016 10 04, 13:50)
aš nebevedžiau pas vetą ,nieko doro jis nepataria, o ir pagalba ta savaitei-dviem. Pabado kelias dienas-praeina,paskui vėl tas pats. Šiandien savo vet.vaistinėj pasikalbėjau su savo faina vaistininke, gavau tokių vaistų :

http://www.sarmaka.l...-tabl-6887.html

sakė labai giriami.
Tik kol kas sėdžiu uodegą suraukus,tai profilaxo nepirkau,pasiklausinėjau apie jį,sakė produktas geras,pasiteisina prie visokių navikinių susirgimų,karpų,guzų.Kitą savaitę prigriebsiu-juolab kadangi dabar vartosim prieštrydiną , tai gal geriau ir nemaišyt.

Pas mane pasirinkimo kito nebuvo.Reikejo greit.Nes pratrydo diena pries kelione."uzraukt" siknos kitais budais laiko nebeturejau.
Atsakyti
QUOTE(nylli @ 2016 10 04, 10:32)
Isvis turim tobula suni, kuris stai jau vel kambary, yra meilute, pakanti vaikui ir norinti midgoti prie koju. Tiesiog ideali. Turesiu ketvirtad kmpa parasysiu placiau. Mxms siuo atweju reikejo tiesiog maziau tobulo suns, labiau individualisto. Panasi is isvaizdos i pinki

na jei jau į Pinkį panaši - tai tobula lotuliukas.gif
bet...man irgi tas voljeras užkliuvo... ax.gif jei jau namus viens šuva "saugo",kam dar antro,kad ir kaip myli,bet negali prižiūrėt? Panos, aišku, su manim nesutiks-bet voljeras man ir šiaip pobaisis dalykas tongue.gif
Atsakyti
aš tai nesuprantu tos meilės... trūks plyš reikia antro šuns, nors nėra kam juo pasirūpinti... Aš sutinku su voljeru, kai tai šuns kambarys iš kurio jis išvedamas lauk, o ne dergia po savim ir laukia dėmesio...
na turėjot vieną šunį, trūko veiklos? eit reikėjo į kokią dresūrą, agility ar dar ką susigalvot. O dabar iš meilės didelės yra antras šuo, bet bėda, kad dėmesio reikalauja, nori būti vedžiojamas. Nu sutikit - absurdas. Ar galvota tik apie save "aš noriu"? ir negalvota, o ką aš tam šuniui duot galiu...
iš kitos pusės aš nesu naivi, savanoriavau prieglaudoj ir žinau, kad ne visus šunis gali padaryti gražiais pūkuotais kambarinukais, yra tokių kurie visą gyvenimą tematė voljerą ir jiem tas tinka (dėl charakterio ar pan.), paimant tokį šunį iš prieglaudos jai paslauga padaroma... tik čia ne toks šuo papuolė... nenorit bandyt surast namus, kur šuo gaus daugiau dėmesio, o į voljerą pabendravus su prieglauda tinkamesnį paimt? aišku būtų valakitos, bet irgi savotiškas sprendimas.
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 10 04, 13:38)
bet...man irgi tas voljeras užkliuvo... ax.gif jei jau namus viens šuva "saugo",kam dar antro,kad ir kaip myli,bet negali prižiūrėt? Panos, aišku, su manim nesutiks-bet voljeras man ir šiaip pobaisis dalykas  tongue.gif

Ai, man voljeras yra labai norma. Ir narvas namie norma. Mūsų vokietė gyvena voljere, mano abu šunys, kai mes nebūnam namie, ilsisi narvuose. Reik žiūrėt, kiek ir kokios veiklos šuo gauna su šeimininku. Jei narvas ar voljeras yra saugi poilsio vieta - viskas gerai. Bet va kai tai tampa tik alternatyva grandinei ir šuo pakalbinamas kai neužmirštamas, kai pavedžiojamas tik kai ūpas yra ir oras gražus... Nu sorry. Ir dar šalia to deklaruojama meilė...

Aš asmeniškai džiaugčiausi ir iš laimės šokinėčiau, kad pavyko iš prieglaudos gauti normalų, stabilų, švarų šunį. O ne kokį užguitą ir visko bijantį bailį, agresyvų, iš baimės po savim šikantį ar nervingai skalijantį per naktis. Žmonės mokina namuose (o šuniui voljeras - namai) neteršti, o šiuo atveju skatinama išmokyt atvirkščiai. unsure.gif
Atsakyti
nematau nieko keista, smerkita ar nuodeminga ar juolab antiistatymuska auginti suni voljere. uzsipuolet kaip tikros supermamos pasakius kad daviau vaikui kebabo atsikast. niekas cia nesiruosia pazeidineti kazkokiu prigimtiniu suns poreikiu - juk ne krokodila kamine ruosiuos auginti. stai musu augintine - argi neatrodo tinkma gyventi lauke? http://www.penktakoj...botinis/smilte/ dialogas su penkta koja vyko normaliai, pasakiau kad man reik suns gyvenimui lauke. patare vaziuoti i garliava o ne linksmakalniu - ten sunys prie budu gyvena. atvaziavus jie pasitikslino ar suo nebus pamirstas, pasakiau kad ne. as uzklausiau ar nereik vedziot del wc - ats buvo ne. uzklausiau ar ji tikrai gerai jauciasi lauke - atsake kad pas juos ji nuo sausio prie budos. puiku. vieni kitiems tikom. ka tokio nuodemingo padariau? i kambari kad kas paimtu manau jai butu teke ilgai lukti - kartoju, is isvaizdos tipinis voljerinis suo: ilgoku kailiu, didele, nukarusiu pilvu, sluboka, nejauna, atrode kad prie budos jauciasi gerai. pasirinkom ja del to, kad neskalijo, nesokinejo, o buvo ramesne uz kitus, nepuole tai dukters, nei kristes. tiesiog ji pasirode geresne negu is pirmo zvilgsnio: labai graziai elgiasi viduj, iskart suprato kas savi, yra labai pakanti ir dar higieniska. tokio gero suns net as pati nesitikejau. bet gavau ka gavau - ne siaip riza o superpriza. supanikavau. o kam cia ieskot kaltu as nezinau, tiesiog is trumpo pabendravimo su kale ir koja atrode kad jai turetu tikti musu siulomos salygos. paaiskejo, kad ne visai. vojei
Atsakyti
Tikrai Pinkio pusseserė gal kokia...arba net sesuo biggrin.gif tik stambesnė merga.Ir amžius tikriausiai panašus.
Nylli,nesupyk.Na man iš esmės voljerai baisiai atrodo,netaikiau tau.Apskritai,bendratis.Panos žino tongue.gif
O šiaip- vistiek jai bus nepalyginamai geriau,nei prieglaudoj.Pasvarstom čia mes visko ,nes juk visko ir būna.
Atsakyti
p.s. pradeti vaikscioti su pirmaja kale i dresuras jau veloka - jai apie 11 metu. nors yra visa zvali ir energinga, kazin ar tai pradinuko amzius. o skaitant kai kurias mintis pamaniau, kad as su ja isvis neuzsiimu - tiesiog va sau myliu ir bendrauju, mes viena kita suprantam ir susikalbam, jokio "atskiro demesio suniui" nera arba as to net nejauciu. tiesiog griztu po darbu ir bendrauju su visais. netgi paklausiu kaip sekesi o ji kadangi kalbi kaip haskis sako man uououo jei viskas ok ir aukstu balsu ririri jei kas ne taip ir veda parodyt. nebent pati ka pridirbus buna, tada tiesiog ziovauja ir nieko nesako
Atsakyti
QUOTE(nylli @ 2016 10 04, 23:45)
p.s. pradeti vaikscioti su pirmaja kale i dresuras jau veloka - jai apie 11 metu. nors yra visa zvali ir energinga, kazin ar tai pradinuko amzius. o skaitant kai kurias mintis pamaniau, kad as su ja isvis neuzsiimu - tiesiog va sau myliu ir bendrauju, mes viena kita suprantam ir susikalbam, jokio "atskiro demesio suniui" nera arba as to net nejauciu. tiesiog griztu po darbu ir bendrauju su visais. netgi paklausiu kaip sekesi o ji kadangi kalbi kaip haskis sako man uououo jei viskas ok ir aukstu balsu ririri jei kas ne taip ir veda parodyt. nebent pati ka pridirbus buna, tada tiesiog ziovauja ir nieko nesako

lotuliukas.gif maniškis irgi šneka...ryte būna "aaaau" su pritūpimais,kas reiškia-einam į lauką greičiau biggrin.gif Nu dar kartais sako "mam"-ką tas reiškia tai nežinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nylli @ 2016 10 03, 20:00)
sveikos,
turim nauja augintine ir iskart turiu beda, gal kuri susiduret: pasiemem ja gyvenimui voljere, bet ji tikra svaruole - nieko voljere nedaro, laukia kol kas isves. na kai bunu namie tai galiu ir isvesti, bet vyras nevedzios tikrai, o as savaitgaliais beveik visuomet bunu isvaziavus. kaip  ipratinti prie to voljero? ar tiesiog nevedzioti, vis tiek nekur desis?

Darėm voljerą prie būdos gyvenusiam šuneliui. Pusė voljero su grindinėmis lentomis, stogu ir būda , o kita pusė- žemė-žolė, be stogo ir iš tvoros segmentų. Visi skysčiai keliauja ant žemės, o kieti reikaliukai visada daromi žemės-žolės ploto viduryje ir lengvai kasdien surenkami. Iš pakitusios šuns elgsenos jaučiu, kad nauja gyvenamoji vieta jam tinka ir patinka. Viso gyvenamojo ploto gavosi 12,5 m2. Manau toks voljeras išspręstų Jūsų problemas...
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2016 10 05, 10:21)
lotuliukas.gif maniškis irgi šneka...

biggrin.gif
maniskis tai dainuoja biggrin.gif
vaikas smuiku griezia, o Tobis au au -u- uuuuuuuu, galva iskeles, priekines kojas ant taburetes susidejes, liuks vaizdelis bigsmile.gif

del voljero , tai taip pas mus: yra voljeras, su stogu, su medinemis grindimis, tai jis naudojamas, kai geras oras kelioms valandoms (siandien nevedem) , kol mes darbe, grizta vaikas is mokyklos, tai i namus isiveda smile.gif gamtiniu reikalu voljere neatlieka, tam reikalui vedziojame ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dideja: 05 spalio 2016 - 13:30
QUOTE(Dideja @ 2016 10 05, 14:25)
biggrin.gif
maniskis tai dainuoja  biggrin.gif
vaikas smuiku griezia, o Tobis au au -u- uuuuuuuu, galva iskeles, priekines kojas ant taburetes susidejes, liuks vaizdelis  bigsmile.gif

ir abu užsiėmę-viens groja,kits-dainuoja biggrin.gif
Atsakyti
labs ryts,šunų mamkos.

Klausimas. Ryžas pastebėjau sunkokai keliasi-matomai sąnariukai paskauda.Kas geriau-paprasčiausi žuvies taukai ar papildai sąnariams ?

P.S. Vaistai trydelei sureguliuti veikia. Bet nuo 10 d. kurso susilaikiau,nes visur parašyta tik apie 5 d. Pasilikau sekančiam užėjimui. ax.gif
Atsakyti