Nuostabiai atrodo Axelis
Ir kaip žaismingai nudažytos kliūtys.
QUOTE(lututė @ 2016 09 12, 09:52)
Diedo vyresnioji sesė irgi..."oi bijau bijau šuns"...Žinoma,gi yra priežasčių-aplaižė,apiplaukavo...
kai vienąkart užmečiau "ateik Pinki, jin šunų nemyli..." tai pareiškė : aš juos myliu,bet ne kambary, nes priplaukuoja,smirda"
Mano visa giminė taip mano. Prisimenu savo močiutę, kuri visada sakydavo - myliu gyvulius, bet jie turi turėt savo vietą. Paglosčius šunį ar katę, visada plaudavo rankas, nors šiaip nepasakyčiau, kad būtų buvus kokia ypatinga švaruolė. Ir iš tiesų mylėdavo. Ne tik šuo, bet visi gyvuliai dažnai būdavo net svarbesni už žmones - gali pats likti nepavalgęs, nesudalyvauti kažkur, kur tau norsi, bet gyvuliu turi laiku pasirūpinti. Iš viso elgesio, kalbos jautėsi ta meilė.
Bet suvokimas apie gyvulio vietą irgi buvo tvirtas.
Panašiai galvoja ir mano tėvai, ir kiti vyresni giminaičiai.
Asmeniškai mane labai žavi, kurie myli šunis, kaip kompanijonus, draugus, kurie sportuoja ar kitaip su jais užsiima. Bet pati per 4 metus, kuriuos jau Luna gyvena pas mus netapau tokia. Ir man būtų geriau, jei šuo turėtų vietą kažkur ne mano namuose, o dar geriau jo visai nebūtų.
Manau, kad namie laikomas namie šuo turėtų būti išauklėtas ir paklusnus ir mane labiausiai mano situacijoje erzina, kad mano šeimos nariai, per kuriuos tas šuo atsirado, dažnai nori tik pasiimti tą maloniąją šuns buvimo pusę, bet nelabai nori tos kitos, tai šuo ir yra toks tik pusiau išauklėtas. Kiek nuo manęs priklauso, stengiuosi auklėti, laikytis pastovios tvarkos, bet suprantu, kad norėdama pasiekti daugiau, turėčiau pati vedžioti ir užsiimti daugiau, o to visiškai nenoriu. Be to dar turiu nuolat kentėti "plaukuotus" namus, nes tikrai nei vienas pastebėjęs, kad kampuose "voliojasi šunys" papildomą kartą neprasiurbia namų.
Todėl ir aiškinti ką nors tėvams ar dar kam nors, kad pakeisčiau jų nuomonę apie šunis, nesijaučiu pajėgi. O nuolatinius tėvų priekaištus apie tai, kokie mes bepročiai, kad įsitaisėm šunį, irgi tenka man atlaikyti, nes mano vyrui tai nedrįsta sakyti.