Suslapus taip kailis sugule, irgi dyvijausi.
Facebook'e Santakos Veterinarija Klinika rašė apie parvo virusą ir skiepus.
Tai nutariau jų paklausti asmenine žinute, apie senesnio šuns skiepijimą. Klinikai ačiū už išsamų atsakymą.
Klausimas:
Sveiki. Paskaičiau Jūsų įrašą apie skiepus, ir noriu pasiteirauti tokio dalyko... Esu girdėjusi, kad seno šuns , jei visą gyvenimą buvo skiepijamas, galima neskiepyti? Ar yra tame tiesos?
Mano šunytei jau 13 metų. Ar skiepai neapsunkina seno šuns organizmo.
Atsakymas:
Laba diena,
Šuo visą laiką gavęs vakciną turi mažesnę riziką susirgti šiomis ligomis, tačiau, minėjome, kad Parvo virusas yra atsparus poveikiui. Nors ir gyvūnas turi savo organizme antikūnių prieš šią ligą, tačiau nežadinant organizmo apsaugos - gyvūno apsaugos tikimybė sumažėja. Atsižvelgiant į tai, kad Jūsų augintinei jau 13 metų, galime palyginti ją su jaunu šuniuku, ne dėl to, kad ji neturi apsaugos, bet dėl viso organizmo reaktyvumo į aplinką susilpnėjimo. Todėl teoriškai reikėtų vakcinaciją kartotis, kad sužadintumėte organizmo apsaugą ir užkirtumėte kelią gyvūno netekčiai dėl virusinio enterito ar kitų ligų.
Pati vakcinacija pareikalauja gyvūno organizmo pastangų, tačiau remiantis moksliniais straipsniai matome, kad jei augintinis yra kliniškai sveikas - vakcinacija net senyvame amžiuje nesukelia didelių bėdų ir nealina gyvūno organizmo. Didesnę žalą padaro ligos, kurioms naudojami visi augintinio apsaugos resursai taip alinant organizmą.
Gražu, ten kurorte prie marių . Taigai tik vietiniu prūdu pasigrožėt tenka. Į kurį, mano sausuolė, gyvenime kojos kelt neketina.
Sveikos, merginos!
Labai senai cia bebuvau, gal dar kas ir atsimenat Rufą ir mane.
Turim bėdą. Prieš du metus persikraustėm i Vilnių, viskas gerai buvo, šią vasara prasidejo Rufo "nesąmonės", kaip vadinam.
Rufui sausi 8 metai. Kartais grįžus randu sujauktą kilimą koridoriuj, Rufą tarsi išsigandusį, lekuoja, lipa ant rankų... Išsiaiškinom, kad bijo skersvėjų (kartais duris kambario užtrenkia vėjas) - nebepaliekam namų taip, kad susidarytu skersvėjai.
Bet toliau tik "gražiau". Kelintas kartas kai randam toki Rufą jis dar prašosi į lauką (vedžiojamas normaliai šiaip). Ir jau ne pirmą kartą randam namuose prisisiotą, pvz. šiandien ant mūsų lovos... Problemų su darymu namuose šiaip neturėjom niekada.
Darbo dieną pabūti vienas tikrai priprates, juk jau 8 beveik metai - viskas buvo gerai.
Paskutini kartą pas vetus buvom birželį, visi tyrimai buvo geri.
Gal kas turite kokių minčių, kas čia per vyksta? Nes man jau neberamu.
Dar - tokie atvejai pasitaiko atsitiktinai, nepastebėjau, kad butent po kažko jis taip elgtųsi.
Ačiū!
Arba reik mėgint pafilmuoti, kad pastebėti, kokiu momentu jis taip nerimaut pradeda. Gal kas paaiškėtų..
Radau seną Rufo foto. Pasirodykit kaip dabar atrodot
Pinkis vėl su skrandžiu-viduriais vedžiau iš pat ryto, prileido vaistų, žiūrėsim...
bet vetų nuomonė išsiskiria dėl skiepų...dėl įdomumo ir aš paklausiau...tai pasakė taip : jei yra bent 4 skiepai, ir jei tikrai šuo yra prižiūrimas, žinot, kad nieko nepagriebs, nesuės, senatvėj galima ir neskiepyti ...
neramu baisiai, nes per metus nukrito 6 kg svorio, po šitos ligos reiks rimtai užsiimt tyrimais...
Ar padėjo vaistai?
dėkui labai.
na, laiku užčiupau jo tą pilvuką, ir tai sekančią naktį nepamiegojau, kėliaus nošpos duot, nepamiegojom abu... be to, nuo injekcijų matomai pratrūko kraujagyslė_dideliausias guzas buvo pasidaręs ant šono... tai šeštadienį vėl į vetkę, vėl pasibadėm, gavo vaistų nakčiai nuuo spazmų, tai šiandien jau viskas gerai...
kai pasveiks, eisim darytis pilno kraujo tyrimo ir echoskopijos...
Pinkis 1-asis, nedidelis baltas kieminukas, buvo parnešęs veikiantį mobilų telefoną iš kažkur dukra pirmokė dar naudojosi kurį laiką
http://www.resharewo...surprise-gifts/
Pinkis 1-asis, nedidelis baltas kieminukas, buvo parnešęs veikiantį mobilų telefoną iš kažkur dukra pirmokė dar naudojosi kurį laiką
http://www.resharewo...surprise-gifts/
Oho Praktiškas Pinkis 1-pirmasis buvo
Taiga visai nepraktiška nieko nesineša namo
Kaip Pinkis sveikuoja? Gal jau suplanavot tyrimų data?
Taiga, pakartotinio kraujo tyrimo, trečiadienį važiuos. Jau užregistravau ją.