QUOTE(jurgulisd @ 2016 07 07, 11:08)
Gal kas patars kaip elgtis tokiose situacijose, kai močiutė, mano vyro mama, muša per užpakaliuką ar per nugarą mūsų 4 metų sūnų arba nuolat šaukia ant jo, grubiai elgiasi. Esame sakę jai, kad mums tai nepatinka ir kad netaikome fizinių bausmių, tačiau ji aiškina, kad mūsų vaikas neišauklėtas ir toliau daro savaip. Esame sutrikę, nesinori drausti vaikui bendraut su močiute, bet jos požiūrio į vaikų auklėjimą irgi nepakeisim. Ką daryti?
Nezinau kada tai vyksta, bet jei paliekate savaitgaliui "padaboti" - tai nustokie ta daryti. Leiskite bendrauti tada, kai esate visi kartu ir galite akylai stebeti savo anyta. Vos jai kazka padarius ar ketinant daryti - vaikui girdint drausminkite ja, sakydama, kad kito zmogaus musimas nera normalu ir uz tai baudziama (nu tarkim).
Taip pat kadangi tai yra vyro motina, tai vyras cia turetu imtis didziausios iniciatyvos. T.y., cia jis turetu kalbetis, drausminti ir t.t. Del to kad jus busite blogoji martele ir is esmes nieko nepakeisite. O i vyro zodzius jau atsiszvelgtu, nes tai "savas kraujas", artimiausias zmogus, jo nuomone jai turetu rupeti. Taip kad skatinkite vyra iterpti savo zodi. Bet ne taip, kad "mano zmonai nepatinka...", o "mano vaiku tu nemusi. ar supratom vienas kita?" - grieztai ir aiskiai.