LAIMO GĖRIMAS
10 ml laimo sulčių
40 ml baltojo romo
3 gabaliukai ledo
šampano pripildymui
Laimo sultis ir romą sumaišyti su ledo kubeliais ir nukošti į siaurą aukštą taurę. Iki viršaus pripilti šampano.
ŠILDANTIS AVIEČIŲ KOKTEILIS
6 stiklinėms
400 g šaldytų aviečių
6 šaukštai juodųjų serbentų likerio
1 l juodųjų serbentų arbatos
cukrus pagal skonį
1 apelsinas
Artinkite 30 gražesnių aviečių ir suverkite jas ant šešių medinių lazdelių. Sudėkite į šaldiklį. Likusias avietes atšildykite, pertrinkite per sietelį ir masę padalinkite po lygiai šešioms stiklinėms. Į kiekvieną jų įpilkite po šaukštą likerio ir išmaišykite. Užpilkite labai karštos arbatos ir, jei norite, įdėkite truputį cukraus. Stiklinės kraštelį papuoškite apelsino riekele ir įmerkite po aviečių lazdele
6 stiklinėms
400 g šaldytų aviečių
6 šaukštai juodųjų serbentų likerio
1 l juodųjų serbentų arbatos
cukrus pagal skonį
1 apelsinas
Artinkite 30 gražesnių aviečių ir suverkite jas ant šešių medinių lazdelių. Sudėkite į šaldiklį. Likusias avietes atšildykite, pertrinkite per sietelį ir masę padalinkite po lygiai šešioms stiklinėms. Į kiekvieną jų įpilkite po šaukštą likerio ir išmaišykite. Užpilkite labai karštos arbatos ir, jei norite, įdėkite truputį cukraus. Stiklinės kraštelį papuoškite apelsino riekele ir įmerkite po aviečių lazdele
OBUOLINIS KOKTEILIS
(2 porcijos)
1 obuolys
100g obuolių sulčių
100g pieno
50g cukraus ar medaus
50g apelsinų sulčių
Obuolį nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Padaliname pusiau ir dedame į taures. Atšaldytą (iki ledukų) pieną išplakame su cukrumi ir apelsinų sultimis. Šį pieną supilame į taures ir tada į taures pilame po 50g obuolių sulčių. Geriame per šiaudelį.
(2 porcijos)
1 obuolys
100g obuolių sulčių
100g pieno
50g cukraus ar medaus
50g apelsinų sulčių
Obuolį nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Padaliname pusiau ir dedame į taures. Atšaldytą (iki ledukų) pieną išplakame su cukrumi ir apelsinų sultimis. Šį pieną supilame į taures ir tada į taures pilame po 50g obuolių sulčių. Geriame per šiaudelį.
CITRININIS KOKTEILIS
1 citrina
2 šaukštai cukraus pudros
1 kiaušinio trynis
1 stiklinė pieno
4 šaukštai grietininių ledų
Išspaudžiame iš citrinos sultis, geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuojame. Visus produktus supilame į vieną indą ir viską gerai išplakame.
Sis ypac tinka karsta diena, jei netingi darytis
1 citrina
2 šaukštai cukraus pudros
1 kiaušinio trynis
1 stiklinė pieno
4 šaukštai grietininių ledų
Išspaudžiame iš citrinos sultis, geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuojame. Visus produktus supilame į vieną indą ir viską gerai išplakame.
Sis ypac tinka karsta diena, jei netingi darytis
KLASIKINIS APELSINŲ PUNŠAS
(6 stiklinės)
6 kiaušinių tryniai
po 2 šaukštus cukraus pudros kiekvienai stiklinei
200g apelsinų sulčių
300g karšto vandens
6 apelsino riekelės
Plakite kiaušinio trynius su cukrumi, kol masė pabals ir atsiras putų. Supilkite apelsinų sultis, išmaišykite ir supilstykite į stiklines. Užpilkyte karštu vandeniu. Gėrimas bus su puta. Papuoškite stiklines apelsinų riekelėmis ir patiekite svečiams.
(6 stiklinės)
6 kiaušinių tryniai
po 2 šaukštus cukraus pudros kiekvienai stiklinei
200g apelsinų sulčių
300g karšto vandens
6 apelsino riekelės
Plakite kiaušinio trynius su cukrumi, kol masė pabals ir atsiras putų. Supilkite apelsinų sultis, išmaišykite ir supilstykite į stiklines. Užpilkyte karštu vandeniu. Gėrimas bus su puta. Papuoškite stiklines apelsinų riekelėmis ir patiekite svečiams.
Man skaniausias kokteiliukas-Pina Colada,mmm,vertas nuodemes..
Pati kartais pasidarau kokia mikstura,kai lieku namie viena ar liudziu(visada isbandau pirma ir kol kas dar gyvuoju ;D).Va,ka tik baigiau sioki toki bandyma (degtine+medus+cinamonas+muskatas+gvazdikeliai+imbieras=dar nezinau,kas ;D).Dar siandien pirma karta dariau midu,rezultatas nezinomas.
Siaip esu vynu megeja(baltas pusiau saldus,o jei dar prancuziskas,tai uzsikapok!,o mano brangusis,deja,progom perka tik raudona sausa-savo megstamiausia).Is sampanu-Muskatinis ar Exclusive.
"Tarp mergaiciu" geriam degtine+apelsinu,greifrutu sultys ar Sprite,Starka+Coca Cola,spec.studentiska kokteili-alus+Coca Cola.
Megstu(siuo metu susilaikau!) dzukinuke samane ir jos variantus(su stumbrazolem,iv.saknim,etc.),patinka degtine Slivovica.
Kai pagalvoju,geriu viska is eiles :-[,gal tik alu nelabai megstu,o gero viskio,konjako ar brendzio niekada neatsisakau.Kalbant apie likerius,labiausiai megstu vysninius ar kavinius.
Pati kartais pasidarau kokia mikstura,kai lieku namie viena ar liudziu(visada isbandau pirma ir kol kas dar gyvuoju ;D).Va,ka tik baigiau sioki toki bandyma (degtine+medus+cinamonas+muskatas+gvazdikeliai+imbieras=dar nezinau,kas ;D).Dar siandien pirma karta dariau midu,rezultatas nezinomas.
Siaip esu vynu megeja(baltas pusiau saldus,o jei dar prancuziskas,tai uzsikapok!,o mano brangusis,deja,progom perka tik raudona sausa-savo megstamiausia).Is sampanu-Muskatinis ar Exclusive.
"Tarp mergaiciu" geriam degtine+apelsinu,greifrutu sultys ar Sprite,Starka+Coca Cola,spec.studentiska kokteili-alus+Coca Cola.
Megstu(siuo metu susilaikau!) dzukinuke samane ir jos variantus(su stumbrazolem,iv.saknim,etc.),patinka degtine Slivovica.
Kai pagalvoju,geriu viska is eiles :-[,gal tik alu nelabai megstu,o gero viskio,konjako ar brendzio niekada neatsisakau.Kalbant apie likerius,labiausiai megstu vysninius ar kavinius.