Įkraunama...
Įkraunama...

Kur kreiptis dėl vaiko išlaikymo?

QUOTE(panelė Prym @ 2006 08 18, 07:49)
O gal pavyktų gražiuoju su tėveliu susitarti?

Mes su tėveliu visiškai nebendraujam

QUOTE(gekoniuke @ 2006 08 18, 12:33)
jaučiu ta ponia ne tik kad savų neturi, bet ir svetimą vaiką tėra mačiusi kilometro atstumu doh.gif Poli, o tavo advokatas ką? Negi taip ir tylėjo, juk ir užprotestuot galima ir teisėją pakeist unsure.gif

Aš būčiau nieko nelaimėjus. Konsultavausi ne su vienu advokatu. Ir dabar bijau pralošti, mat tada reikės apmokėti visas teismo išlaidas. Mat mūsų tėtušis turi prisiėmęs n paskolų ir teismas į tai atsižvelgė, kad jo pragyvenimo lygis nedidelis (atėmus visas paskolas, tačiau neįžvelgė, kad paimtų paskolų daiktai niekaip nesusiję su vaikų gerove). O aš neturėjau beveik nieko pateikti, kad pas mane mažai pinigų. Advokatai man liepė surinkti įrodymus, kad aš išleidžiu vaikui į mėnesį daugiau nei 400 Lt. (jo 200 Lt. alimentų ir mano tipo 200 Lt.). Tik vienas ir tėra arkliukas - ne vienodai vaikams paskirstyti alimentai, o tai prieštarauja CK. Tai galiu laimėti tik 50 Lt. Tokie Klaipėdos įstatymai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2006 08 18, 19:12)
Advokatai man liepė surinkti įrodymus, kad aš išleidžiu vaikui į mėnesį daugiau nei 400 Lt. (jo 200 Lt. alimentų ir mano tipo 200 Lt.). Tik vienas ir tėra arkliukas - ne vienodai vaikams paskirstyti alimentai, o tai prieštarauja CK. Tai galiu laimėti tik 50 Lt. Tokie Klaipėdos įstatymai  doh.gif

Na, o jei tu surinktum irodymus, kad vaikui reikia, pvz., 800 Lt per menesi?? Ar tada butu realu prisiteisti is tetuko 400 Lt??

Ir kuo, poli, cia deti klaipedos istatymai?? Argi ne visoj lietuvoj vienodai teisiamasi?? Ar cia dar ir nuo rajono kas nors priklauso?? g.gif
Atsakyti
Nu blyn, prisiimsiu paskolų, kiek tik bankas duos, dar išsinuomosiu kokią afigieną chatą už 2000 per mėnesį, na, dar koks tūkstantėlis turėtų ir man likti, tai vadinasi, aš vaiko išlaikyti negaliu, jis turi pilnai išlaikyti vaiką. Ir dar mane turėtų išlaikyti, bo nuoma labai brangi, ir galėtų jis pats sumokėti. Ir išvis, per mažas man tas namukas už dvi štukes, noriu su baseiniu, sodu ir dideliu kiemu. Tegu atveria piniginę - viskas vaiko gerovei. Blyn, susinervijau, nu ir teismai pas mus. Teisminė eržiliukų protekcija. Nors gal geriau reikėtų sakyti "gaidelių".
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2006 08 19, 11:11)
Nu blyn, prisiimsiu paskolų, kiek tik bankas duos, dar išsinuomosiu kokią afigieną chatą už 2000 per mėnesį, na, dar koks tūkstantėlis turėtų ir man likti, tai vadinasi, aš vaiko išlaikyti negaliu, jis turi pilnai išlaikyti vaiką. Ir dar mane turėtų išlaikyti, bo nuoma labai brangi, ir galėtų jis pats sumokėti. Ir išvis, per mažas man tas namukas už dvi štukes, noriu su baseiniu, sodu ir dideliu kiemu. Tegu atveria piniginę - viskas vaiko gerovei. Blyn, susinervijau, nu ir teismai pas mus. Teisminė eržiliukų protekcija. Nors gal geriau reikėtų sakyti "gaidelių".

biggrin.gif Žinau moterį, kuri panašiai taip pasielgė. Man pačiai dabar įdomu kuom visa tai baigsis biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki. Pas mane tokia situacija. Viena auginu maza vaikiuka. Noriu is vaiko tecio prisiteisti alimentus. Jo atlyginimas apie 1500lt i rankas ir dar jis turi savo imone. Kiek kazin galeciau is jo prisiteisti vaiko islaikymui? Ar butu reali apie 700lt per menesi suma? Atsakykit kas esate susidurusios su panasia situacija. Aciu
Atsakyti
QUOTE(asttullka @ 2012 05 17, 21:44)
Sveiki. Pas mane tokia situacija. Viena auginu maza vaikiuka. Noriu is vaiko tecio prisiteisti alimentus. Jo atlyginimas apie 1500lt i rankas ir dar jis turi savo imone. Kiek kazin galeciau is jo prisiteisti vaiko islaikymui? Ar butu reali apie 700lt per menesi suma? Atsakykit kas esate susidurusios su panasia situacija. Aciu

Pasiskaičiuokite vaiko poreikius, pasidarykite poreikių lentelę (paprastai suskaičiuojama kokių daiktų, kitų išlaidų vaikui reikia per metus laiko, dalinama iš dvylikos mėnesių, tada dalinama per pusę - po lygiai abiems tėvams; gauta suma ir turėtų būti prašomas alimentų dydis), nes teisme jums reiks įrodyti, kad vaikui būtina būtent tokia suma.
Atsakyti
QUOTE(Viluša @ 2012 05 18, 10:46)
Pasiskaičiuokite vaiko poreikius, pasidarykite poreikių lentelę (paprastai suskaičiuojama kokių daiktų, kitų išlaidų vaikui reikia per metus laiko, dalinama iš dvylikos mėnesių, tada dalinama per pusę - po lygiai abiems tėvams; gauta suma ir turėtų būti prašomas alimentų dydis), nes teisme jums reiks įrodyti, kad vaikui būtina būtent tokia suma.

Nu p....c, o kur bemieges naktys kai serga, ligonines, vaistai juk nenumatysi kad si men sirgs ir pirkt reiks vaistu, kur ligonines, skalbimai, pamoku tikrinimas, rubeliu pirkimas.., juk nenumatysi kad si men kojines suplis ar kelnes prairs.. tai viskas po lygiai turetu but, bet tie erzilai viso sito vengia... mane irgi tevas neaugino ir alimentus susimazino...bet kai uzaugau, dabar labai noriai bendrauja nes isslaikyt nereikia
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2006 07 31, 19:09)
Gali kreiptis tiesiai į teismą su ieškiniu, gimimo liudijimu, pasu ir tam reikia susimokėti žyminį mokestį, lyg tai 100 Lt. Bet geriau pradžioj pasikonsultuok su advokatu ir tegul jis parašo ieškininį pareiškimą, kiek už tai reiks mokėti - nežinau. Aš ėjau į teismą su advokatu, o paskui iš savo ex šiuos pinigėlius prisiteisiau.

Ieškovai išlaikymo bylose nemoka žyminio mokesčio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 05 21, 09:30)
Nu p....c, o kur bemieges naktys kai serga, ligonines, vaistai juk nenumatysi kad si men sirgs ir pirkt reiks vaistu, kur ligonines, skalbimai, pamoku tikrinimas, rubeliu pirkimas.., juk nenumatysi kad si men kojines suplis ar kelnes prairs.. tai viskas po lygiai turetu but, bet tie erzilai viso sito vengia... mane irgi tevas neaugino ir alimentus susimazino...bet kai uzaugau, dabar labai noriai bendrauja nes isslaikyt nereikia

Viskas apitiksliai yra surasoma, niekas cento tikslumo ir nereikalauja, bet ir turit numatyt visus atvejus ir sveikatos, kad vaistam (duok Dieve kad neprireiktu), vitaminams, fruktams, maistui, rubams, kelionems, mokslui, poilsiui, kulturiniamir kitokiam ugdymui
Vien jogurta vaikui duot kasdien kainuoja apie 100lt i men...tai tik reikia viska sudeliot ir suskaiciot...
As buvau net gi numaciusi remonto islaidas kai vaikas paaugs, reikes gi pakeisti baldus, kambaris tures atrodyt ne vaikiskai, o jau paaugliskai, kas mums baldus pirks?Pacioms reikes taupyt... Tai visa tai ir skaiciojama apitiksliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Veola @ 2012 05 22, 13:57)
Viskas apitiksliai yra surasoma, niekas cento tikslumo ir nereikalauja, bet ir turit numatyt visus atvejus ir sveikatos, kad vaistam (duok Dieve kad neprireiktu), vitaminams, fruktams, maistui, rubams, kelionems, mokslui, poilsiui, kulturiniamir kitokiam ugdymui
Vien jogurta vaikui duot kasdien kainuoja apie 100lt i men...tai tik reikia viska sudeliot ir suskaiciot...
As buvau net gi numaciusi remonto islaidas kai vaikas paaugs, reikes gi pakeisti baldus, kambaris tures atrodyt ne vaikiskai, o jau paaugliskai, kas mums baldus pirks?Pacioms reikes taupyt... Tai visa tai ir skaiciojama apitiksliai 4u.gif

turejau galvoj kad bemieges naktis irgi pusiau reiktu dalytis, cia tipoo as daviau pinigu o visa kita dzin kada tu lakstai ir guli po ligonines
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 05 22, 14:53)
turejau galvoj kad bemieges naktis irgi pusiau reiktu dalytis, cia tipoo as daviau pinigu o visa kita dzin kada tu lakstai ir guli po ligonines

Na cia jau kaip kam pasiseks su vyru biggrin.gif As ir kai kartu gyvenom to neturejau, viskas buvo ant mano peciu, tetis tik pazaist galejo kokiu 15 min, kol neatsibos...O kiti buna kad ir su mama issituoke, bet su vaiku uzsiimineja, adeda, rupinasi, na jau kokius asirinkom tokius ir turim doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 05 22, 15:53)

Bemiegiu naktu neprisiteisit schmoll.gif Galit sudaryti lankymo grafika, atostogu laika ir t.t. Bet jei jis nenores bendrauti tai ir nebendraus schmoll.gif

O del dydzio tai prisiteisite tiek kiek sugebesite apginti ta suma, jei jusu netenkins sprendimas ji galesite apskusti. Tad jei jus manote, kad jums reikia 700 lt. alimentu tiek ir prasykite 4u.gif
Atsakyti