Įkraunama...
Įkraunama...

IVF namučiai

QUOTE(Lygumu_muza @ 2017 01 27, 18:10)
Mergaitės, atleiskit už mano amžiną paniką.. Norėjau paklaust, ar prieš sodinant embrioniuks patikrina ar skysčiai nesikaupia? Nenoriu čia savidiagnoze užsiimt, bet panašu, kad man hiper... Dėl jos įspėjo jau po punkcijos, lašino lašinę. Tiesa, po jos jaučiausi gerai. Šiandien vėl (kaip per stimuliaciją) atsiraso sunkumas kvėpuojant.. Nuėjau iki klinikos pas seselę pasiteiraut, liepė gerti daug skysčio (vakar, tiesa, jo ne tiek  daug išgėriau) ir sakė, kad tikrai nuo jo pagerės, o jei blogės - skambinti gydytojai. Aš nesuprantu, kokia yra ta rizikos norma, kada turėtum suprast, kad čia jau ne juokai ir reikia skambinti? Sodinimas ryt ryte. Tikiuosi iki to viskas susitvarkys. Šiandien jau išgėriau 1.5 l vanden, tikrai lyg palegvėjo kvėpavimas, skausmų įpatingų nėra, tik kadangi nesu pratus tiek gert, šonus remia smile.gif ir kaip ir per visą stimuliacija pilvukas įsitempęs..
Tiesa, sesutė sakė, nesistebėt, jei po įsodinimo ir į ligoninę teks atsigult..

Skysciai yra primoji pagalba Hyper atveju ir ju bandyk isgerti dabar po 2 litrus. Tikrai geriau jausiesi. mirksiukas.gif

Del kitos dallies, tai as tyliu ir susaudyti tokia sesute, kuri pasako, kad nesistebeti, kad I ligonine pateksi po isodinimo.

Jei as teisingai suprantu tu cia LT dariasi IVF, bet noriu pasidalinti su tavim patirtim, nes turejau IVF ir LT, ir TR, ir abiem atvejais buvo Hyper.

LT man dejo nepaisant hyper ir nieko neisejo...nezinau ar del hyper ar del dar velniai zino ko, bet kabinosi ir pabego. O dejo 2 dienu embriona ir paskui dar blastocista. Savijauta buvo labai prasta, vos pajudejau, paskui pagerejo, kai viskas praejo ir issivale. Net nezinau kokia savijauta butu buvusi toliau jeigu butu vystesis nestumas unsure.gif viena gine paskui pakomentavo, kad pilnai galejo buti, kad Hyper itakojo nestumo baigti...nzn kiek tame tiesos, bet yra kaip yra.

TR, man iskart pries stimuliacija nustate hyper rizika ir pasake, kad ka gaus viska uzsaldys ir pailsejusi atvaziuosiu. Po punkcijos ir po apziuros neisleido iskart namo, stebejo kelias dienas ir galiausiai liepe praleisti du ciklus (nors seip buna uztenka vieno) ir ant trecio vaziuoti snaiguciu.

As labai atsiprasau jei prigaasdinau, tikrai nenoriu, bet mane LT neatsakingumas ir moters sveikatos netausojimas zudo.... o tas pasakymas, kad saldyti embrionai blogesnes kokybes, as manau yra nesamone, kuria sako pateisindami savo labes bloga darba...kodel pvz uzsienio gerose klinikose fresh ir frozen reitingai nesiskiria... protest.gif

Linkiu pirmiausia saugoti save, kad ir koki sprendima priimsite su gydytoja 4u.gif
Atsakyti
Pagre, , neišgasdinot, jau kelio atgal nėra.. iki ryt su vandeniuku tikiuosi "pasitaisysiu".

O ta sesutė taip sakė mane norėdama nuraminti, kad be priežiūros neliksiu, jei pablogės, ten toks kontestas buvo smile.gif

Matyt, visi atvejai labai skirtingi, nes kai buvo per stimuliacija bloga savijauta, lankiausi ir pas kardiologą ir estradiolį tyrė, kad matytume kokius vaistus toliau naudojam, ar šaldysim, ar sodinsim ir t.t.

O dėl užkibimo per hiper, daug kur rašo kad įtakos ji neturi, kitur skaičiau kad net ir padidina tikimybę... Manau, kad kiekviena prielaidas darom pagal asmeninę situaciją, jei pastojai su hiper, tiki gal ji padėjo, jei persileidai, galvoji gal ji pakenkė. Žinoma, to neišsiaiškinsi, kokių komplikacijų būna, baigiasi viskas ok, o kartais kokio mažmožio užtenka, kad pasisuktų viskas neigiama linkme, bet žinoma, tai taip trapu, tad kas dėl sveikatos, norisi medikų atsakingumo ir įsigilinimo. Mano mama turi galybę ligų ir amžinai kovoja su vėjo malūnais.. aplaidumas, nerūpestis (kaip, kad pvz., užsirašo kad žmogus turi alergiją vaistams, skirtiems sukelti nejautrą, bet juos suleidžia. taip kad vos išvengiama mirties...)

Panašu, kad skysčiai padeda, jaučiuosi ne puikiausiai, bet kažkiek geriau. Čia tai faktas.

Atsakyti
QUOTE(Lygumu_muza @ 2017 01 27, 19:13)
Pagre, , neišgasdinot, jau kelio atgal nėra.. iki ryt su vandeniuku tikiuosi "pasitaisysiu".

Sekmes jums ryt ir kad rezultatas butu tik teigiamas! wub.gif

O jei kazka jauciat netylekit ir kelkit juos ant koju, tegu savo darba daro mirksiukas.gif
Atsakyti
Lygumu muza man buvo hyper. Skaudejo sonus,pilva, buvo sunku kvepuoti ir labai net. Bet kai pradejo silpna darytis skubiai isvaziavau i ligonine nes persigandau ne juokais pamenu verysad.gif Apziurejo sake skysciu nera daug ir jei pazadesiu ramiai guleti isleis namo. Tik atsikeliau ir nualpau. Lasalines atgaivino..vemiau visa para verysad.gif As jau meldziaus ne del manes laukanciu embrionu o del savo sveikatos..taip buvau issigandusi verysad.gif viska uzsalde aisku. Bet ligonineje vis klause kiek dienu po isodinimo esu, nes dazniausiai su hyper jau atvaziuoja po isodinimo. Man pasireiske zymiai greiciau. Po 3 d isleido, skysciu lyg nebuvo jau ir zinoma geriau fiziskai jauciaus. Poto turejau ziauria depresija ko gyvenime nebuvo. Hormonai taip šelo pas mane, kad nezinojau kokiam jau pasauly randuosi verysad.gif Apibendrinant hyper yra ne juokas. Todel labai saugok save ir jei tik pajausi koki vemima ar silpnuma nuvaziuok patikrint kiausidziu, bet koks priemimo skyrius priims. Del saldymo Lietuvoje tai as abejuoju ju tokiu paciu efektyvumu kaip uzsieny. Turkijoje taip, bet ne Lt labaratorijose..jie nesugeba iki blastuciu uzauginti( retas atvejis), apie saldyma isvis neaisku kaip kas. Tai jei nera hyper geriau tegul sodina sviezius smile.gif
Sekmes tau didziausios 4u.gif Siunciu dviguba virusiuka nestuke.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, mergaitės, jei savijauta naktį neblogės, tikrai išlauksiu ryto!
O gine jau turėtų matyt prieš sodinant, t.y. patikrint, kokia ten pas mane (hiper ar ne hiper) situacija?
Atsakyti
QUOTE(Lygumu_muza @ 2017 01 27, 21:42)
O gine jau turėtų matyt prieš sodinant, t.y. patikrint, kokia ten pas mane (hiper ar ne hiper) situacija?

Didžiausios sėkmės 4u.gif
Atsakyti

Kaip tu???

Ar ivyko isodinimas ar laukia penktos dienos?kaip savijauta?

Atsakyti

Sveikutės!
Sugrįžtu pas jus po daugiau nei 5 metų.
2011 m. Embrions klinikoje turėjau sėkmingą IVF. Susilaukiau dukrytės. Jai jau greitai penkeri. Vis kalba apie sesytę. Kadangi per tuos ilgus metus taip ir nepavyko pastoti natūraliai, nors gydytojai tikino, kad kliūčių tam lyg ir nėra, nutarėm grįžti į LV pasiimti savo snaigučių.
Pasiknaisiojau po senas temeles. Ir užplūdo prisiminimai. Taip buvau atitrūkusi nuo šių rūpesčių. Visi tie sunkumai, kuriuos patyriau bandydama pastoti atrodo lyg slogus sapnas. Labai tikiuosi, kad šįkart kelias į sėkmę bus trumpesnis. Jei gerai pamenu, turime 5 snaigutes. Labai tikiuosi, kad bent viena jų apsigyvens mano pilvelyje.
Atskiros temeles neradau, tad teiraujuosi čia. Gal kas šiuo metu bandote su atšildytais embrionais? Nuo ko reikėtų pradėti? Kokių tyrimų reikia? Ar reikės vartoti vaistus ruošiantis įsodinimui?

Sveika,

Nemanau kad yra atskira temute Fet.cia irgi buvo merginu kas dare fet.

As asmeniskai nezinau kaip konkreciai viskas vyksta per fet tai nespeliosiu.gal atsiras kas papasakos, arba teks senas temutes permest ;)

O kiek latvijoj laiko uzsaldytus? Jei rasai jau daugiau nei penki metai?

Pas mane klinikoj sake penki metai standartas, gali pratest dar max 2 del kazkokiu priezasciu jei turi, bet nebelabai rekomenduoja, nes visgi 5 metai jau ilgai.

Tai turbut toj jusu kliniloj laiko ilgiau na susitaret, o gla standartiskai ilgiau laiko.

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2017 01 29, 13:22)
Kaip tu???</p><p>Ar ivyko isodinimas ar laukia penktos dienos?kaip savijauta?</p><p></p><p></p>

Ačiū už rūpestį, grange, 3 dienai po punkcijos turėjom 2 - labai geros kokybės ir 3 geros. atsižvelgiant į mano lepią sveikatą ir savijautą, įsodino 1 (bandžiau derėtis dėl dviejų, bet gydytoja sakė, kad reikia apsidrausti su mano polinkiu į hiper...), tad tą antrą - labai gerą - bandys daauginti iki 5 dienos ir tada sodinti, jei man ir jamviskas ok. O tie trys, kaip supratau, tinkami šaldymui..

Nors visuomet esu atidi, bei kai nueinu į procedūras, rodos, pusę atminties dingta ir nebeatsimenu, ką kas aiškino... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lygumu_muza @ 2017 01 29, 13:45)
Ačiū už rūpestį, grange, 3 dienai po punkcijos turėjom 2 - labai geros kokybės ir 3 geros.  atsižvelgiant į mano lepią sveikatą ir savijautą, įsodino 1 (bandžiau derėtis dėl dviejų, bet gydytoja sakė, kad reikia apsidrausti su mano polinkiu į hiper...), tad tą antrą - labai gerą - bandys daauginti iki 5 dienos ir tada sodinti, jei man ir jamviskas ok. O tie trys, kaip supratau, tinkami šaldymui..

Nors visuomet esu atidi, bei kai nueinu į procedūras, rodos, pusę atminties dingta ir nebeatsimenu, ką kas aiškino... biggrin.gif

na tai geras rezultatas, jei dar ir bus ką šaldyti mirksiukas.gif
o penkta diena tai čia kada dabar bus, rytoj?

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2017 01 29, 13:26)
O kiek latvijoj laiko uzsaldytus? Jei rasai jau dauguiau nei penki metai?</p><p>Pas mane klinikoj sake penki metai standartas, gali pratest dar max 2 del kazkokiu priezasciu jei turi, bet nebelabai rekomenduoja, nes visgi 5 metai jau ilgai.</p><p>Tai turbut toj jusu kliniloj laiko ilgiau na susitaret, o gla standartiskai ilgiau laiko.</p>

Sakė, kad laiko ir 10 metų, jei yra poreikis.
Na, gal atsiras kažkas, kas su snaigutėmis šiuo metu bando ir suteiks kokios info.
Atsakyti

Sakė, kad laiko ir 10 metų, jei yra poreikis.
Na, gal atsiras kažkas, kas su snaigutėmis šiuo metu bando ir suteiks kokios info.

Mat kaip, tai ilgai laiko.negalvociau kad tiek galima :)

Atsakyti