Įkraunama...
Įkraunama...

IVF namučiai

Aš irgi nesuprantu tavo daktarės. Jūs LT ar užsieny einate pas ginę?

Man ginekologas sakė, kad HCG net neapsimoka darytis, nes brangiai kainuoja, užtenka ir nėštumo testo. Jei HCG mažės, tai niekas jau nebepadės, jau bus per vėlu, tai tą HCG vis darytis ir darytis... tai grynai pinigų švaistymas. 

O tiek jau jų prisidarėt, kaskart viskas gražiai kyla, tai kam čia dabar nervintis ir vėl ir vėl juos darytis... Viskas bus gerai, geriau taupykit savo nervus, bus sveikiau vaikeliui nei kas kelias dienas HCG darytis ir badytis. 

Geriau tą sumą pasilikit vaikelio fotosesijai wgimus  :4u:

Labukas,aš Italijoj dariausi,nes čia gyvenu. Aha,negaliu nesudaryti nes ji nori tikslių numeriukų. Galvoju,gal dėl to,kad nori įsitikinti ar tikrai viskas gerai. Man vieną i kėlė 7celiuliu 3 dienu. 😍 tik va va tas ir yra,kad tiek jaudulio ir streso,kai pasako,kad vel pasidaryk 😣 tai visas dienas dabar ir sedėsiu kaip ant adatų. Nors ir bandau nusiraminti. Dar siandien sapnavau toki kvailą sapną ,tai išvis.. stengiuosi mažiau jaudintis,o galvoti,kad viskas bus gerai,bet ne taip paprasta😓man isvis dar sunku patikėti,kad TIKRAI TAI VYKSTA 😍😍😍😍 Ačiū už palaikymą 😍 

Atsakyti
[quote=Akitta,2017 06 20, 23:50]
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Lunatika" data-cid="71685913" data-time="1497981670">
<div>
<p>Sakai? 😇😇😇😇 daktare tikėjosi didesnių. Na bet pagal mūsų paskaičiavimus ( mano ir vyro) tai dauginosi kas dvi dienas visai neblogai. O Dieve, toks stresas.. šeštadienį reikės pakartoti,pažiūrėti ar vis auga. Ir išrašė leidžiamo progesterono,tai ji iškarto mane perspėjo,kad skauda kai jį leidi esi ir po jo.. </p>
<p>Kaip tavo nėštumas? Lengvai einasi?</p>
</div>
</blockquote>
<p>Kai šeštadienį darysies tai turėtų būtų nemažiau 414. Tai jei viršys būk rami smile.gif Dėl progesterono tai jei tau jo trūksta tai būtinai turi vartoti papildomai. Leidžiami geriausi, gerai pasisavinami. Aš naudojau Crinone kremuką 3 kartus per dieną, čia buvo man max dozė, pas mane jis labai žemas būdavo. Gali paskirti ir utrogestano, bet kad nors jo ir dozė ten rašoma didesnė, bet jį žymiai sunkiau pasisavina, o jei dar liepia jį gerti, o ne kištis tai būsi labai mieguista, nepatartina vairuoti. Tik crinone kremas vienas vnt 5 eurai (bent mano klinikoj).</p>
<p>Progesteroną reikia vartoti kažkur iki 12 sav, paskui vaikas pats gamina hormonus smile.gif Kai pajausi judesiukus (apie 16-18-20sav), tai bus žymiai ramiau paskui smile.gif Nes vis kumščiuos ir žinosi, kad viskas OK smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Mano nėštumas tai lengvas, tik pradžia sunkoka biggrin.gif Nors pasisekė iš antros stimuliacijos biggrin.gif Nes teko IVF atlikti dėl 14 folikulų išaugimo biggrin.gif Nevėmiau nei karto, hormonai nesiautėja - vyro niekur nesiuntinėju su prašymais, nebūnu labai pikta biggrin.gif Alkis nekamuoja, valgau kaip įprastai. Tik jau dabar tokios savaitės kai kas savaitę svoris auga po 500g biggrin.gif Tai jau turiu apie 11kg pliuso biggrin.gif Kitą pirmadienį į dekretines išeinu biggrin.gif Bus poilsis pagaliau smile.gif Jau 7 mėn, bet kai skaičiuoji kiekvieną savaitę ir bijai, kad kas neatsitiktų, tai tas laikas labai ilgas, ypač iki 18sav, kol pajaučiau judesiukus smile.gif</p>
<p> </p>
<p>Jei kils klausimų gali ir žinute asmeniškai parašyti, esu daug išklausinėjus savo ginekologo, viskas man rūpėjo ir dabar galiu patarti biggrin.gif Net dėl progesterono susibarėm, kuris geresnis, utrogestan ar crinone biggrin.gif biggrin.gif Nes utrogestan dozė didesnė, tai norėjau šito. Bet man paskui išaiškino kas geriau smile.gif</p>

O gal jus zinosit. Jei israsytas utrogestan 3x200 ir progesteronas vistiek krenta galima crinone papildomai naudoti? jie nesusipyktu tarpusavi?
Atsakyti

O gal jus zinosit. Jei israsytas utrogestan 3x200 ir progesteronas vistiek krenta galima crinone papildomai naudoti? jie nesusipyktu tarpusavy

Utrogestan ir Crinone abu yra progesteronas, tik jų kiekis ir pasisavinimas skiriasi.

Crinone papildomai galima vartoti, aš juos esu naudojus vienu metu. Jokių nesklandumų vartojant juos kartu nebuvo. 

Jei progesteronas krenta vertėtų pasitarti su ginekologu, gal vertėtų  pereiti vien prie crinone naudojimo, nes jis geriau pasisavinamas, bet brangesnis. Vienas kremukas 5 eurai (bent pas mane VK)

Atsakyti
QUOTE(Akitta @ 2017 06 25, 17:35)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Odeta.a" data-cid="71692612" data-time="1498326686"><div><p>O gal jus zinosit. Jei israsytas utrogestan 3x200 ir progesteronas vistiek krenta galima crinone papildomai naudoti? jie nesusipyktu tarpusavy</p></div></blockquote><p></p><p>Utrogestan ir Crinone abu yra progesteronas, tik jų kiekis ir pasisavinimas skiriasi.</p><p>Crinone papildomai galima vartoti, aš juos esu naudojus vienu metu. Jokių nesklandumų vartojant juos kartu nebuvo. </p><p>Jei progesteronas krenta vertėtų pasitarti su ginekologu, gal vertėtų  pereiti vien prie crinone naudojimo, nes jis geriau pasisavinamas, bet brangesnis. Vienas kremukas 5 eurai (bent pas mane VK)</p>

Ačiū, jau konsultavausi, pasakė,kad nekritinė riba, o kai prasidėjo kaujavimas, galutinis rezultatas buvo liūdnas verysad.gif
Atsakyti

Ačiū, jau konsultavausi, pasakė,kad nekritinė riba, o kai prasidėjo kaujavimas, galutinis rezultatas buvo liūdnas verysad.gif

Tai kiek supratau, tik spėjot pasikalbėti su ginekologe ir iškart prasidėjo kraujavimas? Užjaučiu, dėl tokios nelaimės. 

Nesuprantu kas daros kai kuriems daktarams... Vieni siūlo padidinti progesteroną ar net nenumažina kai tyrimas parodo, jog yra užtektinai progesterono, nes progesterono nebūna per daug ir kaip sakant dėl viso pikto jį palieka aukštesnį. O čia žiūriu kai kurie daktarai gaili svetimų pinigų, nes ne ant ribos ir paskui nutinka tokios nelaimės... 

Aišku galėjo ir net ne dėl progesterono trūkumo taip atsitikti, bet progesteronas yra pagrindinis hormonas, kuris reikalingas pastojus iki maždaug 12 sav. nėštumo.

Kiek savaičių jums buvo kai taip atsitiko?

Atsakyti
QUOTE(Akitta @ 2017 06 26, 11:51)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Odeta.a" data-cid="71694146" data-time="1498455920">
<div>
<p>Ačiū, jau konsultavausi, pasakė,kad nekritinė riba, o kai prasidėjo kaujavimas, galutinis rezultatas buvo liūdnas vartotojo įkelta nuotrauka</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Tai kiek supratau, tik spėjot pasikalbėti su ginekologe ir iškart prasidėjo kraujavimas? Užjaučiu, dėl tokios nelaimės. </p>
<p> </p>
<p>Nesuprantu kas daros kai kuriems daktarams... Vieni siūlo padidinti progesteroną ar net nenumažina kai tyrimas parodo, jog yra užtektinai progesterono, nes progesterono nebūna per daug ir kaip sakant dėl viso pikto jį palieka aukštesnį. O čia žiūriu kai kurie daktarai gaili svetimų pinigų, nes ne ant ribos ir paskui nutinka tokios nelaimės... </p>
<p>Aišku galėjo ir net ne dėl progesterono trūkumo taip atsitikti, bet progesteronas yra pagrindinis hormonas, kuris reikalingas pastojus iki maždaug 12 sav. nėštumo.</p>
<p> </p>
<p>Kiek savaičių jums buvo kai taip atsitiko?</p>

Nepilnai 6 savaitės, parašiau, kad krenta PRG, buvo atsakymas, kad ne kritinė riba, ir sulaukėm....
Atsakyti

O kaip krito PRG? 

Jums normaliai progesteronas gaminasi ar visad jo trūkdavo ir jums skirdavo papildomai?

Man jis žiauriai mažas būdavo, praktiškai nesigamindavo, tai crinone kremuką 3 kartus per dieną paskyrė, čia jau man mx dozę paskyrė. Bet jei jums jis natūraliai gamindavos, tai čia gal jau buvo pasekmė, nes jau mažylis gal buvo nebesivystantis ir dėl to negamino progesterono organizmas, dėl to gal ir krito. Nu bet jau čia geriau ginekologas suprastų, nu kaip sakant normaliai viską žinantis ginekologas vaisingumo.

Ir dėkui likimui, kad nuėjus pas vieną VK ginekologę mane nusiuntė pas kitą, nes nežinojo ką su mano liga daryti... Būtų tokia gydžius tai... Būčiau iškart prapjaustyta ir kažin ar dabar laukčiaus.

Atsakyti

Gal žinote kas turi buti parasyta siuntime del IVF procedūros? Koks ligos kodas? 

Atsakyti

Kur rekomenduotumete IVF? Baltijos Amerikos klinikoje ar Vaisingumo centre? 

Atsakyti
QUOTE(Svajoklei @ 2017 06 26, 21:13)
<p>Kur rekomenduotumete IVF? Baltijos Amerikos klinikoje ar Vaisingumo centre? </p>

Man tas klausimas irgi aktualus...Gal turit kokių atsiliepimų ar pastebėjimų apue gyd. Rimantą Gricių (BAK)?
Atsakyti
QUOTE(Svajoklei @ 2017 06 26, 21:13)
<p>Kur rekomenduotumete IVF? Baltijos Amerikos klinikoje ar Vaisingumo centre? </p>

Nezinau kaip dabar VK, bet anksciau po punkcijos pasodina koridoriuje. O BAK veza i palata, ten daugiau komforto. Tik kainu skirtuma reiketu paziureti. As s vis i VK neiciau, nesukelia je kazkaip pasitikejimo...
Atsakyti

Tai vistiek konpensuojama abiejose :) 

VK siuntimo nereikia, patys išrašo 

Atsakyti