Įkraunama...
Įkraunama...

2016 m. rugsėjinukai

QUOTE(LabaiTyli @ 2016 07 13, 12:27)
Mano dičkis dabar 7m. ir tiek jam įdomu kaip ta sesutė iš pilvo išlįs. Dėjau į krūmus ir sakiau gydytojas prapjaus pilvą iš išims  blush2.gif

Man šitas bajeris nepraėjo, nes dičkis jau kažką daugiau žino😀 na bet laukiu gal išsispręs savaime tas klausimas...
Papildyta:
QUOTE(Dra-cena @ 2016 07 13, 16:25)
Treciadiene, as su tavim gulejimui i kompanija. Kaklellis trumpas, vaiko galva absoliuciai zemai isistacius. Rizika prieslaikiniam... O tavo kaklelis buvo sutrumpejes ar suminkstejes? Zodziu, grizau is TA marmuriniu veidu biggrin.gif....
Kokia tavo padetis?

Užjaučiu, kelinta tau savaitė ir kiek cm kaklelis?
Man 24 savaitę staigiai sutrumpėjo kaklelis nuo 4 iki 2,6 cm, tačiau suminkštėjes ar atsidares nebuvo. Pragulėjau savaitę ligoninėje ir išėjau su 2,8 cm. Rytoj bus 7 savaitės kaip guliu, tačiau kaklelis kol kas taip ir yra 2,8. Aš guliu sąžiningai, išlipu tik valgyti pasidaryti ir pas gydytoją nuvažiuoti. Šiandien važiavau į vaistinę ir dar į parduotuvę užsukau, grįžau vos gyva, artimiausiu metu niekur nebevažiuosiu... Tiesa, aš naudoju progesterono kapsules ir kai užeina graudžios mintys išgeriu valerijonų.
O Tavęs į Santariškes nesiuntė?
Atsakyti
QUOTE(Treciadiene @ 2016 07 13, 18:29)

Užjaučiu, kelinta tau savaitė ir kiek cm kaklelis?
Man 24 savaitę staigiai sutrumpėjo kaklelis nuo 4 iki 2,6 cm,  tačiau suminkštėjes ar atsidares nebuvo. Pragulėjau savaitę ligoninėje ir išėjau su 2,8 cm. Rytoj bus 7 savaitės kaip guliu, tačiau kaklelis kol kas taip ir yra 2,8. Aš guliu sąžiningai, išlipu tik valgyti pasidaryti ir pas gydytoją nuvažiuoti. Šiandien važiavau į vaistinę ir dar į parduotuvę užsukau, grįžau vos gyva, artimiausiu metu niekur nebevažiuosiu... Tiesa, aš naudoju progesterono kapsules ir  kai užeina graudžios mintys išgeriu valerijonų.
O Tavęs į Santariškes nesiuntė?

Man 30,3 sav. Nesake kiek, mano ginius nedaugzodziauja biggrin.gif pasake trumpas. Ne pagal laika, bet uzdaras. Apie minkstuma jau nezinau. Man gimda tonusuoja istysai. Vaikas labai zemai. Galva isistacius, net sunkiai sekesi ismatuoti scanu.
Su pirmu gulejau. Tai zinau, ka tai reiskia biggrin.gif tik iki wc, saldytuvo ir gydytojo biggrin.gif
As fiziskai vos judu, nes iskart tonusuoja, maudzia, spaudzia. Negaliu net noredama paeiti. Labai mazus atstumus.
Nesiunte, na esu rizikos grupeje, bet gal dar ne taip blogai jei nesiunte biggrin.gif
Atsakyti
Treciadiene, o ka duoda prg gelis? Stabdo trumpejima, minkstejima, atsidaryma?
tau kiek dabar? Jau 32sav?
Beja, man dar santykis su kauliniu dubeniu is 5 po sios TA tapo 3. Spaudzia kakleli besileidziantis beibis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dra-cena: 13 liepos 2016 - 19:29
QUOTE(Treciadiene @ 2016 07 11, 13:06)
Sveikos!
Aš nuo šiandien išeinu į dekretines. Labai džiaugiuosi sulaukusi dekretinių. Laikas labai greitai bėga, o dar orai labai man patinka, nes nekaršta. Šiandien lygiai 6 savaitės kaip guliu lovoje, bet net nepastebėjau kaip jos prabėgo... Noriu paklausti auginančių vyresnius vaikus, kaip jie reaguoja į dar vieno laukimą ir kaip paaiškinate, ar domisi kaip jus atsiras?

maniskiui 1,9m tai kai paklausiu kur gyvena lialia rodo i pilvuka, ir viskas biggrin.gif o siaip lauke prieinam prie mazu lelyciu, aiskinu jam kad cia maza lelyte, turesim ir mes tokia, bet nieko jis nesupranta man rodos, isivaizduoju kiek pavydo bus gimus sesei ....
Atsakyti
sveikos,

man vakar atsigulus miegoti keistas dalykas buvo, užeidavo pilvo apačioje tokie lyg duriantys skausmai ir praeidavo, vėl užeidavo, atsikėlus praeidavo. Pilvuke gulint taip kietai jaučiau vienoje pusėje vaikutį. Dar tik 31 sav., ar čia galėjo būti parengiamieji sąrėmiai?
Atsakyti
Sveikos, mamytes! As aisku ne daznai cia uzsuku, dazniausia bendrauju FB grupeje, bet kiek cia uzeinu, vis neprirasyta i gretas sad.gif Laukiam didckio vyruko, 28sav+5d svere net 1434g! Su kiekviena diena jauciu, kaip sunytis stipreja, dideja, va syryt net miegot negalejau, ant sono pasivertus nu taip sokinet pradejo, kad baisu suplyst pasidare biggrin.gif Gimda vis dar pakieteja, bet kaklelis netrumpeja. Norejau paklausti, kaip su pasiruosimiais didziajai dienai? Man pirmas vaikutis, tie sarasai tokie ilgi ir skirtingi internete, kaip susipirkti TAI, KO REIKIA? Ypac leliui? 56 dydzio viska perkat? Ar pamaisot didesniu ir mazesniu drabuzeliu? Kiek ju pirkti pradziai? Ar ieskot su pasiltinimu, ar rugsejo pabaigai dar gerai ir tie iprasti? doh.gif doh.gif doh.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif Visi kiti daikciukai - zirklutes, pomputes, pientraukiai....???? Vystiklai, merliukai? Sauskelnes pirmo dydzio perkat, ar jau ir antro pakuote kokia pasiemet?
Atsakyti
QUOTE(SweetLemon @ 2016 07 14, 07:15)
Sveikos, mamytes! As aisku ne daznai cia uzsuku, dazniausia bendrauju FB grupeje, bet kiek cia uzeinu, vis neprirasyta i gretas sad.gif Laukiam didckio vyruko, 28sav+5d svere net 1434g! Su kiekviena diena jauciu, kaip sunytis stipreja, dideja, va syryt net miegot negalejau, ant sono pasivertus nu taip sokinet pradejo, kad baisu suplyst pasidare biggrin.gif Gimda vis dar pakieteja, bet kaklelis netrumpeja. Norejau paklausti, kaip su pasiruosimiais didziajai dienai? Man pirmas vaikutis, tie sarasai tokie ilgi ir skirtingi internete, kaip susipirkti TAI, KO REIKIA? Ypac leliui? 56 dydzio viska perkat? Ar pamaisot didesniu ir mazesniu drabuzeliu? Kiek ju pirkti pradziai? Ar ieskot su pasiltinimu, ar rugsejo pabaigai dar gerai ir tie iprasti?  doh.gif  doh.gif  doh.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  Visi kiti daikciukai - zirklutes, pomputes, pientraukiai....???? Vystiklai, merliukai? Sauskelnes pirmo dydzio perkat, ar jau ir antro pakuote kokia pasiemet?

Sveikos 4u.gif
Oho dickis sunus tai tikrai smile.gif
As irgi pirmakarte, bet kiek as del saraso galeciau pasakyt tj as asmeniskai 56 emiau kokius gal 8-10 rubeliu, nes tik gimes gali paskesti didesniuose, bet tavo atveju turbut gims dickis, tai galvociau kad nereik perdaugiausiai to newborn dydzio ax.gif o seip visa kita perku vadovaujantis logika ir nzn ant kiek pataikysiu biggrin.gif pampiu emiau 2-5kg kolkas tik 2 pokus, nes vistiek juk retai kada gimsta virs 5kilu. O va pientraukius visokius tikrai neperku, jei poreikis atsiras, juk ir vyras gali greit sulakstyti ir nupirkti kad ir ligoninej toj pacioj, nemanau kad isanksto reik pirkti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SweetLemon @ 2016 07 14, 08:15)
Norejau paklausti, kaip su pasiruosimiais didziajai dienai? Man pirmas vaikutis, tie sarasai tokie ilgi ir skirtingi internete, kaip susipirkti TAI, KO REIKIA? Ypac leliui? 56 dydzio viska perkat? Ar pamaisot didesniu ir mazesniu drabuzeliu? Kiek ju pirkti pradziai? Ar ieskot su pasiltinimu, ar rugsejo pabaigai dar gerai ir tie iprasti?  doh.gif  doh.gif  doh.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  Visi kiti daikciukai - zirklutes, pomputes, pientraukiai....???? Vystiklai, merliukai? Sauskelnes pirmo dydzio perkat, ar jau ir antro pakuote kokia pasiemet?

sveika, na as taip pat pirmakarte, bet is visu tu internetiniu sarasu daug maz susidariau savo, atmetusi tikrai ne pirmo butinumo reikalus (pientraukius ir pan). na pvz sarasas i ligonine (man):
• naktiniai marškiniai
• chalatas
• kojinės
• šlepetės (sau ir vyrui)
• dantų pasta ir šepetėlis
• rankšluostis
• tualetinis popierius
• drėgnos servetėlės
• higieniniai įklotai nėščioms
• paprasti naktiniai paketai
• tinklinės kelnaitės
• apatiniai rūbai
• liemenėlė maitinimui
• įdėklai į liemenėlę
• dezodorantas pažastims
• negazuotas mineralinis vanduo
• šepetys ir gumelė plaukams
• vazelinas lūpoms
• vienkartiniai paklotukai
• mobilus su pakrovėju
• pasas, nėščiosios lapas
• Pinigai

del rubeliu sudetinga ir man, dabar laukiu siuntinuko is puseseres, sake visko nemazai pridejo, ziuresiu ko truks ta dasipirksiu, bet neplanuoju imti iskart daug, na juk po keleta vienetu keliu dydziu turint paskui tikrai bus galimybes dasipirkti, ne karo metas smile.gif blogiau jei prisipirksi "kiek reikia" netinkamo dydzio, kur paskui det? rugsejis kiek pamenu dar budavo ganetinai siltas, kazin ar pirmuju reikia pasiltintu, parsivezimui turiu viena kombi jei bus vesiau ir manau bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SweetLemon @ 2016 07 14, 07:15)
Sveikos, mamytes! As aisku ne daznai cia uzsuku, dazniausia bendrauju FB grupeje, bet kiek cia uzeinu, vis neprirasyta i gretas sad.gif Laukiam didckio vyruko, 28sav+5d svere net 1434g! Su kiekviena diena jauciu, kaip sunytis stipreja, dideja, va syryt net miegot negalejau, ant sono pasivertus nu taip sokinet pradejo, kad baisu suplyst pasidare biggrin.gif Gimda vis dar pakieteja, bet kaklelis netrumpeja. Norejau paklausti, kaip su pasiruosimiais didziajai dienai? Man pirmas vaikutis, tie sarasai tokie ilgi ir skirtingi internete, kaip susipirkti TAI, KO REIKIA? Ypac leliui? 56 dydzio viska perkat? Ar pamaisot didesniu ir mazesniu drabuzeliu? Kiek ju pirkti pradziai? Ar ieskot su pasiltinimu, ar rugsejo pabaigai dar gerai ir tie iprasti?  doh.gif  doh.gif  doh.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  Visi kiti daikciukai - zirklutes, pomputes, pientraukiai....???? Vystiklai, merliukai? Sauskelnes pirmo dydzio perkat, ar jau ir antro pakuote kokia pasiemet?

Is rubeliu tai bent pas mane pagrinde 60 dydzio. Bet va ir nuo firmu priklauso. Tai pradziai jei koki 10 vnt bodziu, 10 vnt sliauztu. vystyklu keleta pasisiuvau,, kad paklot ant vystymo stalo, lovyten ar vezimelin. Merliukai labai pravercia,, kai atpylineja.
Zirklutes savo naudoju manikiuro. Kerpa gerai. Slogytei labai tiko tiesiog praplovimai, 'be jokiu atsiurbeju.
Daugiau svarbu lovyte,, vezimelis, vonele, automobilio kedute.
Visokiu tepaliuku ir vaistuku turetu israsyt gydytojas pries isvykstant is ligonines, kad susipirkti. Ne reiks akyciu, nosytes, bambutes,, uzpakaliuko tualetui.
Pampiai pirmo dydzio tikrai tiks.

Atsakyti
QUOTE(Dra-cena @ 2016 07 13, 20:39)
Man 30,3 sav. Nesake kiek, mano ginius nedaugzodziauja biggrin.gif pasake trumpas. Ne pagal laika, bet uzdaras. Apie minkstuma jau nezinau. Man gimda tonusuoja istysai. Vaikas labai zemai. Galva isistacius, net sunkiai sekesi ismatuoti scanu.
Su pirmu gulejau. Tai zinau, ka tai reiskia biggrin.gif tik iki wc, saldytuvo ir gydytojo biggrin.gif
As fiziskai vos judu, nes iskart tonusuoja, maudzia, spaudzia. Negaliu net noredama paeiti. Labai mazus atstumus.
Nesiunte, na esu rizikos grupeje, bet gal dar ne taip blogai jei nesiunte biggrin.gif

Labas rytas!

30 savaičių jau gerai, tai ne kokios 24, kai šansų nedaug, o trumpas tai dar nieko blogo, kadangi uždaras. Be to, jeigu būtų kritiškai trumpas, siųstų brandinti plaučių. Kiek man aiškino Santariškèse, brandina, jeigu kaklelis 2cm ir mažiau. O tau nesiūlė valerijonų pagerti? Aš geriu, nekasdien, bet išgeriu, ypač nuo gimdos tonusų padeda, na ir šiaip nuo kvailų minčių😀
O Tau pirmą pavyko išnešioti? Iki kelių savaičių?
Papildyta:
QUOTE(Dra-cena @ 2016 07 13, 21:28)
Treciadiene, o ka duoda prg gelis? Stabdo trumpejima, minkstejima, atsidaryma?
tau kiek dabar? Jau 32sav?
Beja, man dar santykis su kauliniu dubeniu is 5 po sios TA tapo 3. Spaudzia kakleli besileidziantis beibis.

Aš naudoju progesterono kapsules į makštį. Jis stabdo kaklelio trumpėjimą ir aišku atsidarymą. Pasakysiu savo gydytojos žodžius: moksliškai įrodyta, kad progesteronas efektyvus iki 34 savaitės. Man dabar irgi dar tik 31 savaitė. Aš irgi guliu ir tikiuosi geriausio. Kol guliu nieko, bet tik įsėdus į mašiną iškart gimda pradeda kietėti, todėl bijau net vizitų pas gydytoją.
O aš nežinau koks mano santykis su kauliniu dubeniu, gydytoja nieko nesakė.
Kada tau kitas apsilankymas?
Papildyta:
QUOTE(Proteja @ 2016 07 14, 07:40)
sveikos,

man vakar atsigulus miegoti keistas dalykas buvo, užeidavo pilvo apačioje tokie lyg duriantys skausmai ir praeidavo, vėl užeidavo, atsikėlus praeidavo. Pilvuke gulint taip kietai jaučiau vienoje pusėje vaikutį. Dar tik 31 sav., ar čia galėjo būti parengiamieji sąrėmiai?

Čia vaikiukas vartosi😁 man irgi dažnai taip būna. Kai paruošiamieji būna kietėja visas pilvas ir bent man neskauda. Tik suima ir atleidžia.
Atsakyti
Treciadiene, as su pirmu gulejau nuo 24 sav. Gulejau iki 38sav, nes tada pasijutau saugi, stojau eiti ir pagimdziau smile.gif
Mano kaklelis pries pusantro men buvo 3,5cm. O vakar pasake trumpas, ne pagal laika ir vaikas pagal skale su dubeniu -3 isistates. Spaudzia. Su pirmuoju iki pat galo buvo -5. Vadinasi dabar situacija prastesne. Bet ir ne kritine. Nes jokio gelio man nesiule.
O judeti as irgi negaliu. Iki wc einu uz klyno susiemus, nes atrodo iskris. Irgi traukia daug. Su kiekvienu judesiu.
Man dabar vizitas po 3 sav.
Beja,tas santykis su dubeniu irasytas knygeleje. Pasiziurek wink.gif
O tu kai gimdei 32 sav, buvo netiketa, ar gulejai bet neisgulejai? Kas kiek laiko tau TA dabar?
Atsakyti
QUOTE(Dra-cena @ 2016 07 14, 13:58)
Treciadiene,  as su pirmu gulejau nuo 24 sav. Gulejau iki 38sav, nes tada pasijutau saugi, stojau eiti ir pagimdziau smile.gif
Mano kaklelis pries pusantro men buvo 3,5cm. O vakar pasake trumpas, ne pagal laika ir vaikas pagal skale su dubeniu  -3 isistates. Spaudzia. Su pirmuoju iki pat galo buvo -5. Vadinasi dabar situacija prastesne. Bet ir ne kritine. Nes jokio gelio man nesiule.
O judeti as irgi negaliu. Iki wc einu uz klyno susiemus, nes atrodo iskris. Irgi traukia daug. Su kiekvienu judesiu.
Man dabar vizitas po 3 sav.
Beja,tas santykis su dubeniu irasytas knygeleje.  Pasiziurek wink.gif
O tu kai gimdei 32 sav, buvo netiketa, ar gulejai bet neisgulejai? Kas kiek laiko tau TA dabar?

Man prieš savaitę atrodė, kad iškris, bijodavau iki tualeto nueiti, kažkaip situacija dabar pasikeitė, taip nebespaudžia klyno ir galiu normaliau pavaikščioti. Pas mane santykis su kauliniu dubeniu įrašyta 100/28. Neįsivaizduoju ar čia gerai ar blogai?
Aš su antra negulėjau. Tada 30 savaitę gimdos kaklelis buvo 3 cm, na ir po poros savaičių stovint parduotuvėje eilėje nubėgo vandenys ir viskas. Jaučiausi puikiai, gimda nekietėdavo...
Aš dabar į TA einu kas dvi savaites. Tiesa sakant mielai eičiau kas savaitę, nes kai man pasako, kad viskas gerai, aš iškart geriau pasijaučiu😁
Merginos, jeigu dar nežinote ir nesinaudojote Assorti gimdyvėms taiko 30 proc. nuolaidą visoms prekėms. Kam aktualu pasinaudokite, nes nesvarbu už kokią suma perki...
Atsakyti