Labas
Kaip banginis jauciuosi, tai net ir kalbet nebesinori, jau tik norisi kuo greiciau, o pilvinuko niekaip neprikalbinu laukan lyst
Lasteliu nesaugosim.
Kalbant apie gimdymo pradzia, tai labai noreciau, kad prasidetu saremiais. Nu baaaaaaaisiai nemalonus man tas jausmas, kai vis kapsi is taves ir nieko negali padaryt Praeita karta nubego 3 val. nakties, tai dar ramiai i dusa nuejau, sulaukiau, kol atvaziavo sese su mazaja pabut, likusius daiktus susikroviau ir gal kokia 6 val. isvaziavom i VGN. Neskubejau, nes vandenys buvo skaidrus, saremiu nesijaute isvis beveik. Dabar jau tiek nelauksiu turbut, nes nesu tikra, kad lelius isitaises taip, kaip turetu but, dar vis turiu itarimu, kad skersuojasi, tai del sventos ramybes bandysiu vaziuot anksciau. Noooors.... ryt va pvz man vyras gimdyt neleido, nes isvaziuoja i Alytu, kukuosiu Vilniuj viena, tai jei netycia prasidetu gimdymas, nezinau, ka reiktu daryt, tektu, matyt, vienai vaziuot
QUOTE(bitarija @ 2016 09 02, 09:04)
Sveikos,
jei jau vandenys nubėgo, sąrėmių laukti nereikia. Jei vandenys skaidrūs, dar galit namie į dušą nueit.
Jei vandenys neskaidrūs - tiesiu taikymu į ligoninę, nesvarbu, kad ko nors į namus užlėkt reik, daiktus paimt ar pan. jei tai ne namuose atsitinka.
Bet kokiu atveju vandenų nubėgimas jau gimdymo pradžia.
jei jau vandenys nubėgo, sąrėmių laukti nereikia. Jei vandenys skaidrūs, dar galit namie į dušą nueit.
Jei vandenys neskaidrūs - tiesiu taikymu į ligoninę, nesvarbu, kad ko nors į namus užlėkt reik, daiktus paimt ar pan. jei tai ne namuose atsitinka.
Bet kokiu atveju vandenų nubėgimas jau gimdymo pradžia.
jei jau taip netikėtai nubėgtų, tai ką tik įsidėjau nėščiosios kortelę, dabar visą laiką nešiosiuos dėl visa ko. 2 sav. liko iki termino
Na kai jau nubėga vandenys, gal nebelabai gerai laukt. Aišku, priklauso dar ir nuo to, kiek apskritai tų vandenų buvo, kiek nubėgo. Gali būti taip, kad nubėgo tik tie vandenys, kurie buvo po vaiko galvyte ir vaiko galvytė tada dar labiau įsistato į dubens kaulus ir kaip koks kamštukas uždaro skylę. O gali būt, kad vandenys nubėga kone visi, nes galvytė taip ir nesistato į dubenį. Tokiu atveju gali būti dar ir virkštelės išplovimas pirmiau vaikiuko (ypač jei daug vandenų buvo), o tai jau pavojinga. Suprantu, kad dulos rekomenduoja viską, kad kuo mažiau streso sukelt, bet reikia ir situaciją nėščiosios žinot. Jei jūsų atveju viskas ok ir dula žino, kaip jūsų vaikiukas guli, kiek vandenų, tai galima taip rekomenduot. Taip, važiavimas gimdyt - stresas, kuris gali pristabdyt veiklą, bet delsimas irgi nepatartinas.
Papildyta:
Nėščiosios kortelė turėjo būt su jumis nuo pat jos užvedimo pradžios visada ir visur ;) Džiugu, kad jos neprireikė anksčiau. Man ginė iškart pasakė - nėščiosios kortelė yra jos nėštumo pasas, jos ir kūdikio asmens dokumentas ir leidimas į visas ligonines extra atveju.
Papildyta:
Nėščiosios kortelė turėjo būt su jumis nuo pat jos užvedimo pradžios visada ir visur ;) Džiugu, kad jos neprireikė anksčiau. Man ginė iškart pasakė - nėščiosios kortelė yra jos nėštumo pasas, jos ir kūdikio asmens dokumentas ir leidimas į visas ligonines extra atveju.
Sveikos
O as noreciau, kad nubegtu vandenys, nes neteko tai patirti. Pirmaji gimdziau planiniu cp.
Banginiu nesijauciu bet vargina ivairus skausmeliai. Priaugau 11 kg.
Labai laukiu TOS dienos
O as noreciau, kad nubegtu vandenys, nes neteko tai patirti. Pirmaji gimdziau planiniu cp.
Labai laukiu TOS dienos
QUOTE(De Paris @ 2016 09 02, 12:57)
Sveikos
Labai laukiu TOS dienos
Labai laukiu TOS dienos
aš jau priaugau apie 16-17 kg., tai labai tikiuosi, kad svoris savaime nukris po. Nes kažkaip rubuilė per visas kūno dalis jaučiuosi gerai, kad bent liekna buvau iki to, tai net su +17 dar telpu i normalias KMI ribas
Papildyta:
QUOTE(bitarija @ 2016 09 02, 12:47)
Na kai jau nubėga vandenys, gal nebelabai gerai laukt. Aišku, priklauso dar ir nuo to, kiek apskritai tų vandenų buvo, kiek nubėgo. Gali būti taip, kad nubėgo tik tie vandenys, kurie buvo po vaiko galvyte ir vaiko galvytė tada dar labiau įsistato į dubens kaulus ir kaip koks kamštukas uždaro skylę. O gali būt, kad vandenys nubėga kone visi, nes galvytė taip ir nesistato į dubenį. Tokiu atveju gali būti dar ir virkštelės išplovimas pirmiau vaikiuko (ypač jei daug vandenų buvo), o tai jau pavojinga. Suprantu, kad dulos rekomenduoja viską, kad kuo mažiau streso sukelt, bet reikia ir situaciją nėščiosios žinot. Jei jūsų atveju viskas ok ir dula žino, kaip jūsų vaikiukas guli, kiek vandenų, tai galima taip rekomenduot. Taip, važiavimas gimdyt - stresas, kuris gali pristabdyt veiklą, bet delsimas irgi nepatartinas.
Papildyta:
Papildyta:
aš iš savo gydytojos supratau, kad kortelė reikalinga tik atvykus pas gydytojus, ir visokiems tyrimams įrašyti. Tai kad nesusidėvėtų, nenešiojau kasdien, nes ir rankinė ne per didžiausia bet dabar jau nesaugosiu jos
Papildyta:
QUOTE(infuzorija @ 2016 09 02, 13:12)
mano pirmoji gimė po 20h po vandenų nubėgimo.
man tai ir praeitą kartą, ir dabar fobija, kad tik tai neįvyktų kokioj viešoj vietoj
man tai ir praeitą kartą, ir dabar fobija, kad tik tai neįvyktų kokioj viešoj vietoj
VGN paskaitoje gydytoja pasakojo atvejį, kai nėštukei paskaitos metu nubėgo vandenys ir visi su ovacijomis ją palydėjo į gimdyklą, nors pagimdė tik anksti ryte tai tokia ,,viešoji'' vieta būtų tinkamiausia
Aš pirmąjį pernešiojau savaitę....skatino...kirpo vandenis bet veikla vistiek sunkiai vyko..
Su antruoju dvi dienos po termino savaime paryčiais nubėgo vandenys...ir prasidėjo sąrėmiai
Šykart irgi norėčiau kad vandenys nubėgtų....viskas aišku būna ..nereikia spėliot čia jau tikrieji sąrėmiai prasidėjo ar dar ne .
Su antruoju dvi dienos po termino savaime paryčiais nubėgo vandenys...ir prasidėjo sąrėmiai
Šykart irgi norėčiau kad vandenys nubėgtų....viskas aišku būna ..nereikia spėliot čia jau tikrieji sąrėmiai prasidėjo ar dar ne .
klojau mažyliui lovytę ir man iškilo toks klausimas. Esu girdėjusi, kad naujagimį reikia guldyti kojytėmis arčiau krašto, kad nepalįstų su galvyte po kaldra. Bet kur tokiu atveju dėti kaldros perteklių? nes kaldra didelė - per visą lovytės ilgį, o čiužinys vos tilpo į lovą, tai po juo irgi jau netilptų pakišti dalį kaldros. Kaip jūs darote?
QUOTE(Proteja @ 2016 09 02, 18:46)
klojau mažyliui lovytę ir man iškilo toks klausimas. Esu girdėjusi, kad naujagimį reikia guldyti kojytėmis arčiau krašto, kad nepalįstų su galvyte po kaldra. Bet kur tokiu atveju dėti kaldros perteklių? nes kaldra didelė - per visą lovytės ilgį, o čiužinys vos tilpo į lovą, tai po juo irgi jau netilptų pakišti dalį kaldros. Kaip jūs darote?
visgi įtalpinau dalį kaldrytės po čiužinuku
as pradzioje nenaudosiu kaldrytes. vietoj jos miegmaisiuka. tikiuosi dukrytei jis patiks.
QUOTE(De Paris @ 2016 09 02, 23:37)
as pradzioje nenaudosiu kaldrytes. vietoj jos miegmaisiuka. tikiuosi dukrytei jis patiks.
o rankytės negali sušalti su miegmaišiu?