QUOTE(cibulis @ 2016 06 22, 14:07)
Čia A/A+/A++ klasės tema. O tokiems namas labai reikia saulės. Mažų energetinių sąnaudų namą bus labai sunku pastatyti, jei nepasiimsi žiemą saulės. Todėl saulę reikia įsileisti ir ją pasiimti, o ne bėgti nuo jos. Vaistų nuo perkaitimo tikrai yra. Tačiau jei kažkas kalba, kad vasarą jam jau norisi namą šildyti, tai tas namas tikrai net ne A klasės, jau nekalbant apie A+ ir t.t.
Jūsų požiūris irgi blogas, jei galvojate, kad jei namas šešėlyje, tai jau šildytis reikia. Šešėlis tikrai neatšaldo tiek namo, kiek galimi kiti dalykai: palikti šalčio tiltai, vienur storesni, kitur plonesni namo kailiniai, nesandarumas ir t.t.
Tikrai yra namų, kurių didžioji langų dalis orientuota į šiaurę, bet nemanau, kad juos reikėtų šildyti vasarą. Todėl kai kam reikėtų pasiieškoti kitur priežasčių, kodėl jie nori namą šildyti vasaros metu.
Papildyta:
Kodėl baigti apie tai diskutuoti? Ir apie ką reikia diskutuoti? Prašom užsakyti muziką ar nurodyti sesijos temą? Apie ką teisinga diskutuoti?
Niekas kraštutinumų nesistato. Tiesiog dar tokie laikai, kai galima B klasę statyti, o gal kai kas dar ir C stato. Šioje temoje dauguma stato ir orientuojasi į A+ klasės namus. Tokius jau greitai visi turėsime statyti. Todėl čia kraštutinimui yra tada, kai skundžiasi, kad vasara name šalta ir jį reikia šildyti.
Papildyta:
Kur aš priminiau? Parodyk. Jei tau paranoja, tai gydykis. Arba išjunk vieną kartą tą savo pavydą. Sunku turėtų būti su juo gyventi.
sutinku
mano požiūris yra blogas, bet jūsų teiginiai dar blogesni, nes be to, jog jie nėra visiškai teisingi jie dar ir labai kategoriški, net jūsų paties abejojanti nuomonė jau kitam skinyje virsta neužginčijama oksioma. Kitų žmonių rašytus tekstus interpretuojate taip, kaip norite arba tik tas vietas, kurias norite. Netikiu, jog nesugebate suvokti viso teksto, manau pastoviai išlenda kažkuri jūsų dalis, kuri visada nori prie kažko prisikabinti, išvartyti ir truputi pavolioti po žemę. Bet netgi ir tai nėra blogai, atvirkščiai, kartasi sveikai linksma
dėl manęs - jokių problemų. Diskutuokite apie vieną ir tą patį kiek jums patinka. Tik skaityti nuobodoką - ar imsi gegužės mėnesio postą, ar birželio - tekstas beveik nepakitęs, tema ta pati. pamaniau, jog ne vien man atsibodo. Apsirinku. Sėkmės diskusijoje "kaip pats teisingiausias namas pasaulyje perkaito ir kaip visi gerai žinom, kaip su tuo kovoti"
neišsemiama tema
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 06 22, 14:12)
Jei kalba būtų tik apie namo kailinius tai viskas teisinga, bet nereikėtų pamiršti, kad EE namai yra ir labiau orientuojami į pietų pusę, tad jei nesisaugoma nuo saulės, į tokius namus gali prieiti net didesnis energijos kiekis, kaip į standartą, bet pašalinti tą energiją iš EE namo ženkliai sudėtingiau, nei iš standarto. Čia jau didesni kailiniai kelia problemas vasarą. Vat ir gaunasi didesnės problemos su perkaitimu.
Jei namas šešėliuojamas, tų problemų kaip ir neturėtų būti, bet bent jau mano ir cibulio namai nešešėliuoti. Nors ir projekto stadijoje su architekto pagalba bandžiau spręsti tą problemą, bet taip ir liko ji neišspręsta iki šiol.
Papildyta:
Pas mane ~30m2 langų beveik visas plotas į pietus. Gerai kad GNP selektyvą rinkausi. Būčiau pasirinkęs kaip Cibulis laidesnį, tai vasarą kentėčiau dar labiau.
nu tai blyn, viską žinot, viską suprantat, tai UŽSIŠEŠĖLIUOKIT pagaliau