QUOTE(BangaS @ 2016 07 26, 13:12)
Jau žinote kur kreiptis. 28-35 eur/m2 darbas. Į 11-13k būtumėte sutilpęs be inžinerinių tinklų.
Naujų pamatų nereikia, nes kito namo nestatau. Tegul kreipiasi kam reikia. Jei sakote, kad būčiau tilpęs į 11 000 - 13 000 eurų, tai greičiausiai kaina būtų 13 000 eurų, nes mano atveju būtų reikėję iškasti iki 2,5 m gylio duobę po dalimi namo ir iš naujo pilti smėlį ir jį trambuoti. Taigi vien dėl šitų darbų kaina tikrai būtų didesnė nei mažesnė. Pridėjus grindų šildymą ir vandenį bei nuotekas kaina būtų išaugusi iki 14 500 eurų. Gręžtiniai man kainavo apie 14 000 eurų. Taigi kaina būtų labai panaši arba PP būtų šiek tiek brangesnė.
Jei tikrai būtumėme tilpę į tą pačią kainą kaip gręžtiniai, o PP būtų vien iš XPS su pakeistu gruntu, tai tikrai būčiau daręs PP. Bet tuo metu tokių kainų nebuvo, o PP daryti neiškasus grunto nesutiko nei vienas konstruktorius, be to kitos firmos norėjo pamatą daryti vien iš EPS. Man toks variantas pasirodė nerimtas, todėl tikrai džiaugiuosi, kad pasirinkau gręžtinius. Tiesa, dar su PP reikia labai tiksliai žinoti visų būsimų komunikacijų įvadus, nes vėliau nieko nepakoreguosi. O laidus vartams, kiemo apšvietimui ar signalizacijai pravedžiau po pamatu, todėl manau, kad tai yra mažesnis šalčio tiltas, nes jei būčiau daręs PP, tai tikrai nebūčiau numatęs tiek daug į priekį ir tuos elektros laidus būtų tekę vesti per sieną. Nebent PP kažkurioje vietoje būtų numatytas vienas storas vamzdis visokiems laidams: internetui, kabelinei, varteliams, nuotekų orapūtei, signalizacijai, kiemo apšvietimui ir pan.