Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

QUOTE(cibulis @ 2016 07 19, 17:23)
Tai kuris čia iš mūsų nusikalba? Ir kuris nenori girdėti kitos nuomonės? Pats parašei, kad pušinei langai buvo šūdinas sprendimas. Tada aš paklausiau, kas blogai su tavo pušiniais langais? Vietoj to, kad būtum tiesiai pasakęs, kodėl toks pasirinkimas šūdinas, pradėjai man siūlyti daryti eksperimentus Atskaitęs man pastoriaus pamokslą, šiaip ne taip išlemenai, kad šūdinas sprendimas - tai langų tepliojimas du kartus per sezoną.

Ar aš kažkur negirdėjau tavo nuomonės? Ar aš kažkur prieštaravau dėl langų? Visai ne. Aš tik parašiau savo nuomonę, kad visus langus galima lyginti su visais langais. Juo labiau, kad mes diskutuojame A+ ir pasyvių namų temoje, todėl niekam net nekiltų mintis apie langus su vieno stiklo paketu ar juo labiau tik su vienu stiklu. Bet tau kilo ir pradėjai rašyti nesąmones. Aš kalbėjau tik apie langų skandinimą ir neskandinime EPS. Mintas pasakė, kad visus savo langus paskandino apšiltinimo sluoksnyje. Mano ne visas profilis apšiltinimo sluoksnyje. Parašiau, kad yra medinių kaustytų aliuminių langų, kuriuos irgi galima skandinti apšiltinimo sluoksnyje. Taip pat pamąsčiau, kad nekaustytus aliuminiu langus galima visus paskandinti apšiltinimo sluoksnyje. Yra tik dvi silpnos tokio dalyko vietos, kurias gamintojai galėtų išspręsti ir pasiūlyti rinkai naują ir pigesnį gaminį. Pats įsiskaityk į kitų argumentus.

taip, aš rašinėju nesąmones. Labai dėl to atsiprašau visų čia besilankančių, ypač Cibuli jūsų. Jeigu iš 10 pagrindinių punktų sugebate perskaityti tik vieno punkto dalį, reiškiasi neaiškiai rašau, arba aplamai rašau nesąmones. Nuo pat pradžių nenorėjau rašyti, nes ir taip buvo aišku, kad kol jūs visko nepabandysite asmeniškai ir per save nepervarysite ir paskui nepateiksite visko kaip savo nepakartojamo ir ekskliuzivinio atradimo, tol mano ir kitos nuomonės bei patirtis bus tik beverčiai išlemenimai. Va jūs niekur neklystate. Ir tikrai neverdate iš pavydo ir kirmgraužos, kaip čia Mintui pavyko sandaresnį namą pasistatyti. Juk jūs etalonas ne tik statyboje bet dar ir meniškas žmogus nuo prigimties. Skaitau ir stebiuosi, kiek jūs padarėte atradimų. Jūs nepakartojamas, Cibuli. Medalis jums. Ir labai ačiū, jog nepatentuojate savo idėjų, nes mes užsiknistume mokėti jums patentus. Skandinkite jus šiltale aliuminiu kaustytus langus, lyginkite plastiką su medžiu - tik taip atrasite dar geresnius sprendimus. Kur čia mums, žemės kirminams, iki jūsų, Cibuli.

dar kartą atsiprašau, jog įsivėliau. Ir kaip taip jūs sugebate žmones išvesti iš pusiausvyros????? Sakyčiau būčiau pirmas - mat jį velniai. Bet toli gražu ne. Jūs talentas. Nepraustaburnis, bet talentas.

Kažkaip reikia išmokti ignoruoti jūsų klausimus. Auklėjimas neleidžia. Nu bet kaip niors pasistengsiu.

ačiū jums, Cibuli, už eilinę pamoką 4u.gif

P.S. pabandykite į 68mm profilį sukišti 3 stiklų paketą ir drąsiai galite eiti patentuoti naujos idėjos. Vėliavą jums į ranką 4u.gif arba balionėlį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 19 liepos 2016 - 18:01
QUOTE(longger @ 2016 07 19, 17:57)
Va jūs niekur neklystate. Ir tikrai neverdate iš pavydo ir kirmgraužos, kaip čia Mintui pavyko sandaresnį namą pasistatyti. Juk jūs etalonas ne tik statyboje bet dar ir meniškas žmogus nuo prigimties. Skaitau ir stebiuosi, kiek jūs padarėte atradimų. Jūs nepakartojamas, Cibuli. Medalis jums. Ir labai ačiū, jog nepatentuojate savo idėjų, nes mes užsiknistume mokėti jums patentus. Skandinkite jus šiltale aliuminiu kaustytus langus, lyginkite plastiką su medžiu - tik taip atrasite dar geresnius sprendimus. Kur čia mums, žemės kirminams, iki jūsų, Cibuli.

Aš klystu ir tai daug kartų pripažinau. Ir jei būsiu neteisus, tikrai prisipažinsiu. O štai tu kaip tik neklysti ir tai akivaizdžiai matosi iš visų tekstų ir elgesio. Šiuo metu vietoj argumentų nusukai kalbą į asmeniškumus. Ir tie asmeniškumai yra netgi įžeidimai ir noras sukiršinti. Pats užvedei kalbą, kad negalima VW Passato su BMW 7 lyginti. Pateikiau tau daug pavyzdžių, kad galima. Užpykai ir kandi, nes argumentų neturi.
Papildyta:
Ir kaip taip jūs sugebate žmones išvesti iš pusiausvyros?????  Sakyčiau būčiau pirmas - mat jį velniai. Bet toli gražu ne. Jūs talentas. Nepraustaburnis, bet talentas.

O nenori klausimo užduoti iš kitos pusės: kodėl tie žmonės be pusiausvyros? Kodėl tu toks be pusiausvyros?
Papildyta:
Kažkaip reikia išmokti ignoruoti jūsų klausimus.
ačiū jums, Cibuli, už eilinę pamoką  4u.gif

Gal visgi aš ne visai toks blogas, jei padedu daryti teisingas išvadas ir padedu mokytis? Ir dar tos pamokos nemokamos?
Papildyta:
pabandykite į 68mm profilį sukišti 3 stiklų paketą ir drąsiai galite eiti patentuoti naujos idėjos. Vėliavą jums į ranką  4u.gif arba balionėlį.

Ar nematai, kokioje temoje bendraujame? Čia nieko nedomina 68 mm pločio profiliai. Pavyzdžius reikėtų pateikinėti į temą, o ne tik tam, kad suvaryti kito nuomonę ir išbalansuoti diskusiją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 liepos 2016 - 20:43
Visko po truputi išmokstama- ir mes per keleta metų išmokom ! 😆

QUOTE(longger @ 2016 07 19, 16:57)
Ir kaip taip jūs sugebate žmones išvesti iš pusiausvyros?????  Sakyčiau būčiau pirmas - mat jį velniai. Bet toli gražu ne.

Kažkaip reikia išmokti ignoruoti jūsų klausimus.

Atsakyti
Kadangi jau offtopica varote issijuose, tai gal prisipazinsite, ar kas esate isirenge medines, baltai dazytas palanges prie baltu PVC langu? Kaip vaizdas? Eksploatacija?
Atsakyti
QUOTE(lexxx @ 2016 07 19, 15:36)
(jei name ar taip ar taip vis tiek kaminas dujom, krosnelei, vitrina, iš kurios niekada nėra saulės) ?

Paskaitytum kelių dienų senumo Bango postą, apie vieną namą su dujiniu šildymu ir sužinotumėte, kad dujinis šildymas gali būti ir be kamino name ir be būtino natūralaus vėdinimo šildomose patalpose.

Dėl plokščiojo pamato, kas liečia kainą, tai ji galutinai atsistoja į panašią, kaip ir kito tipo pamatai su atitinkamais priedais. Man bent jau gręžtiniai pamatai su atskirai įrengtomis grindimis bendroje sumoje kainavo panašiai, kiek iš pat pradžių legalettas buvo paskaičiavęs už plokščiuosius. Taip, kad dėl įrengimo kainos tai tas ant to. Kas dėl šiluminių nuostolių, tai taip, plokštieji šiltesni, bet jei mastot apie rūsį, tai ko dar klausinėjat apie plokščiuosius, kitu atveju, nesuprantu, kam jums juostiniai be rūsio.
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 07 19, 22:59)
Kadangi jau offtopica varote issijuose, tai gal prisipazinsite, ar kas esate isirenge medines, baltai dazytas palanges prie baltu PVC langu? Kaip vaizdas? Eksploatacija?

Baltas plastikines palanges prie plastikinių langų - taip, Medines palanges prie plastikinių langų - taip. Medines, baltas - ne.
Atsakyti
QUOTE(lexxx @ 2016 07 19, 13:59)
Norėjau sužinot tik tų 3 aspektų (pamatai, architektūra, nešildomi priestatai) "svorį", įtaką šilumos nuostoliams dėl šilumos tiltelių (į visą kitą (sandarumas, apšiltinimas) dedant max pastangų abiem atvejais)- ar "mizerni" nuostoliai ar apčiuopiami (vis tik kaminas).

Garažas name duos milžiniškus nuostolius. Dėčiau +20% šildymui
Vitrinos rytuose, vakaruose ~8 m2 ne daugiau +5...10% šildymui
Labai priklausys nuo durų ir stiklų jose.
Architektūra atims iš namo terasos plotą, šildymas beveik nepasikeis, padidės pastatymo kaštai. Paskaičiuokite terasos plotas x 500 eur/m2 ir gausite šio sprendimo kainą. Šiluminiai nuostoliai matuojant kWh/m2 aišku padidės, nes m2 sumažėja.
Pamatai ~ +10% įtaka šildymui. Koks pas jus gruntas?
Kaminams skyles reikia daryti sienose, o ne stoge ir geriau iškelti iš šildomos namo erdvės visai.
Įmantresnė forma ne tiek tiesiogiai didina šilumos nuostolius dėl padidėjusio paviršiaus ploto, kiek sukuria labai sudėtingas vietas apšiltinimui ir automatiškai ten prastai apšiltinama, nesandaru, daug šalčio tiltų bei už tokias vietas tenka dar daugiau susimokėti nei už paprastesnę, kokybiškiau apšiltintą formą.

Kaip ketinate dėti max pastangas statyboms?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 20 liepos 2016 - 07:47
QUOTE(BangaS @ 2016 07 20, 08:40)
Garažas name duos milžiniškus nuostolius. Dėčiau +20% šildymui
Vitrinos rytuose, vakaruose ~8 m2  ne daugiau +5...10% šildymui
Labai priklausys nuo durų ir stiklų jose.
Architektūra atims iš namo terasos plotą, šildymas beveik nepasikeis, padidės pastatymo kaštai.  Paskaičiuokite terasos plotas x 500 eur/m2 ir gausite šio sprendimo kainą. Šiluminiai nuostoliai matuojant kWh/m2 aišku padidės, nes m2 sumažėja.
Pamatai ~ +10% įtaka šildymui.  Koks pas jus gruntas?
Kaminams skyles reikia daryti sienose, o ne stoge ir geriau iškelti iš šildomos namo erdvės visai.
Įmantresnė forma ne tiek tiesiogiai didina šilumos nuostolius dėl padidėjusio paviršiaus ploto, kiek sukuria labai sudėtingas vietas apšiltinimui ir automatiškai ten prastai apšiltinama, nesandaru, daug šalčio tiltų bei už tokias vietas tenka dar daugiau susimokėti nei už paprastesnę, kokybiškiau apšiltintą formą.

Kaip ketinate dėti max pastangas statyboms?

Dėkui,Bangas,
iš esmės būtent tai ir norėjau sužinot, čia rašydamas.

Dėl garažo ar sandėlio - problema, kad sklype praktiškai nebėra vietos statyti tokį statinį atskirai nuo namo, o tokios patalpos man būtinos (ne mašinai, aišku, o šlamštui smile.gif ). Garažą- sandėlį nuo šildomų patalpų norėjau atskirt apšiltinta siena, nedaryk jokio tiesioginio patekimo iš jo į namą, dar man aiškino, kad mūrinę garažo sieną (lauko, kuri susijungia su šildomų patalpų siena) apšiltinus ir iš vidaus kampe, po kokio tai atstumo mūras nustoja būti šilumos tiltelis (nesąmoningai turbūt išsireiškiau smile.gif , bet nesu specas)...

Dėl pamatų - gruntas smėlis, priemolis, molis, žodžiu įvairovė, bet daugiausia smėlis, todėl man aiškina, kad juostiniai geriau (nei poliniai) laikys paviršiaus trintimi, bet jei namas 1 a. ... Iš sklypo dviejų pusių - miškelis, bijau graužikų daryti PP (kaip Mintas pradžioj smile.gif ).

Dujinis šildymas - nes dujos prie sklypo, o saulės neturėsiu (miškas iš rytų ir šiaurės, 1 a., kaimyno 2 a. iš pietų), taigi nelabai šilumos pritekės, gal dėl to galingesnio šilumos šaltinio reik. Katilinė - į fasadinę pusę, dėl to kaminas iš tos sienos - nelabai... na ir prasideda...

O norisi statyt būtent pagal šios temos koncepsiją. Bet norisi ir klasikinės išvaizdos namo (namux miške smile.gif ), ir 1 a., ir kad tarnaut (pečkurystė) namui ir eksploatuot brangiai nereiktų...

Vat ir apsispręsk dabar... verysad.gif

P.S. man max pastangų statyboms smile.gif - tai, tikuosi, maždaug 50 proc. Cibulio pastangų ax.gif

Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 07 19, 23:33)
Paskaitytum kelių dienų senumo Bango postą, apie vieną namą su dujiniu šildymu ir sužinotumėte, kad dujinis šildymas gali būti ir be kamino name ir be būtino natūralaus vėdinimo šildomose patalpose.

Dėl plokščiojo pamato, kas liečia kainą, tai ji galutinai atsistoja į panašią, kaip ir kito tipo pamatai su atitinkamais priedais. Man bent jau gręžtiniai pamatai su atskirai įrengtomis grindimis bendroje sumoje kainavo panašiai, kiek iš pat pradžių legalettas buvo paskaičiavęs už plokščiuosius. Taip, kad dėl įrengimo kainos tai tas ant to. Kas dėl šiluminių nuostolių, tai taip, plokštieji šiltesni, bet jei mastot apie rūsį, tai ko dar klausinėjat apie plokščiuosius, kitu atveju, nesuprantu, kam jums juostiniai be rūsio.

Ačiū, Mintas,

jokio rūsio, juostinius man patarė dėl grunto (o gal dėl noro uždirbt, nes kitokių nedaro), sako lengviau geriau apšiltint nei polinius;

dėl PP dar kartą perskaičiuosiu pinigus smile.gif ;
bet tada kaip, darant PP, su ta ūkine (garažu sandėliu) patalpa (ant atskiro pamato ar kaip), koks minimalus atstumas gali būt tarp statinių, kad nebūtų problemų juos eksploatuojant (kažkaip ten oras turi cirkuliuot ir pats turėtum turėt galimybę užlįst patvarkyt sieną, stogą ar dar ką)? gal kaip tai pavyktų viską suspaudus sutalpint...

natūrali ventiliacija būtina tik pačiai dujinės katilinės patalpai, o ji pas mane į fasadinę pusę, taip kad kaminas (tipo turbo) iš tos sienos - nepatiktų...

P.S. pas Koridą irgi kaminas, tačiau šildymo sąskaitos tikrai pavydėtinos, tai ir gundo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lexxx: 20 liepos 2016 - 09:01
Užėjau, gal kam bus įdomu - http://ekie.lt/i-lie...-pasyvus-namai/
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 07 20, 20:52)

Man tik įdomu kur jie sutalpins kokių 5-6kw saulės elektrinę, nes norint A++ gauti Kers rodiklis pagal esamą STR turi būti daugiau už 1. Iš skaiciuotoju sužinojau jog bus kažkokios pataisos rudenį, gal kažkas pasikeis į gerą pūse...
Mano troba ant popieriaus irgi A++, tik realybėje tikrai neturiu noro tiek saulės elementų kabinti. Aišku kabelį prasivedes jeigu sugalvočiau atpigus elementams kokius 3kw pasikabinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 20 liepos 2016 - 21:09
QUOTE(Verteris @ 2016 07 20, 21:52)

Verteri, cia gal jusu projektelis? O gal vieno is musu?
Atsakyti
QUOTE(LauLau @ 2016 07 20, 22:28)
Verteri, cia gal jusu projektelis? O gal vieno is musu?

Tikrai ne, pas mane paprastas 2a kubas sutapdintu stogu. Čia feisbuke reklamą man parodė, matyt adtrackeriai užuodė, kad statybinius puslapius dažnai žiūriu smile.gif
Atsakyti