QUOTE(BangaS @ 2016 07 15, 15:13)
Prieštaraujate pats sau: "normaliai apšiltinti" - "čia tik dalinis skandinimas"
Normaliai apšiltinti reiškia visą rėmą skandiname putplastyje ir paliekame siaurą ruoželį prie stiklo paketo.
Neprieštarauju, nes kalbu apie tą patį. Mano dabartinių langų plotis - 72 mm. Ten, kur Meldorfer plytelės, ant rėmo užleidome 40 mm EPS, o kur tinkas - 50 mm EPS. Žodžiu, galutinis vaizdas toks, kad matoma tik 20 mm lango rėmo. Tai aš vadinu daliniu skandinimu. Ir tokio dalinio skandinimo tikrai pakanka PVC langui, tai įrodė mažos mano namo šildymo išlaidos. Manau, kad tokio dalinio skandinimo būtų pakakę ir mediniam langui kaustytam aliuminiu.
Visa esmė, kad mano langai nuo sienos atitraukti 12 mm, nes nutraukiamas didžiausias šalčio tiltelis, kuris susidaro, jei lango profilis liečia sieną. Tiek pat būtų atitraukti ir mediniai langai, todėl iš lauko pusės likęs aliuminis nebūtų šalčio tiltas. Teisingiau sakant tiek mediniai, tiek PVC langai būtų turėję vienodą Uw vertę.
Papildyta:
Kodėl? Mano šildymo išlaidos parodė, kad pakanka. Aišku galima eiti į kraštutinumus ir dar labiau sumažinti šildymo išlaidas visiškai skandinant langus EPS sluoksnyje, bet kiek tai padės sutaupyti? Kokius 20-30 eurų per šildymo sezoną? Be to aš vis dar nežinau tikrai gerų langų, kurie tiktų visiškam skandinimui apšiltinimo sluoksnyje.
Papildyta:
Stiklo pluošto kompozitas. Tas plonas, įmantrus kompozitinis profiliukas matomas nuotraukose ir duoda visą efektą - Uw 0,45
Medis ten tik šiaip. Galėtų būti ir pvc vietoje jo, niekas nepasikeistų. Medis ne esmė.
Ten tikrai ne vien profilis duoda tokią gerą Uw vertę. Visa gėrį sukuria 4 stiklų stiklo paketai, kurių Ug vos 0,33. Tokius stiklo paketu įdėjus į bet kokį profilį gautume labai gerą Uw vertę. Aišku šiek tiek prisideda ir profilis, bet šiuo atveju ne jis yra esminis dalykas. Šiuo atveju viską lemia stiklo paketas ir profilio skandinimas apšiltinimo sluoksnyje.
Visa esmė, kad
šitie langai labiau tinka Sibirui ar panašiai, nes jų saulės šilumos pralaidumas vos 46 proc.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2016 07 15, 15:11)
Ir dar. Pas mus mediniai langai iš pušies, jau yra mediniai langai. Realiai tai šūdų šūdas. Mediniai langai turi būti iš merbau ar panašios, langam skirtos medienos.
Užlenkėte kaip reikalas. Norėčiau pamatyti, kurioje šalyje gamina medinius langus iš Merbau medienos. Kodėl netinka lietuviška pušis? Juk tą medį taip apdirba ir išdžioviną, kad ne esmė koks ten medis. Ir kodėl langams tinka tik Merbau? Arba kokia mediena tinka langams?