Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

Todėl ir atpigo 15% smile.gif

Kaip ir kitos prekės

QUOTE(remiga @ 2016 07 14, 17:47)

Bet dujinis šildymas turi vieną nemalonų niuansą - kaloringumą, kurio niekas nekontroliuoja. Iš savo patirties žinau, kad kaloringumas krito kokiais 30% per praeitą dešimtmetį.

Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 07 14, 19:47)
Bet dujinis šildymas turi vieną nemalonų niuansą - kaloringumą, kurio niekas nekontroliuoja. Iš savo patirties žinau, kad kaloringumas krito kokiais 30% per praeitą dešimtmetį.

Iš kur tokia patirtis? Nes aš jau 11 metų gyvenu bute, šildomame dujomis, palyginau čia kažkada kiek sudegindavau tada ir dabar - maždaug tie patys kiekiai. Čia netgi verslo žiniose ar pan. skaičiau straipsnį, kad norvegiškos dujos yra kažkiek kaloringesnės, nei gazprominės.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 07 14, 18:17)
O kam tokiam šiltam namui 24 kW dujų katilas? Ar tas 24 kW reiškia kažką kitą? Keista, kad jūs sutikote dėl dujų. Kiek suprantu nesate didelis dujų šalininkas šiltame name? Kaip iš šaltos patalpos paduosite šilumą į namą? Nebus toje vietoje šalčio tiltas?

Perduoti šilumą iš pastato į pastatą galima tiesiog per gerai apšiltintą šiluminę trasą lygiai taip pat, kaip miesto tinklai perduoda į daugiabučius. Jei atstumas nedidelis, tai ir nuostoliai mizerni.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 07 14, 20:42)
Jei atstumas nedidelis, tai ir nuostoliai mizerni.

Sakykim taip: mažesni nei per kaminą būtų buvę wink.gif.

Dujų neįvedimas į namą, o į šalimais esantį pastatėlį iš dalies padidina saugumą patalpų viduje, be to eliminuoja poreikį pastoviai natūraliai vėdinti šildomas patalpas, kas dar labiau sumažina tokio sprendimo eksploatacinius kaštus. Be to, tos ūkinės patalpos kvadrato įrengimo kaštai visai kito lygio.

Tas 24kW galingumas garantuotai dėl momentinio karšto vandens ruošimo, boilerio pagailėjo. Na gal ir pigiau įsigyti, bet komfortas ne tas, kaip su boileriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 liepos 2016 - 20:06
Sveiki draugai. Kazkur pries pora savaiciu skaiciau straipsniuka, kad kazkokia imone naudos atsinaujinancia energija, bet negamins, o tiesiog pasirinks tiekeja, kuris parduoda elektra, pagaminta atsinaujinanciu saltiniu. O as taip pagalvojau - jei sildyciausi ee nama elektra, kaip Mintas, bet pirkciau is tokio tiekejo, tai gal ir tokiam namui daug pliusu duotu:)? Ka.galvojate?
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2016 07 11, 14:22)
Jamam smile.gif  thumbup.gif
Kol nesusipažinęs su Kubus kainom ir BangO pasirinktu variantu, šitas atrodo tinkamiausias mano atvejui, kai tarp pagrindinės masės berėmių langų planuoju vos 2 varstomus. Kadangi varstomus sau numatęs vos 2 per visą namą ir abu nedidžiuliai, tai ir kaina gal labai nenugąsdins.

Kad nereikėtų apsistoti ties vienu pasirinkimu siūlau rinktis iš keturių smile.gif.

1. „Aluplast“ energeto 5000 view
2. Schüco Window AWS 90 BS.SI
3. Veka Artline 82 (tik šio Lietuvoje negausi, nors aš būtent šio norėčiau smile.gif )
4. Na ir minėtasis GEALAN-KUBUS®
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 liepos 2016 - 21:01
QUOTE(Verteris @ 2016 07 14, 19:42)
Iš kur tokia patirtis? Nes aš jau 11 metų gyvenu bute, šildomame dujomis, palyginau čia kažkada kiek sudegindavau tada ir dabar - maždaug tie patys kiekiai. Čia netgi verslo žiniose ar pan. skaičiau straipsnį, kad norvegiškos dujos yra kažkiek kaloringesnės, nei gazprominės.

Patirtis asmeninė, kai gyvenau pirmąjam name. Nuo 2002m. sekiau dujų sąnaudas ir jos metai iš metų tolygiai didėjo.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 07 14, 20:47)
Dabar kai kainos nukrito 15% - gaunasi bene pigiausias būdas šildyti (po malkų).

Jei teigiate ,kad,, pigiausias'' po malku , tai tikriausiai zinote kokia gamtiniu duju kWh kaina ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 14 liepos 2016 - 21:14
QUOTE(mintas @ 2016 07 14, 20:55)

Pirmo profilio Uf - 1 W/m2K, antro - 1,2 1 W/m2K. Tokie profiliai tokiems langams visai netinka, nes vienoje vietoje išloši, o kitoje - praloši. Tikrai šiltam namui geri profili eina su Uf verte nuo 0,79 W/m2K ir žemyn. Šitie profiliai 20-40 proc. šaltesni. Kokia nauda? Aklas noras sukišti visą profilį į EPS sluoksnį, bet vidus tai liks atviras? Tokie profiliai tinka tik mažiems varstomiems langams, kurie neturi padalino per vidurį ar viršuje. Priešingu atveju jie tikrai nieko ne pranašesni už paprastus langus su geresnėmis Uf vertėmis. Mano varstomus langus irgi visu perimetru galima paskandinti į EPS, bet vidurinė dalis liks atvira. O kadangi mano profiliai šiltesni, tai tokio langu Uw vertė bus tikrai geresnė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 liepos 2016 - 21:23
QUOTE(cibulis @ 2016 07 14, 22:20)
Pirmo profilio Uf - 1 W/m2K, antro - 1,2 1 W/m2K. Tokie profiliai tokiem langams visai netinka, nes vienoje vietoje išloši, o kitoje - praloši. Tikrai šiltam namui geri profili eina su Uf verte apie 0,79 W/m2K. Šitie profiliai 20-40 proc. šaltesni. Kokią nauda? Aklas noras sukišti visą profilį į EPS sluoksnį, bet vidus tai liks atviras. Tokie profiliai tinka tik mažiems varstomiems langams, kurie neturi padalino per vidurį ar viršuje. Priešingu atveju jie tikrai nieko ne pranašesni už paprastus langus su geresnėmis Uf vertėmis.

Būtent, mano supratimu, teisingiausia, kai visas rėmas yra paslėptas apšiltinimo sluoksnyje, su tokiu langu, net ir varčia yra paslepiama, o paslėpus, nusispjauti ant rėmo šiluminių savybių.

Turint perskyrimą, geriau šiltesni rėmai, be to nereikia pamiršti ir palangės tvirtinimo problematiką, nebent palanges irgi sukelti apšiltinant ir apatinę profilio dalį.

Konkrečiai "„Aluplast“ energeto 5000 view" man nepatiko, dėl maksimalaus palaikomo stiklo paketo storio tik 49mm.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 07 14, 21:26)
Turint perskyrimą, geriau šiltesni rėmai

Aš irgi tą patį sakau. Štai šitam mano varstomam langui nauji profiliai puikiai tiktų. Bet tokį varstomą langą be jokių padalinimų per vidurį turiu tik vieną. Visi kiti varstomi langai yra tokie. Vadinasi nauja sistema neturi jokio pranašumo. Jos esmė yra dizainas. Šitie profiliai kurti ne šiltiems, o gražiems namams. Būtent tai akcentuoja ir gamintojas. Ir tik šiaip užsimena, kad galima pasiekti ir pasyviems namams taikomą standartą. O tai reiškia, kad sukiš ypač saulei nelaidžius, bet gerą Ug turinčius stiklus - štai ir visa reikalo esmė. Apgavystė ir tiek.

Nieko nėra geriau už medį kaustytą aliuminiu. Čia yra tikri langai. O PVC yra tik langų norvegiška surogatinė lašiša. Tikras produktas visada ir liks tikru. Kaip skiriasi laukinė ir fermoje užauginta žuvis.

Dar šitie mediniai langai man patinka. Ir jei pažiūrėsi šitą duombazę, tai pamatysi, kad pirmauja medis, o ne naftos produktas - PVC.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 14 liepos 2016 - 21:51
QUOTE(remiga @ 2016 07 14, 21:58)
Patirtis asmeninė, kai gyvenau pirmąjam name. Nuo 2002m. sekiau dujų sąnaudas ir jos metai iš metų tolygiai didėjo.

Tai problema gal kartais pačiame name? Pvz., apšiltintas prastos kokybės vata, kuri su laiku tiesiog susėdo ir dėl to didesni šiluminiai nuostoliai?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 07 15, 05:39)
Tai problema gal kartais pačiame name? Pvz., apšiltintas prastos kokybės vata, kuri su laiku tiesiog susėdo ir dėl to didesni šiluminiai nuostoliai?

Gali būti ir name, bet negali taip smarkiai didėti šildymo sąnaudos, net ir labai sukritus vatai.
Atsakyti