QUOTE(cibulis @ 2016 07 12, 15:07)
Kas tas juodas virš monolitinės perdangos? Ten dar vienas šalčio tiltas, nes toje vietoje akivaizdžiai mažesnis šiltinimo sluoksnis nei ant sienų ir perdangoje.
Čia apie kurią vietą tu..? nėr pas mane monolitinės perdangos...
QUOTE(cibulis @ 2016 07 12, 14:40)
Vadinasi problema grynai kaip mano: šiltinam ne visą stogą, o tik perdanga, todėl skliautų sienos tampa dideliais parapetais. Todėl jei lauko sienos apšiltintos 32 cm EPS, tai ir vidinę skliauto pusę reikia šiltinti 32 cm EPS. Arba skliautą reikia daryti karkasinį ir užpildyti vata, arba jį mūryti bent jau iš akyto betono blokelių, nes tai garantuotas šalčio tiltas. Viršuje 5 cm irgi nepakanka, nes per tą sieną iš namo pabėgs labai daug šilumos.
Kitas dalykas: ar ta šalta nenaudojama pastogė turės ventiliaciją? Būtina abiejų skliautų šonuose daryti ventiliacines angas arba stoge daryti kelis ventiliacinius kaminėlius. Nepamaišytų pasidaryti ir liuką į palėpę, kad būtų galima užlipti ir apžiūrėti su laiku ar viskas geria.
Visai tai įvertinęs aš šiltinau visą stogą. Be to dar neaišku ar taip šiltinant neliks šalčio tilto ties perdanga. Žiūrėk, kad gegnes vienodu žingsniu tinkamu vatai sudėtu, nes įtariu, kad teks šiltinti visą stogą. Dabartinis šiltinimo variantas yra komplikuotas ir akivaizdžiai sukuria šalčio tiltą. Tas 32 cm EPS ant fasado bus beveik niekinis, jei skliautus apšiltinsi taip skystai.
Negalima skliauto sienos įkišti į apšiltinimo sluoksnį. Mano skliautų sienos mūrytos iki gegnių apačios, todėl fasado EPS ir vata tarp gegnių gražiai sueina ir tas skliautas apšiltinamas vienodu storiu iš visų pusių.
Kitas dalykas: ar ta šalta nenaudojama pastogė turės ventiliaciją? Būtina abiejų skliautų šonuose daryti ventiliacines angas arba stoge daryti kelis ventiliacinius kaminėlius. Nepamaišytų pasidaryti ir liuką į palėpę, kad būtų galima užlipti ir apžiūrėti su laiku ar viskas geria.
Visai tai įvertinęs aš šiltinau visą stogą. Be to dar neaišku ar taip šiltinant neliks šalčio tilto ties perdanga. Žiūrėk, kad gegnes vienodu žingsniu tinkamu vatai sudėtu, nes įtariu, kad teks šiltinti visą stogą. Dabartinis šiltinimo variantas yra komplikuotas ir akivaizdžiai sukuria šalčio tiltą. Tas 32 cm EPS ant fasado bus beveik niekinis, jei skliautus apšiltinsi taip skystai.
Negalima skliauto sienos įkišti į apšiltinimo sluoksnį. Mano skliautų sienos mūrytos iki gegnių apačios, todėl fasado EPS ir vata tarp gegnių gražiai sueina ir tas skliautas apšiltinamas vienodu storiu iš visų pusių.
1. Smulkmė: lauko sienos 27cm EPS.
2. Sutinku, logiška, kad skliautą iš vidaus ir iš virsaus reikia šiltinti tiek pat kiek ir sienas ar perdangą, kad nesigautų šalčio tiltas... Stogo jau neišeis šiltinti, per vėlu, medis užsakytas, dvitėjinių sijų nepadarysiu, be to kiekviena gegnė statramsčiais ir skersiniais sutvirtinta su sija.
http://www.part.lt/i...d915162e299.png
Tokiu atveju, sprendimas atsižvelgus į pastabas gal būtų:
http://www.part.lt/p...ae9608bb769.png
?
3. Šalta pastogė turės ventiliaciją tik ties vienu murlotu ir ties kitu, t.y. kaip rašiau tarp priešvėjinės vatos virš murloto ir dif.plėvelės liks ~4cm tarpas... Būtina, kad ventiliuojama anga atsirastų ir skliautų viršuje...?
4. Gegnes ir sijas, taip žiūrėsiu, kad pagal vatos plotį sudėtų.
QUOTE(BangaS @ 2016 07 12, 16:12)
Čia iš esmės prašauta, kaip ir Cibulis pastebėjo. Nešildomoje palėpėje negali būti jokių HEB sijų, mūrinių skliautų, mūrinių pertvarų ir kitų šilumai laidžių konstrukcijų, kurioms vieta po apšiltinimo sluoksniu.
Reikėjo daryti karkasinį skliautą. Būtumėte sutaupęs visomis prasmėmis ir turėjęs pažangesnį sprendimą.
Net ir nusprendus įsirengti šiltą palėpę tie skliautai pasidarytų dar opesnė problema. Parduokit šitą namą
Reikėjo daryti karkasinį skliautą. Būtumėte sutaupęs visomis prasmėmis ir turėjęs pažangesnį sprendimą.
Net ir nusprendus įsirengti šiltą palėpę tie skliautai pasidarytų dar opesnė problema. Parduokit šitą namą
Su karkasiniu skliautu nežinau ar būtų išėję, nes viena namo siena dirba kaip siena, t.y. laiko dalį stogo, čia daug maž tos vietos pjūvis:
http://www.part.lt/i...a3e95e40235.png
šitoj vietoj sprendimas ir turbūt būtų daugiau vatos pridėti iš šaltos palėpės sienos vidaus, kaip ir prie skliauto...?
Šiltos palėpės ten nebuvo ir nebus ir namas dar tik pradėtas statyt, taip, kad nėr ką parduot