QUOTE(cibulis @ 2016 07 11, 20:09)
Šito pjūvio didžiausia bėda, kad paskutinę gegnę paliekė sienos viduje. Būtinai turi būti dar vieną gegnė ir sienos išorinėje pusėje, kad sniegas nunulaužtų grebėstų. Galbūt naudojami ne standartiniai, o pastorinti gerbėstai, tada gal ir atlaikys apkrovas, bet mano atveju būtent taip konstruktorė ir buvo padariusi, o kadangi EPS storis 35 cm ir nuo vidinės gegnės iki sienos dar apie 35 cm, todėl išeina, kad nuo paskutinės gegnės iki stogo krašto buvo apie 70 cm atstumas. Mano čerpės sunkios, o kur dar sniegas, todėl tokie grebėstai būtų lūžę.
Nuo gegnės krašto iki grebėsto krašto pas mane 50cm. Pas mane 3 cm storio grėbėstinės lentos (10 cm pločio), bus kas 30 cm tarp lentų centrų, t.y. 20cm tarp lentų kraštų. Galvojant apie krašto tvirtumą gal ir naudinga būtų dar po vieną 10 cm lentą įkišt į tą 20 cm tarpą... Tada ties stogo kraštais gautųsi tik po 5cm tarp lentų, praktiškai ištisinis paklotas...
Tą papildomą grebėstinę lentą tvirtinant aišku ant paskutinės ir prieš paskutinės gegnės, t.y. jin būtų 1,7 metro... Dėl murloto ir gegnės iškišimo už sienos dar nėr vėlu, nors mon.žiedui klojiniai jau paruošti... Geriau konstruktoriaus pasiklausiu dėl tų grėbėstų storio ir jų stiprumo...
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 07 11, 20:19)
Kam sienos vidinėje pusėje priešvėjinė vata? Dar mano toks patarimas. Būtinai visus mazgus, prieš sukirsdamas rankomis, apsitark su statybininkais. Gali būti, kad čia ir su konstruktoriumi derinsi brėžinius, o stogininkai pareikš - niekas taip nedaro ir mes nedarysim. Su statybininkais prieš sutariant darbus reikia vos ne iki paskutinio varžtelio apsitarti, nes jie vėliau labai greitai pradeda šiauštis ir daro kaip įpratę, o ne kaip reikia.
Priešvėjinė na jin ateis nuo perdangos šiltinimo, ten tik 2,5cm tarpas, tai nesugalvoju ką įkišt... perdangoj bus vata tai kad siena iš vidaus nebūtų plika, šiek tiek įkišiu vatos, ten kur nėr gegnės vatos kaip nors daugiau įdėsiu... o kaip patartumėt iš sienos vidaus pritvirtint stiklo vatą... ? juk jin kabės vertikaliai...priešvėjinę visur glaust..? bet vistiek kažkoks tvirtinimas prie sienos turi būt...
Ačiū už patarimą, kiek man žinoma tuos meistrus kurie pas mane dirbs tai jie kaip ir nesiginčyja
bet aišku aptarsiu šitą reikalą ir su jų vadovu..