Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

QUOTE(cibulis @ 2016 07 11, 19:59)
Aš tos vietos pjūvio neturiu. ........... Daugiau neturiu nieko.

Supratau situacija... Pas tave viena gegnė išnešta už sienos, pas mane viduj, pas tave, kaip ir pas mane nupaišyta difuzinė - pritvirtinta prie grebėstų, EPS eina iki difuzinės... Pas tave kampinė čerpė uždengia iki tinko, o pas mane bus vėjaskardė, kurią reiktų pritvirtint, nes jei ne, tai gali su laiku vėjas atlupt... Kas nors dar įdėjų kaip vėjaskardės šoną pritvirtint...?
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 11, 19:14)
Pas tave viena gegnė išnešta už sienos, pas mane viduj?

Paklausk konstruktorio ar tikrai nereikia dar vienos gegnės sienos lauko pusėje? Jei atstumas nuo paskutinės gegnės iki vėjaskardės didelis, tai su laiku gali lūžti grebėstai. Jei kosntruktorius garantuoja, kad sniegas ar vėjo apkrovos nenulauš, tai gal ir nereikia, bet aš dėčiau dar vieną gegnę ir lauko pusėje.

Kam sienos vidinėje pusėje priešvėjinė vata?

Dar mano toks patarimas. Būtinai visus mazgus, prieš sukirsdamas rankomis, apsitark su statybininkais. Gali būti, kad čia ir su konstruktoriumi derinsi brėžinius, o stogininkai pareikš - niekas taip nedaro ir mes nedarysim. Su statybininkais prieš sutariant darbus reikia vos ne iki paskutinio varžtelio apsitarti, nes jie vėliau labai greitai pradeda šiauštis ir daro kaip įpratę, o ne kaip reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 liepos 2016 - 19:23
QUOTE(cibulis @ 2016 07 11, 20:09)
Šito pjūvio didžiausia bėda, kad paskutinę gegnę paliekė sienos viduje. Būtinai turi būti dar vieną gegnė ir sienos išorinėje pusėje, kad sniegas nunulaužtų grebėstų. Galbūt naudojami ne standartiniai, o pastorinti gerbėstai, tada gal ir atlaikys apkrovas, bet mano atveju būtent taip konstruktorė ir buvo padariusi, o kadangi EPS storis 35 cm ir nuo vidinės gegnės iki sienos dar apie 35 cm, todėl išeina, kad nuo paskutinės gegnės iki stogo krašto buvo apie 70 cm atstumas. Mano čerpės sunkios, o kur dar sniegas, todėl tokie grebėstai būtų lūžę.

Nuo gegnės krašto iki grebėsto krašto pas mane 50cm. Pas mane 3 cm storio grėbėstinės lentos (10 cm pločio), bus kas 30 cm tarp lentų centrų, t.y. 20cm tarp lentų kraštų. Galvojant apie krašto tvirtumą gal ir naudinga būtų dar po vieną 10 cm lentą įkišt į tą 20 cm tarpą... Tada ties stogo kraštais gautųsi tik po 5cm tarp lentų, praktiškai ištisinis paklotas... smile.gif Tą papildomą grebėstinę lentą tvirtinant aišku ant paskutinės ir prieš paskutinės gegnės, t.y. jin būtų 1,7 metro... Dėl murloto ir gegnės iškišimo už sienos dar nėr vėlu, nors mon.žiedui klojiniai jau paruošti... Geriau konstruktoriaus pasiklausiu dėl tų grėbėstų storio ir jų stiprumo...
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 07 11, 20:19)
Kam sienos vidinėje pusėje priešvėjinė vata?  Dar mano toks patarimas. Būtinai visus mazgus, prieš sukirsdamas rankomis, apsitark su statybininkais. Gali būti, kad čia ir su konstruktoriumi derinsi brėžinius, o stogininkai pareikš - niekas taip nedaro ir mes nedarysim. Su statybininkais prieš sutariant darbus reikia vos ne iki paskutinio varžtelio apsitarti, nes jie vėliau labai greitai pradeda šiauštis ir daro kaip įpratę, o ne kaip reikia.

Priešvėjinė na jin ateis nuo perdangos šiltinimo, ten tik 2,5cm tarpas, tai nesugalvoju ką įkišt... perdangoj bus vata tai kad siena iš vidaus nebūtų plika, šiek tiek įkišiu vatos, ten kur nėr gegnės vatos kaip nors daugiau įdėsiu... o kaip patartumėt iš sienos vidaus pritvirtint stiklo vatą... ? juk jin kabės vertikaliai...priešvėjinę visur glaust..? bet vistiek kažkoks tvirtinimas prie sienos turi būt...
Ačiū už patarimą, kiek man žinoma tuos meistrus kurie pas mane dirbs tai jie kaip ir nesiginčyja biggrin.gif bet aišku aptarsiu šitą reikalą ir su jų vadovu.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 11 liepos 2016 - 19:33
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 11, 20:30)
Nuo gegnės krašto iki grebėsto krašto pas mane 50cm. Pas mane 3 cm storio grėbėstinės lentos (10 cm pločio), bus kas 30 cm tarp lentų centrų, t.y. 20cm tarp lentų kraštų. Galvojant apie krašto tvirtumą gal ir naudinga būtų dar po vieną 10 cm lentą įkišt į tą 20 cm tarpą... Tada ties stogo kraštais gautųsi tik po 5cm tarp lentų, praktiškai ištisinis paklotas...  smile.gif  Tą papildomą grebėstinę lentą tvirtinant aišku ant paskutinės ir prieš paskutinės gegnės, t.y. jin būtų 1,7 metro... Dėl murloto ir gegnės iškišimo už sienos dar nėr vėlu, nors mon.žiedui klojiniai jau paruošti... Geriau konstruktoriaus pasiklausiu dėl tų grėbėstų storio ir jų stiprumo...

Šnekėjau su konstruktorium, sakė nebūtina ir tos papildomos lentos dėti, užteks kaip yra: 3 cm storio grėbėstinės lentos (10 cm pločio) kas 30 cm tarp lentų centrų. Tvirtumą dar duos tai, kad aš krašte prie vėjaskardės tas grebėstines lentas sutvirtinu papildomu tašeliu, tai duoda stiprumą ir apkrovos atveju veikia ne vieną grebėstą, o kelis iškart...
Atsakyti
Prie eps fasado naudingas dalykas yra taip vadinamos sraigės:
https://www.varztupasaulis.lt/#!qry=pol...dfd8b&tab=1
su jom galima prisitvirtinti atskira profiliuką, ar skardą subortuotą tvirtesnę ir prie jos kniedytis vėjalentę.
Pačią vėjalentę irgi patarčiau daryti su standumo briauna per vidurį. Skardininkas patars pasikalbėkite.
Atsakyti
QUOTE(trysketuri @ 2016 07 12, 08:53)
Pačią vėjalentę irgi patarčiau daryti su standumo briauna per vidurį. Skardininkas patars pasikalbėkite.

Standumo briauna būtina. Manau, kad dėl tokių dalykų skardininkai patars, kai užsakinės produkciją. Dar pačią vėjaskardę galima ne tik padaryti su atsikišusiu snapeliu (tokią tarsi L formos), bet tokią apvalesnę kaip lataką ir nuvesti žemyn į horizontalų lataką. Dar geriau surinktų šoninį lietų. Tik klausimas ar būtų gražu.
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 11, 19:30)
perdangoj bus vata tai kad siena iš vidaus nebūtų plika, šiek tiek įkišiu vatos

Aš vis tiek nesuprantu, kam ta priešvėjinė vata ant sienos iš vidaus? Kodėl nenorite dėti paprastos vatos? Aš tą tarpą (2,5 cm) užkiščiau paprasta vata, bet dėčiau tik iki gegnės apačios. O tada dėčiau pilną vatos lapą nuo kitos gegnės iki sienos. Mažiau vatos sluoksnių sluoksnelių, bus sandariau ir vientisiau. Nebent ten labai didelis tarpas išeina nuo kitos gegnės iki sienos? Arba aš kažko nesuprantu.
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 12, 08:40)
Šnekėjau su konstruktorium, sakė nebūtina ir tos papildomos lentos dėti, užteks kaip yra: 3 cm storio grėbėstinės lentos (10 cm pločio) kas 30 cm tarp lentų centrų.

Jei konstruktorius sako, tai tada ramu. Juo labiau, kad mano atveju buvo 3x5 ar 5x5 cm grebėstai ir sunkios molinės čerpės. Tavo atveju 3x10 cm lenta ir skardinis stogas. Aš tik įspėjau, kur turėjau problemų, dėl kurių pametė gegnių žingsnį ir stogo šiltinimas tapo daug sudėtingesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 liepos 2016 - 10:10
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 11, 14:44)
Pabandžiau su kolega konstruktorium taip pasipieštį to stogo krašto mazgą...: nežinau ar visiškai teisingas jis...

Stogo apšiltinimas 5 cm eps?
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 11, 19:30)
Priešvėjinė na jin ateis nuo perdangos šiltinimo, ten tik 2,5cm tarpas, tai nesugalvoju ką įkišt...

Surašiau savo abejones ant nuotraukos. Gal bus aiškiau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 12, 11:22)
Surašiau savo abejones ant nuotraukos. Gal bus aiškiau.

QUOTE(BangaS @ 2016 07 12, 11:22)
Stogo apšiltinimas 5 cm eps?

Papildžiau savo brėžinuką, kad būtų aiškiau, kaip skliauto sienos išorinis šiltalas susijungia su vidiniu, o šis su PERDANGOS šiltinimu ir kad bendras vaizdas būtų aišku.. ? smile.gif Tikiuosi pasakysite ar užtenka tų 5cm ant skliautos sienos viršaus ir kaip tą 10cm vatą pritvirtinti prie skliauto sienos vidaus..? Dėkui.
http://www.part.lt/p...286444da138.png
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 12, 12:13)
Tikiuosi pasakysite ar užtenka tų 5cm ant skliautos sienos viršaus ir kaip tą 10cm vatą pritvirtinti prie skliauto sienos vidaus..?

Vadinasi problema grynai kaip mano: šiltinam ne visą stogą, o tik perdanga, todėl skliautų sienos tampa dideliais parapetais. Todėl jei lauko sienos apšiltintos 32 cm EPS, tai ir vidinę skliauto pusę reikia šiltinti 32 cm EPS. Arba skliautą reikia daryti karkasinį ir užpildyti vata, arba jį mūryti bent jau iš akyto betono blokelių, nes tai garantuotas šalčio tiltas. Viršuje 5 cm irgi nepakanka, nes per tą sieną iš namo pabėgs labai daug šilumos.

Kitas dalykas: ar ta šalta nenaudojama pastogė turės ventiliaciją? Būtina abiejų skliautų šonuose daryti ventiliacines angas arba stoge daryti kelis ventiliacinius kaminėlius. Nepamaišytų pasidaryti ir liuką į palėpę, kad būtų galima užlipti ir apžiūrėti su laiku ar viskas geria.

Visai tai įvertinęs aš šiltinau visą stogą. Be to dar neaišku ar taip šiltinant neliks šalčio tilto ties perdanga. Žiūrėk, kad gegnes vienodu žingsniu tinkamu vatai sudėtu, nes įtariu, kad teks šiltinti visą stogą. Dabartinis šiltinimo variantas yra komplikuotas ir akivaizdžiai sukuria šalčio tiltą. Tas 32 cm EPS ant fasado bus beveik niekinis, jei skliautus apšiltinsi taip skystai.

Negalima skliauto sienos įkišti į apšiltinimo sluoksnį. Mano skliautų sienos mūrytos iki gegnių apačios, todėl fasado EPS ir vata tarp gegnių gražiai sueina ir tas skliautas apšiltinamas vienodu storiu iš visų pusių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 liepos 2016 - 13:50

Kas tas juodas virš monolitinės perdangos? Ten dar vienas šalčio tiltas, nes toje vietoje akivaizdžiai mažesnis šiltinimo sluoksnis nei ant sienų ir perdangoje.
Atsakyti
Papildžiau savo brėžinuką, kad būtų aiškiau, kaip skliauto sienos išorinis šiltalas susijungia su vidiniu, o šis su PERDANGOS šiltinimu ir kad bendras vaizdas būtų aišku.. ? smile.gif Tikiuosi pasakysite ar užtenka tų 5cm ant skliautos sienos viršaus ir kaip tą 10cm vatą pritvirtinti prie skliauto sienos vidaus..? Dėkui.
http://www.part.lt/p...286444da138.png

Čia iš esmės prašauta, kaip ir Cibulis pastebėjo. Nešildomoje palėpėje negali būti jokių HEB sijų, mūrinių skliautų, mūrinių pertvarų ir kitų šilumai laidžių konstrukcijų, kurioms vieta po apšiltinimo sluoksniu.
Reikėjo daryti karkasinį skliautą. Būtumėte sutaupęs visomis prasmėmis ir turėjęs pažangesnį sprendimą.
Net ir nusprendus įsirengti šiltą palėpę tie skliautai pasidarytų dar opesnė problema. Parduokit šitą namą smile.gif
Atsakyti