Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

QUOTE(mintas @ 2016 07 11, 07:46)
Vis tik man abejonių kelia stiklo paketo tvirtinimo varčioje mazgas. Stiklajuostė tvirtinama varčios išorinėje dalyje.

Tai kad brošiūroje pabrėžiama, kad ši sistema - be stiklajuostės g.gif
Atsakyti
Visai neseniai Bangos forume perskaičiau apie Gealan Kubus langų rėmus.

Čia šiek tiek daugiau informacijos apie šiuos rėmus, bet niekur neradau šio profilio Uf vertės. Toks langas turi privalumų, jei jis nevarstomas. Tada tokio lango visą profilį galima paskandinti apšiltinimo sluoksnyje. O jei langas varstomas per vidurį, tai greičiausiai, kad visas tokio profilio privalumas nueina šuniui ant uodegos. Nes profilis tikėtina, kad gana šaltas (viduje matyti metalinė armuotė), todėl jo atvira dalis nubrauks visus paskandinto profilio privalumus.

Taip pat nesupratau kaip tvirtinamas stiklo paketas. Į kambario pusę matyti profilio dalis, kur įprastai būna stiklajuostė. O lauko pusę matomas tik kažkoks juodas plastmasiukas. Kažkaip ne rimtai atrodo, nors gal ir stabilus langas.
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 09, 08:47)
Gal galite ir vienas ir kitas pasidalinti stogo mazgų pjūviais ties vienu ir kitu stogo kraštu..?

Kokius konkrečiais mazgus? Kas yra stogo kraštas?
Atsakyti
Gelan Kubus buklete rasoma kad stiklo paketas iklijuojamas:
"Inovatyvi stiklo įklijavimo STV®
technologija leidžia sukurti varčią „be
ribų“, tuo pačiu užtikrina maksimalų
stabilumą."
Atsakyti
Jamam smile.gif thumbup.gif
Kol nesusipažinęs su Kubus kainom ir BangO pasirinktu variantu, šitas atrodo tinkamiausias mano atvejui, kai tarp pagrindinės masės berėmių langų planuoju vos 2 varstomus. Kadangi varstomus sau numatęs vos 2 per visą namą ir abu nedidžiuliai, tai ir kaina gal labai nenugąsdins.
... perskaičiau apie Gealan Kubus langų rėmus... <{POST_SNAPBACK}>

Tai gal kaip tik tokio rėmo visi estetiniai privalumai atsiskleidžia varstomame lange, ir ypač jei viena lango dalis varstoma, kita ne. Rezultate gaunam 2 identiškai atrodančias lango puses iš išorės, ir beveik identiškai iš vidaus. Net nepasakysi, kuri pusė varstoma. Kas dar gali būti geriau?
O jei nevarstomas, paskandintas polistirole, tai koks skirtumas koks ten rėmas, ir išvis ar yra tas rėmas aplamai.
Klijuojami stiklai. Ir tas plastmasiukas matomas tik kai langas atidarytas. Kadangi jis juodas, tai spėju šiek tiek turėtų sudaryti įspūdį tarsi atvertas paketas be jokios varčios.
QUOTE(cibulis @ 2016 07 11, 10:12)
... Toks langas turi privalumų, jei jis nevarstomas. Tada tokio lango visą profilį galima paskandinti apšiltinimo sluoksnyje. O jei langas varstomas per vidurį, tai greičiausiai, kad visas tokio profilio privalumas nueina šuniui ant uodegos. Nes profilis tikėtina, kad gana šaltas (viduje matyti metalinė armuotė), todėl jo atvira dalis nubrauks visus paskandinto profilio privalumus.

Taip pat nesupratau kaip tvirtinamas stiklo paketas. Į kambario pusę matyti profilio dalis, kur įprastai būna stiklajuostė. O lauko pusę matomas tik kažkoks juodas plastmasiukas. Kažkaip ne rimtai atrodo, nors gal ir stabilus langas. <{POST_SNAPBACK}>

Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2016 07 11, 13:22)
O jei nevarstomas, paskandintas polistirole, tai koks skirtumas koks ten rėmas, ir išvis ar yra tas rėmas aplamai.

Aš apie tai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 11, 11:12)
Kokius konkrečiais mazgus? Kas yra stogo kraštas?

Ties murlotu ir siena jau kaip ir išsiaiškinta kas ir kaip, būtų malonu jei pasidalintum kitu stogo kraštu: apibraukta raudonai
user posted image
Atsakyti
Pabandžiau su kolega konstruktorium taip pasipieštį to stogo krašto mazgą...: nežinau ar visiškai teisingas jis... Prašom kritikos smile.gif Neaišku tik iki kurios vietos tęsti dif.plėvelę ir kaip jos kraštą pritvirtinti prie EPS ar kitur...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 11, 14:16)
Ties murlotu ir siena jau kaip ir išsiaiškinta kas ir kaip, būtų malonu jei pasidalintum kitu stogo kraštu

Mano atveju padaryta primityviai, bet ne visai teisingai, nes reikėjo nuimti čerpes ir po čerpėmis dėti vėjaskardę. Kadangi labai brangi procedūra, gali suskaldyti čerpes ir šiaip visko būna, tai teko suktis iš padėties.

Štai kaip sienos EPS ateina iki kraštinių čerpių. Čia vaizdas iš šono. Kaip matyti tarp čerpės ir fasadinio EPS vietomis išeina nemaži tarpai. Mano techninė priežiūra baiminosi, kad toje vietoje, kur čerpė liečiasi su fasado tinku ledas ir vanduo su laiku gali pradėti lupti tinką. Todėl kai darė tos vietos apdailą armavimo tinklelį ir armavimo mišinį stengėsi pakišti kuo giliau po čerpe. Štai čia ir dar čia geriau matyti. Aš galutiniu vaizdu ir kokybe esu patenkintas.

Dar buvo minčių tarpą tarp čerpės ir fasado užtepti specialia mastika. Štai tokią turi Bostik, bet nusprendėme palikti taip kaip yra. Idealu būtų tarp čerpės ir fasado uždėti vėjaskardę. Dar būtų galima daryti kaip buvo sugalvoję fasado šiltinimo meistrai. Jei nebūtų kraštinių čerpių, meistrai ant fasadinio EPS būtų uždėję armavimo tinklelį ir kampą, kuris eitų ne tik sienos vertikalia plokštuma, bet ir horizontaliai. Būtų apdirbę panašiai kaip sienos kampą ar angokraštį, bet trukdė čerpės. Todėl geriausia dar dengiant stogą iš anksto numatyti ir sumontuoti vėjaskardę. Gal būt yra dar kažkokių sprendimų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 11, 16:34)
Gal būt yra dar kažkokių sprendimų.

Matau, kad pas tave dif.plėvelė kažkaip užkelta į viršų... kaip sueina čerpė su EPS ir matau, bet mane labiau domina vaizdas su gegne ir siena, t.y. mano pjūvis... p.s. savo pjūvyje dif.plėvelę ne ten nupaišiau, turėjo būt po tašeliu smile.gif kai bus daugiau pastabų.... pataisysiu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 11, 15:46)
bet mane labiau domina vaizdas su gegne ir siena

Nesuprantu kuri čia vieta: iš šono kur gegnė glaudžiasi prie sienos, ties murlotu ar dar kažkur?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 liepos 2016 - 17:34
QUOTE(cibulis @ 2016 07 11, 18:27)
Nesuprantu kuri čia vieta: iš šono kur gegnė glaudžiasi prie sienos, ties murlotu ar dar kažkur?

Taip - kur gegnė glaudžiasi prie sienos. Čia yra šitos vietos pjūvis:
user posted image
Pataisiau šiek tiek savo pjūvį, vėjalentės tvirtinimui sugalvojau tašelius prie grebėstų, tuo pačiu ir difuzinę būtų kur prikabint...:
user posted image
nors gal galima ir geriau..? vėjalentės šonas būt gerai, kad susirištų su siena, bet tašelio, grebėsto ir skardos aukštis jau gaunasi ~10cm, dar jei ant sienos dedu ~5cm EPS ar priešvėjinės tai tas kronšteinas atsidurtų žemai ir vėjalentė jo nepasiektų...
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 11, 18:17)
Taip - kur gegnė glaudžiasi prie sienos. Čia yra šitos vietos pjūvis

Aš tos vietos pjūvio neturiu. Čia vaizdas iš vienos pusės, o čia vaizdas iš kitos pusės. O apšiltinimas lipo lipo į viršų ir užlipo. Kaip sutvarkė mazgą tarp čerpės ir sienos jau buvau įdėjęs nuotraukų. Daugiau neturiu nieko.
Papildyta:
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 11, 18:17)
Pataisiau šiek tiek savo pjūvį, vėjalentės tvirtinimui sugalvojau tašelius prie grebėstų

Šito pjūvio didžiausia bėda, kad paskutinę gegnę paliekė sienos viduje. Būtinai turi būti dar vieną gegnė ir sienos išorinėje pusėje, kad sniegas nunulaužtų grebėstų. Galbūt naudojami ne standartiniai, o pastorinti gerbėstai, tada gal ir atlaikys apkrovas, bet mano atveju būtent taip konstruktorė ir buvo padariusi, o kadangi EPS storis 35 cm ir nuo vidinės gegnės iki sienos dar apie 35 cm, todėl išeina, kad nuo paskutinės gegnės iki stogo krašto buvo apie 70 cm atstumas. Mano čerpės sunkios, o kur dar sniegas, todėl tokie grebėstai būtų lūžę. Stogininkai pasiūlė dėti papildomą gegnę sienos išorinėje pusėje. Aš nenorėjau, nes buvo šioks toks šalčio tiltas. Tada reikėjo imti storesnius grebėstus bet jau buvau atvežęs ir nupirkęs standartinius, todėl teko dėti išorinėje sienos pusėje papildomą gegnę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 liepos 2016 - 19:00