Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

QUOTE(LauLau @ 2016 07 06, 18:44)
Tad manau galima ir Liepa. Jei karsciu Liepa nebebus, tai galima kelti ir Rugpjuciui kartu su rekupu. Butu gerai, kad paskelbtum kelias dienas pries Atviru duru diena. As dalyvausiu. Alkoholio nevartoju, bet atvesiu savo medaus seimininkui, tad net jei busiu vienas, beveik verta mane isileisti:)

OK, laukiam naujos karščių bangos. Tik kokios laukiam: nuo 26 ar nuo 30 laipsnių? Jei prognozuos karščius, tai siūlau nuo 30 laipsnių, o jei nebus taip karšta, tai tiks ir nuo 25 laipsnių. Ar tinka? Kelias dienas prieš būtinai paskelbsiu. Medus - geras dalykas. 4u.gif Jau geras mėnesis kai beveik visiškai nevartoju cukraus. Jį pakeičiau medumi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 06, 20:55)
o jei nebus taip karšta, tai tiks ir nuo 25 laipsnių. Ar tinka?

Man viskas tinka. Lauksim kvietimo ir laukiam karsciu.
Atsakyti
Sveiki,
Gal nesupyksit, jei netiesioginėj temoj paklausiu, nes atrodo, kad čia daugiau statyboms prijaučiančių lankosi:)
Žodžiu projektuojam ir mes namuką. Klausimas - stogas be užlaidų blogai ar jokio skirtumo tos užlaidos. Architektas paprojektavo be užlaidų, mums be užlaidų gražu, bet ar nedrėks sienos (ant sienų planuose tinkas, namas 2 aukštų)??
Dėkui už bet kokias nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2016 07 07, 16:44)
Klausimas - stogas be užlaidų blogai ar jokio skirtumo tos užlaidos. Architektas paprojektavo be užlaidų, mums be užlaidų gražu, bet ar nedrėks sienos (ant sienų planuose tinkas, namas 2 aukštų)??

Greičiausiai kalbate apie dvišlaitį stogą. Jei taip, tai mano būtent toks stogas. Man irgi gražus, modernus sprendimas. Sienos tikrai nedrėgsta, nes lietus nelyja tik vertikaliai. Pastebėjau, kad kaimynų klinkeriu ar lentomis apdailinti namai po lietaus turi kelis akivaizdžiai šlapius kampus. O ant tinko visiškai nesimato, kad lijo lietus. Be to lietus tinkui gerai, nes nuplauna nešvarumus. Nežinau ar visi tinkai, bet kai kuriuos giria, kad jie nuo lietaus apsivalo. Mano būtent toks tinkas.

Vienintelis tokio stogo be karnizo trūkumas yra tas, kad ant fasado susidaro dulkių nubėgimai. Turiu kelis tokius nubėgimus ir lietaus tų nešvarumų nenuplauna. Aš nežinojau, architektas irgi nežinojo, bet tokiems stogams būtina dėti vėjaskardę. Kai kas deda vėjalentę, bet ji greičiau supus, todėl geriau dėti vėjaskardę. Aš ją ir dabar uždėčiau, nes kainuotų kokius 100 eurų, bet norint ją uždėti, reikia čerpes nuimti. O tai labai brangi procedūra. Manau, kad uždėjus vėjaskardę ant fasado nesimatytų nubėgimo nešvarumų. Štai čia galite pamatyti daug tokių stogų. Kai kurie namai atrodo tiesiog tobulai.

Pažiūrėkite vokiečių puslapius, jie turi daug tokių stogų sprendimų. Pavyzdžiui, čia arba čia. Reikia geriau pasiknisti, bet sprendimų ir labai protingų tokiems stogams tikrai yra.

Kartais dabar pagalvoju, jei dar kartą statyčiau namą, kaip daryčiau. Mano būtent tokie stogai be karnizų atrodo tobulai, tačiau gal daryčiau kokių 10-15 cm karnizą arba didelį kokių 40-50 cm. Kuo didesnis, tuo praktiškiau, bet man dvišlaitis stogas be karnizo daug gražiau. Reikia žiūrėti ne tik praktiškumą, bet ir namo dizainą. Kai kurie namams stogai be karnizų nesižiūrėtų, kitiems - net labai gražu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 liepos 2016 - 19:06
Netyčia lauko žaliuzių variantų užmačiau. Puslapio apačioje yra daugiau nuotraukų. Gal kam bus aktualu, kaip gražiai su lauko žaliuzėmis apsisaugoti nuo karščių.
Atsakyti
Dėkui už pasisakymąsmile.gif
Taip, stogas dvišlaitis. Šiandien mieste vaikščiojau, stogus apžiūrinėjau, tai tų 'nubėgusių' dulkių irgi mačiau...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 07, 19:56)
Greičiausiai kalbate apie dvišlaitį stogą. Jei taip, tai mano būtent toks stogas.

QUOTE(Besijuokianti @ 2016 07 07, 17:44)
Architektas paprojektavo be užlaidų, mums be užlaidų gražu,

Gal galite ir vienas ir kitas pasidalinti stogo mazgų pjūviais ties vienu ir kitu stogo kraštu..? Man ir trumpa užlaida ar visai be jos gražu, tiesiog su mazgų vaizdais galima būtų šnekėti su statybininkais, nes jie tokių dar manau nėr darę biggrin.gif "Kitą" stogo kraštą nusimatęs su parapetu, bet gal nieko atrodytų ir lygus kraštas su skardlente... nes stogas skardinis...

Dėkui
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 09, 08:47)
Gal galite ir vienas ir kitas pasidalinti stogo mazgų pjūviais ties vienu ir kitu stogo kraštu..? Man ir trumpa užlaida ar visai be jos gražu, tiesiog su mazgų vaizdais galima būtų šnekėti su statybininkais, nes jie tokių dar manau nėr darę  biggrin.gif "Kitą" stogo kraštą nusimatęs su parapetu, bet gal nieko atrodytų ir lygus kraštas su skardlente... nes stogas skardinis...

Dėkui

jeigu stogas is valcuojamos skardos, tai viskas paprasta. Vienas skardlentes krastas valcuojasi, kitas "uzmaunamas" ant storesnes cinkuotos skardos lankstinio.

Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 07 09, 10:47)
Gal galite ir vienas ir kitas pasidalinti stogo mazgų pjūviais ties vienu ir kitu stogo kraštu..? Man ir trumpa užlaida ar visai be jos gražu, tiesiog su mazgų vaizdais galima būtų šnekėti su statybininkais, nes jie tokių dar manau nėr darę  biggrin.gif "Kitą" stogo kraštą nusimatęs su parapetu, bet gal nieko atrodytų ir lygus kraštas su skardlente... nes stogas skardinis...

Dėkui

Mes dar "paišymo" stadijoj, tad iki mazgų pjūvių dar nepriėjom. Susiderinom dėl vidaus išplanavimo, daugmaž aišku kaip su sienom bus, bet su stogu kažkokia migla:)
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2016 07 09, 15:43)
Mes dar "paišymo" stadijoj, tad iki mazgų pjūvių dar nepriėjom.
Tai jei suprojektavo nors stogą be užlaidos, tai vistiek kažkuriam tai brėžiny, pjūvyje matosi... ? smile.gif
QUOTE(vaikis_ @ 2016 07 09, 13:03)
jeigu stogas is valcuojamos skardos, tai viskas paprasta. Vienas skardlentes krastas valcuojasi, kitas "uzmaunamas" ant storesnes cinkuotos skardos lankstinio.
Ne valcuota, trapecinis profilis... Kitoj temoj prašiau irgi mazgo ar patarimo ties murlotu... Bet kažkodėl tyla... Nieko, cibulis kai prabus, tai manau tikrai turės smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2016 07 07, 16:44)
Sveiki,
Gal nesupyksit, jei netiesioginėj temoj paklausiu, nes atrodo, kad čia daugiau statyboms prijaučiančių lankosi:)
Žodžiu projektuojam ir mes namuką. Klausimas - stogas be užlaidų blogai ar jokio skirtumo tos užlaidos. Architektas paprojektavo be užlaidų, mums be užlaidų gražu, bet ar nedrėks sienos (ant sienų planuose tinkas, namas 2 aukštų)??
Dėkui už bet kokias nuomones 4u.gif

Mes projektavomes su mazomis uzlaidomis, taciau musu stogas keturslaitis, todel nera kraigu, nera ir "dulkiu nubegimo" problemos - stogas visur pasibaigia vejalente ir lietaus nuvedimo lataku. Po ta nedidele uzlaida projektavome (ir jau igyvendinome) dekoratyvinius karnizus, bet cia del to, kad laikomes klasikinio namo koncepciijos. Man asmeniskai stogas be uzlaidos kraige (dvislaiciame stoge) atrodo kukliai, nebent stogas ir sienos dengiamos identiska medziaga, kai visa namo apdaila atrodo vienalyte (pvz. akmens skalunu) bet cia jau skonio ir nuomoniu reikalas.
Atsakyti
Ilgai diskutavome apie tai, kad kaip gaila, kad Lietuvoje neįmanoma nusipirkti langų rėmų, kuriuos būtų galima pilnai įplukdyti apšiltinimo sluoksnyje ir kurių varčia pilnai pasislepia po stacionariai įtvirtintu lango rėmo profiliu.

Visai neseniai Bangos forume perskaičiau apie Gealan Kubus langų rėmus. Kas liečia pilną paslėpimą apšiltinimo sluoksnyje, tai vis tik neaišku, nesimato palangės tvirtinimo mazgo (išskyrus apatinę lango dalį, kuri liečiasi su palange, pilnai įplukdyti apšiltinimo sluoksnyje galima vos ne visus profilius), bet varčia vienareikšmiškai pasislepia pilnai. Tad bent jau vienas punktas kaip ir atitinka.

Vis tik man abejonių kelia stiklo paketo tvirtinimo varčioje mazgas. Stiklajuostė tvirtinama varčios išorinėje dalyje. Kadangi ji pilnai pasislepia po stacinariuoju lango profiliu, kai langas uždarytas, tame saugumo bėdos kaip ir nėra (nebent kai langas atverstas į viršų, stiklo paketas neklijuotas, tuomet išėmus stiklajuostę ir stiklo paketą teoriškai turėtų būti galima patekti į patalpas), Bet man kyla klausimas, dėl tokio stiklajuostės tvirtinimo mazgo patvarumo. Nebent kalba eina apie stiklo paketo klijavimą, bet bent jau aš kategoriškai prieš tokį paketo tvirtinimą.

Taipogi neaiškus, palaikomo stiklo paketo maksimalus dydis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 liepos 2016 - 07:58