QUOTE(Besijuokianti @ 2016 07 07, 16:44)
Klausimas - stogas be užlaidų blogai ar jokio skirtumo tos užlaidos. Architektas paprojektavo be užlaidų, mums be užlaidų gražu, bet ar nedrėks sienos (ant sienų planuose tinkas, namas 2 aukštų)??
Greičiausiai kalbate apie dvišlaitį stogą. Jei taip, tai mano būtent
toks stogas. Man irgi gražus, modernus sprendimas. Sienos tikrai nedrėgsta, nes lietus nelyja tik vertikaliai. Pastebėjau, kad kaimynų klinkeriu ar lentomis apdailinti namai po lietaus turi kelis akivaizdžiai šlapius kampus. O ant tinko visiškai nesimato, kad lijo lietus. Be to lietus tinkui gerai, nes nuplauna nešvarumus. Nežinau ar visi tinkai, bet kai kuriuos giria, kad jie nuo lietaus
apsivalo. Mano būtent toks tinkas.
Vienintelis tokio stogo be karnizo trūkumas yra tas, kad ant fasado susidaro
dulkių nubėgimai. Turiu kelis tokius nubėgimus ir lietaus tų nešvarumų nenuplauna. Aš nežinojau, architektas irgi nežinojo, bet tokiems stogams būtina dėti
vėjaskardę. Kai kas deda vėjalentę, bet ji greičiau supus, todėl geriau dėti vėjaskardę. Aš ją ir dabar uždėčiau, nes kainuotų kokius 100 eurų, bet norint ją uždėti, reikia čerpes nuimti. O tai labai brangi procedūra. Manau, kad uždėjus vėjaskardę ant fasado nesimatytų nubėgimo nešvarumų.
Štai čia galite pamatyti daug tokių stogų. Kai kurie namai atrodo tiesiog tobulai.
Pažiūrėkite vokiečių puslapius, jie turi daug tokių stogų sprendimų. Pavyzdžiui,
čia arba
čia. Reikia geriau pasiknisti, bet sprendimų ir labai protingų tokiems stogams tikrai yra.
Kartais dabar pagalvoju, jei dar kartą statyčiau namą, kaip daryčiau. Mano būtent tokie stogai be karnizų atrodo tobulai, tačiau gal daryčiau kokių 10-15 cm karnizą arba didelį kokių 40-50 cm. Kuo didesnis, tuo praktiškiau, bet man dvišlaitis stogas be karnizo daug gražiau. Reikia žiūrėti ne tik praktiškumą, bet ir namo dizainą. Kai kurie namams stogai be karnizų nesižiūrėtų, kitiems - net labai gražu.