Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

Stiklinian šiltnamy išliejus leda- irgi bus gaivu 😅.
Bet tai kova su pasekmėm. Paprasčiau ji uždengt saulei nelaidžia medžiaga.

Aišku, isitikinimas, kad uždarytais langais- gaivu, irgu savęs nuraminimas

QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 20:07)
Vadinasi, teisingai mąstau, kad pasyvus vėsinimas išspręs daug problemų. Net daugiau nei stebuklingos lenkiškos žaliuzės. Vien šešėliavimas neduos gaivaus oro name, jį kažkaip reikia pagaminti. O mano name net ir neįjungus rekūpo su pasyviu vėsinimu juntamas gaivumas. Šiandieną nebuvo įsijungęs pasyvus vėsinimas ir buvo karšta, nors įsijungus vėsinimui ir prie didesnių karščių be jokio vėdinimo buvo gaivu. Ir net neatidarius langų.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 07 05, 21:14)
Kazin ar verta dziaugtis rezultatais kol negyveni. Dasides dar ir buitiniai pritekejimai, vedinimas...

Aišku, kad neverta. Aš tik manau, kad esu teisingame kalyje. O ir pasyvų vėsinimą dar galima kaip reikiant paankstinti net ir gyvenant name. Daug dar dalykų neišnaudota. Ir dar naujas Zehnderis net nebandytas. Greitai ir jį pačiupinėsim.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 07 05, 21:16)
Stiklinian šiltnamy išliejus leda- irgi bus gaivu 😅.
Bet tai kova su pasekmėm. Paprasčiau ji uždengt saulei nelaidžia medžiaga.

Aišku, isitikinimas, kad uždarytais langais- gaivu, irgu savęs nuraminimas

Sprechen sie deutsch? Nieko nesupratau? Kur problema?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 liepos 2016 - 21:23
Taip ir maniau.
Cua paaiskinimas. Ne problema

QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 20:22)
Aišku, kad neverta. Aš tik manau, kad esu teisingame kalyje. O ir pasyvų vėsinimą dar galima kaip reikiant paankstinti net ir gyvenant name. Daug dar dalykų neišnaudota. Ir dar naujas Zehnderis net nebandytas. Greitai ir jį pačiupinėsim.
Papildyta:

Sprechen sie deutsch? Nieko nesupratau? Kur problema?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 07 05, 21:05)
Ar gali karštas, šiltas 25-27 laipsniu būt grynas, šviežias ir gaivus?
Tikrai ne. Bent jau jutiminiu požiūriu.

Gali. Pasyvus vėsinimas orą atvėsina ir jis tampa juntamai gaivesnis.

Visi, kurie nori, atvažiuokite per ateinančius karščius į mano namą. Būtų gerai, kad visi kartu. Pajusite patys ir kitaip kalbėsite. Ypač kai lauke bus +30 ir daugiau. Mielai leisiu pajusti temperatūrų skirtumus. Tik būtų malonu, kad susikooperuotumėte, o ne po vieną. Aš visiškai rimtai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 liepos 2016 - 21:59
QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 21:39)
Bet jei butas taip perkaista, tai perkaitinės ir namas. Rodžiau kokios aukštos temperatūros laikėsi name gegužės pabaigoje kol nebuvo įjungtas pasyvus vėsinimas. Todėl vien langai ir rekūpas tikrai neišgelbės. Ir žaliuzės neišgelbės. Teisingai pastatyti namai, kurių šildymas kainuoja centus žiemą, vasarą reikalaus apsaugos nuo perkaitimo (jeigu ji nebuvo iš karto numatyta). Kito varianto nėra. Tik pilstymai iš tuščio į kiaurą.
Papildyta:

Štai puikus atsakymas Bruoniui ir Arkavai: tavo name su užlaidomis +25, man name su pasyviu vėsinimu ir be jokių žaliuzių/užuolaidų buvo 21 ir pakilo iki 23 laipsnių. Tai tik dar kartą įrodo, kad tikrai sandarių ir gerai apšiltintų namų savininkai turi pagalvoti apie namų perkaitimą, nes vasarą tokie namai perkaista. Jei namas, kurio šildymas žiemą kainuoja centus, vasarą neperkaistų, būtų paneigti visi fizikos dėsniai, todėl kitaip ir būti negali. Šiltam namui reikia skėčio: žaliuzių, pasyvaus vėsinimo ar dar kažko panašaus.

Praeitą savaitgalį buvau kryžių kalne. Kokių tik tautų ten nebuvo, bet atstovai iš Azijos ėjo su skėčiais. Taip jie saugojosi nuo tuo metu tvyrojusio +32 laipsnių karščio. Vienas net sakė: Hot like in Spain.

Cibuli, kokiam aukste tavo butas? Bute visuomet bus karsciau nei name, nebent butas rusyje. Neimanoma perkaitinti, jei langai pradaryti, vedinimas ijungtas, o lauke +15 nakti. Imanoma atsaldyti iki 23 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 07 05, 20:50)
Vienas svarbus momentėlis: jei tir šilti PN namai būtų be langų- ziema neatsaltu, vasara- neperkaistu. Dar kart kartoju palyginima- termosas. Todėl reikia sptest tik ju problema, pritekėjimus.
Jei ji neisprendziama, kovot su pasekmėm- vėsinimu.
Mano langai pridengti, vėsinimo nereikia, silumos- užtenka.
Ps.s lauke drėgme - 59. Vienodėja ir viduj...

Šviečiant saulei tamsi skardinė stogo danga gali įkaisti beveik iki 100 laipsnių. Sakykim viduje turime +20. Maksimalus šildymo galingumas apskaičiuojamas prie -25 lauko temperatūros. Tai tuo metu kai namo sienos ir stogas dėl saulės įkaista iki +65 namas gauna šilumos perteklių panašų į šilumos nuostolį šalčiausiu žiemos metu.

Vidiniai pritekėjimai, kurie susideda iš sunaudotos elektros, karšto vandens ir gyventojų išskiriamos šilumos, sukuria dar 0,5 - 1 kW šilumos.

Tai net jeigu langai ir visiškai šešėliuoti susidaro nemaži perteklinės šilumos kiekiai, kuriais kažkaip reikia atsikratyti.

Visiškai šešėliuoti langų praktiškai nelabai įmanoma. Ypač rytinių ir vakarinių. Todėl dar prisideda šilumos kW.

Namas šyla ir dėl vėdinimo jei oras lauke šiltesnis.

Žodžiu nevėsinamas ir vistiek nešylantis per karščius namas turėtų paneikti nemažai fizikos dėsnių.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 21:34)
Gali. Pasyvus vėsinimas orą atvėsina ir jis tampa juntamai gaivesnis.

Tik jis tada nebe 25-27C.
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2016 07 05, 22:15)
Žodžiu nevėsinamas ir vistiek nešylantis per karščius namas turėtų paneikti nemažai fizikos dėsnių.

Aš irgi sakau, kad meluoja. Arba... galima dar daugiau pasakyti, bet tokių nesąmonių, kokias pasakoja Arkava būna tik DGM: kai vietoje raugėjimo išeina bezdėjimas. Čia apie tą vaikišką filmuką. Buvau su mažyliu.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2016 07 05, 22:10)
Cibuli, kokiam aukste tavo butas?

Neklausk nesąmonių, atvažiuok prie namo.
Papildyta:
QUOTE(Giords @ 2016 07 05, 22:19)
Tik jis tada nebe 25-27C.

Neburk, o atvažiuok savo oda pajausti. Turi nerealią ekskursiją už 0 eurų, o spėlioji ir buri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 liepos 2016 - 22:27
QUOTE(DEU @ 2016 07 05, 23:15)
Šviečiant saulei tamsi skardinė stogo danga gali įkaisti beveik iki 100 laipsnių. Sakykim viduje turime +20. Maksimalus šildymo galingumas apskaičiuojamas prie -25 lauko temperatūros. Tai tuo metu kai namo sienos ir stogas dėl saulės įkaista iki +65 namas gauna šilumos perteklių panašų į šilumos nuostolį šalčiausiu žiemos metu.

Vidiniai pritekėjimai, kurie susideda iš sunaudotos elektros, karšto vandens ir gyventojų išskiriamos šilumos, sukuria dar 0,5 - 1 kW šilumos.

Tai net jeigu langai ir visiškai šešėliuoti susidaro nemaži perteklinės šilumos kiekiai, kuriais kažkaip reikia atsikratyti.

Visiškai šešėliuoti langų praktiškai nelabai įmanoma. Ypač rytinių ir vakarinių. Todėl dar prisideda šilumos kW.

Namas šyla ir dėl vėdinimo jei oras lauke šiltesnis.

Mano stogas skardinis juodas, plytos tamsios, niekas neprikaista ir jokie desniai nepaneigiami, nes yra termoizoliacijos sluoksnis nemenkas ant lubu 40cm, dienose 18cm + plyta + blokelis. Jokiu perkaitimu, koks oras, tokia ir temperatura name + termomases inercija
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 07 05, 22:10)
Neimanoma perkaitinti, jei langai pradaryti, vedinimas ijungtas, o lauke +15 nakti. Imanoma atsaldyti iki 23 smile.gif

Pas mane bute 24,5C, drėgmė - 60%. Langai atidaryti dieną-naktį jau gal pora savaičių smile.gif Aš vis stebiuosi, kad pas cibulį drėgmė laikosi mažiau 40% ir jis ją stengiasi dar numušinėti (nors tai gal reikalinga statybų eigoje). Juk normali drėgmė yra 40-60%. Jei man žiemą būna mažiau 40% (o šildant ir vėdinant patalpas natūraliu būdu to neišvengiama), prasideda bėdos su nosies ir odos sausėjimu, dauguma drabužių pradeda trankytis (įsilektrina smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 23:26)
Aš irgi sakau, kad meluoja. Arba... galima dar daugiau pasakyti, bet tokių nesąmonių, kokias pasakoja Arkava būna tik DGM: kai vietoje raugėjimo išeina bezdėjimas. Čia apie tą vaikišką filmuką. Buvau su mažyliu.
Papildyta:

Neklausk nesąmonių, atvažiuok prie namo.
Papildyta:

Neburk, o atvažiuok savo oda pajausti. Turi nerealią ekskursiją už 0 eurų, o spėlioji ir buri.

Atvaziuosiu, kai bus ijungtas rekuperatorius, dabar neverta vaziuoti, nes termosa is vidaus saldant ir nevedinant, zinoma, kad atvesinsi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 22:26)

Kuom ta "ekskursija" nereali? O ką aš buriu?
Atsakyti