Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

QUOTE(arkava @ 2016 07 05, 20:09)
Sumazejo. Laikosi apie 45-47. Nezinau, niekad tiek nebuvo.

Stebesim toliau, kas veliau bus. Ryte...

O kaip pasikeitė temperatūra? Kokia buvo ir kokia yra?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 19:09)

Fantastiškai perkaitę buto sienos. Iki 25 laipsniu. Užmiušk, nesitiki. Nors jie daugumoj yodari langai, oro apykaitos nėra - gal.
Pas mus kiaura diena- nakti miegamasis praviras. Kitur - dalinai. 22-23 viduj, ryte-21.

Sakau - uzsidengsi langus, nebereiks jokio vėsinimo...

Bute vis dar turiu 25,7 šilumos. Man karšta, žmonai karšta ir vaikams karšta. Pravertumėme nakčiai langus, bet peršalimai tokiu oru garantuoti, todėl miegame uždarytais langais. Kankinamės, nes karšta. Aš šią naktį kėliausi ir pravėriau kelioms minutėms langus. Todėl dieną laikome visus langus pravirus, bet niekaip neišeina numušti šilumos. Galbūt mūsų organizmai skirtingi, bet perkaitimas tikrai būna ilgiau nei kalbi.

Man optimali temperatūra būtų 23-25 laipsniai, bet praverti langai ir rekuperatorius gaivos name negarantuoja. Pakartosiu: šiltame, sandariame name langai ir rekuperatorius namo neatvėsins per vasaros karščius. Tokiems namams reikalingos papildomos priemonės: pasyvus vėsinimas, langų šešėliavimas ar dar kažkokios priemonės. Kito kelio nėra.

Papildyta:
22-23.
Po truputi kyla dregmė, 50 jau. Tuoj pamatuosim lauke, nes viskas atvira.

QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 19:11)
O kaip pasikeitė temperatūra? Kokia buvo ir kokia yra?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 05 liepos 2016 - 20:16
QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 21:09)
Mes tikrai nesusikalbėsime. Bute vis dar turiu 25,7 šilumos. Man karšta, žmonai karšta ir vaikams karšta. Pravertumėme nakčiai langus, bet peršalimai tokiu oru garantuoti, todėl miegame uždarytais langais. Kankinamės, nes karšta. Aš šią naktį kėliausi ir pravėriau kelioms minutėms langus. Todėl dieną laikome visus langus pravirus, bet niekaip neišeina numušti šilumos. Galbūt mūsų organizmai skirtingi, bet perkaitimas tikrai būna ilgiau nei kalbi.

Man optimali temperatūra būtų 23-25 laipsniai, bet praverti langai ir rekuperatorius gaivos name negarantuoja. Pakartosiu: šiltame, sandariame name langai ir rekuperatorius namo neatvėsins per vasaros karščius. Tokiems namams reikalingos papildomos priemonės: pasyvus vėsinimas, langų šešėliavimas ar dar kažkokios priemonės. Kito kelio nėra.

Itariu, kad taip yra del to, kad buto plotas ir turis mazas. Mes neuzdarom langu ir terasos duru praktiskai visa vasara, ir dabar terasa atidaryta, o svetaineje +25, kadangi turiai dideli jokiu skersveju nesijaucia.
Atsakyti
Štai kokia temperatūra ir drėgmė laikosi mano bute. Nufotografavau prieš minutę. Kaip matai +25,7, o drėgmė vos 36 proc. Mano butas naujos statybos (2004 m.), sienos blokai su 15 cm vatos viduje. Gal tavo akytas betonas/dujų silikatas niekam tikęs, nesukaupia šilumos ir daro nesąmones su drėgmė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 liepos 2016 - 20:22
QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 21:09)
Bute vis dar turiu 25,7 šilumos.

Name Paskutiniu metu laikos 25C, vakar žiūrėjau tiek buvo, šiandien tiek pat rodo. Visai padori temperatūra. Ant langų pastoviai užtrauktos užuolaidos , dienos metu rekupas minimaliu režimu su įjungta šilumogrąža, naktimis 70% našumu ByPass režimu, daugiau išmetant, kad miegamajam nebūtų triukšmo (miegamajame tik paduodamas) todėl kituose kambariuose pradariau langus, kad būtų iš kur pritekėti orui.

Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 07 05, 20:18)
Itariu, kad taip yra del to, kad buto plotas ir turis mazas. Mes neuzdarom langu ir terasos duru praktiskai visa vasara, ir dabar terasa atidaryta, o svetaineje +25, kadangi turiai dideli jokiu skersveju nesijaucia.

Bet jei butas taip perkaista, tai perkaitinės ir namas. Rodžiau kokios aukštos temperatūros laikėsi name gegužės pabaigoje kol nebuvo įjungtas pasyvus vėsinimas. Todėl vien langai ir rekūpas tikrai neišgelbės. Ir žaliuzės neišgelbės. Teisingai pastatyti namai, kurių šildymas kainuoja centus žiemą, vasarą reikalaus apsaugos nuo perkaitimo (jeigu ji nebuvo iš karto numatyta). Kito varianto nėra. Tik pilstymai iš tuščio į kiaurą.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 07 05, 20:32)
Name Paskutiniu metu laikos 25C, vakar žiūrėjau tiek buvo, šiandien tiek pat rodo.

Štai puikus atsakymas Bruoniui ir Arkavai: tavo name su užlaidomis +25, man name su pasyviu vėsinimu ir be jokių žaliuzių/užuolaidų buvo 21 ir pakilo iki 23 laipsnių. Tai tik dar kartą įrodo, kad tikrai sandarių ir gerai apšiltintų namų savininkai turi pagalvoti apie namų perkaitimą, nes vasarą tokie namai perkaista. Jei namas, kurio šildymas žiemą kainuoja centus, vasarą neperkaistų, būtų paneigti visi fizikos dėsniai, todėl kitaip ir būti negali. Šiltam namui reikia skėčio: žaliuzių, pasyvaus vėsinimo ar dar kažko panašaus.

Praeitą savaitgalį buvau kryžių kalne. Kokių tik tautų ten nebuvo, bet atstovai iš Azijos ėjo su skėčiais. Taip jie saugojosi nuo tuo metu tvyrojusio +32 laipsnių karščio. Vienas net sakė: Hot like in Spain.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 05 liepos 2016 - 20:50
Vienas svarbus momentėlis: jei tir šilti PN namai būtų be langų- ziema neatsaltu, vasara- neperkaistu. Dar kart kartoju palyginima- termosas. Todėl reikia sptest tik ju problema, pritekėjimus.
Jei ji neisprendziama, kovot su pasekmėm- vėsinimu.
Mano langai pridengti, vėsinimo nereikia, silumos- užtenka.
Ps.s lauke drėgme - 59. Vienodėja ir viduj...

QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 19:39)

Tai tik dar kartą įrodo, kad tikrai sandarių ir gerai apšiltintų namų savininkai turi pagalvoti apie namų perkaitimą, nes vasarą tokie namai perkaista. Jei namas, kurio šildymas žiemą kainuoja centus, vasarą neperkaistų, būtų paneigti visi fizikos dėsniai, todėl kitaip ir būti negali. Šiltam namui reikia skėčio: žaliuzių, pasyvaus vėsinimo ar dar kažko panašaus.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 07 05, 20:32)
dienos metu rekupas minimaliu režimu su įjungta šilumogrąža, naktimis 70% našumu ByPass režimu

Kaip jausmas dienos metu? Pakanka gryno, šviežio oro? Netrošku?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 21:54)

Labai daug priklauso nuo temperatūros, kuo karščiau, tuo atrodo mažiau šviežio oro.

Dienos metu trūkumo nesijaučia, nes arba namie mažai būnu arba kai būnu, tai vėdinimo suintensyvinimas juntamos gaivos irgi neduoda. Kaip tik, kuo daugiau karšto oro prileisi, tuo mažiau gaivos jausis, o šilumogrąža tik sumažina paduodamo oro tempįeratūrą bet vis tiek karštą orą paduoda.
Atsakyti
Ar gali karštas, šiltas 25-27 laipsniu būt grynas, šviežias ir gaivus?
Tikrai ne. Bent jau jutiminiu požiūriu.
Tad ir rekuperavimas tokiu vasaros oru- nzn. Nebent nakti...

QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 19:54)

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 07 05, 21:01)
Labai daug priklauso nuo temperatūros, kuo karščiau, tuo atrodo mažiau šviežio oro.

Dienos metu trūkumo nesijaučia, nes arba namie mažai būnu arba kai būnu, tai vėdinimo suintensyvinimas juntamos gaivos irgi neduoda. Kaip tik, kuo daugiau karšto oro prileisi, tuo mažiau gaivos jausis, o šilumogrąža tik sumažina paduodamo oro tempįeratūrą bet vis tiek karštą orą paduoda.

Vadinasi, teisingai mąstau, kad pasyvus vėsinimas išspręs daug problemų. Net daugiau nei stebuklingos lenkiškos žaliuzės. Vien šešėliavimas neduos gaivaus oro name, jį kažkaip reikia pagaminti. O mano name net ir neįjungus rekūpo su pasyviu vėsinimu juntamas gaivumas. Šiandieną nebuvo įsijungęs pasyvus vėsinimas ir buvo karšta, nors įsijungus vėsinimui ir prie didesnių karščių be jokio vėdinimo buvo gaivu. Ir net neatidarius langų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 07 05, 21:07)
Vadinasi, teisingai mąstau, kad pasyvus vėsinimas išspręs daug problemų. Net daugiau nei stebuklingos lenkiškos žaliuzės. Vien šešėliavimas neduos gaivaus oro name, jį kažkaip reikia pagaminti. O mano name net ir neįjungus rekūpo su pasyviu vėsinimu juntamas gaivumas. Šiandieną nebuvo įsijungęs pasyvus vėsinimas ir buvo karšta, nors įsijungus vėsinimui ir prie didesnių karščių be jokio vėdinimo buvo gaivu. Ir net neatidarius langų.

Kazin ar verta dziaugtis rezultatais kol negyveni. Dasides dar ir buitiniai pritekejimai, vedinimas...
Atsakyti