QUOTE(Vytas_ @ 2016 06 19, 11:30)
Gerbiamas Cibuli , skaitau ir skaityti moku. Lauko žaliuzių atsisakėt, o vidinių sprendimo iki šiol neradot. Savo atveju, galvojau kad lauko žaliuzių neprireiks, bet laikas parodė kitaip.
Nepradedame pyktis, bet mane suerzino
šitas jūsų pasakymas: Kaip ir Cibulio atveju, nebuvo spręsta iš karto. Kaip tai nebuvo nuspręsta iš anksto?
Aš jau sakiau, kad viskas buvo nuspręsta ir tikrai savo laiku. Kuomet su PHPP skaičiavo namą ir programa rodė, kad namas perkaitinės, pradėjau galvoti apie sprendimus. Geriausias variantas buvo lauko žaliuzės. Tada sužinojau, kad yra du variantai: apsauginės ir fasadinės. Būtent pastarosios man buvo reikalingos, nes jos ne tik apsaugo nuo kaitros, bet ir leidžia reguliuoti šviesos patekimą. Todėl kol nebuvo apšiltintas fasadas ir dar buvo galima sumontuoti lauko žaliuzes, pradėjau domėtis jų kainomis. O jos pasirodė kosminės. Taip pat nežiojau kaip jas sumontuoti be šalčio tilto, kaip be šalčio tiltų ir nesandarumų pravesti valdymo laidus į kambarį ir t.t.
Tuo metu Korida pradėjo skelbti savo namo vėsinimo informaciją. Man pasirodė, kad tai puiki išeitis, todėl atsisakiau lauko žaliuzių. Tai padariau tuo metu, kai dar sienos buvo nuogos ir tikrai buvo galima sumontuoti žaliuzes. Todėl pasakymas, kad mano atveju nebuvo nuspręsta iš anksto šiek tiek suerzino.
Gali būti, kad mano sprendimas nepasiteisins ar nebus toks efektyvus kaip lauko žaliuzės, bet aš kol kas nekeičiu savo sprendimo ir lieku su pasirinktu variantu: pasyvus vėsinimas, vidinės žaliuzės ar roletai, naktinis bypasss ir vakarinis langų varstymas (jei bus noro). Jei mano sprendimas pasiteisins, tai jis bus ženkliai pigesnis nei aš tuo metu būčiau nupirkęs fasadinės žaliuzes. Jų kaina buvo 18 000 - 20 000 Lt visiems langams (taip geriau būtų daryti dėl namo estetikos) arba apie 7000 Lt tik keliems pietiniams antro aukšto langams. Lauko žaliuzių kaina nuo 2000 iki 5500 eurų. Pasyvus vėsinimas man kainavo 600 eurų. Vidinės žaliuzės ar užuolaidos ir taip būtų, todėl jų kainos negalima įskaičiuoti. Rekūpas bypass funkciją irgi turi.
Papildyta:QUOTE(Vytas_ @ 2016 06 19, 11:30)
Mano viltis irgi buvo rekuperatorius, bet kaip pasimatė tėvų name, jis su tokia užduotimi ganėtinai sunkiai tvarkosi (tik langų atidarymas gelbėja).
Koks rekuperatorius: rotacinis ar plokštelinis? Jis dieną name pakelia temperatūrą ar palaiko tą pačią? Ta prasme iš jo visiškai jokios naudos ar bent jau naktinis bypass gelbsti?
Papildyta:QUOTE(Vytas_ @ 2016 06 19, 11:30)
Žaliuzėms/roletams numatytas 4-gyslis laidas. Bus pilna automatika, bei galimybė reguliuoti rankiniu būdu.
Į ką jas montuosite? Ant ko jos kabės?