Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

Grindu temp-22, sienu-23. Viduj- 23.
Vakarine saule dabar plieskia i 2 langus- vid stiklai -28 laipsniai.
Lauko dregme rodo 68.
Viduj- 62.
Cibuli- kokia pas tave lauke dregme?
Ačiū.

QUOTE(bruonius @ 2016 06 30, 18:13)
Taigi, kad 25 yra normalu, man normalu iki 27, o virs 27 jau karstoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 30 birželio 2016 - 19:51
Pas mane miegamajame 23.9 dregnumas 59, svetaineje 25.6 dregnumas 51
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2016 06 30, 18:44)
Per praėjusius karščius mokslo vardan sumažinau temperatūrą iki  22 - 23. Tik įėjus iš lauko tai visai malonu, bet ilgiau pasėdėjus darosi šalta. Norisi kažką užsimesti ar eiti į lauką pasišildyti. Taip kad tikrai 25 per akis.

Tu gali mažinti temperatūrą, nes, jei gerai pamenu, pravedei vamzdelį ir sienoje. Mano vamzdžiai - tik grindyse, todėl aš nelabai galiu mažinti daugiau nei dabar yra išspaudžia. Aš tik galiu palaikyti temperatūrą, kad ji nekiltų. Bet jei 22-23 yra per žema temperatūra, o optimali 25 laipsniai, tai vadinasi nereikėjo tų vamzdelių sienoje. Žodžiu, turi galimybe žeminti temperatūrą, bet to nereikia, todėl vamzdeliai sienoje yra perteklinis dalykas.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 06 30, 19:49)
Cibuli- kokia pas tave lauke dregme?

Nežinau, nematuoju. Aš žiūriu čia. Tokia pati turėtų būti ir tavo vietovėje. Šiuo metu Vilniuje yra 40 proc. drėgmė. Keista, jei tavo vietovėje rodo 68 proc. Arba turi kokį prūdą, daug vandens laistai šviežiai pasietai žolei, arba matuoklis sugedo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 birželio 2016 - 20:42
Nu pas Noriuka ir kazkas oanasaus - 59.
Na gal nuo dregmes salia terasos pakilo, buvau isneses i terasa...
Viskas gi lauke kiaurai perdžiūve, zolės neimanoma sėt...

QUOTE(cibulis @ 2016 06 30, 19:40)

Nežinau, nematuoju. Aš žiūriu čia. Tokia pati turėtų būti ir tavo vietovėje. Šiuo metu Vilniuje yra 40 proc. drėgmė. Keista, jei tavo vietovėje rodo 68 proc. Arba turi kokį prūdą, daug vandens laistai šviežiai pasietai žolei, arba matuoklis sugedo.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 06 30, 21:03)

Tu klausei lauke, o jis nurodė viduje.
Atsakyti
Na skirsis keliais %, juk oras susisiekia.
Vedinasi gal.
Man keista, kaip kitur dregmė apie 40 viduj, vasara...

QUOTE(cibulis @ 2016 06 30, 20:07)
Tu klausei lauke, o jis nurodė viduje.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 06 30, 21:15)
Man keista, kaip kitur dregmė apie 40 viduj, vasara...

O man keista, kad tavo name tokia didelė drėgmė. Bute šiuo metu 37 proc. drėgmė, nors lauke jau 41 proc. , o langai vis atidaryti. Tiesa, bute 27,3 laipsniai šilumos. Kitą vertus aš pabėgiojęs maudžiausi, ką tik sūnus išsimaudė, bet bute vis tiek sausa. Kažkas negerai su tavo matuokliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 birželio 2016 - 21:54
QUOTE(arkava @ 2016 06 30, 21:03)
Na gal nuo dregmes salia terasos pakilo, buvau isneses i terasa...
Viskas gi lauke kiaurai perdžiūve, zolės neimanoma sėt...

Neturi tokia didelė drėgmė būti, panašu jog namas dar dziuna po truputį. Pas mane kai kaitino saulę ir viduje buvo apie 28, bei palikti visi praviri langai/durys nuo 70 nukrito iki 45. Siandien ryte vėl 70, nes nieks normaliai nesivedina bei dziuna "pakeltos" pertvarines sienos. Grindys vietomis taip pat dar dziovinasi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 30, 20:40)
Žodžiu, turi galimybe žeminti temperatūrą, bet to nereikia, todėl vamzdeliai sienoje yra perteklinis dalykas.

Ar automobilis kuris važiuoja greičiau nei 130 km/h yra perteklinio galingumo?

Voniose vamzdeliai pravesti ir grindyse. Pradėjus vėsinti buvau pamiršęs juos užsukti, tai turėjau progą susipažinti su vėsiomis grindimis. Tiesą pasakius nėra taip jau visai blogai kaip tikėjausi. Galima iš bėdos ir basomis vaikščioti, bet jausmas nėra labai malonus.

Kita bėda, kad pasyvus vėsinimas santykinę drėgmę patalpose nuo maždaug 30 - 40, pakelia iki beveik 60 procentų. Tai čia dar per kelias dienas. Jei karščiai pasilaikytų kelias savaites tikėtina, kad santykinė drėgmė pakiltų dar daugiau. Jei name yra 25 - 26 laipsniai, o santykinė drėgmė 60 procentų, tai prie 18 laipsnių temperatūros vamzdelio vandens garai jau turėtų pradėti kondensuotis ir po truputį aplinkui drėkti. Dėl parketo man būtų truputėlį neramu.
Atsakyti
2-ra vasara. Išdžiuvo.
Kai lauke santykinis drėgnumas - virš 60, nenuostabu kad ir viduje panašu. Vedinimas pagrinde - natūralus.

QUOTE(vaikis_ @ 2016 06 30, 21:28)
Neturi tokia didelė drėgmė būti, panašu jog namas dar dziuna po truputį. Pas mane kai kaitino saulę ir viduje buvo apie 28, bei palikti visi praviri langai/durys nuo 70 nukrito iki 45. Siandien ryte vėl 70, nes nieks normaliai nesivedina bei dziuna "pakeltos" pertvarines sienos. Grindys vietomis taip pat dar dziovinasi.

Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2016 07 01, 11:35)
Ar automobilis kuris važiuoja greičiau nei 130 km/h yra perteklinio galingumo?

Voniose vamzdeliai pravesti ir grindyse. Pradėjus vėsinti buvau pamiršęs juos užsukti, tai turėjau progą susipažinti su vėsiomis grindimis. Tiesą pasakius nėra taip jau visai blogai kaip tikėjausi. Galima iš bėdos ir basomis vaikščioti, bet jausmas nėra labai malonus.

Kita bėda, kad pasyvus vėsinimas santykinę drėgmę patalpose nuo maždaug 30 - 40, pakelia iki beveik 60 procentų. Tai čia dar per kelias dienas. Jei karščiai pasilaikytų kelias savaites tikėtina, kad santykinė drėgmė pakiltų dar daugiau. Jei name  yra 25 - 26 laipsniai, o santykinė drėgmė 60 procentų, tai prie 18 laipsnių temperatūros vamzdelio vandens garai jau turėtų pradėti kondensuotis ir po truputį aplinkui drėkti.  Dėl parketo man būtų truputėlį neramu.

Tai kam vesinti, jei nera pernelyg karsta? Suprantu, kai buna dvi savaites apie +30, tada vesinimas tikrai malonus, bet dabar kazin ar yra prasme jungti vesinima, keliant dregnuma?
Atsakyti
Bruoniau. Nemanau, kad visi čia, kuriems patinka 24-26 laipsniai viduj mirksiukas.gif

QUOTE(bruonius @ 2016 07 01, 10:10)
Tai kam vesinti, jei nera pernelyg karsta? Suprantu, kai buna dvi savaites apie +30, tada vesinimas tikrai malonus, bet dabar kazin ar yra prasme jungti vesinima, keliant dregnuma?

Atsakyti