Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

QUOTE(mintas @ 2016 06 29, 13:15)
€/m²A

O ką reiškia A: amperai, apelsinai ar annual?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 06 29, 14:23)
Nemanau, kad apsimokėtų statytis pilnai save išlaikantį nama, nebent iš sportinio intereso (ar realizuot savo fix idejas).

Pilnai pritariu. Būtent apie tai aš vakar ir rašiau kaip pavyzdį paimdamas A++ namą, kurio mano nuomone neapsimoka statytis šiai dienai.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 06 29, 13:23)
Na galima imti vien tik €, ne €/m² ...
Nemanau, kad apsimokėtų statytis pilnai save išlaikantį nama

Kas apsimoka ir kas ne - kitas klausimas. Aš tik apie tai, kad €/m² ir dar €/m²A nieko nesako. Arba galima suprasti kaip nori ir išvedžiojimams atviras laukas. Aš €/m² supratau kaip namo išlaikymo matą apie kurį čia buvo daug karštų diskusijų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 29, 14:24)
O ką reiškia A: amperai, apelsinai ar annual?

Prie "A" turėtum būti pripratęs, dar nuo tų laikų, kai su PHPP skaičiuotoju bendravai wink.gif.

Jei kalba eitų apie elektrą, tai būtų amperai, bet kai kalba eina apie laiką, tai vis tik nurodo laiko tarpą apimantį vienerius metus wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 29 birželio 2016 - 13:29
QUOTE(mintas @ 2016 06 29, 13:19)
Cibuli neištrink "snapback" tagų

Klausau, vade.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 29, 14:28)
Aš €/m²  supratau kaip namo išlaikymo matą apie kurį čia buvo daug karštų diskusijų.

Kol nenurodytas laiko tarpas, per kurį patiriamos nurodytos piniginės išlaidos, tai negali būti eksploatacinių išlaidų dydis. Reikalas tas, kad laikas gali būti nurodomas ne sutrumpintai, o šalimais parašant pilną žodį, pavyzdžiui "€/m² per mėnesį".
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 06 29, 14:29)
Klausau, vade.

O kam su panieka? aš parašiau, kas man nepatinka ir net parašiau priežastį, ir netrinti šių tagų tikrai nėra sudėtinga. Prisimink savo užuominas kitiems, dėl paklodžių citavimo, čia manai kažkas kitaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 29 birželio 2016 - 13:42
QUOTE(mintas @ 2016 06 29, 13:29)
Prie "A" turėtum būti pripratęs, dar nuo tų laikų, kai su PHPP skaičiuotoju bendravai wink.gif.

Jei kalba eitų apie elektrą, tai būtų amperai, bet kai kalba eina apie laiką, tai vis tik nurodo laiko tarpą apimantį vienerius metus wink.gif.

Beprasmis ginčas, nes aš supratau kaip namo išlaikymo matą. Apie tai buvo karštos diskusijos jau geras kelias dienas. Tai puikiai parodo kaip lengvai galima nesusikalbėti.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 06 29, 13:35)
O kam su panieka? aš tik parašiau, kas man nepatinka ir net parašiau priežastį, ir netrinti šių tagų tikrai nėra sudėtinga. Prisimink savo užuominas kitiems, dėl paklodžių citavimo, čia manai kažkas kitaip?

Visiškai be panikos. Paprašei, pasakiau, kad daugiau taip nedarysiu.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 06 29, 13:35)
Kol nenurodytas laiko tarpas, per kurį patiriamos nurodytos piniginės išlaidos,  tai negali būti eksploatacinių išlaidų dydis.

Kol nenurodyta, kad €/m²reiškia namo statybos kainą tol toje žinutėje ir bendrai kontekste ji reiškia tik namo šildymo išlaidas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 29, 14:43)
tol toje žinutėje ir bendrai kontekste ji  reiškia tik namo šildymo išlaidas.

Ok, tuomet norėčiau pasitikslinti, per vieną valandą, dieną, mėnesį, metus, dešimtmetį?

Kol nenurodytas laikotarpis, aš negalėčiau suprasti tokio užrašo, kaip eksploatacinių išlaidų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 29 birželio 2016 - 13:48
QUOTE(longger @ 2016 06 29, 09:50)
ir ačiū už pasikeitusių matavimo vienetų naudojimą  4u.gif
o kapstant giliau €/m² parametro pagerinimui gali pasitarnauti ir šilumos siurblys, ar teisingai mąstau? o va paprastai ir jau gyvenant pagerinti kWh/m²A yra sunkiau, jei įmame šį skaičių eliminavus siurblio COP. Gal galite pratęsti mintį, apie parametrą kWh/m²A, kaip priemonę pagerinti  €/m²? sudomino  g.gif

Mintai, šiame kontekste €/m² yra tik namo išlaikymo matas, o ne joks statybos kainos matas. Pats nurodo, kad ačiū už pasikeitusius matavimo vienetus. Be to šilumos siurblys tikrai nepagerins namo statybos €/m², nes už jį reikės mokėti pinigus. Jei to šilumos siurblio nereikėtų pirkti, tai sumažintų išlaidas (atpigintų statybas), bet mano supratimu šilumos siurblys mažina kWh/m², t.y. paima 1 kWh elektros ir pagamina 4-5 kWh šilumos. Apie tai ir kalbama antrame mano paryškintame sakinyje. Todėl šiuo atveju galima suprasti, kad šilumos siurblys ir pagerins tuos kWh/m², kurie kitaip gali būti matuojami ir €/m², t.y. kaip pasikeitę matavimo vienetai.

Ir visokie apelsinai (A) ar anansai (A) čia ne prie ko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 29 birželio 2016 - 13:50
QUOTE(cibulis @ 2016 06 29, 14:48)
Mintai, šiame kontekste €/m² yra tik namo išlaikymo matas

tame kontekste taip. Taip ir būna, kai iš kitų reikalauji precizinio tikslumo nurodant konkrečius mato vienetus, o sau leidi ir nedarašyti kokios vienos raidelės wink.gif.

Ir visokie apelsinai (A) ar anansai (A) čia ne prie ko.

Kaip tai ne prie ko, ir dar kaip prie ko. Iš esmės tu radai klaidą konkrečiame tekste nurodant matą, bet jos nereikia imti už pavyzdį ir ją kartoti savuose tekstuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 29 birželio 2016 - 13:58
QUOTE(mintas @ 2016 06 29, 12:22)
Kalbu tik už save, nes tikrai yra kitų narių darančių kitaip.

Kada pateikiu savo nuomonę, aš visuomet tai pabrėžiu įrašydamas, kad tai yra būtent mano nuomonė ar įsitikinimai, automatiškai, aksioma tai būti negali, net objektyvia nuomone, nes tai yra tik vieno žmogaus nuomonė. Negi neatkreipėt dėmesio kad ir pacituotoje žinutėje?

Kai rašau apie man žinomus dalykus, apie kuriuos galėčiau net duoti nuorodas į šaltinius, tada nieko keisto, kad nuorodos apie tai, jog tai tik mano nuomonė, nerasit.

na, kaip ne kaip, jūs čia esat kaip šiokia tokia ikona. Netgi aukščiau už autoritetą. Manau daugelis jūsų nuomonę vertina kaip taisyklę. Tiek ta pastabėle ir norėjau pasakyti.
čia nuoširdus komplimentas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 06 29, 12:40)
Iš esmės jūs mane verčiate vėl grįžti prie € ir kW, bet tiek to, čia jau kaip ir nauja tema smile.gif. Vis tik, prieš ką atrašydamas perskaityk iki galo wink.gif.

Ta tema pasakiau viską, ką galvojau ir kokius 4 kartus. Tikrai nebesikarosiu. Nesusikalbėjom, tai nesusikalbėjom.

Dabar klausimas kitas. Neesu tikras, jog viską supratau. O gal galima konkrečiau, kaip kWh/m²A galime panaudoti kaip priemonę pagerinti €/m²? Gal galite pasiremti kažkokiu konkrečių pavizdžiu?
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 06 29, 14:33)
Neesu tikras, jog viską supratau. O gal galima konkrečiau, kaip kWh/m²A galime panaudoti kaip priemonę pagerinti  €/m²? Gal galite pasiremti kažkokiu konkrečių pavizdžiu?

Jei klausimo esmė, kaip mažinant namo šildymo kaštus galima atpiginti ir statybas, tai aš manau, kad niekaip. Kartais neteisingi klausimai veda į beprasmius ginčus.

Man atrodo, kad daug tikslesnis ir teisingesnis būtų toks klausimas: kaip pastatyti maksimaliai šiltą namą kuo pigiau? Tas maksimaliai turėtų turėti matą - tarkime 15 kWh/m². Arba tikslesnis klausimas: kaip kuo pigiau pastatyti namą, kurio metinės šildymo ir namo vėsinimo išlaidos siektų iki 15 kWh/m²? Kokius sprendimus taikyti, kokia namo architektūra optimaliausia, kokį šildymo šaltinį, langus ar šešėliavimo priemones rinktis ir t.t.
Atsakyti