QUOTE(mintas @ 2016 06 28, 20:50)
Na aš įsitikinęs, kad A++ namo kaina nepagrįstai užkeliama, dėl nepagrįstų atsinaujinančios energetikos reikalavimų. Ką tik primesti skaičiai tai dar kartą patvirtina.
Papildyta:
Nesigilinu daugiau į PH reikalavimus. Jei rimtai, tai mane domina tik kiek realiai man kainuos /m²A. Ir iš vis aš į kWh/m²A parametrą žiūriu, tik kaip į priemonę pagerinti /m² parametrui.
O visos tos atsinaujinančios energijos tegul pasilieka sertifikuotojams.
Mintai, mano manymu, jūsų įsitikinimai neturėtų būti naudojami kaip oksioma, nors juose tiesos yra. Nepagalvojote, jog jie gali būti klaidingi? Daug žmonių čia užeina pasirinkti informacijos ir reiktų būti atsargesniam su savo išvadom, paremtom asmeniniais įsitikinimais. O jūsų "primesti" skaičiai parodo skirtumą tarp rangovo pardavimo kainos ir jūsų namo pastatymo kainos. Jeigu pardavinėtumėte savo namą, skirtumas būtų kitas. Kaip teisingai pastebėjo Cibulis, B klasės namas pas juos kainuoja tiek pat. Bet jūs paėmėte tik tą skaičių, kuris atitiko jūsų teoriją ir sulyginote su savo namu, o ne su jų statomu B klasės namu. Prie ko lenkiu - jeigu padarote klaidą arba ne iki galo pamastytas išvadas, tai būkite mielas, apie tai ir parašykite. Ir dar vienas pavizdys, jog kartais vis dėl to imate tik tą dalį iš konteksto, kri jums labiau patinka. Nieko asmeniško
ir ačiū už pasikeitusių matavimo vienetų naudojimą
o kapstant giliau /m² parametro pagerinimui gali pasitarnauti ir šilumos siurblys, ar teisingai mąstau? o va paprastai ir jau gyvenant pagerinti kWh/m²A yra sunkiau, jei įmame šį skaičių eliminavus siurblio COP. Gal galite pratęsti mintį, apie parametrą kWh/m²A, kaip priemonę pagerinti /m²? sudomino