QUOTE(cibulis @ 2016 06 19, 08:38)
Kaip tai nebuvo iš karto išspręsta? Skaitot, bet iki galo ir neperskaitot. Aš lauko žaliuzių atsisakiau dėl didelės kainos, montavimo šalčio tilto ir sudarkomo fasado.
Mano pasirinkimas buvo: geoterminio pasyvus vėsinimas, vidinės žaliuzės, rekuperatoriaus bypassas ir vakarinis, naktinis langų darinėjimas.
Papildyta:
Jei kainos panašios, kodėl renkatės roletus, o ne žaliuzes? Kaip ir į ką žadate tvirtinti? Kaip bus su valdymu: pravesite ar jau pravesti laidai į vidų? Ar valdymas bus iš lauko? Ar dar kažkoks protingesnės?
Gerbiamas Cibuli , skaitau ir skaityti moku. Lauko žaliuzių atsisakėt, o vidinių sprendimo iki šiol neradot. Savo atveju, galvojau kad lauko žaliuzių neprireiks, bet laikas parodė kitaip.
Mano viltis irgi buvo rekuperatorius, bet kaip pasimatė tėvų name, jis su tokia užduotimi ganėtinai sunkiai tvarkosi (tik langų atidarymas gelbėja).
Pirma norėjau žaliuzių, bet perkalbėjo, dėl jų keliamo garso esant vėjuotai dienai ir ganėtinai didelės dėžės (nes tas viskas lips ant fasado).
Žaliuzėms/roletams numatytas 4-gyslis laidas. Bus pilna automatika, bei galimybė reguliuoti rankiniu būdu.