QUOTE(longger @ 2016 06 27, 18:40)
Gerai, Mintai, Gediminai, Cibuli, jeigu daug suprantamesni skaičiai nei kilovatai, kilovatvalandės, pabandom padėlioti.
Praktinė užduotis: prašau, įvertinkite mano namą. Šildymui per sezoną išleidau 533,4
Praktinė užduotis: prašau, įvertinkite mano namą. Šildymui per sezoną išleidau 533,4
Aš žiūriu iš žmogiškos pusės, plius nerašiau, kad eurai yra suprantamesnis skaičius. Tiek kWh, tiek euro rodikliai yra savaip svarbūs, bet galų gale viskas susiveda būtent į eurus. Skirtingos sistemos kainuoja skirtingai ir viena kWh kainuoja skirtingai, priklausomai nuo, jei kalbam apie šildymą, šildymo tipo. Vertinant atsipirkimą, apsimokumą ar dar ką panorėjus, vis tiek į trasą eina eurai Du svarbūs rodikliai - kiek išleidai įrengimui ir kiek moki per sezoną - abu jie nurodomi eurais. Aišku, jei tikslas yra pasimatuoti kas "pasyvesnis", tai kilovatvalandės kiečiau
Tarp kitko pagal duotą "praktinę užduotį", net jei būtų nurodyti kWh, nieko apie namą nebūtų galima pasakyti nežinant nei ploto, nei nieko. Beliktų spėlioti, kaip ir dabar.