Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

QUOTE(DEU @ 2016 06 23, 16:20)
Akivaizdu, kad 120 eurų šildymui per metus skamba kur kas išdidžiau, nei šildymo nuostoliai 37,5 kWh/m2. Ypač vadinant savo namą visišku eksliuzyviniu.

Taip ir nebuvo normalaus atsakymo į šiokius tokius nesutapimus ant popieriaus ir faktiškai.
Reikia pagyventi, tada dar aiškiau pasimatytų kiek buvo nukrypta nuo 15,49 kWh/m2 per metus. *vėsinimas nevertintas.

QUOTE(mintas @ 2016 06 23, 16:54)
Aš teigiau, kad € tiek pat svarbu, kaip ir kWh/m². Tikrai neišskyriau nors vieno mato, kaip svarbesnio.

Visų pirma reikia vertinti kWh, nes su pinigine išraiška slidu.
Pasistai sezoninę akumuliacinę talpa su krūva saulės kolektorių ir moki tik už cirkuliacinius siurbliukus. Arba 10kWp saulės jėgainę. Arba koklinę krosnį su savo mišku.
Per metus išleisti pinigai nieko nesako, nes už jų slypi milžiniškos pradinės investicijos į sistemą arba didelis poreikis darbui.
Pinigais galima vertinti tik tokiu atveju kai prie metinės sumos dar pridedama papildoma 4-7% sistemos įrengimo kaštų dalis (amortizacija), nes ji dėvisi.
Cibulio atvejų prie 120 eur reikėtų 5000-7000 * 0,04 = 240 eur šildymo sistemos nusidėvėjimui. Viso gauname 360 eur metams.
Ar ne tiek tenka mokėti šildant elektra, kur įrengimas nieko nekainavo?

Kalbant apie eur tenka labai daug ką įvertinti, o kWh yra švarus skaičius.

QUOTE(cibulis @ 2016 06 26, 19:16)
Teko šiandieną gerokai po  Lietuvą pasivažinėti

Kilometras vamzdelio, vis tik, pramuša laminato paklotą. Reikia tik daugiau laiko. Pridėjus vėdinimą be ŽŠ ir vidinius pritekėjimus nebus taip gerai, bet gyventi bus galima gana komfortiškai. Dar bus įdomu sužinoti padėtį su santykine drėgme patalpose.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 06 27, 08:24)
Taip ir nebuvo normalaus atsakymo į šiokius tokius nesutapimus ant popieriaus ir faktiškai.

Kaip tai nebuvo? Netgi labai buvo.
Papildyta:
Cibulio atvejų prie 120 eur reikėtų 5000-7000  * 0,04 = 240 eur šildymo sistemos nusidėvėjimui. Viso gauname 360 eur metams.
Ar ne tiek tenka mokėti šildant elektra, kur įrengimas nieko nekainavo?

Kaip elektrinio šildymo įrengimas nieko nekainavo? Ir elektrinis šildymo sistema dėvisi. Netgi pats namas dėvisi. Galima įtraukti ir tinko perdažymą po 10-15 metų, tvoros perdažymą ir t.t.
Papildyta:
Visų pirma reikia vertinti kWh, nes su pinigine išraiška slidu.

Niekam neįdomūs kWh. Įdomu tik kiek kainuoja mėnesio ar viso sezono šildymas. Popieriniais kWh galima operuoti tik kol namas projektuojamas, o kai jis jau eksploatuojamas daug įdomesnis tampa eurų klausimus. Nebent eksploatuojant namą norima pasižiūri, suskaičiuoti, kiek teoriniai kWh nukrypo nuo praktinių kWh.
Papildyta:
Kilometras vamzdelio, vis tik, pramuša laminato paklotą. Reikia tik daugiau laiko. Pridėjus vėdinimą be ŽŠ ir vidinius pritekėjimus nebus taip gerai, bet gyventi bus galima gana komfortiškai. Dar bus įdomu sužinoti padėtį su santykine drėgme patalpose.

Taip skaudu pripažinti, kad veikia kažkas kito nei Bangas siūlo? Ir kad nebūtina namą apkabinėti pigiomis lenkiškomis lauko žaliuzėmis. Tada ir parketlentės virsta laminatu. Kaip gi kitaip.

O sistema tikrai veikia. Šį rytą buvo tokios temperatūros. Be to ką siūlote pridėti (vidinius pritekėjimus ir vėdinimą) reikia ir šį tą atimti: naktį bypass ir vakare ar visą naktį paliktus pravirus langus.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 06 26, 22:26)
Mano name virš 26C .

Užkursi savo geoterminį vėsinimą ir pajausi tikrą komfortą. Puikus dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 birželio 2016 - 10:08
QUOTE(cibulis @ 2016 06 27, 09:50)
Niekam neįdomūs kWh.

Manau, kad daug kam.
Atsakyti
kWh įdomu projektuojantis, statant, paleidžiant kokią naują sistemą... o po to svarbu piniginė - t.y. eurai einantys iš jos ir komfortas, o ne kitokie skaičiukai.
Atsakyti
kalbant apie pasyvu vesinima, kokia temp. paduodate i grindis?
per sventes buvome isvaziave, tai apskritai buvau isjunges visa sistema, tai kambariuose radau 27 laipsnius...
Atsakyti
QUOTE(AsAntonio @ 2016 06 27, 15:28)
kalbant apie pasyvu vesinima, kokia temp. paduodate i grindis?

Mano geoterminiame siurblyje nustatyta, kad į grindis paduotų 18 laipsnių termofikatą. Pastebėjau, kad tiekiamo į grindis vandens temperatūra šiek tiek šokinėja. Žemiausią mačiau 17,6 ar 17,7 laipsnio, bet būna ir šiek tiek aukštesnė nei 18 laipsnių. Vakar į grindis padavinėjo 18,1 laipsnio termofikatą. Kartais būna ir 18,3 ar net 18,8. Žodžiu, nustatyta, kad padavinėtų 18 laipsnių, bet realiai paduodamo termofikato temperatūra šokinėja nuo 17,7 iki 18,8, bet iš tiesų dažniausiai laikosi apie 18 laipsnių.

Tiesa, negaliu nustatyti, kad paduotų šaltesnį nei 18 laipsnių termofikatą. Galiu tik didinti temperatūrą arba teisingiau į grindis paduodamo termofikato temperatūrą galima reguliuoti nuo 18 iki 25 laipsnių. Nors iš gręžinio ateina tikrai žemos temperatūros. Štai kažkada buvau užfiksavęs, kad iš gręžinio ateina 10,7 laipsnio. Vienintelis dalykas, kuris gali duoti daugiau vėsos yra cirkuliacinių našumo didinimas. Iš pradžių buvo nustatyta lyg ir 50 proc. galia, t.y. kad gręžinio ir grindų cirkuliacinis dirbtų 50 proc. galingumu. Dabar abu cirkuliacinius nustačiau, kad dirbtų 70 proc. galingumu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 27 birželio 2016 - 18:08
Siais metais jau buvo netgi trys naktys, kai buvo isties karsta miegoti. Tai tiek ziniu, siandien vel normalu:)
Ar del tu triju naktu pajudinciau nors pirsta, ar isleisciau nors eura, kad kazka pakeisciau? Tikrai ne! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 06 27, 09:24)

Per metus išleisti pinigai nieko nesako, nes už jų slypi milžiniškos pradinės investicijos į sistemą arba didelis poreikis darbui.

Kalbant apie eur tenka labai daug ką įvertinti, o kWh yra švarus skaičius.

Sutinku, bet aš ir neapsiribojau tik metais. Vertinant pinigais, reikėtų žiūrėti, kiek kainavo namo su visomis sistemomis pastatymo kaina (aišku geriausiai, nevertinant apdailos kainos) ir jo išlaikymo kaštai. Tokiu būdu lyginant kelis variantus galima apsispręsti, kokia investicija labiausiai pasiteisinanti. Ar labiau apsimoka investuoti į geresnį namo apšiltinimą, ar konkrečiu atveju šiltinimo užtenka, o geriau investuoti į kokį nedidelį orinį ŠS. Vertinant pinigus galima surasti optimaliausius apšiltinimo sluoksnio storius konkrečiai šildymo sistemai, ar atvirkščiai, turint konkretų apšiltintą namą jam parinkti optimaliausią šildymo sistemą.

Beje, juk ir pačio sukurta skaičiuoklė nors ir vertina kilovatus vis tik investicijos atsiperkamumą vertina remdamasi ne kilovatais, bet piniginiu matu.

Variante su nuosavu mišku, sutinku, kad finansiškai labiausiai apsimokėtų namas su KKK. Todėl bent jau aš nedrįsčiau nuosavo miško šeimininkui siūlyti EE namo koncepcijos, nebent jis norėtų ir komforto.

Sutinku, kad Eurais vertinti yra keblumų, bet didžiajai daliai žmonių, tai daug suprantamesni skaičiai nei kilovatai, kilovatvalandės, todėl nemanau, kad namo savybių negalima vertinti ir vertinant pinigais, nors tie kurie moka skaičiuoti kilovatus, gali prognozuoti, o vertinantys pinigus, labiau galėtų aptarinėti jau pastatytą ar kitų apskaičiuotą namą. Beje, mano supratimu vertinti reikia visą namo komplektą, o ne kiekvieną sistemą atskirai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 27 birželio 2016 - 18:34
QUOTE(mintas @ 2016 06 27, 19:17)
Sutinku, bet aš ir neapsiribojau tik metais.....

Variante su nuosavu mišku, sutinku, kad finansiškai labiausiai apsimokėtų namas su KKK. Todėl bent jau aš nedrįsčiau nuosavo miško šeimininkui siūlyti EE namo koncepcijos, nebent jis norėtų ir komforto.

Finansiskai visuomet labiau apsimoka KKK, net ir neturint savo misko, bet lieka tas mazucio nepatogumo klausimas, kai reikia ta KKK aptarnauti ir pakelti savo uzpakali nuo lovos. Jei tingi kilnoti uzpakali, tai lieka ŠS arba dujos. Dujos - maziausia investicija.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 06 27, 19:36)
Finansiskai visuomet labiau apsimoka KKK

Tikrai ne visuomet.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 06 27, 18:17)
Sutinku, kad Eurais vertinti yra keblumų, bet didžiajai daliai žmonių, tai daug suprantamesni skaičiai nei kilovatai, kilovatvalandės, todėl nemanau, kad namo savybių negalima vertinti ir vertinant pinigus, nors tie kurie moka skaičiuoti kilovatus, gali prognozuoti, o vertinantys pinigus, labiau galėtų aptarinėti jau pastatytą ar kitų apskaičiuotą namą.

Gerai, Mintai, Gediminai, Cibuli, jeigu € daug suprantamesni skaičiai nei kilovatai, kilovatvalandės, pabandom padėlioti.

Praktinė užduotis: prašau, įvertinkite mano namą. Šildymui per sezoną išleidau 533,4€
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 27 birželio 2016 - 18:42
QUOTE(mintas @ 2016 06 27, 19:40)
Tikrai ne visuomet.

Esant toms pacioms salygoms - visuomet. Mazejant silumos poreikiui name, mazeja ir KKK galingumas, tuo paciu ir investicija. Be to, mazejant silumos poreikiui mazeja ir islaidos kurui, bei ilgeja laiko tarpas tarp KKK uzkurimu. Bet dujos kaip alternatyva vis tiek islieka patrauklesne.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2016 06 27, 19:40)
Gerai, Mintai, Gediminai, Cibuli, jeigu € daug suprantamesni skaičiai nei kilovatai, kilovatvalandės, pabandom padėlioti.

Praktinė užduotis: prašau, įvertinkite mano namą. Šildymui per sezoną išleidau 533,4€

Pigu, as sildymui isleidziu apie 650€.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 27 birželio 2016 - 18:47