Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 39

QUOTE(arkava @ 2016 06 23, 10:48)
o kas taip nusprendė?

Kuo arčiau stiklo yra medžiaga (medinės žaliuzės, užuolaidos ar roleto audinys), tuo mažiau saulės kaitros papuls į vidų. Kažkada kažkur skaičiau, kad išorinės žaliuzės sulaiko apie 90 proc. saulės kaitros, tarp stiklų įstatytos žaliuzės apie 50 proc., o vidinės žaliuzės apie 30 proc. Kiek saulės kaitros gali sulaikyti užuolaidos nežinau, bet nuo saulės sauganti medžiaga turi būti kuo arčiau stiklo. O užuolaidos montuojamos toliau nuo lango, todėl jos turi prasčiau sulaikyti saulės kaitrą nei prie pat stiklo sumontuotos žaliuzės.
Atsakyti
Na gal, bet uždangalo materija - irgi svarbi. Roletai - ploni. Zaliuzes - su plyšeliais.
O stiklas spinduliuoja gal stipria temperatūra (pas mane bent iki 36 laipsn).

QUOTE(cibulis @ 2016 06 23, 09:55)
Kuo arčiau stiklo yra medžiaga (medinės žaliuzės, užuolaidos ar roleto audinys), tuo mažiau saulės kaitros papuls į vidų. Kažkada kažkur skaičiau, kad išorinės žaliuzės sulaiko apie 90 proc. saulės kaitros, tarp stiklų įstatytos žaliuzės apie 50 proc., o vidinės žaliuzės apie 30 proc. Kiek saulės kaitros gali sulaikyti užuolaidos nežinau, bet nuo saulės sauganti medžiaga turi būti kuo arčiau stiklo. O užuolaidos montuojamos toliau nuo lango, todėl jos turi prasčiau sulaikyti saulės kaitrą nei prie pat stiklo sumontuotos žaliuzės.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 22, 18:50)
Aš kelis kartus į jūsų pastoriškus pamokymus nekreipiau jokio dėmesio, nutylėjau, bet kartais, gerbiamasis, persistengiate su savo pamokslais, ką galima ir ko negalima. Pats skleidžiate patyčias.
Papildyta:

Papildyta:

Mintai, skaityk dar kartą.

Parašyta: nu įsijautė žmogus kažkiek per daug, savo blogui noro/žinių/sisteminimo trūkumas, nu tai ir pyla čia viską

TRŪKUMAS SAVO BLOGO. Tu gi turi, aš ne. Čia apie man.  4u.gif

QUOTE(cibulis @ 2016 06 22, 23:39)
Bruoniau (ar tu visgi Bronius?). Duosiu tau visiško eksliuzyvo, kurio kaina - 100 eurų kiekvienas žodis. Nuotraukų kaina - dviguba, bet prieš Jonines taikoma 100 proc. nuolaida, todėl kol kas nemokamai. ...

Dabar 10 minučių reklama... Po reklamos... Grįžtame į laidą.

[i]Labai tikimės, kad ši ekskliuzyvinė medžiaga jums padėjo, kad supratote, jog buvo derinami nesuderinami dalykai ir juos pavyko suderinamai suderinti. Jei manote, kad jums nepatiko tekstą skaityti su reklamomis, tai eikite į 15min ir mokėkite už turinį be reklamos. Taip pat mūsų redakcija tikisi, kad Longger nepyks, kad Cibulio tekstai jau nuo gegužės nuobodūs ir nuspėjami. Gal jie jau pasikeitė?

kadangi čia ne kartą buvau paminėtas, jaučiu pareiga truputi paaiškinti ir papildyti savo mintis. Labai labai visų atsiprašau už oftopic.

Gerbiamas Cibuli. visų pirmą prašau atskirkite patyčas nuo faktų išdėliojimo, netgi jei jie jums ir nepatinka. Taip, pilate čia viską, kas jums ant liežuvio galo papuola. Kartais bet kaip ir ant bet kurio forumo dalyvio, kartais nesirinkdamas nei žodžių, nei stiliaus. Būtu aukščiau esantį tekstą jūsų atžvilgiu supylęs bruonius, tai spėju kokias tris dienas besiguosdamas ir cituotumėt kaip čia visi iš jūsų tyčiojasi. Bet pats sau leidžiate beveik viską, tai kodėl kiti turi laikytis super duper etikos jūsų atžvilgiu?
taip, neturite blogo, taip jūsų postai kartojasi apie vieną ir tą patį, taip, jie kartais užknisa, bet jie jokiu būdų nėra nuobodūs. Be abejo jų galima neskaityti/praleisti. Bet jeigu jau save pozicionuojate kap didelį EE namų žinovą ir taikote pačius moderniausius bei pažangiausius sprendimus su tobuliausiom medžiagom, bei užsiimate švietėjiška veikla, tai susisteminkite viską, aprašykite vieną kartą savo sprendimus, su nuotraukom ir visom įmanomom nuorodom, skirkite vietos temperatūrų monitoringui ir tai duos apčiuopiamos naudos visiems ir nebereiks perrašinėti tos pačios informacijos. Tas padrikas ir pasikartojantis infomacijos taškymas po skirtingus postus duoda mažai naudos, o kartais net verčia suabejoti jūsų žinių gilumu. Be abejo, tam reikia suaugti ir pasiryžti. Labai tikiuosi, jog iki to jums nebetoli. Labai daug ką darote teisingai ir tobulai. Gal tik norėtųsi kiek platesnio požiūrio ir apžvalgos, neužsiciklinant vien tik savo padarytais sprendimais.

Kas liečia jūsų "špokinyčią", tai čia matau daugiau pamokančios medžiagos, kaip reiktų nedaryti ir jokiu ekskliuzyvu čia nekvepia. Bandymas išsisukti iš susidariusios padėties ir pagal faktą derinti nesuderinamus dalykus neturėtų būti pavizdys statyboms. Tai projektavimo/priežiūros/sprendimų brokas, o jūs tai bandote nušviesti kaip proveržį statybose.

tai gal tiek trumpai ir daugiau ta tema plėstis nenorėčiau.
Pripažįstu ir savo klaidas, bei pažadu ateityje apsiriboti kuo dalykiškesniais postais, be asmeniškumų, moralų ar pamokslavimų. Tokio tikslo nebuvo, visų atsiprašau, jei taip susidėliojo 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 22, 21:59)

Ir skirtumas 30 vs 70 eurų yra ženklus. Nes pasiekti, kad namo šildymas kainuotų 70 eurų jau kainuoja nemažai ir jei nežengiamas paskutinis žingsnis, kad tas šildymas atpigtų iki 30 eurų, tai pinigų švaistymas.

Kokius konkrečiai žingsnius turite galvoje?

o gal reikia ne žingsnių, o pakeisti šildymo sąnaudų matavimo vienetus? Tai neturėtų būti €.
Tai gali būti kWh/m² sunaudotos energijos per mėnesį, sezoną. Ir geriausiai pirminės, t.y. įvertinus įrenginio COP, jeigu yra tokia galimybė. Turiu galvoje, jog pvz jūsų geoterminis sausio mėnesį dirba panašiu naudingumu, kaip ir lapkričio mėnesį. Tarkime COP 4 ar 5. Tuo tarpu orinuko parametrai sausio mėn. ženkliai skiriasi ir COP krenta iki 2 ar net žemiau.
ką gauname? ogi piniginė išraiška rodys, jog identiškam (ar netgi tam pačiam) namui naudojant skirtingus šilumos šaltinius šildymo kaštai gali skirtis dvigubai. Bet namas juk tas pats? Tokiu būdų įsivertintų ir namo kvadratūros skirtumai.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2016 06 23, 08:06)
Nemazai prozos smile.gif
Tik as vis tiek nesuprantu, kas tau trukdo pakabinti uzuolaidas, dizainas ar technines galimybes. Yra ivairiu priemoniu kaip tvirtinti karnizus i GK ir PIR.
Ir nesuprantu kur problema kombinuoti medines zaliuzes su naturaliomis uzuolaidomis?

Dėl dizaino nesiginčijama 4u.gif
jeigu žmogui tinka/patinka žaliuzės, o priedo su užuolaidom reikia sukt galvą ką ir kaip ten tvirtinti, tai kam apie jas dar galvoti?
dėl medinių žaliuzių. Jeigu tai smulkios/siauros - tuomet ok, derinti galima, bet jeigu kalbame apie 5cm pločio ar platesnes, tai jos tvirtinasi ant lango angos, ne ant rėmo, nes joms reikia vietos susitraukimui, o ir sunkios jos ne vaikiškai. Jas valdyti reikia ne tiek mažai ir jėgos. Praktikoje ilgainiui jas tik sukioji, o sutrauki tik kai reikia išsivalyti.
nu prie tokių užuolaidas sunkiai įsivaizduoju.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 06 23, 12:56)

o gal reikia ne žingsnių, o pakeisti šildymo sąnaudų matavimo vienetus? Tai neturėtų būti €.

Nepritariu. Taip kWh/m² svarbus parametras, bet taip pat svarbus ir €.

kWh/m² rodo pasiektas namo technines charakteristikas,
o €, rodo investicijos į apšiltinimą ir šilumos šaltinį bendrai, atsiperkamumą.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 06 23, 13:14)
Praktikoje ilgainiui jas tik sukioji, o sutrauki tik kai reikia issivalyt

Cibuli, as is savo patirties pritariu. Tu zaliuziu nesutraukineji, nes uzknisa ant lango didelis virsutinis sutrauktu zaliusiu sluoksnis. Be to ir tas sutraukimo mechanizmas veikia neidealiai. Zodziu sekrsuoji ant sutraukinejimo ir sukioji jas tiesiog
Atsakyti
Lauke 13.30 val. buvo 27 laipsniai. Pirmame aukšte termometras rodė 22,5 laipsnio, antrame aukšte tuos pačius 22,5 laipsnio, o katilinėje beveik 21 laipsnį.

Išeina, kad temperatūros skirtumas tarp lauko ir vidaus siekė 4,5 laipsnio. Realiai lauko ir vidaus temperatūra šokinėjo 0,2-0,3 laipsnio, todėl galime sakyti, kad pasyvus vėsinimas numuša apie 4 laipsnius. Spėju, kad net su vidinėmis medinėmis žaliuzėmis ir pasyvu vėsinimu name galima numušti iki 5 laipsnių palyginti su lauku. Aišku lieka du nežinomieji: rekuperatoriaus įtaka dieną ir žmonių veiklos išskiriama šiluma. Todėl gali būti, kad gyvenant name nepavyks numušti 5 laipsnių, bet man pakaktų ir 3 laipsnių.
Papildyta:
QUOTE(LauLau @ 2016 06 23, 13:23)
Tu zaliuziu nesutraukineji, nes uzknisa ant lango didelis virsutinis sutrauktu zaliusiu sluoksnis. Be to ir tas sutraukimo mechanizmas veikia neidealiai.

Aš irgi žaliuzių salonuose pastebėjau, kad tas jų sutraukimo mechanizmas veikia kažkaip kvailai. Man nelabai išėjo sutraukti ir ypač išskleisti žaliuzes atgal, nors salono pardavėjoms tai sekėsi geriau.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2016 06 23, 11:29)
Būtu aukščiau esantį tekstą jūsų atžvilgiu supylęs bruonius, tai spėju kokias tris dienas besiguosdamas ir cituotumėt kaip čia visi iš jūsų tyčiojasi. Bet pats sau leidžiate beveik viską, tai kodėl kiti turi laikytis super duper etikos jūsų atžvilgiu?

Užkniso nuolatinis Broniaus karksėjimas: žaliuzės negražu tik ofisams, kodėl nedėjai užuolaidų ir t.t. Ir po kelių dienų vėl tas pats. Žaliuzės negražu, kodėl nedėjai užuolaidų. Gal kiek sarkastiškai parašiau, bet užkniso tas nuolatinis Broniaus karksėjimas. Nereikia visiems kištis savo nuomonės. Aš jau daugybę kartų sakiau, kodėl pasirinkau žaliuzes ir pasyvų vėsinimą. Skelbiu informacija kaip visą tai veikia, todėl geriau domėkitės skaičiais, o ne karksėkite: užuolaidos, užuolaidos, ne dizainas, negražu, ofisas. Užknisa tokie karksėjimai, todėl ir parašiau.
Papildyta:
Bet pats sau leidžiate beveik viską, tai kodėl kiti turi laikytis super duper etikos jūsų atžvilgiu?

O jūs sau neleidžiate per daug? Dar normaliai kojų forume neapšilęs, o mane jau ne vieną kartą mokėte. Aš kaip ir sakiau daug kartų nutylėjau. Todėl savo pamokymus pasilikite sau. Aš jūsų nemokau kaip gyventi.
Papildyta:
Bet jeigu jau save pozicionuojate kap didelį EE namų žinovą ir taikote pačius moderniausius bei pažangiausius sprendimus su tobuliausiom medžiagom, bei užsiimate švietėjiška veikla, tai susisteminkite viską, aprašykite vieną kartą savo sprendimus, su nuotraukom ir visom įmanomom nuorodom, skirkite vietos temperatūrų monitoringui ir tai duos apčiuopiamos naudos visiems ir nebereiks perrašinėti tos pačios informacijos.

Kada ir kur aš save įvardijau kaip EE žinovu? NIEKADA. Kartoju NIEKADA taip savęs nepristačiau, niekada nepatarinėjau jokiais techniniais dalykais. NIEKADA. Aš tik dalinuosi savo namo statybomis: kaip buvo projektuojamas namas, kaip sekėsi jį statyti, o dabar skelbiu, ką pavyko pasiekti: kiek kainuoja šildymas, vėsinimas, pasidalinsiu, kaip seksis eksploatuoti rekuperatorių.

Aš tikrai neprivalau kažką ir kažkam susiteminti. Kodėl tai turėčiau daryti? Man kas nors už tai moka? Ne, aš tik gaunu pylos, kad nesu toks, kaip visi. Ir niekada aš nebūsiu kaip visi, nes aš esu aš. Ir neaiškinkite kaip man gyventi. Auklėkite savo vaikus, o ne mane.
Papildyta:
Be abejo, tam reikia suaugti ir pasiryžti.

Savo didaktikas pasilikite sau. Ir pats aukite, jei dar jaučiatės mažas. Man mano 1,95 m užtenka.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 06 23, 13:04)
Nepritariu. Taip  kWh/m² svarbus parametras, bet taip pat svarbus ir €.

kWh/m² rodo pasiektas namo technines charakteristikas,
o €, rodo investicijos į apšiltinimą ir šilumos šaltinį bendrai,  atsiperkamumą.

Nesutinku, € yra beveik nieko nepasakantis matavimo vienetas ir gali būti naudojamas tik kaip išvestinis dydis. Vat žinodamas kWh/m² ir dar padauginus iš įrenginio COP, dviejų namų palyginimas tampa nesudėtingas. Jeigu reikia, galite šį didį nesunkiai paversti į €. O tame kontekste € buvo kaip tik panaudotas namo techninėm charakteristikom palyginti. Pagal tai net nuspręsta ar namas A+ ar A++ ar B. Net kvadratūra nevertinta. Nebent tai yra vienintelė siekemybė g.gif Tuomet prisikapstysim iki situacijų, kai mano namas A+++++, nes prisijungiau prie el. tinklų nelegaliai ir man šildymas nieko nekainuoja, arba malkos iš nuosavo miško, o gyvenu 3x3 laikinoj pašiūrėj. mirksiukas.gif

Ir tam pačiam atsiperkamumui reiktų vertinti išlaidas šildymui €/m², o ne plikus € ir dar reiktų nurodyti investuotą sumą. Neveltui pats minėjote, jog jūsų atveju teisingiausia būtų šildytis tiesiogiai elektra. Tai jūsų sąnaudos €/m² bus kosminės, pagal jas namas bus G klasės ar žemiau lyginant su namu, kuris turės GEO ŠS. Bet kai investicijos stulpelyje nurodysit 200€/160m² vietoje 20'000€/160m², tuomet viskas kitaip nušvinta.

PVZ, jeigu mano namas 300m², ar daugiau, tai tegu jis būna koks nori šiltas, jam reiks brangesnio/galingesnio šilumos šaltinio lyginant su tokių pačių parametrų namu su 120m² plotu. Tai ką galima būtų pasakyti vien iš investuotos sumos €? kad 120m² ploto namas yra du kartus ekonomiškesnis ir 2x "geresnis" už 300m² namą?
Atsakyti
Kas liečia jūsų "špokinyčią", tai čia matau daugiau pamokančios medžiagos, kaip reiktų nedaryti ir jokiu ekskliuzyvu čia nekvepia. Bandymas išsisukti iš susidariusios padėties ir pagal faktą derinti nesuderinamus dalykus neturėtų būti pavizdys statyboms. Tai projektavimo/priežiūros/sprendimų brokas, o jūs tai bandote nušviesti kaip proveržį statybose.

Apie mano špokinyčia jau ne kartą buvo diskutuota. Aš jos nepateikiu kaip tobulo dalyko. Aš tik įvardijau dalykus, kurie lėmė mano pasirinkimą nepažeisti PIR, rinktis žaliuzes, o ne užuolaidas ir t.t. Nekaltas, kad nesupratote. Galite perskaityti dar kartą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 06 23, 13:48)

O jūs sau neleidžiate per daug? Dar normaliai kojų forume neapšilęs, o mane jau ne vieną kartą mokėte. Aš kaip ir sakiau daug kartų nutylėjau. Todėl savo pamokymus pasilikite sau. Aš jūsų nemokau kaip gyventi.
Papildyta:

Savo didaktikas pasilikite sau. Ir pats aukite, jei dar jaučiatės mažas. Man mano 1,95 m užtenka.

Cibuli, jus imkite ir perskaitykite visas temas nuo pirmos ir dar kokius 3 kartus. Jeigu žmogus nerašė, tai gal neturėjo ko parašyti? nepagalvojote? kojos pakankamai šiltos mirksiukas.gif

išsakiau savo pastebėjimus remiantis visomis temomis bendrai, ne tik paskutiniu postu. Norite atsišaudykite, norite pasidarykite išvadas. Rankatės jūs!
Ir taip pat turiu pasiūlyma - pasilikite savo didaktikas sau ir jūs.

Jūsų ūgi žinau jau iš postų gal nuo 2012 metų mirksiukas.gif deja, bet tai tik ūgis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 06 23, 13:51)
Apie mano špokinyčia jau ne kartą buvo diskutuota. Aš jos nepateikiu kaip tobulo dalyko. Aš tik įvardijau dalykus, kurie lėmė mano pasirinkimą nepažeisti PIR, rinktis žaliuzes, o ne užuolaidas ir t.t. Nekaltas, kad nesupratote. Galite perskaityti dar kartą.

QUOTE(cibulis @ 2016 06 22, 23:39)
Duosiu tau visiško eksliuzyvo, kurio kaina - 100 eurų kiekvienas žodis. Nuotraukų kaina - dviguba, bet prieš Jonines taikoma 100 proc. nuolaida, todėl kol kas nemokamai. Tikiuosi, kad man pavyks paaiškinti, o tau suprasti. Galbūt suprasi, kodėl mano namo šildymas visą žiemą kainavo vos 120 eurų, kuomet tavo namui greičiausiai tiek reikėjo sausio mėnesiui. Taigi... Ir dar viską suvesiu su dizainu. Didesnio ekskliuzyvo SM forume dar nebuvo. Visiškas topas.

Dabar 10 minučių reklama... Po reklamos... Grįžtame į laidą.

Taigi..
.

.... Tęsiame ekskliuzyvinę laidą. Jūs tuojau pamatysite, kaip suderinti pasyvų namą su dizainu. Jūs tuojau suprasite, kaip gimsta idealūs namai, jūs tuojau suprasite statybų inžinerijos stebuklus. ....

.... Kaip jau, mielas žiūrovas, suprato špokinyčios stogo neardėme. Nusprendėme nuo drėgmės saugotis iš vidaus ir pasirinkome visišką naujovę PIR plokštes. Pačios plokštės - ne naujovė. Naujiena, kas jas kepa. Bent jau ta naujiena buvo, kai jas kepė prieš kelis metus. Dabar jau ne naujiena. Bet vis tiek kepa....

...Labai tikimės, kad ši ekskliuzyvinė medžiaga jums padėjo, kad supratote, jog buvo derinami nesuderinami dalykai ir juos pavyko suderinamai suderinti. Jei manote, kad jums nepatiko tekstą skaityti su reklamomis, tai eikite į 15min ir mokėkite už turinį be reklamos. Taip pat mūsų redakcija tikisi, kad Longger nepyks, kad Cibulio tekstai jau nuo gegužės nuobodūs ir nuspėjami. Gal jie jau pasikeitė?

perskaičiau. ar tikrai?
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 06 23, 14:16)
išsakiau savo pastebėjimus remiantis visomis temomis bendrai, ne tik paskutiniu postu. Norite atsišaudykite, norite pasidarykite išvadas. Rankatės jūs!

Ar kas nors jūsų pastebėjimų prašė? Aš - ne. Todėl pasilikite juos sau. Aš jūsų nemokau kaip gyventi.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2016 06 23, 14:16)
perskaičiau. ar tikrai?

Aš nekaltas, kad jūs nesuprantat satyros. Aš Broniui būtent satyros forma parašiau tik apie žaliuzes vs užuolaidas.

Atsakyti