Lauke 13.30 val. buvo
27 laipsniai. Pirmame aukšte termometras rodė
22,5 laipsnio, antrame aukšte tuos pačius
22,5 laipsnio, o katilinėje
beveik 21 laipsnį.Išeina, kad temperatūros skirtumas tarp lauko ir vidaus siekė 4,5 laipsnio. Realiai lauko ir vidaus temperatūra šokinėjo 0,2-0,3 laipsnio, todėl galime sakyti, kad pasyvus vėsinimas numuša apie 4 laipsnius. Spėju, kad net su vidinėmis medinėmis žaliuzėmis ir pasyvu vėsinimu name galima numušti iki 5 laipsnių palyginti su lauku. Aišku lieka du nežinomieji: rekuperatoriaus įtaka dieną ir žmonių veiklos išskiriama šiluma. Todėl gali būti, kad gyvenant name nepavyks numušti 5 laipsnių, bet man pakaktų ir 3 laipsnių.
Papildyta:QUOTE(LauLau @ 2016 06 23, 13:23)
Tu zaliuziu nesutraukineji, nes uzknisa ant lango didelis virsutinis sutrauktu zaliusiu sluoksnis. Be to ir tas sutraukimo mechanizmas veikia neidealiai.
Aš irgi žaliuzių salonuose pastebėjau, kad tas jų sutraukimo mechanizmas veikia kažkaip kvailai. Man nelabai išėjo sutraukti ir ypač išskleisti žaliuzes atgal, nors salono pardavėjoms tai sekėsi geriau.
Papildyta:QUOTE(longger @ 2016 06 23, 11:29)
Būtu aukščiau esantį tekstą jūsų atžvilgiu supylęs bruonius, tai spėju kokias tris dienas besiguosdamas ir cituotumėt kaip čia visi iš jūsų tyčiojasi. Bet pats sau leidžiate beveik viską, tai kodėl kiti turi laikytis super duper etikos jūsų atžvilgiu?
Užkniso nuolatinis Broniaus karksėjimas: žaliuzės negražu tik ofisams, kodėl nedėjai užuolaidų ir t.t. Ir po kelių dienų vėl tas pats. Žaliuzės negražu, kodėl nedėjai užuolaidų. Gal kiek sarkastiškai parašiau, bet užkniso tas nuolatinis Broniaus karksėjimas. Nereikia visiems kištis savo nuomonės. Aš jau daugybę kartų sakiau, kodėl pasirinkau žaliuzes ir pasyvų vėsinimą. Skelbiu informacija kaip visą tai veikia, todėl geriau domėkitės skaičiais, o ne karksėkite: užuolaidos, užuolaidos, ne dizainas, negražu, ofisas. Užknisa tokie karksėjimai, todėl ir parašiau.
Bet pats sau leidžiate beveik viską, tai kodėl kiti turi laikytis super duper etikos jūsų atžvilgiu?
O jūs sau neleidžiate per daug? Dar normaliai kojų forume neapšilęs, o mane jau ne vieną kartą mokėte. Aš kaip ir sakiau daug kartų nutylėjau. Todėl savo pamokymus pasilikite sau. Aš jūsų nemokau kaip gyventi.
Bet jeigu jau save pozicionuojate kap didelį EE namų žinovą ir taikote pačius moderniausius bei pažangiausius sprendimus su tobuliausiom medžiagom, bei užsiimate švietėjiška veikla, tai susisteminkite viską, aprašykite vieną kartą savo sprendimus, su nuotraukom ir visom įmanomom nuorodom, skirkite vietos temperatūrų monitoringui ir tai duos apčiuopiamos naudos visiems ir nebereiks perrašinėti tos pačios informacijos.
Kada ir kur aš save įvardijau kaip EE žinovu? NIEKADA. Kartoju NIEKADA taip savęs nepristačiau, niekada nepatarinėjau jokiais techniniais dalykais. NIEKADA. Aš tik dalinuosi savo namo statybomis: kaip buvo projektuojamas namas, kaip sekėsi jį statyti, o dabar skelbiu, ką pavyko pasiekti: kiek kainuoja šildymas, vėsinimas, pasidalinsiu, kaip seksis eksploatuoti rekuperatorių.
Aš tikrai neprivalau kažką ir kažkam susiteminti. Kodėl tai turėčiau daryti? Man kas nors už tai moka? Ne, aš tik gaunu pylos, kad nesu toks, kaip visi. Ir niekada aš nebūsiu kaip visi, nes aš esu aš. Ir neaiškinkite kaip man gyventi. Auklėkite savo vaikus, o ne mane.
Be abejo, tam reikia suaugti ir pasiryžti.
Savo didaktikas pasilikite sau. Ir pats aukite, jei dar jaučiatės mažas. Man mano 1,95 m užtenka.