QUOTE(bruonius @ 2016 06 22, 21:40)
Nu jo, ir as nemanau, kad mikroplyseliu klijavimas yra esmine silto namo koncepcijos dalis. Itariu, kad pasiekus tam tikra lygi, krupstesnis sandarinimas ir mirkoskopiniu salcio tiltu eliminavimas tampa finansiskai netikslingas. Oks ten skirtumas ar sildymui i menesi isleisi 70 ar 30. Faktiskai tas pats.
Ir Kolumbas galvojo, kad plaukia į Indija. Ir net nemanė, kad pataikė į kitą žemyną. Taip ir su šiltais namais. Viską lemia mikronai. Ir tokių namų era ateina, kad ir kas ir ką bekalbėtų.
Todėl kai bus sukurti standartai ir principai, tai tokie dalykai neatrodys brangūs, mikroniniai ir sudėtingi. Kai kurie esame pionieriai, todėl yra daug ieškojimų. Bet standartas nusistovės. Kaip ilgam nusistovėjo D/C/B klasės standartas.
Ir skirtumas 30 vs 70 eurų yra ženklus. Nes pasiekti, kad namo šildymas kainuotų 70 eurų jau kainuoja nemažai ir jei nežengiamas paskutinis žingsnis, kad tas šildymas atpigtų iki 30 eurų, tai pinigų švaistymas.
Lygiai tas pats buvo, kai nuo grynų plytų namų perėjome prie 10 cm vatos. Tada buvo: daugiau neapsimoka, niekas nededa ir t.t. Tada buvo 20 cm ir tos pačios pasakos. Dabar yra 30 cm ir tos pačios pasakos.
Progreso atgal nėra. Nebent Sibiras: važiuokit ir malkas deginkite nemokamai. Ten jų niekas neskaičiuoja ir 5 cm vatos jau neapsimoka.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2016 06 22, 21:53)
Tame ir reikalas, kad ne apie tave, blogą ne tu, o aš vedu.
Mintai, skaityk dar
kartą.
Parašyta:
nu įsijautė žmogus kažkiek per daug, savo blogui noro/žinių/sisteminimo trūkumas, nu tai ir pyla čia viską
TRŪKUMAS SAVO BLOGO. Tu gi turi, aš ne. Čia apie man.