Įkraunama...
Įkraunama...

Ką gaminome vakar, ką gaminsime šiandien

QUOTE(pašnekutė @ 2016 07 02, 13:31)
Šviežios virtos bulvikės ir šviežių daržovių salotos.
Ne manęs klausėt, bet kol neatsako - pasakysiu, kaip aš darau  ax.gif  pasidarau kelių spalvų želes pagal instrukcijas ant pakelių, tik pilu kiek mažiau vandens. Kai gerai sustingsta - imuosi varškės. Į ją pridedu cukraus, vanilinio cukraus. Jei matosi, kad varškė skystoka - galima pridėt brinkinto ir išleisto pravėsusio želatino. Tada stingdyti dubenyje. Jei ne - želatinos žingsnį praleisti ir į pagardintą varškę įmaišyti stambiai kapotos spalvotos žele. Viską atsargiai, bet gerai permaišyti ir krėsti į sūrmaišį. Dėti ant lentelės ar kažko plokščio ir lengvai paslėgti.


gaminau vakar kaip tik toki desertini suri, tai laaabai skanus.
Atsakyti
Siandien: kotletukai, bulviu kose, sv. kopustu ir sv. paraugtu agurku salotos. Ir anksciau gamintas cheesecake'as su karamele ir graikiskais riesutais.

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2016 07 02, 23:10)

Nu ir ką dabar? doh.gif Monitorių laižyt ar eit į šaldytuvą ieškot ko nors figūros palaikymui? dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2016 07 02, 22:10)
Siandien: kotletukai, bulviu kose,

Kaip norėčiau tokio maisto biggrin.gif

Varškėčiai su šviežiomis braškėmis
Šašlykai, žalumynų salotos su grietine
Atsakyti
vištienos ir varškės apkepas
Atsakyti
Makaronu apkepas
Atsakyti
Sprandines kepsniai ir salotos
Atsakyti
Vakar- vistienos file ivyniota i karsto rukymo sonines griezinelius, su bulviu kose ir sudytais agurkais.
siandien guliasas is nugarines, keletas karbonadu (vyrui i darba) su uzsilikusia bulviu kose, agurkeliais ir pomidorais (svieziais)
rytojui- issiviriaus bulves, svarstau gamint ragelius su mesa ar spinatais...

Tikiuos vis dazniau prisijungsiu i jusu smagu buri 4u.gif nes cia- ir ideju atrandi, kai nebelieka minciu ax.gif
Atsakyti
Keptos vištienos blauzdelės, garnyrui orkaitėje keptos pikantiškos šviežios bulvytės, svogūnų laiškai su grietine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 03 liepos 2016 - 20:55
QUOTE(Renata123 @ 2016 07 01, 15:42)
Pries keleta savaiciu nusipirkau aparaciuka, tai dabar su juo ruosiu. Bet anksciau ir be jo gaudavosi, tik reikejo kas pora valandu vis pamaisyti/isplakti saldoma mase, kad ledo kristalu nebutu.

o kaip tas aparatas? gaunasi geri ledai? svarstau gal nusipirkti, nes su vaikais ant ledų daaaaug išleidžiam bet ne tas svarbiausiai, norėtųsi valgyti natūralius ledus be dirbtinių dažiklių ir kitokių priedų ax.gif tik įdomu ar gaunasi ledai? ir kas mums aktualu ar su juo ir šerbetas gautųsi? nes vaikai daugiausiai vaisinius ledus valgo.

QUOTE(gaily @ 2016 07 02, 08:45)
Kaip gaminate?

jau atsakė biggrin.gif tik aš vietoj cukraus įdėjau kondensuoto pieno, ir želatinos dėjau ax.gif fb samčio užrašuose buvo receptas:
Desertinis varškės sūris
Skanus ir lengvai pagaminamas varškės sūris, puikiai tinkantis pusryčiam, ar šiaip, kaip desertas smile.gif
Reikės:
● Liesos varškės - 500 g
● Grietinės - 250 g
● Kondensuoto pieno - 200 g
● Vanilinio cukraus - 1 arb. šaukštelis
● Želatinos - 3 valg. šaukštai
● Vandens - 150 ml
● Želė įvairaus skonio
Iš anksto pasiruoškite želė (paruoškite ją pagal instrukciją, tik vandens pilkite mažiau, kad želė būtų tvirtesnė). Sustingusią supjaustykite gabalėliais.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
Sudėkite varškę ir grietinę į blenderį ir sutrinkite iki purios baltos masės. Tada sudėkite kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų, išplakite.
Įmaišykite ištirpintą atvėsusią želatiną ir viską gerai išmaišykite.
Supilkite masę į formą ir suberkite želė gabalėlius.
Pastatykite sūrį į šaldytuvą, kad sustingtų, geriausia per naktį.
Skanaus!
Atsakyti
Užtepėlė su džiovintais pomidorais ir rukola, tepsim ant prancūziško česnakinio batono
Atsakyti
Vistienos sriubyte au darzovemis, kotletukai ir salotos
Atsakyti