vistienos vile ir darzoviu troskinys, pomidorai
Tik pieniška daržovių sriuba, nes yra dar vakarykštės vištienos filės keptos orkaitėje.
QUOTE(Irėnė @ 2016 09 15, 11:46)
kaip gaminat?
apkepinu svieste cukinija supiaustyta kvadraciukais, ant virsaus pomidorais supiaustytus skiltelemis, prieskoniu, druskos, dvi cesnako skilteles ispaudziu, uzpilu plaktais kiausiniais ir uzbarstau tarkuotu suriu ir viska pakepu kokiu 15 min... darau daugiafukciniam puode
Sprandines kepsniukai patroskinti barbecue padaze + virtos bulves + marinuoti agurkai.
QUOTE(AJIRA @ 2016 09 15, 16:32)
apkepinu svieste cukinija supiaustyta kvadraciukais, ant virsaus pomidorais supiaustytus skiltelemis, prieskoniu, druskos, dvi cesnako skilteles ispaudziu, uzpilu plaktais kiausiniais ir uzbarstau tarkuotu suriu ir viska pakepu kokiu 15 min... darau daugiafukciniam puode
Tobula. Pagaminta ir suvalgyta. Aciu uz paprasta bet ne prasta receptuka
Vyrui bus bulves su keptais kiaulienos kepsniais. Kukuruzu svogunu salotos.
agurkine sriuba, farsiruotos paprikos
Papildyta:
mano skoniui irgi
Papildyta:
QUOTE(Irėnė @ 2016 09 15, 20:09)
mano skoniui irgi
QUOTE(Renata123 @ 2016 09 15, 16:50)
Sprandines kepsniukai patroskinti barbecue padaze + virtos bulves + marinuoti agurkai.
o jūs barbecue padažą gaminat ar perkat?
norėčiau pasigaminti, tik kad receptai tokie skirtingi, koks jūsiškis jeigu gaminatės?
vakar kepėm žuvį orkaitėje (buvo neskani vyro draugas sužvejojo, bet kažko dumblu atsidavė, nors primarinavau sočiai )
šiandien kepsim ale šnicelius
QUOTE(MeSsS @ 2016 09 16, 09:53)
vakar kepėm žuvį orkaitėje (buvo neskani vyro draugas sužvejojo, bet kažko dumblu atsidavė
Sako pienas pašalina dumblo kvapą
Vakar keptos bulvės ir rūgpienis bei turkiška kiaušinienė, o ką šiandien gaminsiu dar nesugalvojau
QUOTE(MeSsS @ 2016 09 16, 09:53)
o jūs barbecue padažą gaminat ar perkat?
norėčiau pasigaminti, tik kad receptai tokie skirtingi, koks jūsiškis jeigu gaminatės?
norėčiau pasigaminti, tik kad receptai tokie skirtingi, koks jūsiškis jeigu gaminatės?
Gaminu, bet jis skirtas butent siam receptui. Nes jei kalbate apie padaza, kuri pagamini ir laikai ilgesni laika, tai tokio nzn.
Kepsniai barbecue padaze
4 storesnes riekeles kiaulienos nugarines, be kaulo
po 1/2 a.s. druskos, malto imbiero, cukraus pudros,
1/3 a.s. cili pipiru + 1/4 a.s. baltuju pipiru
Padazas:
3 v.s. lengvai su kaupu tomato/ketchup
2 v.s. baltojo vyno/obuoliu acto
1 v.s. sojos padazo
2 dideles skilteles cesnako
2 a.s. cukraus pudros
2 lauro lapai
1/2 st. vandens
Mesa labai lengvai pamusti. Prieskonius sumaisyti ir itrinti kepsnius.
Visus padazo ingredientus sumaisyti kartu su lauro lapais, i padaza druskos nedeti.
Ikaitintame aliejuje, ant vidutines ugnies apkpeti kepsnius is abieju pusiu, kol graziai igaus auksine spalva. Ipilti sumaisyta padaza ir uzdengus troskinti ant vidutinies ugnies ~20 min. Praejus siam laikui nuimti dangti, o kaitra padidinti iki maksimumo, taip patroskinti dar kelias minutes, tam kad siek tiek isgaruotu vanduo, o padaziukas siek tiek sutirstetu.
Mano komentaras: mano seimai sis patiekalas yra "nerealiai, nezmoniskai" skanus, tikrai labai patinka, o dar man patinka tuom, kad darbo beveik nera, lengvai ir gretai pasigamina.
Visuomet gaminu tik is sprandines, is +- 500 - 600 gr, o jau i kiek gabaliuku supjaustau niekad neziuriu, kartais storiau, kartais ploniau. Baltuju pipiru nenaudoju, vietoj ju idedu paprastu, maltu juoduju, acta naudoju paprasta, cesnaka isspaudziu per spaudykle. Mesa dazniausiai marinuoju per nakti arba nebent itrinu prieskoniais ryte, o pietums gaminu.
P.S. kazkada sio patiekalo nuotrauka dejau sioj temoj, bet gal neatkreipet demesio, tai pasikartosiu, tikiuosi niekas nesupyks
Paelija su midijomis, krevetėmis, vištiena ir chorizo dešra.