QUOTE(Rashkyte @ 2016 08 21, 05:40)
gal galima butu gauti recepta tiramisu cheesecake? aciu
Prasom!
Tiramisu cheesecake
Pyrago pagrindas
160 gr sausainiu (Selga, petit beurre ar pan.)
80 gr sviesto
1 v.s. cukraus pudros
Varskes mase
800 gr trintos varskes (is kibirelio)
200 ml grietineles
3 kiausiniai
1 st. cukraus
2 v.s. tirpios kavos (istirpintos 4 v.s. verdancio vandens)
2 v.s. vanilinio cukraus
1 vanilinis pudingas (milteliai)
Sausainiu sluoksnis
12 - 14 "Damu" pirsteliu
3/4 st. stiprios, saldzios kavos
1/4 st. kavos likerio (pagal nora)
Grietineles sluoksnis
500 ml grietineles
250 gr mascarpone
3 v.s. cukraus pudros
Papildomai
kakava
Sausainius susmulkinti iki smulkiu trupiniu, sumaisyti su cukraus pudra ir lydytu sviestu.
I 24 cm skersmens tortine itiesti kepimo popieriu, suberti sausainiu mase ir gerai paspausti. Tortine padeti i saldytuva 30 min.
Visus varskes mases ingredientus sujungti ir labai trumpai (20 - 30 sekundziu), maziausiom apsukom suplakti.
Varskes mase supilti ant atvesinto pagrindo ir deti i ikaitinta iki 170 C orkaite. Kepti apie 60 - 70 min., veliau atvesinti iki kambario temperaturos.
Atvesinta kava sujungti su likeriu ir mirkyti sausainius, kuriuos glaudziai sudeti ant iskepto surio pyrago. Sudejus sausainius galima dar svelniai apslakstyti likusia kava.
Grietinele sujungti su mascarpone ir cukraus pudra, plakti kol kremas sutirstes. Puse gauto kremo sudeti ant sausainiu ir saukstu islyginti pavirsiu, o likusi krema sudeti i maiseli skirta dekoravimui ir isspausti norima rasta.
Paruosta Tiramisu cheesecake'a deti nakciai i saldytuva.
Pries patiekiant visa pavirsiu apibarstyti kakava.
Mano pastebejimai: pyraga kepiau ~27 cm formoje, nes pabijojau, kad 24 cm bus per aukstas. Sausainius mirkiau tik stiprioje, saldzioje kavoje, likerio nepyliau. Visa krema uztepiau ant pyrago ir sausktu suformavau bangeles, nesiterliojau su dekoravimo maiseliu. Is aprasymo gali atrodyti kad daug darbo, bet taip nera. Is ryto iskepiau pyraga, per nepilna diena pastovejo ant spinteles, o vakare sudejau ismirkytus sausainius, suplakiau krema ir i saldytuva.