QUOTE(dovesa @ 2009 07 29, 22:50)
Šiandien dariau beno padažą- žiūrėsim kas gausis, bet kol kas liko šiek tiek, tia man skanu. Manau žiema bus dar skaniau. Tik aš dar kitą kartą patobulinsiu- dėsiu ir svogūnų, kaip manot ar tiks?
tai kitą partiją bandyk pagal mano receptą
su svogūnais, nu man tai pasakiškas skonis, jau šiandien išviriau iš visos normos, gavosi 9 puslitriukai. Skonis daugiau saldus, labiausiai patinka viena, gali dėtis ant spagečių, net mėsos nereikia.
1 didelę cukiniją nulupam, išimam sėklas, pjaunam pusiau. Vieną dalį sutarkuojam, kitą pjaustom kubeliais, dedam į didelį puodą, užpilam 0,5L. vandens, įberiam 2stiklines cukraus ir 1 arbat. šaukštelį citrinų rūgšties. Troškinam cukiniją, kol ji taps skaidri (20-30min). Kol troškinasi, pasiruošiam daržoves. Į troškintuvą dedam:
0,5kg morkų (pjaustytų arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais). Viską patroškinam apie 15min., supilam į ištroškintą cukiniją. Dar pridedam 0,5kg stambiai pjaustytų pomidorų ir 3 kubeliais supjaustytus apelsinus. Įdedam 1 šaukštą druskos, 1 česnako supjaustytas skilteles, 0,5l stiklainį tomato ir stiklinę aliejaus. Viską patroškinam maišydami, kad neprisviltų apie pusvalandį, išpilstom į stiklainius, užsukam ir apverstus paliekam ataušti, tada į rūsy ir laukiam žiemos. Nors mes jau pradedam valgyt iš karto, perdaug skanu, kad būtų ilgai.