Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai

Man irgi iškilo problemėlė su diiideliu moliūgu ax.gif Gal kas galėtų duoti gerą receptą žiemai užkoncervuot,ar uogienės,ar kaip ankl'bens,būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Mano anyta išmokė virti labai skanią uogienę iš moliūgų(galima ir iš cukinijos) su apelsinais.
Reikia:
4kg moliūgo
0,5kg apelsinų
cukraus pagal skonį,šiaip priklauso 2 kg,bet dedu mažiau,paskui virdama ragauju,jei mažai-dapilu.
truputis citrinos rūgšties

apelsinus labai trumpai paverdu,paskui su visom žievelėm sumalu mėsmale,sumalu ir moliūgą.Supilu cukrų ir verdu,reikia daug maišyti,iberti citrinos rūgšties.Išverda-į stiklainius rolleyes.gif Mums tai labai labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Aha su cukinija esu taip dariusi thumbup.gif
Bet mane labai sudomino,tas anklbens su moliūgais,kažin receptuko taip ir nesužinosiu ax.gif g.gif
Atsakyti
Turiu "Liuks" padažo receptuką:

2 kg cukinijos/moliūgo;
1 kg paprikos;
1 st. aliejaus;
0,5 st. cukraus;
1 nubrauktas šaukštas druskos;
2 stiklainėliai (po 0,5 l) pomidorų padažo (geriausia - kur daugiau pomidorų pastos, pvz. 35 proc. ar pan.);
0,5 st. 9 proc. acto (jei silpnesnis - 1st.)

Daržoves supjaustyti mažais kubeliais ar susmulkinti, sudėti likusius ingridientus ir virti kol suminkštės.
Atsakyti
QUOTE(va2002le @ 2006 08 16, 10:04)
Galiu pasiūlyti gerą padažą(išbandyta).
2 kg paruoštų cukinijų,0,5 kg paprikų,0,5 kg morkų,indelis konservuotų ananasų,0,5 l pomidorų padažo,200 g aliejaus,200 g acto,200 g cukraus,1 v.š. druskos.
Daržoves susmulkinti kubeliais(mažais).Viską sukrėsti į puodą ir troškinti 45-50 min. Sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.
Gaunasi lietuviškas "dėdės Beno" padažas. tongue.gif
Skanaus.

labai teisingas receptukas thumbup.gif
pernai neturėdama strategijos prisiauginau cukininjų ir pagal šį receptą dariau dėdės beno padažą, šiemet visai apgalvotai auginu cukinijas, vėl darysiu tą padažą - šeima įvertino thumbup.gif
beje, ši savaitė ypač palanki gaminti dėdės beno padažąmirksiukas.gif - Maximoje akcijinė kaina taikoma net trims sudėtinėms dalims - saldžiosioms paprikoms, konservuotiems ananasams ir aliejui thumbup.gif
Atsakyti
O kur laikyti, Jolaxus? Šaldytuve ar rūsy?
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 08 09, 16:28)
O kur laikyti, Jolaxus? Šaldytuve ar rūsy?

aš laikau rūsy, jokių problemų nebuvo thumbup.gif
specialiai išėjau paskaičiuoti kiek gi jau priviriau rolleyes.gif vakar dvi dozes pagal tą receptūra išviriau, gavosi maždaug 7-8 l mišrainės.
tiesa, nesusilaikiau papildomai neįmetus lauro lapo ir juodųjų bei kvepiančiųjų pipiriukų ir gvazdikėlio ax.gif
ir dar - cukinijas skyniau jaunas, neperaugusias, tai pjausčiau su visa odele ir sėklomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 09 rugpjūčio 2008 - 15:51
Sveikutės! Pernai bandžiau apie 4 supermaminius receptus. Trys iš jų buvo thumbup.gif Tai Saulytes, Starbes ir dar kažkieno (paprikos su medum ir cesnaku). Vienžo, prisidariau nemažai, bet pavasario nė vienas nesulaukė lotuliukas.gif Viskas buvo sukirsta dar ta pat žiemą. Šiemet būtinai vėl darysiu!!!
Atsakyti
QUOTE(aistushka @ 2008 08 09, 22:11)
Sveikutės! Pernai bandžiau apie 4 supermaminius receptus. Trys iš jų buvo thumbup.gif  Tai Saulytes, Starbes ir dar kažkieno (paprikos su medum ir cesnaku). Vienžo, prisidariau nemažai, bet pavasario nė vienas nesulaukė lotuliukas.gif  Viskas buvo sukirsta dar ta pat žiemą. Šiemet būtinai vėl darysiu!!!

pasidalink kas ten per skanus stebuklas paprika su medumi ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(polonia @ 2008 08 12, 03:30)
pasidalink kas ten per skanus stebuklas paprika su medumi ir t.t.

drinks_cheers.gif Aš irgi šito receptuko labai laukčiau ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limit @ 2008 08 12, 16:52)
drinks_cheers.gif Aš irgi šito receptuko labai laukčiau ax.gif  4u.gif

Sveikutės, šis receptas vienos supermamietės, bet kažkaip aš neradau šiandien jo čia. Skamba taip:

Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.

Beje, man rekomenduoto kiekio marinato užteko gerokai daugiau stiklainių užpilti nei litrą... Gal per daug paprikų sugrūdau į stiklainius... ax.gif
Atsakyti
O tai medus istirpintas turi buti ar galima jau bevei sukietejusio imesti? O cesnako smulkinti nereikia?
Atsakyti