Cukinija,patisonai daryti pagal Uspaschiko agurku recepta tikrai skaniai gavosi.
QUOTE(aneta23 @ 2014 07 21, 23:04)
Cukinija,patisonai daryti pagal Uspaschiko agurku recepta tikrai skaniai gavosi.
O supjausot gabaleliais, riekutemis cukinija? Skura nulupat ar su skura?
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 07 25, 08:02)
O supjausot gabaleliais, riekutemis cukinija? Skura nulupat ar su skura?
jei nera peraugusi tai su skura ir supjaustau keliu kasneliu dydzio , arba kaip patogiau Jums.
kažkaip nepaskaičiavau ir liko marinato nuo agurkų
tai juo užpyliau cukinijas
skonis puikus
tai juo užpyliau cukinijas
skonis puikus
ar viską suvalgot per žiemą, ką privakuojat? pas mane jau tiek likę nuo ankstesnių metų su cukinijom, kad tuoj jų nekęst pradėsiu. skanu, bet nesivalgo, ir viskas. pasisėmiau patirties, kad kitos tas košes sudeda į lazanijų pertepimus, tirštas sriubas.
pas mus garnyrui labiausiai pageidaujami agurkėliai, pomidoriukai visokiais pavidalais. daržoves užsiauginu pati, tai pomidorų padažai, ir adžikos, ir visokios blenderiuotos pomidorų tyrės sriuboms ir troškiniams laikomos aukštesne rūšim ir per žiemą dingsta pilvuose.
kur dar naudojat košes? gaila į konteinerį sumest, tiek produktų, tiek darbo įdėta...
pas mus garnyrui labiausiai pageidaujami agurkėliai, pomidoriukai visokiais pavidalais. daržoves užsiauginu pati, tai pomidorų padažai, ir adžikos, ir visokios blenderiuotos pomidorų tyrės sriuboms ir troškiniams laikomos aukštesne rūšim ir per žiemą dingsta pilvuose.
kur dar naudojat košes? gaila į konteinerį sumest, tiek produktų, tiek darbo įdėta...
QUOTE(Paladė @ 2014 08 26, 10:39)
ar viską suvalgot per žiemą, ką privakuojat? pas mane jau tiek likę nuo ankstesnių metų su cukinijom, kad tuoj jų nekęst pradėsiu. skanu, bet nesivalgo, ir viskas. pasisėmiau patirties, kad kitos tas košes sudeda į lazanijų pertepimus, tirštas sriubas.
pas mus garnyrui labiausiai pageidaujami agurkėliai, pomidoriukai visokiais pavidalais. daržoves užsiauginu pati, tai pomidorų padažai, ir adžikos, ir visokios blenderiuotos pomidorų tyrės sriuboms ir troškiniams laikomos aukštesne rūšim ir per žiemą dingsta pilvuose.
kur dar naudojat košes? gaila į konteinerį sumest, tiek produktų, tiek darbo įdėta...
pas mus garnyrui labiausiai pageidaujami agurkėliai, pomidoriukai visokiais pavidalais. daržoves užsiauginu pati, tai pomidorų padažai, ir adžikos, ir visokios blenderiuotos pomidorų tyrės sriuboms ir troškiniams laikomos aukštesne rūšim ir per žiemą dingsta pilvuose.
kur dar naudojat košes? gaila į konteinerį sumest, tiek produktų, tiek darbo įdėta...
Jei kurie ir lieka, tai sekančiam rudeniui jų neruošiu arba užkonservuoju truputį mažiau. Taip, kad stovėtų du sezonus nebūna. Išbandydama naujus receptus niekuomet daug negaminu, nes nežinau ar tas receptas patiks. Dažniausiai gaminu tik iš pusės normos. Tačiau jai receptas "pasitvirtina" tuomet kiekiai būna dideli .
Mano konservai skirti kiekvienam patiekalui. Ir valgyti vien marinuotus agurkus, bei pomidorus paprasčiausiai neįdomu ir nuobodu Prie triušienos aš konservuoju burokėlius su slyvomis. Prie kotletų- burėkėlius obuolių sultyse. Prie dešrelių ir avienos kepsnio darau baklažanų troškinį. Prie veršienos- šparagines pupeles. Prie roklette- vokiškas salotas ir t.t. Konservuoju iš tiesų daug. Bet kai tie konservai skirti tam tikram patiekalui, tai dažniausiai aš visas atsargas baigiu jau kovo pradžioje. Tuomet juk prasideda šviežios salotos, agurkai ir atsiranda pirmieji pomidorai kuriuos jau galima valgyti.
sveiki gal galima receptuka burokeliai su slyvomis aciu
QUOTE(reda147 @ 2014 08 26, 19:04)
sveiki gal galima receptuka burokeliai su slyvomis aciu
Burokėliai su džiovintomis slyvomis
3 kg. burokėlių (aš skaičiuoju jau iškeptų svorį),
750 gr. džiovintų slyvų (žiūrėkite, kad nebūtų perdžiuvę, geriau jau minkštos),
600 gr. svogūnų,
7 v.š. cukraus,
2 v.š. druskos (nepilni),
2 v.š. acto 9%,
aliejaus kepimui.
Plačiau: My Webpage
gavau dovanų nemažą moliūgą,
tad jis tapo uogiene
apie 6 litrai kubeliais pjaustyto moliūgo,
6 apelsinų sultys,
200 mlg citrinų sulčių,
cukraus apie pusę kilogramo
susmulkintą moliūgą užpyliau cukrumi ir palikau pusdieniui,
kad sultys išsiskirtu
po to supyliau apelsinų ir citrinų sultis ir dar palaikiau apie valandą,
paskui dėjau ant viryklės ir nuo užvirimo kaitinau apie pusvalandį
supilsčiau į sterilizuotus stiklainius
tad jis tapo uogiene
apie 6 litrai kubeliais pjaustyto moliūgo,
6 apelsinų sultys,
200 mlg citrinų sulčių,
cukraus apie pusę kilogramo
susmulkintą moliūgą užpyliau cukrumi ir palikau pusdieniui,
kad sultys išsiskirtu
po to supyliau apelsinų ir citrinų sultis ir dar palaikiau apie valandą,
paskui dėjau ant viryklės ir nuo užvirimo kaitinau apie pusvalandį
supilsčiau į sterilizuotus stiklainius
O mano net 2 moliūgai tapo moliūgų saldainiais. Ir ramiai supakuoti laukia Kalėdų - keliaus dovanoms
Sveiki, kaip išlaikyti cukinijas per žiemą? jau ir dabar yra užaugusiu