Cukinija su Kariu
gal buvo toks receptukas, bet mane apzavejo )
2,5kg. cukiniju isdarinetu, supjaustytu gabaleliais.
4galvos svogunu supjaustome..
Sias darzoves sumaisome kartu ir uzpilame tokiu reikalu:
3-4 arb. s. kario.
1 stikline cukraus (galima ir maziau kaip kam patinka)
1 valg saukstas druskos (galima ciut daugiau)
puse stiklines acto (as piliau vyno acta)
Visa sita skytimuka supilti ant cukinijos su svogunu ir palikti kokiom 5 val (aisku ismaisyti.
Po to uzpilti puse litro (litra jei norisi skysciau) vandens ir pakaitinti 15min. i sloikiukus ir skanuma!
QUOTE(Elizabeth** @ 2013 08 15, 22:24)
Laba
Labai įdomu ką šiemet žiemai ruošiat iš moliūgo? Koks būtų kiekvienos pats pačiausias receptas? Aš tai vienareikšmiškai šią mišrainę . Nors recepte naudojama cukinija, aš pernai ruošiau su moliūgu.
Papildyta:
Pati laikau rūsy visas atsargas žiemai, todėl negaliu patart apie tamsų kambariuką Nors jei sakot, kad kiti išstovi, tai ir ši turėtų stovėt
Labai įdomu ką šiemet žiemai ruošiat iš moliūgo? Koks būtų kiekvienos pats pačiausias receptas? Aš tai vienareikšmiškai šią mišrainę . Nors recepte naudojama cukinija, aš pernai ruošiau su moliūgu.
Papildyta:
Pati laikau rūsy visas atsargas žiemai, todėl negaliu patart apie tamsų kambariuką Nors jei sakot, kad kiti išstovi, tai ir ši turėtų stovėt
Kolkas stovi jau daugiau nei menuo praejo,nuo tos dienos kai dariau misraine Manau stoves ir toliau
sveikos moliugu gerbejos,
Visai nesenai viriau moliugu saldainiukus{dziusta dziovykleje}
O ,is sirupo viriau medu aciu recepto autorei,bet man gavosi stingstanti mase ir ispyliau ant kepimo popieriaus gavau moliuginius ledinukus.
Visai nesenai viriau moliugu saldainiukus{dziusta dziovykleje}
O ,is sirupo viriau medu aciu recepto autorei,bet man gavosi stingstanti mase ir ispyliau ant kepimo popieriaus gavau moliuginius ledinukus.
QUOTE(regna @ 2013 08 26, 19:20)
sveikos moliugu gerbejos,
Visai nesenai viriau moliugu saldainiukus{dziusta dziovykleje}
O ,is sirupo viriau medu aciu recepto autorei,bet man gavosi stingstanti mase ir ispyliau ant kepimo popieriaus gavau moliuginius ledinukus.
Visai nesenai viriau moliugu saldainiukus{dziusta dziovykleje}
O ,is sirupo viriau medu aciu recepto autorei,bet man gavosi stingstanti mase ir ispyliau ant kepimo popieriaus gavau moliuginius ledinukus.
prasau detaliau, apie is sirupo daroma medu
pas mane kaip tik siandien supjaustyta cukinija ir apipilta cukrumi, laukia rytojaus kai dziovinsiu saldainius
QUOTE(Zivukas.d @ 2013 08 26, 22:05)
prasau detaliau, apie is sirupo daroma medu
pas mane kaip tik siandien supjaustyta cukinija ir apipilta cukrumi, laukia rytojaus kai dziovinsiu saldainius
pas mane kaip tik siandien supjaustyta cukinija ir apipilta cukrumi, laukia rytojaus kai dziovinsiu saldainius
Moliugo saldainiai ir medus
2kg moliugo minkstimo,
1kg. cukraus,
7 vnt. gvaizdikeliu,
0,5 citrinos zieveles,
2v. s. cukraus piudros.
moliugo minkstima supjaustyti norimo dydzio kubeliais.
Uzpilti cukrumi ir laikyti per nakti.
Susidariusi sirupa nupilti,uzvirti ir vel uzpilti ant moliugo gabaleliu.
,,laikyti 12 val.
ir,virti 30min.,kol bus skaidrus gabaliukai,NEPERVIRTI.
isgriebt gabaliukus paskleist ant kepimo popieriaus{as skleidziau ant lekstes isklotos maistine pleveleir nusausinus drejau i dziovykles sekcijas
Isdziuvusias apvolioti cukraus pudra.
Likusi sirupa virti ,kol sutirstes.
Pries verdant sudet gvaizdikeliu ,citrinos zievele
PRIES pilstant isgriebt prieskonius.
As,[nuo saves,nedejau prieskoniu,paviriau,pamaisant medine mentele,kol pradejo stingt,mase ispyliau ant kepimo popieriaus,sustingo,sulauziau ir gavosi rudi ledinukai.
O,, GABALIUKAI DZIUSTA.
Papildyta:
Uz recepta esu dekinga autoriai ZENETAI,kuri maista gamina su meile
QUOTE(regna @ 2013 08 27, 00:42)
Moliugo saldainiai ir medus
Likusi sirupa virti ,kol sutirstes.
Pries verdant sudet gvaizdikeliu ,citrinos zievele
PRIES pilstant isgriebt prieskonius.
As,[nuo saves,nedejau prieskoniu,paviriau,pamaisant medine mentele,kol pradejo stingt,mase ispyliau ant kepimo popieriaus,sustingo,sulauziau ir gavosi rudi ledinukai.
Likusi sirupa virti ,kol sutirstes.
Pries verdant sudet gvaizdikeliu ,citrinos zievele
PRIES pilstant isgriebt prieskonius.
As,[nuo saves,nedejau prieskoniu,paviriau,pamaisant medine mentele,kol pradejo stingt,mase ispyliau ant kepimo popieriaus,sustingo,sulauziau ir gavosi rudi ledinukai.
su gabaliukais saldainukais viskas aisku, nes juos taip ir dariau, o va sirupa palikdavau gerti. Reiks pabandyt padaryt dar ledinuku is jo
aciu
Regna,
dar norejau paklausti, o kiek laiko verdat sirupa, jos jis ima tirsteti?
dar norejau paklausti, o kiek laiko verdat sirupa, jos jis ima tirsteti?
QUOTE(Zivukas.d @ 2013 08 29, 08:36)
Zivukas.d
atvirai pasakius ,ir neziurejau,bet paviriau ir pradejo tirsteti.
merginos galkuri darote moliugo tyre su porais ir t.t. sveciuose ragavau patiko bet sudeties tikslios taip ir nepasake o is akies daryti nesinori
QUOTE(georgiana @ 2013 08 30, 08:38)
merginos galkuri darote moliugo tyre su porais ir t.t. sveciuose ragavau patiko bet sudeties tikslios taip ir nepasake o is akies daryti nesinori
Georgiana,
Papildyta:
[quote=regna,2013 08 30, 23:51]
Georgiana,
pasidalink siuo recepteliu,sudomino,o kokia konsistencija gal gali placiau parasyti.
Джем из тыквы с курагой
Этот рецепт мне прислала моя приятельница по интернету,которой я пожаловалась на то,что не знаю куда использовать такую большую тыкву.Привожу его в том виде,в котором получила,а потом напишу свои изменения.
1,5 кг тыквы очистить
1/2 лимона
1/2 апельсина
250 гр кураги (dziovinti abrikosai)
1 кг сахара.
курагу замочить в кипятке(что бы стала мягкая)
Всё пропустить через мясорубку ,добавить сахар, варить10 минут мешая.
пусть стоит до следующего дня.
Доваривать как обычное варенье по10-15 мин.с перерывом 5 часов(в общей сложности-3 раза)
этот джем хорошо использовать в выпечке как начинку(консистенция довольно густая).хорошо использовать в слойках из слоеного теста.
P.S savaitgali noriu kazka idomesnio pasigaminti, tai siame siate kuharka.ru radau toki recepteli
Этот рецепт мне прислала моя приятельница по интернету,которой я пожаловалась на то,что не знаю куда использовать такую большую тыкву.Привожу его в том виде,в котором получила,а потом напишу свои изменения.
1,5 кг тыквы очистить
1/2 лимона
1/2 апельсина
250 гр кураги (dziovinti abrikosai)
1 кг сахара.
курагу замочить в кипятке(что бы стала мягкая)
Всё пропустить через мясорубку ,добавить сахар, варить10 минут мешая.
пусть стоит до следующего дня.
Доваривать как обычное варенье по10-15 мин.с перерывом 5 часов(в общей сложности-3 раза)
этот джем хорошо использовать в выпечке как начинку(консистенция довольно густая).хорошо использовать в слойках из слоеного теста.
P.S savaitgali noriu kazka idomesnio pasigaminti, tai siame siate kuharka.ru radau toki recepteli
QUOTE(georgiana @ 2013 09 01, 11:16)
Джем из тыквы с курагой
georgiana, o nebus šleikščiai saldu? 1,5 kg moliūgo, ji sutvarkius telieka ~1,3 kg beskonės masės, tokiam kiekiui reikia 1 kg cukraus bei 250 saldžių džiovintų abrikosų