Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai

QUOTE(Sūpynės @ 2012 08 15, 08:45)
na turbut taip kaip is moliugu, is ju dar nebandziau
bet kazkas rase, kad is cukiniju skanesni

dariau
pagal si recepta
cukinija pjausciau gan smulkiau, mazdaus 1 cm*3 cm gabaliukais
gaunasi tokie sliekiukai, panasu i guminukus


Aha, ir aš pernai taip dariau, bet mano moliūgai argentinietiški, tai saldainiukai visai nebuvo kieti, bais skanu, niam niam wub.gif Tik aš pjausčiau maždaug 0,5 cm x 6-10 cm...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 15 rugpjūčio 2012 - 11:04
QUOTE(Vitra @ 2012 08 15, 11:03)
Aha, ir aš pernai taip dariau, bet mano moliūgai argentinietiški, tai saldainiukai visai nebuvo kieti, bais skanu, niam niam  wub.gif Tik aš pjausčiau maždaug 0,5 cm x 6-10 cm...


Mano galva juk galima daryti ir cukinijo ir iš moliūgo ir iš meliono ar arbūzo.
Atsakyti
[quote=merga,2012 08 12, 17:31]
Mano amžiaus mamytės tikriausia prisimena kaip senais gerais laikais parduotuvėse buvo nukrautos pilnos lentynos skardinių ar pusltirinių stiklainių su užrašu "Ikra kabačkovaja". Šio nuostabaus rusvo atspalvio gaminio pasidaryti pačiam nėra sudėtinga, juolab,kad receptų yra begalės. Bet kol atradau analogišką receptą virtuvėje reikėjo praleisti ne vienu rugpjūčius ir rugsėjus smile.gif . Jei kam įdomu keletu galiu pasidalinti.

Aguročių tyrė



Merga
O koks skonis gaunasi Ikra kabackovaja?Ir kam tinkamas(kaip misraine,sriuboms,padazams)
Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juste10: 23 rugpjūčio 2012 - 20:07
QUOTE(pamaivos @ 2011 07 27, 16:11)
***
Ananasu skonio cukinija:
5 kg kubeliais pjaustytos isvalytos ir nuluptos cukinijos (kubeliu dydis nesvarbus,kas kaip megsta),
1 litras ananasu sulciu (geriausia 100 proc., bet tokiu niekad negaunu,tai darau is kokiu gaunu),
1 v.s. citrinos rugsteles,
1 kg cukraus.

Ananasu kubelius uzpilt cukrumi ir palikt saldytuve pernakt. Patarciau det maziau cukraus,kas megsta nelabai saldziai. Po nakties/dienos istraukt ta cukinija, supilt visa turini i puoda, det citrinos rugstele, uzpilt ananasu sultim ir uzvirint. Jei truksta saldumo, tai iki uzvirimo galima dadet cukriuko. wink.gif Tada uzvirt, supilstyt i stiklainius, uzsukt ir viskas.  4u.gif

***

gal cukinijų kubelius ar vistik ananasų???
ištraukt apskritai iš susidariusio skysčio ar čia turima galvoj iš šaldytuvo? tik užvirt ir viskas, pavirt nei kiek nereikia?
čia jau matau ne viena darėt, bet tik man vienai klausimų iškilo....
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2012 09 07, 22:23)
gal cukinijų kubelius ar vistik ananasų???
ištraukt apskritai iš susidariusio skysčio ar čia turima galvoj iš šaldytuvo? tik užvirt ir viskas, pavirt nei kiek nereikia?
čia jau matau ne viena darėt, bet tik man vienai klausimų iškilo....

Cukinijas reikia supjaustyti kubeliais ir užpilti cukrumi. Palaikyti per naktį šaltai ir viską padėti virti. Supilti ananasų sultis ir citrinos rūgšties. Kai užverda pavirti kokias 5 minutes ir išpilstyti į stiklainius.
Atsakyti
QUOTE(orcha @ 2012 09 08, 09:57)
Cukinijas reikia supjaustyti kubeliais ir užpilti cukrumi. Palaikyti per naktį šaltai  ir viską padėti virti. Supilti ananasų sultis ir citrinos rūgšties. Kai užverda pavirti kokias 5 minutes ir išpilstyti į stiklainius.

dabar viskas aišku, dėkui.
Atsakyti
Marinuoti patisonai

user posted image


Skinu visai mažiukus, kol žievelė minkšta, sėklyčių nėra, arba labai mažos. O konservuoju pagal seną receptą, daržovės šiame marinate lieka itin traškios.

Patisonus pjaustyti riekelemis, dėti į iškaitintus stiklainius, į stiklainį po 4-5 skilteles česnako ir 5-7 grūdelius pipirų.

3 litrų stiklainiui reikia:
7 stiklinės vandens
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
150 gr. 9% acto
Viską užvirti ir užpilti patisonus, palaukti kol marinatas atvės, nupilti atgal į puodą ir vėl užvirinti, tuomet vėl užpilti ant patisonų ir užsukti dangteliais.

Skanaus!!
Atsakyti
Pasidalinsiu tikru Aguročių ikros receptu. Jei kas nesupranta rusiškai, tai gal kas nors išvers. Beje, čia senoviškas receptas, be jokių majonezų ir kitų gamyklinių padažų.

Икра кабачковая
Ингредиенты:
2 кг кабачков,
1 кг моркови,
150 г лука,
10 мл 9% уксуса,
10 г соли,
10 г сахара,
5-6 долек чеснока,
по 3 г молотого чёрного душистого перца,зелень петрушки и укропа,
растительное масло.
Приготовление:
Молодые кабачки нарезать кружочками по 1 см, обжарить в масле, остудить. По отдельности обжарить нарезанный лук, тёртые морковь до золотистого цвета, чеснок растереть с солью. Зелень мелко нарезать и обжарить. Всё пропустить через мясорубку, добавить соль, сахар, уксус, молотый перец, перемешать и уложить в банки. Стерилизовать: пол-литровые банки – 75 минут, литровые – 90 минут. Закатать.
Atsakyti
Isbandziau "Ananasu skonio cukinija" receptuka smile.gif . Mums patiko. Manau, pastoves, tai dar bus skaniau smile.gif . Dariau is puse kiekio, tai teks dar karta pasidaryti, kad butu daugiau biggrin.gif
Atsakyti
Pasidariau cukinijos su paprikom pagal šį receptą, tikai darysiu ir kitais metais, tik jei acto mažiau dėčiau? g.gif , nes man bent kol kas jo trupučiuka per daug.. gal žiemą jo jau nebesijaus smile.gif

turiu klausimą-prašymą: gal kuri žinot kaip padaryt mišrainę žiemai (gavau paragaut ): cukinija, svogūnas, paprika, pomidorai, aliejus ir daugiau nežinau, bet visa mišrainė tokiais gabaliukais gaunasi. o man viršuj kur įdėjau nuorodą labiau košė išėjo ax.gif
Atsakyti
Neskaičiau visos temos, tai receptukas gali kartotis ax.gif
vakar viriau labai skanią "Moliūgų, apelsinų ir citrinų uogienę", receptuką radau interneto platybėse biggrin.gif

"Moliūgų, apelsinų ir citrinų uogienė"

Reikia:
3kg moliūgo (nulupto,nuvalyto ir supjaustyto kūbeliais)
1kg cukraus
4-5 apelsinai
2-3 citrinos

Eiga:
Moliūga supjaustome kūbeliais, prieš tai jį nuvalę ir sutvarkę .Apipilame cukrumi , nutarkuojame apelsinų ir citrinų cedras (žieveles) ir supjaustome nuluptas citrinas bei apilsinus ,sudedame prie moliūgo ir paliekame nakčiai . Atsiranda sulčių, kuriuose mes ir verdame uogienę . Nei vandens, nei kažko kito pilti nereikia. Ryte išverdame, ilgai virti nereikia apie 30-40 minučių . Atvėsiname šiek tiek, sutriname (sublenderuojame), vėl viską į puodą ir užverdame, supilame į indelius ir nešame į rūsį žiemai smile.gif Skanaus .

P.S : puikiai tinka prie varškės sūrio , prie blynų ,net prie vištienos smile.gif kaip šaltas padažas, galima ir į įvairius gaminius kepant dėti , žodžiu visur tinka skanus dalykas smile.gif

receptą radau šiame bloge http://astriai-saldu...nu-uogiene.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *caffe macchiato*: 16 rugsėjo 2012 - 10:23
QUOTE(*caffe macchiato* @ 2012 09 16, 10:23)
Neskaičiau visos temos, tai receptukas gali kartotis ax.gif
vakar viriau labai skanią "Moliūgų, apelsinų ir citrinų uogienę", receptuką radau interneto platybėse biggrin.gif

"Moliūgų, apelsinų ir citrinų uogienė"

Reikia:
3kg moliūgo (nulupto,nuvalyto ir supjaustyto kūbeliais)
1kg cukraus
4-5 apelsinai
2-3 citrinos

Eiga:
Moliūga supjaustome kūbeliais, prieš tai jį nuvalę ir sutvarkę .Apipilame cukrumi , nutarkuojame apelsinų ir citrinų cedras (žieveles) ir supjaustome nuluptas citrinas bei apilsinus ,sudedame prie moliūgo ir paliekame nakčiai . Atsiranda sulčių, kuriuose mes ir verdame uogienę . Nei vandens, nei kažko kito pilti nereikia. Ryte išverdame, ilgai virti nereikia apie 30-40 minučių . Atvėsiname šiek tiek, sutriname (sublenderuojame), vėl viską į puodą ir užverdame, supilame į indelius ir nešame į rūsį žiemai smile.gif Skanaus .

P.S : puikiai tinka prie varškės sūrio , prie blynų ,net prie vištienos smile.gif kaip šaltas padažas, galima ir į įvairius gaminius kepant dėti , žodžiu visur tinka skanus dalykas smile.gif

receptą radau šiame bloge http://astriai-saldu...nu-uogiene.html

As pernai pagal toki receptuka viriau. Mums visai nepatiko schmoll.gif . Matyt, skonio reikalas cia smile.gif
Atsakyti