Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai

QUOTE(jurginėlis @ 2006 09 09, 16:50)
tuomet dar klausimas, o po to sterilizuot nebereikia g.gif

aš nesterilizuoju, įdedu tik į išplautus ir virintu vandeniu aplietus stiklainius ir uždarau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 09 09, 17:20)
o gal galima aguročius pakeisti cukinija, įdomu koks skonis gautūs g.gif
Merginos, o kaip Jūs laikote cukinijas per žiem, turiu mintyse neapdorotas g.gif

Po lova lotuliukas.gif . Rimtai ilgai išsilaiko.
Atsakyti
marinuodama paprikas, įmaišiau ir šiaudeliais pjaustytų moliūgų cool.gif
kas ragavo, - gyrė, kad skanu, ir nė neįtarė, kad čia moliūgai... ir skanu, ir pigu thumbup.gif
Atsakyti
O kas nors šaldo žiemai aguročius,arba cukinijas?Dar girdejau kad ir porus galima šalditi,bet kažin ar neištyžta? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alaz: 03 spalio 2006 - 10:53
Aš užsišaldžiau,girdėjau,kad galima šaldyti,laukiu žiemos,pažiūrėsiu kas gavosi smile.gif
Atsakyti
Cukinijas užsišaldau kiekvienais metais. Verdant jos ištyžta, bet man vistiek patinka, dedu į troškinius, padažus, arba išverdu kol subyra ir įdedu į faršą kotletams (priduoda minštumo)
Atsakyti
QUOTE(jugp @ 2006 10 03, 11:32)
Cukinijas užsišaldau kiekvienais metais. Verdant jos ištyžta, bet man vistiek patinka, dedu į troškinius, padažus, arba išverdu kol subyra ir įdedu į faršą kotletams (priduoda minštumo)

Ačiu, mergaites, 4u.gif užsišaldžiau,pirma karta.Tikiosi patiks.Tik nežinau ar gerai padariau,sutarkavau kombaine,nuspaudžiau skysti kuris atsirado tarkavimo metu,sudejau i dežutes,ir i šaldikli. mirksiukas.gif
iškilo dar toks klausimas-o grežineliais šaldo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žemaika @ 2006 09 06, 23:16)
Mano bendradarbė buvo atsinešusi moliūgų cukatų- labai skanu. Tiksliai recepto nežinau (tai buvo seniai), bet sakė, kad užvirina sirupą, sudeda į karštą ir palieka(neverda), po to dar keletą kartų taip. Vėliau apvolioja cukruje ir džiovina plonai paskleidusi šiltoje vietoje. Pabandyk 4u.gif Dar galima apvolioti cukruje su cinamonu, aguonomis ar pan.

Na mane tik tiks dalykas cia sudomi ka reiskia "dar keleta kartu"?
tai sirupa dar keleta kartu verda? Ar isima gabalelius apdziovina ir vel meta?
Atsakyti
QUOTE(jurgutsiukas @ 2006 08 31, 20:22)
sode auga toooookie dideli moliugai bet as nezinau ka su jais daryt  verysad.gif  kad butu ziema skanu ?
ka su jais daryt? skaiciau kazkur lietuvisk uncle bens varianta ir darbe man siule daryt su moliugu toki bet gal kas dar ka zinot?

Trinta moliūgų sriuba -super thumbup.gif Daugiau beveik nieko nereikia, nebent bulvytę įmesti, sultinio kubelį, daug moliūgo. Pavirti, susmulkinti blenderiu ir užbalinti grietinėle. Su balta duona kapoja net vaikai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lial_ka @ 2006 09 09, 12:43)
va to paties ir as cia atejau, bet info nera  g.gif  tai darysiu taip - nuplauni, nulupi skura, isimi seklas ir supjaustai gabaliukais. tada juos perpilam karstu vandeniu, nusausinam ir padziovinam ant ranksluostuko, dedam i indelius ir i kamera  cool.gif  ziuresiu kas gausis  mirksiukas.gif

o kodėl reikia perpilti karštu vandeniu, ką tas duoda g.gif ar negalima taip asu tiesiai-supjaustai ir į kamerą blush2.gif
Atsakyti
Moliūgus supjaustau pailgais gabalais ir užšaldau. Žiemą kaip švieži
Atsakyti
QUOTE(naminukas @ 2007 08 15, 17:34)
o kodėl reikia perpilti karštu vandeniu, ką tas duoda g.gif ar negalima taip asu tiesiai-supjaustai ir į kamerą blush2.gif


galima visas tas darzoves saldyti... thumbup.gif
as saldau paprastuoju budu... sutvarkau, kaip valgymui, supjaustau kubeliais, siaudeliais, lazdelem ar bet kaip... i maisiukus ir i saldikli...
isemus patogu naudoti, nes jau supjaustyta... bigsmile.gif skonis nepakites... gal kiek greiciau verdant issileidzia negu verdant sviezius, bet tai kox skirtumas... vistiek verdam, gaminam is ju ka nors, gi ne zalius grauziam... mirksiukas.gif
Atsakyti