QUOTE(mamkaa @ 2011 08 02, 17:24)
mergaites, kas darote cukinija su ananasu sultimis tai kiek laiko virti, ar tik uzverda ir viskas ir pilstyti i stiklainius?????????????????????????????????
As dar klausimeli turiu Su ananasu sultimis jau pridariau( uzvirus, paviriau max 5 min.)O jei sita reikala padarius su mango sultimis? Konsistencija panasi, gal ir skanu butu?
Gal galite pakartoti recepta cukinijos su anansu sultimis kazkur ziopla praleidau
QUOTE(georgiana @ 2012 08 08, 17:15)
Gal galite pakartoti recepta cukinijos su anansu sultimis kazkur ziopla praleidau
10l pjaustytu cukiniju uzpilti 1 kg cukraus bei palikti mazdaug parai vesiai( kartais laikau ir maziau). Tada iberti sauksteli citrinos rugsties bei uzpilti litru 100proc. ananasu sultimis. Uzvirus pavirti apie 5 min ir i stiklainiukus. Skanaus
QUOTE(deni @ 2012 08 08, 18:01)
10l pjaustytu cukiniju uzpilti 1 kg cukraus bei palikti mazdaug parai vesiai( kartais laikau ir maziau). Tada iberti sauksteli citrinos rugsties bei uzpilti litru 100proc. ananasu sultimis. Uzvirus pavirti apie 5 min ir i stiklainiukus.
Na, jei leisti sau truputį paišlaidauti, tai galima vietoj sulčių iš pakelių panaudoti šviežias ką tik išspaustas apelsinų sultis (pernai pirkau Maximoje skyriuje, kur spaudžia šv. sultis ir pardavinėja buteliukuose). Skonis gavosi labai geras šitos uogienės
vakar sušaldžiau krūvą cukinijų, tikiuosi bus valgomos
Aš tai cukinijų uogienę taisau su citrinomis be odelės. Citrinas nulupu. O kai dariau su apelsinais, tai gavosi kartoka. Tai labiausiai patiko su citrinomis.
Mano amžiaus mamytės tikriausia prisimena kaip senais gerais laikais parduotuvėse buvo nukrautos pilnos lentynos skardinių ar pusltirinių stiklainių su užrašu "Ikra kabačkovaja". Šio nuostabaus rusvo atspalvio gaminio pasidaryti pačiam nėra sudėtinga, juolab,kad receptų yra begalės. Bet kol atradau analogišką receptą virtuvėje reikėjo praleisti ne vienu rugpjūčius ir rugsėjus . Jei kam įdomu keletu galiu pasidalinti.
Aguročių tyrė
3kg.aguročių;
stiklinė natūralaus majonezo;
stiklinė pomidorų padažo;
1 aštraus pipiro;
druskos pagal skonį ( aš dedu vieną šaukštą);
1 v.š. cukraus;
0,5 stiklinės aliejaus;
didelė galva česnako;
keltas šaukštų 9 /acto.
Šiam patiekalui tinka ne tik jauni aguročiai ,bet ir peraugę, o taip pat cukinijos( tik spalva truputi keisis).
Aguročius nulupti ir išimti sėklynus. Supjaustyti ir kartu su česnakais galima tiek sumalti tiek kombainu susmulkinti. Aš sutarkuoju burokine tarka ir patroškinu greitpuodyje 10-15 min. (paprastame puode apie 20 min. Tada sudedam pomidorų padažą, majonezą, cukrų,druską, supilu aliejų ir dar troškinu 40 min. (paprastame puode būtų 2 val.). Galiausia sudedam čili pipirą (jis taip pat dedamas pagal skonį kas nori švelniau pakas keletos žiupsnelių) ir supilu actą.
Tada dar syk užkaitinu ir išpilstau į iškaitintus stiklainius.
P.S. su majonezu darau ne pirmus metus ir tikrai garantuoju,kad per žiemą labai gerai išsilaiko.(nors mano šeimoje nelabai ).
Dėl šventos ramybės galima dar ir pasterizuoti. 0,5 l- 30 min.
Aguročių tyrė 2
Viskas panašiai kaip pirmame recepte,tik papildomai dedu puse kg. morkų ir svogūnų.
Aguročių tyrė 3
3 vidutiniai aguročiai-cukinijos(apie 25-30 cm);
1 didelė morka;
2 svogūnai;
pipirai;
druska;
1 didelė arba keletas mažų skiltelių česnako (galima sutraiškyti peiliu arba traiškykle)
2 v. š. pomidorų padažo.
keli šaukštai acto.
Nuluptą morką ir svogūną smulkiai supjaustome ir sutarkuojame. Juos truputi apkepiname ant šlakelio aliejaus. Nuskustus aguročius supjaustome kubeliais ir dedame prie morkų su svogūnais ir apkepiname.Tada viską perdadame į puodą.Sudedame druską,pipirus pagal skonį ir troškinti 1 val.ant mažos ugnies retsykiais pamaišant. Likus 15 min. iki troškinimo pabaigos supilame actą, sudedame pomidorų padažą ir sutraiškytą česnaką. Baigus virti ataušinam ir vėliau viską sumalame kokteiline ar blenderiu. Tada dar užkaisti iki užvirimo,o tada supilstyti į stiklainius.
Kadangi aš naudojuosi greitpuodžiu, tai sykiu viską sudedu ir verdu 30 min. ir išsitroškinusią tyrę tiesiai dedu į stiklainius.
Tyrė gerai laikosi tiek rūsyje,tiek šaldytuve.
Aguročių tyrė
3kg.aguročių;
stiklinė natūralaus majonezo;
stiklinė pomidorų padažo;
1 aštraus pipiro;
druskos pagal skonį ( aš dedu vieną šaukštą);
1 v.š. cukraus;
0,5 stiklinės aliejaus;
didelė galva česnako;
keltas šaukštų 9 /acto.
Šiam patiekalui tinka ne tik jauni aguročiai ,bet ir peraugę, o taip pat cukinijos( tik spalva truputi keisis).
Aguročius nulupti ir išimti sėklynus. Supjaustyti ir kartu su česnakais galima tiek sumalti tiek kombainu susmulkinti. Aš sutarkuoju burokine tarka ir patroškinu greitpuodyje 10-15 min. (paprastame puode apie 20 min. Tada sudedam pomidorų padažą, majonezą, cukrų,druską, supilu aliejų ir dar troškinu 40 min. (paprastame puode būtų 2 val.). Galiausia sudedam čili pipirą (jis taip pat dedamas pagal skonį kas nori švelniau pakas keletos žiupsnelių) ir supilu actą.
Tada dar syk užkaitinu ir išpilstau į iškaitintus stiklainius.
P.S. su majonezu darau ne pirmus metus ir tikrai garantuoju,kad per žiemą labai gerai išsilaiko.(nors mano šeimoje nelabai ).
Dėl šventos ramybės galima dar ir pasterizuoti. 0,5 l- 30 min.
Aguročių tyrė 2
Viskas panašiai kaip pirmame recepte,tik papildomai dedu puse kg. morkų ir svogūnų.
Aguročių tyrė 3
3 vidutiniai aguročiai-cukinijos(apie 25-30 cm);
1 didelė morka;
2 svogūnai;
pipirai;
druska;
1 didelė arba keletas mažų skiltelių česnako (galima sutraiškyti peiliu arba traiškykle)
2 v. š. pomidorų padažo.
keli šaukštai acto.
Nuluptą morką ir svogūną smulkiai supjaustome ir sutarkuojame. Juos truputi apkepiname ant šlakelio aliejaus. Nuskustus aguročius supjaustome kubeliais ir dedame prie morkų su svogūnais ir apkepiname.Tada viską perdadame į puodą.Sudedame druską,pipirus pagal skonį ir troškinti 1 val.ant mažos ugnies retsykiais pamaišant. Likus 15 min. iki troškinimo pabaigos supilame actą, sudedame pomidorų padažą ir sutraiškytą česnaką. Baigus virti ataušinam ir vėliau viską sumalame kokteiline ar blenderiu. Tada dar užkaisti iki užvirimo,o tada supilstyti į stiklainius.
Kadangi aš naudojuosi greitpuodžiu, tai sykiu viską sudedu ir verdu 30 min. ir išsitroškinusią tyrę tiesiai dedu į stiklainius.
Tyrė gerai laikosi tiek rūsyje,tiek šaldytuve.
pagaliau radau valios ir jėgų padaryti cukinijų saldainius
skanumėlis
kiek padariau, jau suvalgyta
ir svečiai nebrokijo
skanumėlis
kiek padariau, jau suvalgyta
ir svečiai nebrokijo
[quote=merga,2012 08 12, 17:31]
Mano amžiaus mamytės tikriausia prisimena kaip senais gerais laikais parduotuvėse buvo nukrautos pilnos lentynos skardinių ar pusltirinių stiklainių su užrašu "Ikra kabačkovaja". Šio nuostabaus rusvo atspalvio gaminio pasidaryti pačiam nėra sudėtinga, juolab,kad receptų yra begalės. Bet kol atradau analogišką receptą virtuvėje reikėjo praleisti ne vienu rugpjūčius ir rugsėjus . Jei kam įdomu keletu galiu pasidalinti.
Aguročių tyrė
Sakykit o skonis koks gaunasi ir kur naudot ?salta valgyt,troskiniams?
Aciu
Mano amžiaus mamytės tikriausia prisimena kaip senais gerais laikais parduotuvėse buvo nukrautos pilnos lentynos skardinių ar pusltirinių stiklainių su užrašu "Ikra kabačkovaja". Šio nuostabaus rusvo atspalvio gaminio pasidaryti pačiam nėra sudėtinga, juolab,kad receptų yra begalės. Bet kol atradau analogišką receptą virtuvėje reikėjo praleisti ne vienu rugpjūčius ir rugsėjus . Jei kam įdomu keletu galiu pasidalinti.
Aguročių tyrė
Sakykit o skonis koks gaunasi ir kur naudot ?salta valgyt,troskiniams?
Aciu
QUOTE(Sūpynės @ 2012 08 12, 21:53)
pagaliau radau valios ir jėgų padaryti cukinijų saldainius
skanumėlis
kiek padariau, jau suvalgyta
ir svečiai nebrokijo
skanumėlis
kiek padariau, jau suvalgyta
ir svečiai nebrokijo
O čia taip pat kaip ir iš moliūgų?
na turbut taip kaip is moliugu, is ju dar nebandziau
bet kazkas rase, kad is cukiniju skanesni
dariau
pagal si recepta
cukinija pjausciau gan smulkiau, mazdaus 1 cm*3 cm gabaliukais
gaunasi tokie sliekiukai, panasu i guminukus
bet kazkas rase, kad is cukiniju skanesni
dariau
pagal si recepta
cukinija pjausciau gan smulkiau, mazdaus 1 cm*3 cm gabaliukais
gaunasi tokie sliekiukai, panasu i guminukus
QUOTE(simike @ 2010 09 23, 12:38)
Būtinai
Cukinijų (moliūgų) saldainiai
Reikės stambiais kubais pjaustytų cukinijų (aš prisipjaustau beveik pilną 10 litrų kibirą), apie 1,5 - 2 kg. cukraus, 2-3 šaukštų citrinų rūgšties, pagal skonį prieskonių (gali būti vanilinis cukrus, apelsinų ar citrinų žievelės).
Stambiais kubais pjaustytas cukinijas (stambiai pjaustyti reikia, nes džiūdami saldainiai susitraukia) užpilti cukrumi (pradžiai nepadauginkim, užpilkim 1 kg. ) ir viską palikti parai laiko, kad prisidarytų sulčių. Po paros, sultis nupilti, užvirinti kartu su citrinos rūgštele. Jei sirupas nepakankamai saldus, įpilkit dar cukraus (aš panašiai iš viso su pirmu užpylimu sunaudoju beveik 2 kg.). Citrinos rūgštelę taip pat dėkit ragaudami, kad nepasidarytumėte per rūgščiai, bet 2 šaukštų reiks (nedėkit kupinų labai) Šitą sirupą užvirti ir vėl užpilti ant cukinijų, laikyti dar 12 val. Po 12 valandų viską versti į puodą, dėti ar vanilės, ar apelsinų žievelių, ar citrinų žievelių ir viską virti, kol cukinijos suminkštėja ir tampa skaidrios. Nukošti (sirupo neišpilikim - panaudosim ) ir cukinijų gabaliukus paskleidus skardoje džiovinti orkaitėje (tik storai nepridėkit, gabaliukas prie gabaliuko - gražiai O sirupo niekad lauk nepilu, nes visgi cukraus daug dėta ir šiaip skanus jis. Iš jo pasidarau aviečių sirupo žiemai, kai norisi ko nors saldžiai ir skaniai atsigerti. Tai įberti porą tris saujas aviečių ir pavirti, supilti į butelius ir uždaryti. Esu darius mėtų sirupą (su mėtų lapeliais), bet aviečių mums skaniausia. Galima aišku sugalvoti ir ką nors kitką įmesti.
Tokiu pačiu principu galima daryti saldainius iš moliūgo, bet jie bus kietesni. Asmeniškai man cukinijų skanesni. Pagamintus saldainiukus galima cukruj dar apvolioti.
Man jie labai skanu valgyti su parūkytu varškės sūriu
Cukinijų (moliūgų) saldainiai
Reikės stambiais kubais pjaustytų cukinijų (aš prisipjaustau beveik pilną 10 litrų kibirą), apie 1,5 - 2 kg. cukraus, 2-3 šaukštų citrinų rūgšties, pagal skonį prieskonių (gali būti vanilinis cukrus, apelsinų ar citrinų žievelės).
Stambiais kubais pjaustytas cukinijas (stambiai pjaustyti reikia, nes džiūdami saldainiai susitraukia) užpilti cukrumi (pradžiai nepadauginkim, užpilkim 1 kg. ) ir viską palikti parai laiko, kad prisidarytų sulčių. Po paros, sultis nupilti, užvirinti kartu su citrinos rūgštele. Jei sirupas nepakankamai saldus, įpilkit dar cukraus (aš panašiai iš viso su pirmu užpylimu sunaudoju beveik 2 kg.). Citrinos rūgštelę taip pat dėkit ragaudami, kad nepasidarytumėte per rūgščiai, bet 2 šaukštų reiks (nedėkit kupinų labai) Šitą sirupą užvirti ir vėl užpilti ant cukinijų, laikyti dar 12 val. Po 12 valandų viską versti į puodą, dėti ar vanilės, ar apelsinų žievelių, ar citrinų žievelių ir viską virti, kol cukinijos suminkštėja ir tampa skaidrios. Nukošti (sirupo neišpilikim - panaudosim ) ir cukinijų gabaliukus paskleidus skardoje džiovinti orkaitėje (tik storai nepridėkit, gabaliukas prie gabaliuko - gražiai O sirupo niekad lauk nepilu, nes visgi cukraus daug dėta ir šiaip skanus jis. Iš jo pasidarau aviečių sirupo žiemai, kai norisi ko nors saldžiai ir skaniai atsigerti. Tai įberti porą tris saujas aviečių ir pavirti, supilti į butelius ir uždaryti. Esu darius mėtų sirupą (su mėtų lapeliais), bet aviečių mums skaniausia. Galima aišku sugalvoti ir ką nors kitką įmesti.
Tokiu pačiu principu galima daryti saldainius iš moliūgo, bet jie bus kietesni. Asmeniškai man cukinijų skanesni. Pagamintus saldainiukus galima cukruj dar apvolioti.
Man jie labai skanu valgyti su parūkytu varškės sūriu