Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai

QUOTE(Mil@na @ 2011 11 16, 00:32)
Oi, labai lauksiu  clap.gif



Patalpinau receptuką ir foto čia

Teksto ir foto čia nekeliu, bėgu migdyt mažąją, jau zirzena, vos ten viską spėjau sudėt. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Saulyte @ 2006 08 09, 20:55)
4u.gif labą vakarą, va čia žadėtas receptukas  mirksiukas.gif

Cukinijų ir raudonųjų pipirų salotos ( piure) tinka prie visko  thumbup.gif  net ir valgant su be nieko  tongue.gif

2,5 kg cukinijų (išvalytų, be sėklų ir odos)
0,5 kg raudonų pipirų (išvalytų, be sėklų)
1 stiklinė cukraus ( aš dėjau ne pilną stikl. cukraus)
1 stiklinė aliejaus
1 valg. šaukštas rupios druskos
0,5 stiklinės maistinio 9% acto

Cukinijas nuvalome, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais ne mažais (3x3 ar čiut didesniais, tik ne mažais). Pipirus išvalome nuo sėklų ir taip pat supjaustome ne mažais kvadratėliais. Daržoves sudedame į didesnį puodą, supilam cukrų , aliejų ir druską, išmaišome ir troškiname maždaug 40 min. ant nestiprios ugnies vis pamaišant. Puodas turi būt uždengtas. Baigiant troškinti daržoves supilamas actas ir dar kelias (2-3 min.) patroškinam. Paragaujam ir jei nusprendžiate, kad kažko trūksta iš minėtų prieskonių tai pagardinam pagal save. Sudedam į stiklainius ir uždarome. Skanaus  mirksiukas.gif
gero vakaro  ax.gif

Dariau siandien pagal si receptuka cukinijas. Tik as vietoj 9proc. acto ipyliau 6proc. ir jis buvo balzaminis, tamsus, tai igavo tamsios spalvos. Ir alieju pyliau alyvuogiu (ne extra vergine, o ta paprasta alyvuogiu alieju)Skonis fantastiskas!
Atsakyti
QUOTE(Gioia @ 2012 07 23, 20:51)
Dariau siandien pagal si receptuka cukinijas. Tik as vietoj 9proc. acto ipyliau 6proc. ir jis buvo balzaminis, tamsus, tai igavo tamsios spalvos. Ir alieju pyliau alyvuogiu (ne extra vergine, o ta paprasta alyvuogiu alieju)Skonis fantastiskas!


As dariau tokia misraine praeita ziema, tik su moliugais, ir triju rusiu - su cesnaku, pikantiskas ir astrias, visiems dalinau, ir gavau kruva pagyru thumbup.gif jei turesiu siemet moliugu, gal reikes dar tokiu padaryt smile.gif
Su moliugu net esu girdejus kad skaniau, nes moliugas islieka toks kietesnis, ne kosyte smile.gif
Atsakyti
4kg išvalytų be sėklų cukinijų
2 saujos druskos
1 stiklinė acto
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė cukraus ( be kaupo)
1 galvutė lietuviško česnako
1 šaukštas čili pipirų miltelių (jeigu mėgstate švelniau, galima 1 arb. šaukštelį)

Cukinijas supjausčiau gabaliukais, bet ne per smulkiai. Apibėriau druska ir palikau 6 valandoms įsisūrėti (galima ir ilgiau). Karts nuo karto pamaišydavau, kad savo sultyse pabuvotų visos cukinijos. Po to nupyliau atsiradusį skystį, perliejau virintu vandeniu cukinijas ( tik perliejau, o ne ploviau).Česnaką susmulkinau, subėriau cukrų, čili, supyliau actą, aliejų ir viską labai gerai išmaišiau. Palikau pasimarinuoti dar valandėlei. Viską sudėjau į stiklainius ir pastačiau vėsiai. Kas ragavo taip pagamintus agurkus ir cukinijas, sakė, kad cukinijos traškesnės ir daugiau turi "mėsos", todėl jiems patiko labiau.

Radau tokį receptėlį... gal kas jau bandė? ax.gif
MB kadaise kaimyninėj Lenkijoj pirko konservuotų aštrių cukinijų kelis slojikėlius. Dabar prašo tokių padaryti tik va nerandu nieko panašaus (o sudėties aišku pats nepamena). Tik kad marinatas geltonas ir čili pipiriukų gabaliukų buvo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2012 08 01, 12:50)
4kg išvalytų be sėklų cukinijų

skamba skaniai,bet kaip suprantu,reikia laikyti šaldytuve,nes nevirta g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2012 08 01, 12:25)
skamba skaniai,bet kaip suprantu,reikia laikyti šaldytuve,nes nevirta  g.gif


Vat ir aš suku galvą. Padariau iš pusės normos (marinatas tai thumbup.gif gavosi). Vieną slojikėlį nunešiu į ūkinį prie kitų konservų, o likusius paliksiu šaldytuve ir stebėsiu biggrin.gif
Panašus receptas tik su agurkais pas Ule berods tai ji komentaruose rašė kad laiko šaltai, bet ne šaldytuve g.gif
Beje paragavau pernykščių cukinijų užpiltų saldžiarūgščiu agurkų marinatu tai schmoll.gif Bandysiu sunaudoti troškiniams, apkepams ax.gif
Atsakyti
wub.gif Na jau kaip skaniai tie saldainiai is moliugu skamba ir atrodo. Gaila, kad pernai neuzklydau cia... verysad.gif Turejau nerealu kieki skaniu moliugu, nieko su jais nedariau, sukroviau i deze ir naudojau sriubom, troskiniam, kol galu gale vasara atejo ir atsibodo valgyt pernykscius moliugus, tai atidaviau (tikejausi, kad per kelis menesius jie supus, bet labai nustebino, kad issilaike taip lengvai). doh.gif O siemet nespejau ir nepasisodinau net, teks kaulyt is konors ir isbandyt ta receptuka. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2012 08 02, 12:51)
wub.gif Na jau kaip skaniai tie saldainiai is moliugu skamba ir atrodo. Gaila, kad pernai neuzklydau cia... verysad.gif Turejau nerealu kieki skaniu moliugu, nieko su jais nedariau, sukroviau i deze ir naudojau sriubom, troskiniam, kol galu gale vasara atejo ir atsibodo valgyt pernykscius moliugus, tai atidaviau (tikejausi, kad per kelis menesius jie supus, bet labai nustebino, kad issilaike taip lengvai). doh.gif O siemet nespejau ir nepasisodinau net, teks kaulyt is konors ir isbandyt ta receptuka. thumbup.gif

O kur laikėte moliūgus, kad taip gerai išbuvo? ax.gif
Atsakyti
Reikia laikyti sausai rūsyje. Skinant palikti nemažą uodegytę, kad nepradėtų pūti.
Man išsilaiko iki balandžio mėnesio.

QUOTE(Elize @ 2012 08 03, 08:17)
O kur laikėte moliūgus, kad taip gerai išbuvo?  ax.gif

Atsakyti
Mistika su tais moliugais ir cukinijom man buvo. doh.gif Skyniau bet kaip, be jokiu uodegu, o ir sudet neturejau kur, nesitikejau tokio ju kiekio. Tai tiesiog vietoj dezes paemiau sena dideli triusio ar sinsilo narva, apverciau ir i ji sudeliojau viska. Kambario kampe. biggrin.gif Ten jis toks vesokas. O issilaike gal todel, kad namuose sausa buna ziema pas mus. g.gif Net neisivaizduoju, ir temperatura nuo 14 iki 28 laipsniu svyravo patalpoj visa ziema, o isbuvo iki vasaros. smile.gif Gal rusis gera, ten tie kur kaip tarkuoti, labai kvapnus ir oranziniai.
Zodziu, prisiminus dabar matau kruva nepagamintu saldainiu, net gaila. doh.gif
Atsakyti
mergaitės, ką padaryt su patisonais, gal galiu juos kaip ir agurkus pagal uspaskį sudėt stiklainiuosna g.gif
Atsakyti
QUOTE(janiku @ 2011 07 29, 16:54)
cukinija su ananasų sultimis  4u.gif  4u.gif  4u.gif 100 balų. Jei išsilaikys iki žiemos nes jau sloikilėlį sudorojome vienu prisėdimu

O agurotis cia tiktu? g.gif ax.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ziulyte @ 2011 11 02, 21:58)
Aciu uz idejas, mamytes. Butinai reiks bandyti saldainukus ir ananasu skonio moliuga.
O as siulau labai paprasta adzikos receptuka su cukinija (galima puse kiekio cukinijos keisti moliugu):
2 kg nuluptos ir isvalytos cukinijos
6-8 skilteles nuvalyto cesnako
1-4 (priklausomai kaip astriai megstate) raudoni aitrus pipirai (naudojau vazone augusius, tai 8-9 prireike)
6 kupini saukstai pomidoru pastos
puse stiklines cukraus
puse stiklines aliejaus
2 kupini saukstai druskos
50 ml 9 proc acto (jei naudosite 6, pilkit siek tiek daugiau)

Eiga paprasta - cukinijas sumalame mesmale kartu su pipiriukais ir cesnakais. Viska i puoda ir kaiciame. Maisant verdame apie 30 min. Tada pilame alieju, druska ir cukru. Verdame dar 20 min. Pilame acta, ismaisome ir dar 10 min paverdame. Pilame i stiklainius. Skanaus

P.S. naudokite kuo tirstesne pasta (labai gera Ciumak, ukrainietiska). Jei dali cukinijos keisti moliugu, adzika bus skystesne. Vertetu pavirti kiek ilgeliau, kad nugaruotu skystis. Mes jau 4 normas isvirem, o iki ziemos vel jos neliks  doh.gif


O cia gal irgi tiktu agurotis, klausiu, nes daug agurociu pridygo pas mane doh.gif biggrin.gif
Atsakyti