4kg išvalytų be sėklų cukinijų
2 saujos druskos
1 stiklinė acto
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė cukraus ( be kaupo)
1 galvutė lietuviško česnako
1 šaukštas čili pipirų miltelių (jeigu mėgstate švelniau, galima 1 arb. šaukštelį)
Cukinijas supjausčiau gabaliukais, bet ne per smulkiai. Apibėriau druska ir palikau 6 valandoms įsisūrėti (galima ir ilgiau). Karts nuo karto pamaišydavau, kad savo sultyse pabuvotų visos cukinijos. Po to nupyliau atsiradusį skystį, perliejau virintu vandeniu cukinijas ( tik perliejau, o ne ploviau).Česnaką susmulkinau, subėriau cukrų, čili, supyliau actą, aliejų ir viską labai gerai išmaišiau. Palikau pasimarinuoti dar valandėlei. Viską sudėjau į stiklainius ir pastačiau vėsiai. Kas ragavo taip pagamintus agurkus ir cukinijas, sakė, kad cukinijos traškesnės ir daugiau turi "mėsos", todėl jiems patiko labiau.
Radau tokį receptėlį... gal kas jau bandė?
MB kadaise kaimyninėj Lenkijoj pirko konservuotų aštrių cukinijų kelis slojikėlius. Dabar prašo tokių padaryti tik va nerandu nieko panašaus (o sudėties aišku pats nepamena). Tik kad marinatas geltonas ir čili pipiriukų gabaliukų buvo...
... Niekada nenustok šypsotis, net kai tau labai liūdna, kas nors juk gali įsimyleti tavo šypseną...
...Visada galvok apie save tik gerai, blogai apie tave pagalvos kiti...