Rauginti moliūgas
kg.moliūgo,
3v.š.druskos,
4 skilt.česnako,
v.š.kmynų,arba krapų sėklų,
truputis kalendros,
vienas litras vandens,
2v.š.cukraus,
Nuluptą moliūgą supjaustyti trijų dydžių kubeliais,česnaką griežinėliais.
Įkubiliuką ar puodynę suberti prieskonius,užpilti sūdytu vandeniu,sudėti moliūgą ir paslėgti 6-7 paroms ,kambario temperatūroje.
Įrūgusius moliūgus sudėti į sterilius stiklainius,o nupiltą skystį tris min.pavirti ir užpilti ant moliūgų.palaikyti penkias min. ir vėl nupilti.
Tada dar kartą užvirti ir užpiltiant moliūgų .
Uždaryti stiklainius metaliniais dangteliais.
ŠALTINIS:žolinčių akademija.
p.s. neesu tai dariusi,bet pabandysiu.
,
Papildyta:Rauginti moliūgas
kg.moliūgo,
3v.š.druskos,
4 skilt.česnako,
v.š.kmynų,arba krapų sėklų,
truputis kalendros,
vienas litras vandens,
2v.š.cukraus,
Nuluptą moliūgą supjaustyti trijų dydžių kubeliais,česnaką griežinėliais.
Įkubiliuką ar puodynę suberti prieskonius,užpilti sūdytu vandeniu,sudėti moliūgą ir paslėgti 6-7 paroms ,kambario temperatūroje.
Įrūgusius moliūgus sudėti į sterilius stiklainius,o nupiltą skystį tris min.pavirti ir užpilti ant moliūgų.palaikyti penkias min. ir vėl nupilti.
Tada dar kartą užvirti ir užpiltiant moliūgų .
Uždaryti stiklainius metaliniais dangteliais.
ŠALTINIS:žolinčių akademija.
p.s. neesu tai dariusi,bet pabandysiu.
,