QUOTE(mamkaa @ 2011 08 02, 17:24)
mergaites, kas darote cukinija su ananasu sultimis tai kiek laiko virti, ar tik uzverda ir viskas ir pilstyti i stiklainius?????????????????????????????????
kaip sakaiu,vakar pabandziau
skonio nezinau,lauksiu dar kelias dieneles kad susistovetu.bet mano sultys 60%,tai nieko ypatinga nesitikiu(miesteliu parduotuvese geru sulciu neradau)...
cukinijas apipiltas cukrum laikiau vos valanda,issiskyre daug sulciu,dapyliau ananasu sulciu is akies, ir dejau rugstele pagal skoni.palaukiau kol uzvirs is paviriau viso labo 10min,kol cukinijos pasidare skaidrios ir iskarto i stiklainius
pagal recepta darant reiktu laikyti visa nakti saldytuve su cukrum,bet kas is tu cukiniju teliks,kai visos sultys bus istrauktos?
jei pavyks,ta pati zadu daryti su savo spaustom apelsinu sultim
Papildyta:
QUOTE(902 @ 2011 08 02, 22:03)
o paprastai. Žemuogių yr visą vasarą. Cukinijų irgi. Slyvos greitutės dabar pačios tos.
O pagamint paprasta: susipjaustai viską į puodą ir užpili cukrum. Proporcijų nežinau, nes niekada nematuoju nei kg, nei stiklinėm. Kai atsiranda bent kiek sulčių-verdu ir tiek. Visada dedu to gel fix. Būna gražesnė spalva ir geresnė konsistencija. Nereik virt kol sutirštės kada nors ir cukraus nereikia daug. Nors ir be jo cukraus dedu tik tiek kad nūtų kiek saldžiau nei šiaip valgau. Ir su stiklainiais nevargstu. Išplaunu su feiriu ir vsio. Iškratau vandenį. Jokių kaitinimų, trynimų spiritu ir pan... laikosi viskas puikiausiai
O kas dėl žemuogių kartumo... na tikrai kartumas yra.. Bet man jis patinka. Toks pikantiškas prieskonis gaunasi. Liux
negirdeta bet idomi uogiene
reiks pasibandyti kitais metais(siemet pas mus slyvuciu kaip niekad nera)