Įkraunama...
Įkraunama...

Moliūgai, cukinijos, aguročiai žiemai

QUOTE(mamkaa @ 2011 08 02, 18:24)
mergaites, kas darote cukinija su ananasu sultimis tai kiek laiko virti, ar tik uzverda ir viskas ir pilstyti i stiklainius?????????????????????????????????

aš paviriau kokias 3 minutes
Atsakyti
Jėga cukinijų saldainiai, čia prieš kelis puslapius aprašytieji. Nyksta bežiūrint. Tik džiovinimas laiko užima, bet rezultatas to vertas.
Atsakyti
Riva, ar čia tas receptas?

Labas visiems moliugeliams
o as dariau moliugu cukatus tipo,skonis super,seima baigia suvalgyt didziulius moliugus.recepta radau kazkur SM,labai paprastas jis -supjaustyt plonai kvadraciukais moliuga(nulupta ir be seklu),as tarkavau per tupperwario tarka ir uzpilt cukrum,laikyt para kol sulciu atsiras,tada sultis nupilt uzvirint,idet citrinos rugsties,kad gerai jaustusi rugstele,pavirti ,po to pamerkt moliugus i si sirupa kokiai 12val.As merkiau dar parai.po to gerai nuvarvinau moliuga per sieteli ir issideliojus ant folgos i orkaite padziovinau,kad gali paimti i ranka ir valgyti.Sonis super,valgai kaip semkes kol yra,net sesuo nemegstanti but prie puodu isbande ,sake super.jei netingit pasidarykit,manau patiks...
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2011 08 02, 15:54)
Riva, ar čia tas receptas?

Labas visiems moliugeliams
o as dariau moliugu cukatus tipo,skonis super,seima baigia suvalgyt didziulius moliugus.recepta radau kazkur SM,labai paprastas jis -supjaustyt plonai kvadraciukais moliuga(nulupta ir be seklu),as tarkavau per tupperwario tarka ir uzpilt cukrum,laikyt para kol sulciu atsiras,tada sultis nupilt uzvirint,idet citrinos rugsties,kad gerai jaustusi rugstele,pavirti ,po to pamerkt moliugus i si sirupa kokiai 12val.As merkiau dar parai.po to gerai nuvarvinau moliuga per sieteli ir issideliojus ant folgos i orkaite padziovinau,kad gali paimti i ranka ir valgyti.Sonis super,valgai kaip semkes kol yra,net sesuo nemegstanti but prie puodu isbande ,sake super.jei netingit pasidarykit,manau patiks...


Taip, tas, tik as dabar supjausciau ilgom tokiom juostom - bus maždaug kaip tie želiniai sliekai, nereikės vaikams zysti, turės sveikuoliškų smile.gif ir dar apelsiną įtarkavau dėl skonio
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2011 08 01, 11:59)
radau dabar t arecepta is Skanus gyvenimas, ten parasyte ne 200 acto, o 150  gun_bandana.gif vat todel kad buvo klaida ir gavosi per daug, osiaip skonis geras turejo buti  verysad.gif o dabar kaip  umn.gif

Skonis geras to pagardo ar padazo kaip ji pavadint...dabar kai atsalo ir pastovejo, tai isvis super, bet kita karta pilsiu maziau acto, taip kaip recepte biggrin.gif
Atsakyti
Riva, o kiek to cukraus užpylei? ,,Ant akies"?
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2011 08 02, 18:23)
Riva, o kiek to cukraus užpylei? ,,Ant akies"?

Pusė kibiro cukinijų, mažiau nei kilogramas cukraus, o paskui, po paros pavirinus sirupą dar šaukštą citrinos rūgštelės.
Ne mano čia receptas, prieš porą puslapių buvo įdėtas, labai tiksliai viskas surašyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 08 02, 15:40)
kaip cia tokia uogiene pagamint? g.gif
zemuoges juk daug anksciau atsiranda nei slyvos ir cukinijos?o kiek girdejau zemuoges kabai apkarsta uogieneje g.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif
mane irgi sugunde smile.gif bandysiu smile.gif


o paprastai. Žemuogių yr visą vasarą. Cukinijų irgi. Slyvos greitutės dabar pačios tos.

O pagamint paprasta: susipjaustai viską į puodą ir užpili cukrum. Proporcijų nežinau, nes niekada nematuoju nei kg, nei stiklinėm. Kai atsiranda bent kiek sulčių-verdu ir tiek. Visada dedu to gel fix. Būna gražesnė spalva ir geresnė konsistencija. Nereik virt kol sutirštės kada nors ir cukraus nereikia daug. Nors ir be jo cukraus dedu tik tiek kad nūtų kiek saldžiau nei šiaip valgau. Ir su stiklainiais nevargstu. Išplaunu su feiriu ir vsio. Iškratau vandenį. Jokių kaitinimų, trynimų spiritu ir pan... laikosi viskas puikiausiai

O kas dėl žemuogių kartumo... na tikrai kartumas yra.. Bet man jis patinka. Toks pikantiškas prieskonis gaunasi. Liux
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 902: 02 rugpjūčio 2011 - 21:05
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 02, 17:24)
mergaites, kas darote cukinija su ananasu sultimis tai kiek laiko virti, ar tik uzverda ir viskas ir pilstyti i stiklainius?????????????????????????????????

kaip sakaiu,vakar pabandziau smile.gif skonio nezinau,lauksiu dar kelias dieneles kad susistovetu.bet mano sultys 60%,tai nieko ypatinga nesitikiu(miesteliu parduotuvese geru sulciu neradau)...
cukinijas apipiltas cukrum laikiau vos valanda,issiskyre daug sulciu,dapyliau ananasu sulciu is akies, ir dejau rugstele pagal skoni.palaukiau kol uzvirs is paviriau viso labo 10min,kol cukinijos pasidare skaidrios ir iskarto i stiklainius smile.gif

pagal recepta darant reiktu laikyti visa nakti saldytuve su cukrum,bet kas is tu cukiniju teliks,kai visos sultys bus istrauktos? g.gif smile.gif

jei pavyks,ta pati zadu daryti su savo spaustom apelsinu sultim smile.gif
Papildyta:
QUOTE(902 @ 2011 08 02, 22:03)
o paprastai. Žemuogių yr visą vasarą. Cukinijų irgi. Slyvos greitutės dabar pačios tos.

O pagamint paprasta: susipjaustai viską į puodą ir užpili cukrum. Proporcijų nežinau, nes niekada nematuoju nei kg, nei stiklinėm. Kai atsiranda bent kiek sulčių-verdu ir tiek. Visada dedu to gel fix. Būna gražesnė spalva ir geresnė konsistencija. Nereik virt kol sutirštės kada nors ir cukraus nereikia daug. Nors ir be jo cukraus dedu tik tiek kad nūtų kiek saldžiau nei šiaip valgau. Ir su stiklainiais nevargstu. Išplaunu su feiriu ir vsio. Iškratau vandenį. Jokių kaitinimų, trynimų spiritu ir pan... laikosi viskas puikiausiai

O kas dėl žemuogių kartumo... na tikrai kartumas yra.. Bet man jis patinka. Toks pikantiškas prieskonis gaunasi. Liux

negirdeta bet idomi uogiene smile.gif reiks pasibandyti kitais metais(siemet pas mus slyvuciu kaip niekad nera) smile.gif
Atsakyti
Daraiu cukinija su kariu, bet man kazkaip labai actu stipriai kvepia, kaip jums, labai stipriai jauciasi ir ragaujant, ar paskui kazkaip nesijaus? Ar taip ir liks, viska pagal proporcijas dariau, keista g.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 08 03, 12:23)
Daraiu cukinija su kariu, bet man kazkaip labai actu stipriai kvepia, kaip jums, labai stipriai jauciasi ir ragaujant, ar paskui kazkaip  nesijaus? Ar taip ir liks, viska pagal proporcijas dariau, keista g.gif

Aš irgi dariau pagal visas proporcijas ir man acto pasirodė per daug, kitą kart mažinčiau acto kiekį ax.gif Ragavau likutį po poros dienų, vis tiek buvo daugoka, gal stiklainiuose iki žiemos pasidarys kitaip g.gif
Atsakyti
Štai tokį receptą bandžiau pernai:

3 kg moliūgo,
1 apelsinas,
2-3 citrinos su žievelėm,
1 kg cukraus.
Virti 10 min. Ir dėti į stiklainius.
Labai tinka kaip garnyras prie vištienos ir kaip desertas skanu. Ragavusiems patiko.
Šiais metais vėl gaminsiu.
Papildyta:
QUOTE(Nerijura @ 2011 08 03, 13:42)
Štai tokį receptą bandžiau pernai:

3 kg moliūgo,
1 apelsinas,
2-3 citrinos su žievelėm,
1 kg cukraus.
Virti 10 min. Ir dėti į stiklainius.
Labai tinka kaip garnyras prie vištienos ir  kaip desertas skanu. Ragavusiems patiko.
Šiais metais vėl gaminsiu.

Neparašiau, kad moliūgą pjaustyti kubeliais, kokio dydžio kubelius supjaustysite, tokie jie ir liks, neišsileis. Citrinas ir apelsiną irgi pasmulkinti.
Atsakyti