QUOTE(kisule @ 2011 07 27, 13:17)
Butu labai smagu,kad koki receptuka parasytumet
QUOTE(Sūpynės @ 2011 07 27, 13:31)
domina sie receptai
As viska darau is akies...
Cukinijos sU apelsinu uogiene
Nusilupu ir isvalau cukinija (minkstima is vidurio su seklom) - imiau viena milziniska cukinija (tiktu 2 mazos),
Imiau 4-5 apelsinus,
Cukraus.
Cukinija ir apelsinus sumalt (apelsina dejau su zievele, tik kauliukus isemiau), sukrest i puoda ir ipilt cukraus. Kadangi apelsinai buvo saldus,tai man uzteko kazkur 0,6 kg cukraus. Ta mase uzverdu ir iskart i stiklainius ir uzsuku. Viskas.
***
Ananasu skonio cukinija:
5 kg kubeliais pjaustytos isvalytos ir nuluptos cukinijos (kubeliu dydis nesvarbus,kas kaip megsta),
1 litras ananasu sulciu (geriausia 100 proc., bet tokiu niekad negaunu,tai darau is kokiu gaunu),
1 v.s. citrinos rugsteles,
1 kg cukraus.
Ananasu kubelius uzpilt cukrumi ir palikt saldytuve pernakt. Patarciau det maziau cukraus,kas megsta nelabai saldziai. Po nakties/dienos istraukt ta cukinija, supilt visa turini i puoda, det citrinos rugstele, uzpilt ananasu sultim ir uzvirint. Jei truksta saldumo, tai iki uzvirimo galima dadet cukriuko.
Tada uzvirt, supilstyt i stiklainius, uzsukt ir viskas.
***
Cukinija su obuoliais:
Imti koki tik nori kieki cukinijos ir obuoliu, viska isdorot, kubeliais, i puoda sudet, idet cukraus, kam reik, tas gali idet ir citrinos rugsteles ir virt kol suvirs. Galima pora gvazdikeliu imest. Kai suverda, ispilstom i stiklainius, uzsukam ir viskas.
Ta pati darom su bet kokiom uogom ir vaisiais.
Bandysiu daryt pirma karta cukiniju ir morku uogiene.
Kadangi darysiu pirma karta, tad darysiu labai maza kieki.
QUOTE(ievakata @ 2011 07 27, 14:18)
Niekad nedariau konservu ziemai ir klausimas ar misrainems reikia nauju dangteliu, ar galima ir senus naudoti
As panaudoju ir senus dangteliu, niekad nekaitinu stiklainiu ir man viskas stovi ilgai.