Vivaida, taip taip aš kalbėjau apie saldžią raudoną papriką. Bet jei turite, tai galite dėti įvairių spalvų papriką, žalią, oranžinę, geltoną, raudoną, bet saldžią. Gaunas lapbai gražios spalvos tyrė (salotos, nežinau kaip čia geriau pavadint, bet skanu) Ir tikrai gaminau šias daržoves, nu man labai skanu. Atsidarau stiklainiuką ir be nieko sulapnoju, galima ir an batono užsidėt, ir an duonos, kaip sumuštinukai su daržvių tyre gaunas. O prie mėsos ar žuvies, tai ir bulvių nereik. Prisikrauni šitos tyrės, virtos ar keptos mėsukės ir pirmyn... . Tikrai nenustorėsit
turiu dideli moliuga
konservuoti nemegstu
suvalgyti .....nezinau ar per menesi moliugu valgiai seimynai neatsibos
labai noriu uzsaldyti maziui.
ar kam nors teko saldyti geltonaji( ta dideli) moliuga? ar nesigauna is jo kose po to ?
kazkaip niekur nerandu apie moliugo saldyma.
konservuoti nemegstu
suvalgyti .....nezinau ar per menesi moliugu valgiai seimynai neatsibos
labai noriu uzsaldyti maziui.
ar kam nors teko saldyti geltonaji( ta dideli) moliuga? ar nesigauna is jo kose po to ?
kazkaip niekur nerandu apie moliugo saldyma.
QUOTE(ssilva @ 2006 07 28, 22:33)
Priaugo ir pas mane situ gerybiu.Taciau as labai nenusimenu-sunaudosiu.Vienas dalykas, as is visu siu gerybiu spaudziu sultis ir kas ryt ant tuscio skrandzio po stikline .Na nelabai jos skanios, bet pamaisius su morku sultimis- nieko.Taciau labai sveika organizmui pavalyti nuo visokiu ten slaku drusku ir k.t.Po to labai megstu troskinius.Juos ruosiu ir ziemai.O darau taip:cia tinka viskas, proporcijos kokios labiau patinka darzoves tai ir deti daugiau.Darzoviu sarasas:cukinijos,patisonai ,agurociai ,moliugai, morkos, paprika, svogunai,cesnakai.Viska supjaustau kubeliais(galima sutarkuoti, bet man kubeliai skaniau)ipilame alieju ir troskiname, kol suminkstes galiausiai pomiboru padazas, kas megsta rugsciau tai det daugiau, kas maziau-det maziau,druska pipirai, prieskoniniai zalumynai ,dar siek tiek patroskinam ir i stiklainius-viskas.Saltos darzoves su karstom bulvem ziema , o ir garnyras prie mesos
Aciu uz ideja.
sode auga toooookie dideli moliugai bet as nezinau ka su jais daryt kad butu ziema skanu ?
ka su jais daryt? skaiciau kazkur lietuvisk uncle bens varianta ir darbe man siule daryt su moliugu toki bet gal kas dar ka zinot?
ka su jais daryt? skaiciau kazkur lietuvisk uncle bens varianta ir darbe man siule daryt su moliugu toki bet gal kas dar ka zinot?
Galima išsivirti moliūgų ir svarainių uogienės.Labai skanu,moliūgas gaunasi kaip ananasas
QUOTE(Spyglė @ 2006 09 05, 20:35)
Galima išsivirti moliūgų ir svarainių uogienės.Labai skanu,moliūgas gaunasi kaip ananasas
Mano bendradarbė buvo atsinešusi moliūgų cukatų- labai skanu. Tiksliai recepto nežinau (tai buvo seniai), bet sakė, kad užvirina sirupą, sudeda į karštą ir palieka(neverda), po to dar keletą kartų taip. Vėliau apvolioja cukruje ir džiovina plonai paskleidusi šiltoje vietoje. Pabandyk Dar galima apvolioti cukruje su cinamonu, aguonomis ar pan.
QUOTE(Žemaika @ 2006 09 07, 01:16)
Mano bendradarbė buvo atsinešusi moliūgų cukatų- labai skanu. Tiksliai recepto nežinau (tai buvo seniai), bet sakė, kad užvirina sirupą, sudeda į karštą ir palieka(neverda), po to dar keletą kartų taip. Vėliau apvolioja cukruje ir džiovina plonai paskleidusi šiltoje vietoje. Pabandyk Dar galima apvolioti cukruje su cinamonu, aguonomis ar pan.
o cia jau man idomu reiks pabandyt
aciu
QUOTE(SUNmom @ 2006 08 22, 08:56)
turiu dideli moliuga
konservuoti nemegstu
suvalgyti .....nezinau ar per menesi moliugu valgiai seimynai neatsibos
labai noriu uzsaldyti maziui.
ar kam nors teko saldyti geltonaji( ta dideli) moliuga? ar nesigauna is jo kose po to ?
kazkaip niekur nerandu apie moliugo saldyma.
konservuoti nemegstu
suvalgyti .....nezinau ar per menesi moliugu valgiai seimynai neatsibos
labai noriu uzsaldyti maziui.
ar kam nors teko saldyti geltonaji( ta dideli) moliuga? ar nesigauna is jo kose po to ?
kazkaip niekur nerandu apie moliugo saldyma.
va to paties ir as cia atejau, bet info nera tai darysiu taip - nuplauni, nulupi skura, isimi seklas ir supjaustai gabaliukais. tada juos perpilam karstu vandeniu, nusausinam ir padziovinam ant ranksluostuko, dedam i indelius ir i kamera ziuresiu kas gausis
3 kg aguročio
6 vnt paprikos
1 čili pipiras
4 skiltelės česnako (dedant išspausti)
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai druskos
200 g cukraus
250 ml aliejaus
Daržoves supjaustyti, bet ne smulkiai, visus ingridientus sudėti į puodą ir virti 40 min. Na tikrai labai skanu, aš sau pasidariau iš dviejų porcijų
6 vnt paprikos
1 čili pipiras
4 skiltelės česnako (dedant išspausti)
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai druskos
200 g cukraus
250 ml aliejaus
Daržoves supjaustyti, bet ne smulkiai, visus ingridientus sudėti į puodą ir virti 40 min. Na tikrai labai skanu, aš sau pasidariau iš dviejų porcijų
QUOTE(starbee @ 2006 09 09, 16:53)
3 kg aguročio
6 vnt paprikos
1 čili pipiras
4 skiltelės česnako (dedant išspausti)
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai druskos
200 g cukraus
250 ml aliejaus
Daržoves supjaustyti, bet ne smulkiai, visus ingridientus sudėti į puodą ir virti 40 min. Na tikrai labai skanu, aš sau pasidariau iš dviejų porcijų
6 vnt paprikos
1 čili pipiras
4 skiltelės česnako (dedant išspausti)
1 litras pomidorų padažo
2 šaukštai druskos
200 g cukraus
250 ml aliejaus
Daržoves supjaustyti, bet ne smulkiai, visus ingridientus sudėti į puodą ir virti 40 min. Na tikrai labai skanu, aš sau pasidariau iš dviejų porcijų
o gal galima aguročius pakeisti cukinija, įdomu koks skonis gautūs
Merginos, o kaip Jūs laikote cukinijas per žiem, turiu mintyse neapdorotas
QUOTE(jurginėlis @ 2006 09 09, 16:20)
o gal galima aguročius pakeisti cukinija, įdomu koks skonis gautūs
Merginos, o kaip Jūs laikote cukinijas per žiem, turiu mintyse neapdorotas
Merginos, o kaip Jūs laikote cukinijas per žiem, turiu mintyse neapdorotas
aišku, kad galima, juk skoniai panašūs bet tikrai verta pasidaryt žiemai, kas bandė visiem patiko, o ir ant stalo per kokią šventę padėt negėda
tuomet dar klausimas, o po to sterilizuot nebereikia