Papasakokit, kaip tą cukinijų skūrą suminkštinti? man ji neįveikiama..
Skūros storis manau, kad priklauso nuo veislės. Mano darže auga plonaskūrės, o vat vieną parsivežusi iš kaimuko ir ištrenkiau į kompostą, nes jėgų pritrūko skūrai nudrožti. Ir maniškės didesnės nei kad ta "kaimietukė"
QUOTE(jju @ 2010 09 21, 10:12)
Skūros storis manau, kad priklauso nuo veislės. Mano darže auga plonaskūrės, o vat vieną parsivežusi iš kaimuko ir ištrenkiau į kompostą, nes jėgų pritrūko skūrai nudrožti. Ir maniškės didesnės nei kad ta "kaimietukė"
Tai kad ne nuo rušies priklauso, o kiek laiko ji jau darže gulėjo, nes irgi iš kaimo parsivežiau, nuo to pačio kelmo pjoviau tris, dvi visai kaip ir sėklių neturėjo ir skura labai minkšta buvo, na o trečioji tai jau ir sėklos subrandintos, ir skura sunkiai įveikiama , tai galvoju, kad jau gerokai laiko ji ten pragulėjo ir peraugo
Jei skūra kieta, tai į vandenį nakčiai įmerkit
QUOTE(simike @ 2010 09 22, 18:40)
Jei skūra kieta, tai į vandenį nakčiai įmerkit
, reiks išbandyti, nes tiktai nulupti yra labi sudėtinga
Galima dar ir kambaryje porą dienų palaikyti - irgi ta žievė apminkštėja. Šiemet kažkokios nevykusios mano cukinijos, sudygo tik geltonos, o pas jas laabai daug sėklų ir mažai pačio minkštimo, tai kol nuskuobiu tą žievę ir sėklas išimu, lieka permatomas minkštimas O iš daržo tik parsinešus tai be šansų nulupti - visas rankas galima susipjaustyti Tai šiemet nieko nemarinavau iš jų, tik saldainių pridariau ir visus apdalinau, reiks dar pasidaryt
QUOTE(simike @ 2010 09 23, 08:44)
Galima dar ir kambaryje porą dienų palaikyti - irgi ta žievė apminkštėja. Šiemet kažkokios nevykusios mano cukinijos, sudygo tik geltonos, o pas jas laabai daug sėklų ir mažai pačio minkštimo, tai kol nuskuobiu tą žievę ir sėklas išimu, lieka permatomas minkštimas O iš daržo tik parsinešus tai be šansų nulupti - visas rankas galima susipjaustyti Tai šiemet nieko nemarinavau iš jų, tik saldainių pridariau ir visus apdalinau, reiks dar pasidaryt
Tai parašykite saldainių receptuką , kaip darote
Būtinai
Cukinijų (moliūgų) saldainiai
Reikės stambiais kubais pjaustytų cukinijų (aš prisipjaustau beveik pilną 10 litrų kibirą), apie 1,5 - 2 kg. cukraus, 2-3 šaukštų citrinų rūgšties, pagal skonį prieskonių (gali būti vanilinis cukrus, apelsinų ar citrinų žievelės).
Stambiais kubais pjaustytas cukinijas (stambiai pjaustyti reikia, nes džiūdami saldainiai susitraukia) užpilti cukrumi (pradžiai nepadauginkim, užpilkim 1 kg. ) ir viską palikti parai laiko, kad prisidarytų sulčių. Po paros, sultis nupilti, užvirinti kartu su citrinos rūgštele. Jei sirupas nepakankamai saldus, įpilkit dar cukraus (aš panašiai iš viso su pirmu užpylimu sunaudoju beveik 2 kg.). Citrinos rūgštelę taip pat dėkit ragaudami, kad nepasidarytumėte per rūgščiai, bet 2 šaukštų reiks (nedėkit kupinų labai) Šitą sirupą užvirti ir vėl užpilti ant cukinijų, laikyti dar 12 val. Po 12 valandų viską versti į puodą, dėti ar vanilės, ar apelsinų žievelių, ar citrinų žievelių ir viską virti, kol cukinijos suminkštėja ir tampa skaidrios. Nukošti (sirupo neišpilikim - panaudosim ) ir cukinijų gabaliukus paskleidus skardoje džiovinti orkaitėje (tik storai nepridėkit, gabaliukas prie gabaliuko - gražiai O sirupo niekad lauk nepilu, nes visgi cukraus daug dėta ir šiaip skanus jis. Iš jo pasidarau aviečių sirupo žiemai, kai norisi ko nors saldžiai ir skaniai atsigerti. Tai įberti porą tris saujas aviečių ir pavirti, supilti į butelius ir uždaryti. Esu darius mėtų sirupą (su mėtų lapeliais), bet aviečių mums skaniausia. Galima aišku sugalvoti ir ką nors kitką įmesti.
Tokiu pačiu principu galima daryti saldainius iš moliūgo, bet jie bus kietesni. Asmeniškai man cukinijų skanesni. Pagamintus saldainiukus galima cukruj dar apvolioti.
Man jie labai skanu valgyti su parūkytu varškės sūriu
Cukinijų (moliūgų) saldainiai
Reikės stambiais kubais pjaustytų cukinijų (aš prisipjaustau beveik pilną 10 litrų kibirą), apie 1,5 - 2 kg. cukraus, 2-3 šaukštų citrinų rūgšties, pagal skonį prieskonių (gali būti vanilinis cukrus, apelsinų ar citrinų žievelės).
Stambiais kubais pjaustytas cukinijas (stambiai pjaustyti reikia, nes džiūdami saldainiai susitraukia) užpilti cukrumi (pradžiai nepadauginkim, užpilkim 1 kg. ) ir viską palikti parai laiko, kad prisidarytų sulčių. Po paros, sultis nupilti, užvirinti kartu su citrinos rūgštele. Jei sirupas nepakankamai saldus, įpilkit dar cukraus (aš panašiai iš viso su pirmu užpylimu sunaudoju beveik 2 kg.). Citrinos rūgštelę taip pat dėkit ragaudami, kad nepasidarytumėte per rūgščiai, bet 2 šaukštų reiks (nedėkit kupinų labai) Šitą sirupą užvirti ir vėl užpilti ant cukinijų, laikyti dar 12 val. Po 12 valandų viską versti į puodą, dėti ar vanilės, ar apelsinų žievelių, ar citrinų žievelių ir viską virti, kol cukinijos suminkštėja ir tampa skaidrios. Nukošti (sirupo neišpilikim - panaudosim ) ir cukinijų gabaliukus paskleidus skardoje džiovinti orkaitėje (tik storai nepridėkit, gabaliukas prie gabaliuko - gražiai O sirupo niekad lauk nepilu, nes visgi cukraus daug dėta ir šiaip skanus jis. Iš jo pasidarau aviečių sirupo žiemai, kai norisi ko nors saldžiai ir skaniai atsigerti. Tai įberti porą tris saujas aviečių ir pavirti, supilti į butelius ir uždaryti. Esu darius mėtų sirupą (su mėtų lapeliais), bet aviečių mums skaniausia. Galima aišku sugalvoti ir ką nors kitką įmesti.
Tokiu pačiu principu galima daryti saldainius iš moliūgo, bet jie bus kietesni. Asmeniškai man cukinijų skanesni. Pagamintus saldainiukus galima cukruj dar apvolioti.
Man jie labai skanu valgyti su parūkytu varškės sūriu
[quote=simike,2010 09 23, 12:38]
Būtinai
Cukinijų (moliūgų) saldainiai
Reikės stambiais kubais pjaustytų cukinijų (aš prisipjaustau beveik pilną 10 litrų kibirą), apie 1,5 - 2 kg. cukraus, 2-3 šaukštų citrinų rūgšties, pagal skonį prieskonių (gali būti vanilinis cukrus, apelsinų ar citrinų žievelės).
Stambiais kubais pjaustytas cukinijas (stambiai pjaustyti reikia, nes džiūdami saldainiai susitraukia) užpilti cukrumi (pradžiai nepadauginkim, užpilkim 1 kg. ) ir viską palikti parai laiko, kad prisidarytų sulčių. Po paros, sultis nupilti, užvirinti kartu su citrinos rūgštele. Jei sirupas nepakankamai saldus, įpilkit dar cukraus (aš panašiai iš viso su pirmu užpylimu sunaudoju beveik 2 kg.). Citrinos rūgštelę taip pat dėkit ragaudami, kad nepasidarytumėte per rūgščiai, bet 2 šaukštų reiks (nedėkit kupinų labai) Šitą sirupą užvirti ir vėl užpilti ant cukinijų, laikyti dar 12 val. Po 12 valandų viską versti į puodą, dėti ar vanilės, ar apelsinų žievelių, ar citrinų žievelių ir viską virti, kol cukinijos suminkštėja ir tampa skaidrios. Nukošti (sirupo neišpilikim - panaudosim ) ir cukinijų gabaliukus paskleidus skardoje džiovinti orkaitėje (tik storai nepridėkit, gabaliukas prie gabaliuko - gražiai O sirupo niekad lauk nepilu, nes visgi cukraus daug dėta ir šiaip skanus jis. Iš jo pasidarau aviečių sirupo žiemai, kai norisi ko nors saldžiai ir skaniai atsigerti. Tai įberti porą tris saujas aviečių ir pavirti, supilti į butelius ir uždaryti. Esu darius mėtų sirupą (su mėtų lapeliais), bet aviečių mums skaniausia. Galima aišku sugalvoti ir ką nors kitką įmesti.
Tokiu pačiu principu galima daryti saldainius iš moliūgo, bet jie bus kietesni. Asmeniškai man cukinijų skanesni. Pagamintus saldainiukus galima cukruj dar apvolioti.
Man jie labai skanu valgyti su parūkytu varškės sūriu
[/quote
Jau vien paskaičius užsinorėjau, reiks kokią dienelę užsiimti, nes darbelio yra nemažai tokį kiekį supjaustyti , ne juokai, ačiū už receptuką
Būtinai
Cukinijų (moliūgų) saldainiai
Reikės stambiais kubais pjaustytų cukinijų (aš prisipjaustau beveik pilną 10 litrų kibirą), apie 1,5 - 2 kg. cukraus, 2-3 šaukštų citrinų rūgšties, pagal skonį prieskonių (gali būti vanilinis cukrus, apelsinų ar citrinų žievelės).
Stambiais kubais pjaustytas cukinijas (stambiai pjaustyti reikia, nes džiūdami saldainiai susitraukia) užpilti cukrumi (pradžiai nepadauginkim, užpilkim 1 kg. ) ir viską palikti parai laiko, kad prisidarytų sulčių. Po paros, sultis nupilti, užvirinti kartu su citrinos rūgštele. Jei sirupas nepakankamai saldus, įpilkit dar cukraus (aš panašiai iš viso su pirmu užpylimu sunaudoju beveik 2 kg.). Citrinos rūgštelę taip pat dėkit ragaudami, kad nepasidarytumėte per rūgščiai, bet 2 šaukštų reiks (nedėkit kupinų labai) Šitą sirupą užvirti ir vėl užpilti ant cukinijų, laikyti dar 12 val. Po 12 valandų viską versti į puodą, dėti ar vanilės, ar apelsinų žievelių, ar citrinų žievelių ir viską virti, kol cukinijos suminkštėja ir tampa skaidrios. Nukošti (sirupo neišpilikim - panaudosim ) ir cukinijų gabaliukus paskleidus skardoje džiovinti orkaitėje (tik storai nepridėkit, gabaliukas prie gabaliuko - gražiai O sirupo niekad lauk nepilu, nes visgi cukraus daug dėta ir šiaip skanus jis. Iš jo pasidarau aviečių sirupo žiemai, kai norisi ko nors saldžiai ir skaniai atsigerti. Tai įberti porą tris saujas aviečių ir pavirti, supilti į butelius ir uždaryti. Esu darius mėtų sirupą (su mėtų lapeliais), bet aviečių mums skaniausia. Galima aišku sugalvoti ir ką nors kitką įmesti.
Tokiu pačiu principu galima daryti saldainius iš moliūgo, bet jie bus kietesni. Asmeniškai man cukinijų skanesni. Pagamintus saldainiukus galima cukruj dar apvolioti.
Man jie labai skanu valgyti su parūkytu varškės sūriu
[/quote
Jau vien paskaičius užsinorėjau, reiks kokią dienelę užsiimti, nes darbelio yra nemažai tokį kiekį supjaustyti , ne juokai, ačiū už receptuką
Nėr už ką, darysiu ir aš dar jų
QUOTE(Berry22 @ 2010 08 12, 14:05)
Darau padažą su cukinija ,labai skanų foto nerandu ,įkelsiu tiesiai iš savo blogo su receptu ir foto
http://astriai-saldu...is-padazas.html
http://astriai-saldu...is-padazas.html
Aš vėl dariausi šį padažą, na tikrai skonis nerealus, tik ši kartą per pusę mašiau su moliugu, tai niam niam
QUOTE(sara74 @ 2010 09 24, 12:46)
Aš vėl dariausi šį padažą, na tikrai skonis nerealus, tik ši kartą per pusę mašiau su moliugu, tai niam niam
Na jauciu, kad vis tik sugundysit O kaip jums labiau patiko -tik su cukinija, ar cukinija pusiau su moliugu?
Ir dar - su kuo jus si padaza valgote (apart vistienos, apie kuria autore rase)?