Niekada man nepavyko išlaikyti moliūgo rūsyje, vis supūva
[/quote]
moliūgai nemėgsta žiemoti rūsyje... jie labai mėgsta kambario temperatūrą, o jei prie židinio - tai visai gerai pas mus išsilaiko iki gegužės... prie židinio... kviečiu pabandyti...
Darau padažą su cukinija ,labai skanų foto nerandu ,įkelsiu tiesiai iš savo blogo su receptu ir foto
http://astriai-saldu...is-padazas.html
http://astriai-saldu...is-padazas.html
QUOTE(Berry22 @ 2010 08 12, 16:05)
Darau padažą su cukinija ,labai skanų foto nerandu ,įkelsiu tiesiai iš savo blogo su receptu ir foto
http://astriai-saldu...is-padazas.html
http://astriai-saldu...is-padazas.html
o tai čia acto kiekis maždaug koks? puodelis? ne per daug? juk pom. padaže jau to acto būna daug
QUOTE(Berry22 @ 2010 08 12, 15:05)
Darau padažą su cukinija
Berry22,
Prisipažinsiu patiko tavo receptas.
Turiu klausimą,jeigu aš,vietoj cukuinijos dėčiau moliūgo{juk cukinija,gimininga moliugui}
Gal gali man patarti,perskaičiau,tavo receptą ir kilo tokia įdėja.
Ką tu į tai pasidalink savo patirtimi.
Aš,mėgstu naminius padažus,juk žinai ką dedi.
Iš anksto sakau Ačiū
Laba diena. Dariau tokią makalošę su moliūgu:
2,5 kg. pomidorų
1 kg jau nuvalyto moliūgo
1 kg. morkų
1 kg. paprikų raudonų (be sėklų)
4 obuoliai rūgštoki
4 pipirai čili kartieji (su sėklomis)
2 stiklinės aliejaus
4 šaukštai( be kaupo ) druskos
4 šaukštai cukraus
200 gr. česnako
2/3 stiklinės acto
Viską sumaliau su mėsmale, supyliau aliejų, cukrų, druską ir viriau apie 1,5 h. Maltus česnakus sudėjau 5 min. iki virimo pabaigos. Paskutinį supyliau actą ir sudėjau į sterilius stiklainius.
Stklainius sterilizuoju ant garų. Arbatinuke užverda vanduo, uždedu metalinę tarką (ar groteles kokias galima) ir ant jos stiklainį. Garai iškaitina stiklainį (2 min. pakanka), nuimam ir padedam ant rankšluosčio, kad išgaruotų drėgmė. Viskas. Seniau kaitindavau orkaitėj . Kiek sugadindavau stiklainių.
2,5 kg. pomidorų
1 kg jau nuvalyto moliūgo
1 kg. morkų
1 kg. paprikų raudonų (be sėklų)
4 obuoliai rūgštoki
4 pipirai čili kartieji (su sėklomis)
2 stiklinės aliejaus
4 šaukštai( be kaupo ) druskos
4 šaukštai cukraus
200 gr. česnako
2/3 stiklinės acto
Viską sumaliau su mėsmale, supyliau aliejų, cukrų, druską ir viriau apie 1,5 h. Maltus česnakus sudėjau 5 min. iki virimo pabaigos. Paskutinį supyliau actą ir sudėjau į sterilius stiklainius.
Stklainius sterilizuoju ant garų. Arbatinuke užverda vanduo, uždedu metalinę tarką (ar groteles kokias galima) ir ant jos stiklainį. Garai iškaitina stiklainį (2 min. pakanka), nuimam ir padedam ant rankšluosčio, kad išgaruotų drėgmė. Viskas. Seniau kaitindavau orkaitėj . Kiek sugadindavau stiklainių.
QUOTE(Berry22 @ 2010 08 12, 14:05)
Darau padažą su cukinija ,labai skanų foto nerandu ,įkelsiu tiesiai iš savo blogo su receptu ir foto
http://astriai-saldu...is-padazas.html
http://astriai-saldu...is-padazas.html
Vilioja šitas padažas Sakykite prašau, o cukinijų ir paprikų kiekis recepte nurodytas jau nuvalytų, nuluptų? Ar dar ne? Ačiū.
QUOTE(žolelė @ 2010 08 20, 12:11)
Laba diena. Dariau tokią makalošę su moliūgu:
2,5 kg. pomidorų
1 kg jau nuvalyto moliūgo
1 kg. morkų
1 kg. paprikų raudonų (be sėklų)
4 obuoliai rūgštoki
4 pipirai čili kartieji (su sėklomis)
2 stiklinės aliejaus
4 šaukštai( be kaupo ) druskos
4 šaukštai cukraus
200 gr. česnako
2/3 stiklinės acto
Viską sumaliau su mėsmale, supyliau aliejų, cukrų, druską ir viriau apie 1,5 h. Maltus česnakus sudėjau 5 min. iki virimo pabaigos. Paskutinį supyliau actą ir sudėjau į sterilius stiklainius.
Stklainius sterilizuoju ant garų. Arbatinuke užverda vanduo, uždedu metalinę tarką (ar groteles kokias galima) ir ant jos stiklainį. Garai iškaitina stiklainį (2 min. pakanka), nuimam ir padedam ant rankšluosčio, kad išgaruotų drėgmė. Viskas. Seniau kaitindavau orkaitėj . Kiek sugadindavau stiklainių.
2,5 kg. pomidorų
1 kg jau nuvalyto moliūgo
1 kg. morkų
1 kg. paprikų raudonų (be sėklų)
4 obuoliai rūgštoki
4 pipirai čili kartieji (su sėklomis)
2 stiklinės aliejaus
4 šaukštai( be kaupo ) druskos
4 šaukštai cukraus
200 gr. česnako
2/3 stiklinės acto
Viską sumaliau su mėsmale, supyliau aliejų, cukrų, druską ir viriau apie 1,5 h. Maltus česnakus sudėjau 5 min. iki virimo pabaigos. Paskutinį supyliau actą ir sudėjau į sterilius stiklainius.
Stklainius sterilizuoju ant garų. Arbatinuke užverda vanduo, uždedu metalinę tarką (ar groteles kokias galima) ir ant jos stiklainį. Garai iškaitina stiklainį (2 min. pakanka), nuimam ir padedam ant rankšluosčio, kad išgaruotų drėgmė. Viskas. Seniau kaitindavau orkaitėj . Kiek sugadindavau stiklainių.
Su kuom ji valgoma, ar tiesiog viena be nieko valgyti skanu. Turiu daug moliugo, gal reiektu pabandyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 24, 08:14)
Su kuom ji valgoma, ar tiesiog viena be nieko valgyti skanu. Turiu daug moliugo, gal reiektu pabandyti
Man ji ir be nieko skani, bet labai tinka prie mėsų visokių. Jei įdėsit daugiau čili, tai bus aštrus padažas. Čia gaunasi nelabai aštrus. Tiktų ir į sriubą, bet man česnakų skonis sriuboj nepatinka. O troškiniams tai tinka.
Ir uogienę iš moliūgo viriau, čia kažkur buvo receptas. Labai skani.Dėjau 4 kg jau nulupto moliūgo, 2 apelsinus ir 1 citriną (nuplikiau verdančiam vandeny), 1 kg cukraus. Viską permaliau mėsmale ir viriau apie 1 h. Kitą kartą bandysiu moliūgą tarkuot, o ne malti..
Siūlau dar vieną padažą su moliūgais. Man labai skanu. Ypač skanu įv. troškiniams, taip pat ant ryžių, makaronų.
2 kg moliūgo (jau nuvalyto)
2 kg pomidorų
1 kg kaukazo slyvukų (arba puse stiklinės 9 proc. acto)
0,5kg morkų (pjaustytų šiaudeliais arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
2 vnt čilli pipirų (didesni)
3 v. šaukštai druskos
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
6 skiltelės česnako
Jei norit rūgščiau, dėkit daugiau slyvukų arba acto.Jei norit aštriau-daugiau čilli pipiriukų.
Pomidorams nulupti odelę ir supjaustyti, 1 kg moliūgo sutarkuoti, o likusį supjaustyti kubeliais. Kaukazo slyvutes pakaitinti ir atskirti kauliukus. Čiliukus labai smulkiai supjaustom su visom sėklom. Morkas šiaudeliais arba stambiai tarkuojam, svogūnus kubeliais, papriką juostelėm arba kubeliais. Moliūgą apie 15 min. patroškinam iš anksto, o paskui sudedam viską ir troškinam pamaišydami apie 30 -40 min.. Česnaką sudedam 10 min iki troškinimo pabaigos.
Išeiga 4 l. Gaunasi aštrokas saldžiarūgštis padažas.
Įdėjau dukrai studentei, tai patenkinta, kad greit vakarienę pasiruošia.
2 kg moliūgo (jau nuvalyto)
2 kg pomidorų
1 kg kaukazo slyvukų (arba puse stiklinės 9 proc. acto)
0,5kg morkų (pjaustytų šiaudeliais arba tarkuotų stambiai)
0,5kg svogūno (pjaustyto kubeliais)
0,5kg paprikos (aš pjaustau juostelėm ar stambiais kubeliais).
2 vnt čilli pipirų (didesni)
3 v. šaukštai druskos
1,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
6 skiltelės česnako
Jei norit rūgščiau, dėkit daugiau slyvukų arba acto.Jei norit aštriau-daugiau čilli pipiriukų.
Pomidorams nulupti odelę ir supjaustyti, 1 kg moliūgo sutarkuoti, o likusį supjaustyti kubeliais. Kaukazo slyvutes pakaitinti ir atskirti kauliukus. Čiliukus labai smulkiai supjaustom su visom sėklom. Morkas šiaudeliais arba stambiai tarkuojam, svogūnus kubeliais, papriką juostelėm arba kubeliais. Moliūgą apie 15 min. patroškinam iš anksto, o paskui sudedam viską ir troškinam pamaišydami apie 30 -40 min.. Česnaką sudedam 10 min iki troškinimo pabaigos.
Išeiga 4 l. Gaunasi aštrokas saldžiarūgštis padažas.
Įdėjau dukrai studentei, tai patenkinta, kad greit vakarienę pasiruošia.
QUOTE(Berry22 @ 2010 08 12, 14:05)
Darau padažą su cukinija ,labai skanų foto nerandu ,įkelsiu tiesiai iš savo blogo su receptu ir foto
http://astriai-saldu...is-padazas.html
http://astriai-saldu...is-padazas.html
Aš irgi pasidariau, niam niam kaip skanu
Aš iš moliūgo sultis spaudžiau ir sumaišiau perpus su obuolių.
Marinuota cukinija
taip marinuoti galima ir kalafijorus
jaunas cukinijas su odele pjaustyti ziedais,dedam i iskaitintus stiklainius,i stiklaini po 4-5 skilteles cesnako ir 5-7 grudelius pipiru.
marinatui:
3 litru stiklainiui reikia
7 stiklines vandens,
2 saukstai druskos
3saukstai cukraus
150gr. 9%acto
viska uzvirti ir uzpilti cukinijas,skysciui atausus,nupilti vel uzvirinti uzpilti ir uzsukti.
Siltai apkloti parai.
labai traski skani cukinja
taip marinuoti galima ir kalafijorus
jaunas cukinijas su odele pjaustyti ziedais,dedam i iskaitintus stiklainius,i stiklaini po 4-5 skilteles cesnako ir 5-7 grudelius pipiru.
marinatui:
3 litru stiklainiui reikia
7 stiklines vandens,
2 saukstai druskos
3saukstai cukraus
150gr. 9%acto
viska uzvirti ir uzpilti cukinijas,skysciui atausus,nupilti vel uzvirinti uzpilti ir uzsukti.
Siltai apkloti parai.
labai traski skani cukinja